Tek se posle tridesete vidi kakve ste (?)

Kod zena se tek posle tridesete vidi karakter?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Juce profa sa faxa prica o nekim ozbiljnim temam i ne znam kako, ali dobije asocijaciju da kaze sledece ( parafraziram ): momci pazite kad birate devojke, njihov karakter se otkriva tek od tridesete, a dotle idu na fizicki izgled. Zena koja ima lep karakter zivece lepo i skladno i posle tridesete, a ova koja ima ruzan splasnuce.

Otprilike je tako nesto rekao, a on je jako pametan covek.

Pa zene da vas pitam, je l to tacno? :D Mislim, da znam na vreme...:)
pa ne znam sad, ja za sebe mogu da kazem da sam ranije (pre 25. otprilike) bila prilicno tvrdoglava, neprilagodljiva, nepopustljiva, ljubomorna... sta sam zamislila moralo je tako biti, mislim da sam umela i da zakeram, zvocam...
tj. sad sam mnogo prijatnija za zivot u dvoje (da ne kazem u cetvoro :-)), zrelija sam, ne zivim u oblacima, mozes lepo da saradjujes sa mnom, ne ponasam se u stilu "ko nije sa mnom, taj je protiv mene", uvek sam za dogovor, kompromis, umem i da popustim... :lol:
jao, fuj, bas sam grozna bila, nije me bilo lako trpeti, sad shvatam. :-|

Juce profa sa faxa prica o nekim ozbiljnim temam i ne znam kako, ali dobije asocijaciju da kaze sledece ( parafraziram ): momci pazite kad birate devojke, njihov karakter se otkriva tek od tridesete, a dotle idu na fizicki izgled. Zena koja ima lep karakter zivece lepo i skladno i posle tridesete, a ova koja ima ruzan splasnuce.

Mislim da je to tacno , jer bes i gnev i zavist koju nosish u sebi loshe uticu na tvoju energiju.Kad tad to se mora ispoljiti na tom licu.
Ali ne samo losh karakter.Nego i patnja i tezak zivot i stres.
Ako si zao ,kao i ako si zrtva zla, sve ce se to pokazati na tebi sa godinama.
I po meni,mir i unutrasnja snaga je nesto najlepshe sto se vidi na zeni posle 30te...

Ko sve nema profesuru. Ili makar teži profesuri.

Čovek se menja. Samo idiot može da ostane isti, a da prođe kroz razne životne situacije. Žena posle tridesetih, uopšteno gledano je zrelija, iskusnija i samim tim drugačije gleda na svet oko sebe i sebe. A isto to važi i za muškarce. Karakter nije nešto što je dato, već se formira tokom celog života. Neke osobine se mogu steći, neke izgubiti, neke dograditi. A šta će prevagnuti zavisi od situacija.
Pošto je taj "profesor" govorio tako ružno, pretpostavljam da je ili ženomrzac ili u lošem braku. A za loš brak su odgovorni uglavnom muškarci. Ona žena koja je zapostavljena i tretirana kao kućna pomoćnica, postaće džangrizava. Ona koja je tetirana kao žena, neko sa kime se deli život, nije džangrizava. Dakle, neka muškarci sami odluče kakvu ženu žele pored sebe.

:razz: hahahaha, e ubih se od smeha.Dakle, žene su opet proglašene predivnim bićima koja nizašta nisu kriva.
Da ne pominjem paradoks između želje za ravnopravnošću, koju toliko braniš i ove pasivne uloge gline koju muškarac oblikuje po svojoj volji, kakvim si ovde opisala žene.

Nema to mnogo veze što je profesor pričao.
Karakter svake osobe, ženske ili muške svejedno, najbolje se pokazuje kad je -gusto- kad je teško i kad naiđu iskušenja u zajedničkom životu.
Nema to toliko veze sa godinama.
Uostalom, i karakter se menja. Ne bitno, ali se ipak menja godinama i iskustvima koje proživimo

momci pazite kad birate devojke, njihov karakter se otkriva tek od tridesete, a dotle idu na fizicki izgled. Zena koja ima lep karakter zivece lepo i skladno i posle tridesete, a ova koja ima ruzan splasnuce.

ja se ne bih ljutila na ovakve izjave, ali mislim da je tako logično da ne mogu sve žene računati na fizički izgled;
mislim, nismo sve savršene - zar ne?!?
takođe, ovo se ne može primjeniti samo na žene...
prirodno je da iskustvo i godine čovjeka mijenjaju (dakle i žene i muškarce)....u kojoj mjeri - to je individualno...

odgovor ti je: možda a možda i ne, generalizacija je glupost u ovom slučaju...

Odgovor trumanu.....

Tačno je, i možda je brojka 35 ili tačnije onda kad zajašu....
To će ti potvrditi svaka starija frizerka, ili ćeš sam videti i čuti , ako slušaš priče iz života u frizerskom salonu....

Tada prestaje foliranje i blefiranje ka svima i žena postaje strateg....a ne makijavelista....
To je nekad bilo , sad se period blefiranja može i produžiti , zato što se i kasnije nagradjuje, a dok se nagradjuje žene imaju motiv da se tako ponašaju, etika tu nema veze sa vezom....

Obožavam kviz ludi kamen......na foxu, tu možete videti te cake i cakice, ako obratite pažnju......

Odgovor trumanu.....

To će ti potvrditi svaka starija frizerka, ili ćeš sam videti i čuti , ako slušaš priče iz života u frizerskom salonu....

Tada prestaje foliranje i blefiranje ka svima i žena postaje strateg....a ne makijavelista....
To je nekad bilo , sad se period blefiranja može i produžiti , zato što se i kasnije nagradjuje, a dok se nagradjuje žene imaju motiv da se tako ponašaju, etika tu nema veze sa vezom....

Obožavam kviz ludi kamen......na foxu, tu možete videti te cake i cakice, ako obratite pažnju......

:lol::lol::lol:

makijavelista -strateg teorija
a probni uzorak nad kojim se vrshio eksperiment su zene u frizerskom salonu? :lol::lol::lol:
a gde su ostali faktori: obrazovanje, klasni status, etnichka pripadnost, posao, iskustvo, podneblje, sistem vrednosti u zemlji u kojoj zive itd.
sve si stavio u isti rang na osnovu nekih laichkih, improvizovanih psiholoshkih analiza lichnosti?:roll:

Chak i pametni ljudi su skloni pojednostavljivanju stvari kako bi imali samo prividan osecaj da neshto znaju. Mada u ovom sluchaju je u pitanju akademska shala kako bi se malo unelo zivosti u predavanje.

Odgovor trumanu.....

Strateg u smislu da vise ne krije strategiju?

:razz: hahahaha, e ubih se od smeha.Dakle, žene su opet proglašene predivnim bićima koja nizašta nisu kriva.
Da ne pominjem paradoks između želje za ravnopravnošću, koju toliko braniš i ove pasivne uloge gline koju muškarac oblikuje po svojoj volji, kakvim si ovde opisala žene.

Uopšte nije pasivna uloga u pitanju. Ali nema veze. Ti i onako imaš trip da sve znaš i da si uvek u pravu. Dosadno i nepotrebno.

treća, znaš u čemu je problem?
u tim intelektualcima koji se, ako su stručnjaci za recimo kalemljenje ili gravitaciju na uranu, osećaju pozvanim da budu stručnjaci i u svim ostalim oblastima života.
to je kao "ja sam, deco, otkrio asteroid n-562, i mogu vam reći da od vrućeg leba i lenje žene nema ničeg goreg."

@ parka jeste i jedes przenu saninicu nocu...
a ja ustajem svake noci da prezalogajim nesto,pa onako komirana pojma nemam sta sam sve i koliko pojela dok se ujutru ne probudim i vidim sta podsvest radi...podsvesno brinem o tome da ne splasnem...kul

Znaci carice ste , svaka vam cast . I ja ustajem nocu ( kad drzim dijetu preko dana :mrgreen: ) ali ja sam vec prosla tanku crvenu liniju ....... tek :mrgreen:

Za trumana.....

Strateg u sledećem smislu....

Da bih lakše objasnio mnoge uglove ljudskog ponašanja , podelio sam stavove, ponašanje, identitete (suma=Identitet) na dva dela, Identitet - persona privata i Identitet -persona publica....
Dokle god postoji velika nagrada za bleferisanje i obmane većeg vrednovanja nego stvarnih vrednosti, dotle će persona publica da se više razlikuje od persone privata....
Zato muškarci ponekad zaključuju da su žene nepodnošljive da prihvate svoju realnu sliku (do 35te).
One moraju da budu ubedljive i stoga njihove tendencije publica moraju da se "brane" i igra uloga i na nivou persone privata....
Pri tome ocenu o sebi daju na osnovu malog broja izuzetaka kad su stvarno persona privata (recimo prema svom dečku retko/nikad ili nekom drugaru, drugarici, roditelju i slično).
U svim drugim situacijama , prema svim drugim osobama , one pokazuju personu publica, koja se mnogo razlikuje od persone privata....
Pri tome u zahtevima nisu daleko od persone privata, ali u stavovima, ponašanjima , identitetima se naglasak daje onome što donosi publica prestiž u društvu....medju poznanicima ili globalno...
Posle 35te, ili kad se osigura, smanjuje se razlika izmedju persona publica i persona privata, jer više nema potrebe za lovom, te radi negovanja ulovljenog kao jedna varijanta ili okretanje više vremena ka bitnom opet dovodi do smanjenja razlike publica/privata....

Kod muškaraca imaš manje opravdane (iz današnjeg materijalističkog ugla gledanja) razlike izmedju publica i privata, i naročito je meni odvratan onaj oduran impuls "gaženja i spaljivanja mostova".
Nastaje usled nesigurnosti , ali nekad i zbog stida i besa na sukob u sebi, koji nije nesigurnost...
Najčešće to su ili potpuno lažna i promenjena priča o namerama i osećanjima , koje promeni u trenutku. Ili se predstavi bezosećajno ili sa mržnjom.....Ta se osobina i razlika izmedju publica i privata ipak izgubi i kod muškaraca posle 35.....

Sve tačno, Trumane! Evo, ja nisam (oduvek) bila ovakva nadžik baba! Vidi me sad! :oops:

Sve tačno, Trumane! Evo, ja nisam (oduvek) bila ovakva nadžik baba! Vidi me sad! :oops:
Kakva nadžak baba?Evo šta ja vidim...
1.gif

Back