Teen problemi (Obavezno pročitati uvodni post)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam problemcic... imam 15 godina a tata me pusta samo do 10 napolje... Kako da ga ubedim da ostanem do ponoci sa drustvom iako su oni po celu noc napolju... do 3, 4... HELP!! :( :( :(

Sedi sa njim i lepo popricajte. Objasni mu kakvo ti je drustvo, reci mu da nema cega da se boji...sve mu reci i valjda ce te pustati da ostajes duze.

A mozes i da ga zoves svakih sat vremena da se ne bi brinuo.

Pola profesora mu je sad pklonilo ocene. To zato sto je mama insistirala,isla u skolu ne znam ni ja sta...
Ma celu porodicu je uzdrmao. :roll:

Ma on je dobar,i sve,ali ***. ne pipa knjigu samo izlazi sa drustvmo,trenira,nista ne uci.
Ali dobro,nek je prosao ovu godinu.

Kad smo vec kod toga, jedan moj kum predaje geografiju u Kolasinskoj gimnaziji, I skoro u jedno odjelenje 1. razreda svi su uhvatili vezu kod njega osim jednog momka iz jako siromasne porodice.

I na zadnjem casu ove skolske godine dosao on da zakljuci ocjene, i pita ovoga momka sto jedini nije hvatao nikavu vezu: ''Momak, ustani. Imas li ti kakvu vezu?''
A on se kukavac prepao, pa onako zbunjen kaze: ''Nemam!''
A ovaj ce: ''Nemas vezu? Pa jel' to moguce? E znas sto, od danas imas jacu vezu, nego svi ovi ovdje cije su me mame i tate vukle za rukav da im popravim jedinice. Ja sam ti veza. Evo tebi dvojka. A vi ostali, ko ce da odgovara da popravi ocjenu?'':hahaha:

Poslednja izmena:
Ma on je dobar,i sve,ali ***. ne pipa knjigu samo izlazi sa drustvmo,trenira,nista ne uci.
Ali dobro,nek je prosao ovu godinu.

Nisu svi rodjeni da budu dobri djaci. Niti je to moguce. No roditelji tretiraju decu kao predmet. Mora biti i kraj. Ne mora biti.

IvaPrincess:
Imam problemcic... imam 15 godina a tata me pusta samo do 10 napolje... Kako da ga ubedim da ostanem do ponoci sa drustvom iako su oni po celu noc napolju... do 3, 4... HELP!!

Ja bi se na tvom mestu drzao takozvanog "odlozenog efekta". Ne bi me pustili sledeca nekoliko izlazaka ali bih insistirao na to. Opisao bih drustvo, pa ako bi rekli da promenim drustvo pitao bih kako, pa ako ne znaju (a verovatno nece) onda bih pitao kako misle da prodjem bez drustvenog zivota, pa ako se brinu oko drustva i nezeljenih posledica bih potrazio neki nacin da me testiraju i stvore poverenje. BIh u sustini opisao situaciju i potrebu u veoma mirnom tonu, bez potrebe da do zeljenog efekta (da mi daju dozvolu) dodje ovog momenta (ovog izlaska).

Razumes? Ne? Pitaj slobodno ako ne.

Imam problemcic... imam 15 godina a tata me pusta samo do 10 napolje... Kako da ga ubedim da ostanem do ponoci sa drustvom iako su oni po celu noc napolju... do 3, 4... HELP!! :( :( :(

Uf....dete tata ti je u pravu.....:)Ti si tek završila osmi razred, veruj mi za izlaske ima vremena, a to do 3, 4 neće ništa dobro doneti toj deci...šta sve samo može da se desi i posle se pitaju kako im se deca napijaju, devojčice spavaju sa svima redom, realno roditelji nemaju pojma šta im klinci rade...kako sam se samo nagledala toga i na kraju krive decu...nego da ja ne dužim.
Nemoj slučajno da se svađaš, napravićeš još veću frku, probaj postepeno, prvo do 11, zatim do pola 12, 12...za par meseci se dosta toga promeni i iako misliš da ćeš trenutno umreti zbog tih izlazaka ne propuštaš mnogo...Obavezno im predoči gde izlazite i reci istinu, nemoj odmah ko grom iz vedra neba da idete u neku rupčagu od diskoteke, već šetnje gradom ili šta ti ja znam već.Istakni kako si odgovorna, kako znaš da se brineš sama o sebi, da znaš da misliš svojom glavom....mada roditelji su različiti...

-IvaPrincess

Samo polako ;)
i moji su pre bili slichni.. otrpilike negde u 5. razredu pocheli da izlazimo i celo drushtvo do 10, samo ja jedina u 9 moram kucji... ja sa ih molila, molila i nishta.. :( onda sam im lepo objasnila: gde izlazim, sa kim, shta radimo, itd.. chak se deshavalo da me i celo drushtvo otprati do kucje zbog mojih..:)
onda se deshavalo,kazhu oni meni u 10 da sam kucji, a ja izmislim kao nije bilo busa, a morala sam busem da bih ishla sa drugaricom,kao da se ne bi sama vracjala,itd... i onda su navikli na to da dolazim u pola 11 zbog autobusa..
izmishljala razne fore i sad izvukla izlazak do 12 :) a i ne treba mi duzhe, 7. sam razred :)

-IvaPrincess

Samo polako ;)
i moji su pre bili slichni.. otrpilike negde u 5. razredu pocheli da izlazimo i celo drushtvo do 10, samo ja jedina u 9 moram kucji... ja sa ih molila, molila i nishta.. :( onda sam im lepo objasnila: gde izlazim, sa kim, shta radimo, itd.. chak se deshavalo da me i celo drushtvo otprati do kucje zbog mojih..:)
onda se deshavalo,kazhu oni meni u 10 da sam kucji, a ja izmislim kao nije bilo busa, a morala sam busem da bih ishla sa drugaricom,kao da se ne bi sama vracjala,itd... i onda su navikli na to da dolazim u pola 11 zbog autobusa..
izmishljala razne fore i sad izvukla izlazak do 12 :) a i ne treba mi duzhe, 7. sam razred :)
U *** ti si debelo zajebala svoje ja u mojih ?? godina ostajem do pola dva posle se obicno smorim i odem kuci!

U *** ti si debelo zajebala svoje ja u mojih ?? godina ostajem do pola dva posle se obicno smorim i odem kuci!

Ово сам и ја радила док сам била седми разред. Вечито Снежа изгуби нешто па тражимо, или нам оде аутобус, или нас задрже на проби... блаблабла... тада сам била махер у лагању...

Сад ме то сморило. Немам ни жељу да излазим. Тако да кад кажу 9, дођем у 9. Кад кажу 11, дођем и раније јер ми дојади. За нову сам остала до 5 и ништа посебно... гледам рибу како се напила, смава и поврађа... :roll: А такви су им сваки изласци... шта знам, ја као да не припадам мојој генерацији... изрод. :mrgreen:

* спава

Још сам паметна, натоварила себи неког лика на врат. "Кад ти упишеш гимназију, ја ћу да се пребацим у твоју да би били заједно." Ма ајде, важи. :roll:

Најгоре што је дечко трубио о томе три месеца док му нисам рекла да се гони у пм. А ја све реко' да будем пристојна, ал' не вреди са будалом...

Као јуче у Супермаркету, неки радник стално трчка око мене, окреће се, а мама се смеје. И ја му тражим лешнике, а он кренуо нешто "Црвени, печени, препечени, непечени..." -.- "Само да знаш, имаш посла са малолетницом. Дај те лешнике и не смарај." Ако хоћеш да дишеш, заборави на пристојност... -.-

* спава

Још сам паметна, натоварила себи неког лика на врат. "Кад ти упишеш гимназију, ја ћу да се пребацим у твоју да би били заједно." Ма ајде, важи. :roll:

Најгоре што је дечко трубио о томе три месеца док му нисам рекла да се гони у пм. А ја све реко' да будем пристојна, ал' не вреди са будалом...

Као јуче у Супермаркету, неки радник стално трчка око мене, окреће се, а мама се смеје. И ја му тражим лешнике, а он кренуо нешто "Црвени, печени, препечени, непечени..." -.- "Само да знаш, имаш посла са малолетницом. Дај те лешнике и не смарај." Ако хоћеш да дишеш, заборави на пристојност... -.-

Nek si mu rekla! Kakve veze sad ima to sto si maloletnica sa lesnicima,ima vise vrsta pa te covek pita? Ako hoces da budes nepristojan moras biti spreman i da dobijes i da das batine!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back