Teen problemi (Obavezno pročitati uvodni post) vol. 2

Значи, по теби је питање љубави (која је наравно основ за дуготрајну, стабилну, здраву везу/брак/породицу) - питање екстрема: или екстремне индоктринације и глупости са једне стране
или екстремне посвећености ка вишим циљевима и изузетног интелектуално-душевног развоја са друге стране?

Ау брате.

Ljubav nije osnov za стабилну, здраву везу/брак/породицу :lol: Šta je uopšte ljubav, ja kontam da se nismo razumeli :lol:

Љубав је кључ који откључава врата бесмртности.
Љубав је сам Бог, његова рефлексија у души човековој.
Љубав је мач који сече злобу, пакост, мржњу.
Љубав је оно што доноси човека на овај свет.
Љубав је камен темељац и исправна основа сваке куће.
Љубав је свећа коју човек користи док хода мрачним ходницима, то је оријентир који му помаже да не изгуби веру (поуздање) у себе
у овим хаотичним временима.
Љубав је права радост, право уживање. Супротност пластичној, исфолираној радости оличеној у декаденцији и хедонизму модерног друштва.
Све ово што сам навео је љубав. Љубав није оно што ти сматраш да јесте.

''Недаће прошлости су нас имунизирале пред њиховим отровима. Враг је побиједио самога себе. Постигли смо више стање еволуције. И ово схваћање прошлости нас је испунило апсолутном вјером у будућност. Каос уништених цивилизација, чији су споменици на скали испред нас, ову је скалу оставио сасвим неоштећену. Наше искуство нас је оснажило. Постигли смо још један врх на назупчаним гребенима који се успињу из првог шљоука самосвијести до тако сублимираног врха којег се нисмо усудили ни сањати. Јер је тако далеко у висини летио изнад нас. Наш задатак био је пењати се са скале на скалу, пажљиво и храбро дан за даном, живот за животом. Знали смо свој пут јер смо открили своју Вољу и што се тиче средства - зар немамо љубави?

Љубав је закон, Љубав испод Воље
''.

Алистер Кроули, ''Дневник уживаоца дроге'', стр. 296, Београд, ''Едиција - Орион''.

Ово је типичан пример мисконцепције љубави.
Вандал, можеш ли да објасниш где је то конкретно Кроули погрешио у свом ставу према љубави?
Грешка постоји, и то фатална, а ако хоћеш да имаш исправан поглед на љубав, мораш пронаћи погрешно тумачење појма љубав, које вреба у тексту.

Poslednja izmena:
1558539_10203145141053638_645866382_n.jpg

Brate, što baš taj identitet? :lol:

Ovo i nije neki problem, ali me zanima vase misljenje.
Mislite li da ljudi, decko i devojka koji su u prvoj vezi u zivotu mogu da zive ono do kraja zivota, da stupe i brak i to?

Kontam ja da nije problem,al dobro... Nadam se da nisi mene povezao sa ovim pitanjem :D

Inace,moje misljenje o braku na prvi pogled.
Mislim da ima svega na ovom svetu,pa tako ima i toga,ali znam da danas kada bi se devojci obratio sa : "zelim da te zenim" ili "trazim sebi zenu" u ovim godinama,jednostavno bi bio odjeben :cross:

Za mene,prioriteti u potrazi za zenom su razum,zdravlje i da moze delije da mi radja,pa na kraju lepota i atributi ;)
***** zivot i sav provod,ako nema ko lozu da ti odrzi u zivotu :)
Ali o svemu tome,maaloo kasnijee :D

Одговорио сам. Ти си питао шта је љубав, ја сам пружио своје виђење тог термина.
Како иде спремање испита?

Nisi na poslednje pitanje :D Mada nije bitno
Slabo bate, imao sam neke stvari van faksa, kojima sam morao da posvetim vreme, ali nekako računam da ću se iskobeljati, ako ne - daće se u februaru sigurno. Tebi?

Nisi na poslednje pitanje :D Mada nije bitno
Slabo bate, imao sam neke stvari van faksa, kojima sam morao da posvetim vreme, ali nekako računam da ću se iskobeljati, ako ne - daće se u februaru sigurno. Tebi?

Ма искобељаћеш се; ако неко има интелектуалног потенцијала за демолирање испита (добро савладавање градива и извлачење високe оценe), то си ти,
тако да се за тебе уопште не забрињавам.

Бринем се за оног нашег колегу. Знаш због чега.
Ја сам се после спрцаних годину дана, протраћених у разне глупости (сем једног датог испита), препородио.
Открио узрок пропасти, елиминисао га, и самим тим ревитализовао своју челичну вољу, вратио себи поуздање и веру.
Сада сам спреман за нове победе.

z:mrgreen:

Ма искобељаћеш се; ако неко има интелектуалног потенцијала за демолирање испита (добро савладавање градива и извлачење високe оценe), то си ти,
тако да се за тебе уопште не забрињавам.

Бринем се за оног нашег колегу. Знаш због чега.
Ја сам се после спрцаних годину дана, протраћених у разне глупости (сем једног датог испита), препородио.
Открио узрок пропасти, елиминисао га, и самим тим ревитализовао своју челичну вољу, вратио себи поуздање и веру.
Сада сам спреман за нове победе.

z:mrgreen:

Hvala brate, videćemo, imam i ja od dosta toga da se oporavljam, samo ne treba upasti u inertnost i učmalost

Ma pusti, visoko obrazovanje zakonski može da traje 8 godina, pa ko želi da odugovlači... Mada nije on glup :lol:
Drago mi je zbog toga, znam gomilu ljudi kojima bi neki spoljni uzrok poremetio sistem, i nikada se ne bi vratili... Bitno je samo povratiti disciplinu, a to se postiže momentalnom akcijom i bez puno razmišljanja :D
Samo gazi, sve što si mi rekao u prvom delu citiranog posta poseduješ i sam :)

za te pare mozes da uplatis preko 2 godine teretane i da se razvijes ko Arnold.

Pa to jes' ali ovde mi niko ne bi smetao i vežbao bih kad god hoću, a tu su i ukućani ili drugovi...mada ovu spravu iznad teško da bih imao gde staviti u stanu jer je 2 sa 2, ali me zanimalo da li se uopšte takve mašine isplate i da li znate neku koja vredi datih para?

Ništa pre braka, Slipi.

@tema
http://www.takolako.rs/user/sprave-za-snagu/gladijator-dm-4700/44_1195_55218_1_0_0/item.jsp
Da li se isplati kupiti neku ovakvu spravu, da li je pametno? Ne mora baš ova, dajte neku manju/jeftiniju, ova je ionako prevelika, mrzi me da pravim mesto u stanu za nj'...

Je l ti ovo novu spravu hoćeš da kupiš?
Ne znam, deluje odlično, kao što i sam vidiš, ako imaš pare, uzmi.
S tim što ćeš morati uzeti i tegove, ovde imaš 65 kila ugrađenih, a to je malo. Računaj da ćeš i na to dati dobre pare, jer je 1kg otrpilike 1 evro.

Mada, možeš napraviti, ako imaš više prostora, i skromniju teretanu.
Bench klupa (60-70 evra), šipka + 70-80 kila tegova (80-90 evra), dve bučice od po 15 kila (40-50 evra), neki manji gladijator (lat masina, stezanje za grudi i noge - 70-80 evra), to je oko 250-300 evra. Ove ručke za sklekove možeš i sam napraviti, razboj i vratilo isto tako, da ne bacaš pare bezveze, a ako ti treba i ova klupa za trbušnjake, to te ne mora doći više od 40-50 evra, i to nova maltene.

I eto, to je uglavnom to. Više ti ništa i ne treba.
Čini mi se da je ovaj gladijator namenjen za nemaštovitu decu bogataša, al eto, to ti znaš najbolje. :lol:

Back