Tatoo

meni bi skroz kul bila tetovaza na kojoj je kao skinuta koza,pa se vide samo misici.
recimo na ramenu i nadlaktici. naravno anatomski ispravna. i na muskarcu.
previse je grubo za neku zeMsku....
eto ideje! ko voli nek izvoli! :D

STILOVI TETOVIRANJA

vecina dizajna za tetoviranje se moze svrstati u nekoliko osnovnih stilova
od kojih se neki mogu kombinovati...
najrasireniji su: Tribal, Celtic, Haida, Reallystic, Fantasy,
Japanese, Traditional, New School i Biomechanical...

Tribal\plemenska tetovaza

Tribal ili neotribal je nastao od modernog crtanja
tradicionalnih tetovaza plemena Iban i Kayan sa Bornea...
najcesce se sastoje od apstraktnog skupa crnih siljaka...
sve cesce se ljubitelji plemenskih tetovaza vracaju izvornim plemenskim stilovima...
gledajuci istorijski..tetovaze su oznacavale ulazak u zrelo doba..
devojka koja nije mogla izdrzati boleve tokom tetoviranja..
ona se smatrala nesposobnom za brak..
samim tim sto nije izdrzala tetoviranje, verovalo se da nece izdrzati ni bolove
prilikom rodjenja deteta..
takodje tako ako bi se decak tesko nosio sa bolovima..
smatrano je da ce biti los ratnik..

Celtic

celtik tetovaze su dozivele masovni preporod u poslednjih par godina,
dok istorijski kelti postoje hiljadama godina inazad..
rani kelti su pokazivali svoje vestine u veoma kompleksnim izradama umetnina..
posebno metala, nakita i oruzja..
keltski stil se od starih klesarija, rezbarija i dekoracija sa oruzja
prilagodio modernom tetoviranju...
cesto se koristi i kao dopuna prikazima ratnika, carobnjaka i mitskih bica
iz predanja starih evropskih plemena....
vecina tetovaza keltskog dizajna je preuzeta iz irskih iluminiranih rukopisa ''The Book of Kells''..
keltske cvor tetovaze predstavljaju petlje bez kraja i pocetka koje simboliziju nikada prekinuti krug
smrti i rodjenja...

Haida
haida je izveden od reci ''hidery'' sto znaci narod...
ovaj stil potice od Haida i Kwakiutl plemena americkih Indijanaca,
koje cesto spominju i kao zastrasujuce ratnike..
radi se o prikazima njihovih totema, slika i tetovaza koje su svojom popularnoscu stekle status posebnog stila...
u slike su ukljuceni i prikazi likova zivotinja, mitskih i morskih bica..
haida drustva su podeljena u dve grupacije...raven i eagle..
postoji jos mnostvo ornamentalnih stilova nista manje vrednih
ali previse retko koriscenih u tetoviranju da bi smo ih nabrajali... T
to je ogromno neistrazeno podrucje u koje uplovljavaju oni koji su u potrazi
za neuobicajenim motivima za tetoviranje...

Fantasy

ovde se prikazuju idealizovane scene i likovi iz istorije, mitologije, religija i bajki svih naroda sveta....
vile, carobnjaci, jednorozi, zmajevi, mitski ratnici, kraljevi i paganska bozanstva...
tu se mesaju sa hriscanskim, budistickim i drugim svecima, andjelima i demonima...

Reallystic

Ovaj stil, kao sto mu i ime kaze...
imitira prirodu u maksimalnoj mogucoj meri....
u izradi ovih tetovaza reprodukuju se fotografije clanova porodice, kucnih ljubimaca,
omiljenih zivotinja, muzickih ili filmskih zvezda, motocikala, automobila
ili drugih kultnih, manje kultnih i licnih znamenitosti....
kao idealne primerke za reprezentovanje ove vrste tetovaze
navodim vaterpolistu Danila Ikodinovica :lol: i kosarkasa Milana Gurovica...

Japanese

japanske tetovaze se vracaju na ''velika vrata'' medju srednjom klasom..
mada je ironija u tome, sto mladi japanci na svoja tela stavljaju
americki stil tetoviranja..tribal..
ta vrsta tetoviranja je jako detaljna i samim tim njihova izrada traje dosta dugo..
zbog toga su skupe...
primer: tetoviranje tradicionalnog ''telo\odelo'' stila (kojim se pokrivaju ruke,ledja, noge,i gornji deo prsa)
moze potrajati i do 5 godina...
na pocetku Meiji perioda (oko 1868 do 1912) japanske vlade, zele projektovati sliku modernog Japana
i tada pocinju kaznjavati za tetoviranje...
tada tetoveze dolaze do izrazaja u konotaciji kriminala..a majstori svoje tetovaze izradjuju u ''undergroundu''..
nema ko nije video istetovirano telo jakuza, na slici ili na filmu.....
njihov stil vekovima reciklira ikonografiju samuraja, zmajeva, riba i budistickih bozanstava
rasirenih po svim raspolozivim povrsinama tela, od glave do pete u pravom smislu tih reci...

Bio-Mechanical

a sada dolazim i do DLOA styles..:), mada mi se cini da je greska u prezentovanju ove vrste tetovaze
jer ovaj stil je nastao pod uticajem SF ilustratora (H. R. Giger) i dekora iz filmova
kao sto su "Alien" i "Star Trek" (Borg)...
pre svega to je stil ''andrid''.. prepoznatljiv u prikazu tela koje je isprepleteno sa strojevima i mehanikom..
ljubitelji ovog stila tetoviraju likove vanzemaljaca, njihove tehnologije, arhitekture ili razrezotine u kozi.
najcesce takve tetoveze na svoje telo stavljaju muskarci...i to obicno na gornjem delu ruke, nogama, ledjima i vratu..
tetovaza se radi najcesce u crno\sivoj boji jer ta boja najbolje predstavlja ''android'' stil...

Traditional \ old schoool

ova klasicna forma tetoviranja okuplja celu kolekciju starih mornarskih, vojnickih i cirkuskih tetovaza...
zajedno sa pripadajucim praznoverjima da stite od pogibije i bolesti i da donose srecu u kartama i ljubavi...
neotraditional je moderna, tehnicki i umetnicki doteranija varijanta iste ikonografije
koja nije nuzno vezana istim znacenjima...
to je sarenilo puno simpaticnih probodenih srca, hula plesacica, igracih karata i kocki, jedrenjaka, ruza, sidara i sl....

New School

novi stil koji okuplja mesavinu likova iz stripova, crtanih filmova, grafita, mrtvackih glava...
demona i raznih motiva iz drugih stilova tetoviranja obradjenih na sarolik, preteran i karikiran nacin..
u ovom stilu nema pravila i ogranicenja osim da je kvalitetno uradjeno....

Spam sopstvene teme...ali jače je od mene i za tvoje dobro...:

Da sam na tvom mestu, smislio bi neki drugi nick i obratio se adminu da to promeni...

:rumenko::per:

Š'o bre?
blink.gif

imam i ja ....:klap: priznajem....
i to jednu na guzi....:worth: pingvincica .............:rotf: bas je sladak.....i onda nisam dalje htela nista.......ali znate ono kad se jednom navuces.....:hahaha: kao droga bleze varijante... pa sam onda napravila i drugu na ledjima (zadnji deo kicme.....:manikir:) i to ja obicno uradim kad mi je sve nesto shit u poslednje vreme pa ne znam sta cu od sebe i treba mi promena , a ne zato sto pola riba u gradu ima.....
ja iovako uvek radim po svojoj volji i ne slusam nikoga....:per: a nekad ni samu sebe.....

imam i ja ....:klap: priznajem....
i to jednu na guzi....:worth: pingvincica .............:rotf: bas je sladak.....i onda nisam dalje htela nista.......ali znate ono kad se jednom navuces.....:hahaha: kao droga bleze varijante... pa sam onda napravila i drugu na ledjima (zadnji deo kicme.....:manikir:) i to ja obicno uradim kad mi je sve nesto shit u poslednje vreme pa ne znam sta cu od sebe i treba mi promena , a ne zato sto pola riba u gradu ima.....
ja iovako uvek radim po svojoj volji i ne slusam nikoga....:per: a nekad ni samu sebe.....

a sta si nazvrljala na ledja? :)

Pre nekih 10tak dana uradio sam prvu tetovazhu, tj uradio mi je drugi ja sam se samo poturio xD

U mojim ochima tetovazha ne treba da bude za druge, tj ne treba da se svidja drugima, tetovirati se chisto estetike radi je besmisleno. Tetovazha treba da ima smisao i poruku, pre svega sebi, jer ipak tje ostati tu zauvek. Uraditi neshto tako sa svojom kozhom samo da bi se nekome dopalo je meni potpuno bolesno, bilo kakva poruka sebi ili drugima mi je na mestu. No valjda je to individualno, ljudi biraju tetovazhe za 10min, pravo sa google/images, meni to smrdi.

Back