Pozdrav forumasi,
treba da idem na Tasos, po prvi put, polovinom avgusta, u Limenas, vila Zanet. Ima li nekoga da je boravio u toj vili, ili zna nesto o tome. U agenciji su nam pokazali neke slike, i ne izgleda lose. Takodje, bio bih Vam zahvalan da mi preporucite restorane, kafice i dodatne programe tipa krstarenja, izleti itd koje ne bi trebali da propustimo, gde je najbolje da se kupuju prehrambeni proizvodi, kao i gde moze da se nabavi kod nas mapa Tasosa, i Limenasa, neki vodic.
Mozda je vec pisano o svemu ovome, procitao sam poslednjih 5-6 strana i nisam naleteo ni na sta slicno, pa se unapred izvinjavam ako je ranije pisano o tome
Unapred hvala na svakoj pomoci
Pozdrav!
Pozdrav, MP1!

Sto se tice vile Zanet, ne mogu ti pomoci, jer je nisam videla, ne znam koja joj je lokacija. Inace, ako se dobro secam, sredinom jula se
Hajden vratila odatle, ali nije ostavila nikakav komentar o samoj vili. Pokusaj da joj posaljes PP, mozda ti odgovori..
Inace, Limenas je lep primorski gradic, orijentisan najvise na setnje i odlaske u restorane. Ima finih mesta za uzivanje, ali ne i mesta za nocni provod-sto je inace karakteristika celog ostrva.
Elem, da budem konkretnija..
Sto se tice mape ostrva, dobicete na trajektu besplatan primerak turisticke mape, na kojoj je oznaceno uglavnom sve sto treba videti, plaze, mesta, manastire, poznata sela, arheoloska nalazista i slicno..
Ako je i ne dobijes, mozes je uzeti sam na mestu gde se prodaju karte za trajekt u luci. Takodje, moze se kupiti mapa, koja kosta nesto oko 3evra i na njenoj poledjini je karta grada Limenasa na kojoj su ucrtana sva bitnija kulturno-istorijska mesta, posta i sl. Ali, iskreno, mislim da ti nece biti potrebna jer je grad jako mali, svega nekoliko ispresecanih ulica i sve se lako nalazi..
Zatim, sto se tice mesta za klopu.. Moj favorit je restoran Mythos, koji se nalazi u staroj luci, pored koje ces prolaziti kada budes isao na gradsku plazu. Odvoji malo vremena, pa procitaj moj "putopis" na 193. stranici, mislim da ce ti biti od koristi, sto zbog informacija, sto vizuelno-zbog fotografija.
Videces u tom mom pisaniju, da preporucujem i poslasticarnicu Dodoni, koja je na glavnom setalistu, bogata je raznim slatkim djakonijama..
Inace, u gradu postoji i nocni klub koji se nalazi u jednoj od ulica koja normalno izlazi na glavnu ulicu, i mislim negde u nivou restorana Doukas.. (to je u novoj luci)..
Prehrambene proizvode kupuj slobodno u bilo kom od marketa, svi su uglavnom dobro snabdeveni, a cene su kao u Beogradu. Takodje, postoji i dosta pekara i mesara, tako da mozes nabaviti apsolutno sve.
Informacije o izletima mozes dobiti u agenciji Mythos, koja se nalazi bas preko puta poste. Ovde mislim na izlete autobusom, zatim uplacivanje grckih veceri i slicno..
Tu, takodje mozes pitati sve sto te zanima u vezi sa ostrvom, od rent a cara, preko gradskog prevoza, sportova na vodi, telefonske kartice i sl..
Na setalistu u staroj luci videces ponudu za izlet brodicem, koji obuhvata dorucak i rucak, obilazak plaza do kojih se teze dolazi putem i zanimacije poput pecanja i sl. Ovaj izlet traje od 9 do 16h i kosta 30evra po osobi.
Savet je, naravno, da sto vise menjas plaze i po mogucnosti upoznas veci deo ostrva, jer je to jedini i pravi izvor zabave na Tasosu, a takodje, jedino ces na ovaj nacin i moci da ga dozivis na najbolji nacin!
Toliko od mene za sada.
Nadam se da ce ti i moj putopis biti od koristi.
Srecno!