TASOS - u reči i slici

E,ovako.Efes Garden je prelepa vila na 10 minuta od centra.Ima veliko dvoriste sa 2 bazena i sve ti je dozvoljeno.Najlepse plaze su:Aliki,Paradise,Tarsanas,Golden beach,Makrijamos i limenas gradska plaza.Obavezno poseti Panagiju.Teologos,Kazavite (Mega Prinos) i limenariju.Meduza nema,a jezeva samo na nekim uzasnim plazama.Nema Pcela ali ima komaraca.:arrow:RAID je super.Jedino osoblje u Efesu zna samo Grcki i vrlo malo Engleski.Jedino sto je uzasno na Tasosu je mesto Potamia.
Jagnjetina u Teologosu kod Koste u restoranu IATRY i u Panagiji (Elena taverna)
Zelim ti nezaboravan provod na Tasosu!!!:bye:

Ako mozes molim te da objasnis zasto je Potamia uzasna.Unapred hvala.

bila sam na tasosu ovog leta,tacnije od 7.7 do 18.7 sa agencijom argus turs.
za pocetak bili smo smesteni u vili ilios koja i nije tako losa ukoliko zanemarimo to da su vlasnici vile svaki dan bili u kucci i pored bazena sa svoijom porodicom dok je nama bilo dozvoljeno da sedimo u basti pored bazena do 8 navece,i bazen je takodje zatvoren od 14.30 do 17h. na terasama soba smo sedeli do 10 jer nije dozvoljena buka posle ovog vremena,sto nam inace u agenciji nisu rekli,kao ni za radno vreme bazena.STRASNO.morali smo da hodamo na prstima i sapucemo jer je vlasnica vile stalno pricala da ce zvati policiju.
sto se smestaja tice nije bilo najcistije ali cula sam da je bilo i mnogo gorih smestaja.vila je udaljena 1 km od plaze a ne 200 metara kako pise u katalogu.
inace sto se argusa tice tu sam zadovoljna,imali smo odlicnog vodica , Vesna, koja nam je uvek izlazila u susret.
inace samo ostrvo je prelepo,mi smo uzeli kola i obisli celo ostrvo.nije skupo iznajmljivanje kola,sto vise dana to je jeftinije,takodje su jeftini i skuteri i bagiji 0d 10 do 15 eura dnevno.
sto se mesta tice nije lose,ima gde da se izadje,nije skupo,u prodavnicama su neke stvari cak jeftinije nego kod nas.
najlepse plaze su makriamos,paradise beach,psili amos,aliki,giola kao i gradska plaza u limenasu.more je toplo i cisto.nema meduza ni trave.
inace stanovnici tasosa su jako gostoljubivi,neki znaju malo srpski,ima i dosta bugara koji tamo rade pa je sporazumevanje lako cak i za one koji ne znaju engleski.
toliko od mene,ako neko ima neko pitanje nek se javi
\pozdrav svima

ima samo jedan glavni put,tako da se ne mozete izgubiti
u svakoj agenciji za iznajmljivanje kola ili skutera imate mape ili ih mozete kupiti
ima jedan put koji vodi oko ostrva i jos nekoliko manjih puteva koji vode do nekih sela u centru ostrva

taxi na tasosu postoji ali su skupi i ne preporucjem ih
najbolji nacin za obilazak ostrva je automobil ili autobus
ne preporucujem izlet obilazak ostrva autobusom jer to mozete i sami da uradite za mnogo manje novca
inace izlet kosta 28 eura
grcko vece takodje nije nista posebno,kosta 30 eyra
ali je zato krstarenje lepo,kosta 30 eura

Samo jos nesto,bas u vezi sa tim kuvanjem u Sirenasu,mi smo i izabrali Sirenas a ne Aleksandru zbog tog tz.kuvanja,ja moram svakog dana da ,
recimo, obarim batak i krompir ili tako nesto za dete,malo mi je hevi da vodim dete da jede po restoranu a ne zna ni da zvace nego sve prvo ide u blender.Mi smo uplatili dorucak,a rucak za nas(odrasle) sigurno necemo spremati u sobi,i da hocemo ne znamo kako!(tj.mama,tj.ja ne znam kako)Elem,pitanje:da li ce nam za toliko progledati kroz prste?To je stvarno toliko kuvanja koliko treba i za spagete

limenaria i potos su mnogo mala mesta sa jako malo mesta za izlazak,u limenasu imaju dva kluba koji su nesto kao diskoteke i nisu losi(just in time i davidof) rade od 11 uvece pa do zore cene su onako
ali je limenas dosta vece mesto tako da imate i vise izbora
pozdrav

Sdonca,
"most ljubavi" koji pominjes, nalazi se na malom uredjenom trgicu u selu Panagia.
Pricica koja ide uz taj most je, verujem, smisljena za turiste, a glasi da.. ako dvoje zaljubljenih, zajedno prosetaju sa jednog na drugi kraj mosta i obratno, ostace zajedno do kraja zivota :)

Evo ovde mozes pogledati taj mostic..
http://www.gothassos.com/photos/Panagia/panagia_5.html

Inace, kako teku vase pripreme?

Poslednja izmena:
taxi na tasosu postoji ali su skupi i ne preporucjem ih
najbolji nacin za obilazak ostrva je automobil ili autobus
ne preporucujem izlet obilazak ostrva autobusom jer to mozete i sami da uradite za mnogo manje novca
inace izlet kosta 28 eura
grcko vece takodje nije nista posebno,kosta 30 eyra
ali je zato krstarenje lepo,kosta 30 eura

rent a car je jeftin,moze i bez medjunarodne dozvole,nas cetvoro smo preko argusa iznajmili auto na jedan dan i obisli sva bitnija mesta izaslo nas je 12 eura po osobi
stize se mnogo brze nego autobusom
a i jeftinije je

Jel ti to hoces da kazes da ste vas cetvoro platili 48 eura za jedan dan rent-a-car.Ako je toliko pa to je uzasno skupo onda.Ajde mi opisi malo dan koji ste proveli na krstarenju brodicem po ostrvu.Kad polazi,kad se vraca i gde sve ide,koja klopa je ukljucena ?

Back