TASOS - u reči i slici

Jao,ljudi moji Tasos je njalepse mesto na svetu!!!!!!!!ja idem i sledece godine,htela sa u avgustu opet ali nema mesta preko arus-tursa,a ja drugom agencijom ne idem.....Imaju ubedljivo najboljeg vodica-Jelenu.....uzivala sam blago receno...bila sam u Limenarii u kuci Kiparisou....divno je....Krastarenje mi je bilo najlepse....Ako je jos neko bio preko argusa neka kucka...da malo razmmenjujemo iskustav,o Jeleni,o baru Istos...neke slicice....aj u zdravlje.....
Pa evo malo razmene iskustava o dotičnoj Jeleni, koja je i prošle godine bila predstavnik agencije Argus Tours na Tasosu! Jedan naš forumaš "demol" vrlo je detaljno i slikovito opisao kako se proveo prošle godine na Tasosu preko Argusa i kako se dotična Jelena ophodila prema njima! Vidi se da je više vremena provodila na plaži i po kafićima koketirajući sa Grcima (a tako je izgleda i ove godine!), nego što je našim ljudima izlazila u susret! Iz tog razloga (a pošto sam i ja išao preko iste agencije) trudio sam se da je maksimalno izbegavam, tako da mi ni na kraj pameti nije padalo da mi ona organizuje neki od izleta! Za razliku od nekih drugih predstavnika, ona nije uopšte vredna pomena, tako da ne vidim odakle toliko oduševljenje istom!

S'obzirom koliko si ti izreklamirala Argus i pomenutu personu i u drugim postovima, stvarno bi mogli da ti izađu u susret i pošalju te i u avgustu na Tasos, kao njihovu "promoterku"! Bolje bi bilo da si okačila neku sliku vile Kiparisou u koju si bila smeštena i dala kratak opis iste, jer koliko se sećam, neki su se interesovali za nju, i bilo bi od mnogo veće koristi, nego što tu padaš u trans oduševljavajući se Jelenom!

zdravo ljudi, interesuje me da li je neko bio ove godine u vili koja se zove efes garden u limenasu, odlazim tamo pocetkom avgusta sa porodicom, autom, i zanima me da li neko zna vise o toj vili, gde se nalazi, koliko je daleko od plaze i koje su najbolje plaze. i naravno, kakav je smestaj u vili
hvala svima

Pa evo malo razmene iskustava o dotičnoj Jeleni, koja je i prošle godine bila predstavnik agencije Argus Tours na Tasosu! Jedan naš forumaš "demol" vrlo je detaljno i slikovito opisao kako se proveo prošle godine na Tasosu preko Argusa i kako se dotična Jelena ophodila prema njima! Vidi se da je više vremena provodila na plaži i po kafićima koketirajući sa Grcima (a tako je izgleda i ove godine!), nego što je našim ljudima izlazila u susret! Iz tog razloga (a pošto sam i ja išao preko iste agencije) trudio sam se da je maksimalno izbegavam, tako da mi ni na kraj pameti nije padalo da mi ona organizuje neki od izleta! Za razliku od nekih drugih predstavnika, ona nije uopšte vredna pomena, tako da ne vidim odakle toliko oduševljenje istom!

S'obzirom koliko si ti izreklamirala Argus i pomenutu personu i u drugim postovima, stvarno bi mogli da ti izađu u susret i pošalju te i u avgustu na Tasos, kao njihovu "promoterku"! Bolje bi bilo da si okačila neku sliku vile Kiparisou u koju si bila smeštena i dala kratak opis iste, jer koliko se sećam, neki su se interesovali za nju, i bilo bi od mnogo veće koristi, nego što tu padaš u trans oduševljavajući se Jelenom!

Hvala takodje, isao sam sa Argusom u Tursku i totalno sam razocaran. Vise su mi pomogli Turci iz hotela nego vodic Argusa. Dete mi je bilo bolesno a vodic je bio negde na kupanju i nisam mogao da ga dobijem na mobilni. Hvala bogu te su Turci odlicni domacini pa su mi doveli i lekara i u svemu pomogli. Kad je sve proslo vodic nije ni dosao da se bar raspita sta je bilo. Tako da agenciju Argus ne bi da komentarisem a znam jos mnogo ljudi koji su njima bili nezadovoljni.

J.J. evo odgovora....U svakoj prodavnici ima pelena i ostalih stvarcica za bebe...jesu malo skuplja nego u bg-u....mkleko je jakoooo skupo to vredi vuci odavde...pakovanje onih dugotrajnih i ostalo....u principu sve so ima ovde ima i tamo....cene se malo razlikuju....otprilike...tu su........

Hvala na informacijama, posto se nadam da nije mnooogooo skuplje nego ovde, ustedecu malo prostora u prtljazniku....

Cao ljudi, treba da idem sa porodicom u vilu efes garden u limenasu pocetkom avgusta, pa me zanima da li neko moze da mi kaze nesto o toj vili, gde se nalazi, koliko treba da se stigne do plaze i naravno kakav je smestaj...

Vila nije bas blizu plaze, narocito ako niste kolima. Ako vam nije cimanje da idete po suncu sa i do plaze, mozda vam i nece biti daleko. Moja procena, bar 10ak min. hoda.

Ima nesto slika i komentara na strani 47.
Polozaj vile obelezen na strani 111. (a plaza je krajnje desno, iza dva mala "ukrstena" lukobrana, tj. stare luke)
Moje utiske o Limenasu i ostrvu mozes procitati na strani 193.

Odvoji malo vremena, pa i sam "prosetaj" kroz temu..

E mi juce uplatili za Skalu Potamiu , Vila se zove Aithrion . Krecemo 10.09.
Da li je neko bio i kako je u septembru? Da li iko zna kakva je vila? I da, da li iko zna neki dobar restoran u Limenasu ili na Golden Beachu? Pozdrav! I ko putuje uskoro, srecan mu put! :heart:

Pozdrav Tasovcima, narocito onima koji bi mogli da mi pomognu u razresavanju moje dileme.
Citajuci pisanija clanova uglavnom sticem utisak da su na Tasos isli uglavnom parovi.

Mene sa druge strane interesuje dinamican "urbani" letnji odmor za grupu drugara, sto bi se reklo velika mesta, dosta nocnog zivota, puno ljudi, slobodnih devojaka itd. :)
Nekako ne mogu da se otmem utisku da je Tasos susta suprotnost tome, tj.mirno mesto za odmor i uzivanje u prirodi.

da li je neko koristio trajekt iz Nea Peramosa do Prinosa. Koliko puta dnevno ide i kada...
ZokiNBGD je dao sledeću informaciju što se tiče trajekta iz Nea Peramosa:
"Trajekt Nea Peramos - Prinos: od 02.07. - 31.08.2008. saobraća JEDNOM dnevno (prevoznik je Fast Ferries) i to:

Polazak iz Nea Peramosa, ponedeljak - subota 14:15, nedeljom 17:45;
Polazak iz Prinosa, ponedeljak - subota 12:30, nedeljom 16:00 .

... Mene sa druge strane interesuje dinamican "urbani" letnji odmor za grupu drugara, sto bi se reklo velika mesta, dosta nocnog zivota, puno ljudi, slobodnih devojaka itd. Nekako ne mogu da se otmem utisku da je Tasos susta suprotnost tome, tj.mirno mesto za odmor i uzivanje u prirodi.
Ti i tvoji drugari ćete na Tasosu možda i naći slobodne devojke, ali ludi noćni život, provod i gužve po diskotekama i barovima... e toga na Tasosu baš i nema!
I da, što se tiče toga, Tasos i jeste sušta suprotnost svemu tome, tj.mirno mesto za normalan odmor i uzivanje u prirodi! A vi ćete provod "urbanog tipa" morati da potražite na nekom drugom mestu!

Slazem se sa Dekijem..
Tasos definitivno nije mesto za nocni provod. Sve se zavrsava oko ponoci, celo ostrvo utihne, i sprema se za novi aktivni dan na plazama.
Ima u Limenasu jedan klub (tako i pise "the only club"), a dole na jugu ima i jedna diskoteka (valjda), ali, ja to ne bih zvala dovoljnim nocnim zivotom za mlade.
Narocito nema velikih mesta, kako ti kazes, niti puno ljudi, u tom smislu..
Zato bolje zaobidjite Tasos, da se posle ne razocarate.
Mozda je za vas bolje nesto poput Iosa, Krfa ili cak Rodosa.

Srecno!

E,ovako.Efes Garden je prelepa vila na 10 minuta od centra.Ima veliko dvoriste sa 2 bazena i sve ti je dozvoljeno.Najlepse plaze su:Aliki,Paradise,Tarsanas,Golden beach,Makrijamos i limenas gradska plaza.Obavezno poseti Panagiju.Teologos,Kazavite (Mega Prinos) i limenariju.Meduza nema,a jezeva samo na nekim uzasnim plazama.Nema Pcela ali ima komaraca.:arrow:RAID je super.Jedino osoblje u Efesu zna samo Grcki i vrlo malo Engleski.Jedino sto je uzasno na Tasosu je mesto Potamia.
Jagnjetina u Teologosu kod Koste u restoranu IATRY i u Panagiji (Elena taverna)
Zelim ti nezaboravan provod na Tasosu!!!:bye:

krajem avgusta idem s muzem i bebcem(godinu dana) u Potos,Sirenas hotel ili apartmani sta li je.Agencija je Magic.Ima li iskustava i kakva su?

Evo nekih utisaka i komentara do sada:

nikana
"Hotel Sirenas je mnogo noviji od Tasosa i Aktija. Ne bih rekla da se Tasos i Akti vode kao hoteli sa 4 zvezdice, a ako je tako onda smatram da to zaista ne zasluzuju. Alexandra beach npr. ima 4 zvezdice, a oni ne mogu da se porede sa njim.
Sirenas ima veoma prostrane sobe, po meni lepse cak nego u Alexandri beachu. Sirenas je hotel koji bih svima preporucila pod uslovom da vam terase gledaju na bazen i more. Ako to dobijete onda je to pun pogodak. Svi gosti Sirenasa su proslog leta bili prezadovoljni, a mnogi su, koji su bili u Alexandri pa hteli da produze boravak, na moju preporuku prelazili u Sirenas i bili i vise nego zadovoljni. Sobe se ciste svaki dan, bazen je jako cist, svi su ljubazni. (Ovo ne znaci da sobe koje imaju pogled na ulicu nisu dobre, naprotiv, odlicne su, ali meni je bar pogled na more jako vazan.)"

belluttak
Naš apartman je gledao na bazen - malo je bezveze ,ako ste u prizemlju,kao što smo bili mi, jer je jedini sto koji imate u apartmanu na terasi, pa svako ko prodje može da vam gleda u tanjir,ali ujutru su oko bazena postavljeni stolovi za doručak, tako da ionako svi jedu.Sve zavisi šta kome smeta,ali čisto da napomenem.Mi nismo uplatili doručak,ali postoji i ta varijanta, moguće je uplatiti na licu mesta, mislim po ceni od 5e.Sve je besprekorno čisto,sobe se sredjuju svakodnevno.Hotel odiše mirnoćom, čini mi se zahvaljujući ženici koja sve to vodi,pa se i gosti nekako sami ponašaju u skladu sa tim.Doduše,na bazenu zna da bude veselo,ali ne previše bučno.Zabranjeno je skakanje,ali nekad progledaju kroz prste za skok - dva Ono što hoću da kažem je da nikad nije previše vriske i cike, da ne možete da odmorite popodne.Bazen nije veliki, podeljen je na deo za baš malu decu, jedan malo dublji i najveći deo je kao za odrasle sa djakuzijem - mada nećete se tu naplivati,a i zašto bi pored onakvih plaža.Istina, nema dvorišta u kome bi se deca igrala.Stepenište zna da bude klizavo od dečijih mokrih nogica, pa vodite računa.Ono što je nama bilo bitno, obzirom da je apartman bio u prizemlju,jeste mogućnost iznajmljivanja sefa.Pošto nas je Tasos očarao, naročito Doktorova plaža, produžili smo boravak,ali smo morali da promenimo apartman, tako da smo narednih 5 dana proveli u apartmanu koji gleda na ulicu - sve je isto, osim toga da je već ujutru jako sunce,pa vam se kompletan escajg usija dok doručkujete na terasi,a i znojenje je zagarantovano - što naravno, nije problem za one koji uplate doručak"

nikana
"Samo jos da naglasim da u hotelu Sirenes nije dozvoljeno kuvanje. Mozete nesto zagrejati ili spremiti spagete ali to je to.
Kao bi se odlucila sta da uplatis mozes da pogledas na stvari ovako: 1. Sirenas: hotel, nema kuvanja, bazen u dvoristu-mogucnost da se deca kupaju dok se pripremate za plazu, tusirate ili idete u nabavku, plaza na 5 minuta, ciscenje svaki dan, parking preko puta hotela, super-marketi na minut-dva..."

Izvinjenje moderatoru, zaista nisam procitala pravila za postovanje.
Zahvaljujem Cmoki i Mokranjcu na korisnim informacijama.
Mokranjac, vidim da raspolazes sa svezim informacijama sa Tasosa, pokusaj, ako ti nije tesko, da mi napises jos nesto o ostrvu, sta je to sto obavezno treba videti, gde se dobro jede a da nije jagnjetina posto idemo sa detetom od 9 godina, znas kako je to.

Back