TASOS - u reči i slici

na tasos sa argusom
najbolja agencija i vodici

Zeljka, jesi to ti?
Ej Ne znam sta ti to znaci da je Argus najbolja agencija, kada si rekla da ces pljuvati po agenciji kad se vratis... A sad odjednom da su super.
Inace ljudi, argus je kao hteo da bude super, al su imali gomilu propusta.
Sitne necu nabrajati, a ima ih.
Mi smo se super proveli na ostrvu, al ne zahvaljujuci njima.
Kuca Ilios je katastrofa, ne daj boze da mladi tamo stanuju.
Manje zabrane sam video u filmovima o zatvorima.
Znaci ljudi, izbegavajte kucu ILios, zbog "domacina", od kojih ce vam biti muka.
Non stop su u dvoristu kraj bazena, 24h, gori su od dragstora.
Uvek bar jedno od njih troje koliko ih ima u toj kuci, sedi kraj bazena i bulji u vas.
Neprijatna situacija.
Trudili smo se da budemo sto manje u kuci, cisto da ih ni ne gledamo.
A sto se tice Vesne, vodica, sramota za agenciju sto je ima.
Ona je tu za svaki problem koji imate, al nista drugo ne zna da postigne, sem sto se smeska sta god je pitate, i pravi se luda.
Morao sam da istaknem ovo za kucu i agenciju, stvarno su nas razocarali, nisam hteo da neko jos prodje, kao i mi, pa nek nadje bilo koji drugi nacin putovanja na Thasos, koji je bas bas po ukusu moje devojke i mene.
Svi koji idu, jedini savet je da se opustite i uzivate, sve se brzo pokonta, i vrlo je jednostavno mesto.
A sto se tice plaza, neka svako ima svoj nacin za bodovanje plaza.
Plaza na koju smo najcesce isli, jeste Makriamos, iz prostog razloga, jer oduzima dah, a pod dva, blizu je.
Sto se tice Golden Beacha, dugacka plaza, al ne toliko cista, mada skidam kapu i za nju.
Aliki ima predivno arheolosko nalaziste, videcete i sami.
vredi doci na ostrvo jos koji put....
A pcele, muve, komarci, i ostali instekti su jedino cega skoro NEMA.
Za razliku od Nine82, a bili smo u istom periodu. 07.07-18.07, ja u sobi nisam video 2 komarca tokom letovanja, sve sa otvorenim vratima od terase tokom noci, i bez ikakvih raid-ova i autana.
Zato, relax...
Lep provod zelim svima koji idu i nek istrazuvaju ostrvo na svoj nacin, i uzivajte. pozzz

na tasos sa argusom
najbolja agencija i vodici

Zeljka, jesi to ti?
Ej Ne znam sta ti to znaci da je Argus najbolja agencija, kada si rekla da ces pljuvati po agenciji kad se vratis... A sad odjednom da su super.
Inace ljudi, argus je kao hteo da bude super, al su imali gomilu propusta.
Mi smo se super proveli na ostrvu, al ne zahvaljujuci njima.
Kuca Ilios je katastrofa, ne daj boze da mladi tamo stanuju.
Manje zabrane sam video u filmovima o zatvorima.
Znaci ljudi, izbegavajte kucu ILios, zbog "domacina", od kojih ce vam biti muka.
Non stop su u dvoristu, 24h, gori su od dragstora.
Uvek bar jedno od njih troje koliko ih ima u toj kuci, sedi kraj bazena i bulji u vas.
Neprijatna situacija.
A sto se tice Vesne, vodica, sramota za agenciju sto je ima.
Ona je tu za svaki problem koji imate, al nista drugo ne zna da postigne, sem sto se smeska sta god je pitate, i pravi se luda.
Morao sam da istaknem ovo za kucu i agenciju, stvarno su nas razocarali, nisam hteo da neko jos prodje, kao i mi, pa nek nadje bilo koji drugi nacin putovanja na Thasos, koji je bas bas po ukusu moje devojke i mene.
Svi koji idu, jedini savet je da se opustite i uzivate, sve se brzo pokonta, i vrlo je jednostavno mesto.
A sto se tice plaza, neka svako ima svoj nacin za bodovanje plaza.
Plaza na koju smo najcesce isli, jeste Makriamos, iz prostog razloga, jer oduzima dah, a pod dva, blizu je.
Sto se tice Golden Beacha, dugacka plaza, al ne toliko cista, mada skidam kapu i za nju.
Aliki ima predivno arheolosko nalaziste, videcete i sami.
vredi doci na ostrvo jos koji put....
A pcele, muve, komarci, i ostali instekti su jedino cega skoro NEMA.
Za razliku od Nine82, a bili smo u istom periodu. 07.07-18.07, ja u sobi nisam video 2 komarca tokom letovanja, sve sa otvorenim vratima od terase tokom noci, i bez ikakvih raid-ova i autana.
Zato, relax...
Lep provod zelim svima koji idu i nek istrazuvaju ostrvo na svoj nacin, i uzivajte. pozzz

Evo i jedne slike sa trajekta, prema Thasosu...

Prilozi

• DSC00205.JPG
    DSC00205.JPG
    113,4 KB · Pregleda: 26
Pozdrav svima!
Ovo je stvarno za pohvalu kakvu ste temu napravili i kako je odradili!
Pogotovo mislim da coka80 (ne računajući ranije istaknute) zaslužuje svaku pohvalu za sistematičnost u istraživanju i postavljanju informacija, kao i samom pristupu temi. Svaka čast! ;)

Imam jedno pitanje za vas koji ste bili u Limenasu:
Kakve su cene autobuskog prevoza i da li je minibus (za koji iz agencije kažu da je skup (?!) ) i autobus, koji vozi po ostrvu, jedno te isto? Hvala unapred!

P.S. Video sam cenovnik koji je mirarbi postavila pre 2 godine na 24. strani (a ne na 29., kako je pogrešno kastelece naveo u http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=4523959&postcount=2161), ali to više nije aktuelno, zar ne?

Evo sta je bojanica napisala sveze ove godine za buseve:

"svuda smo isli busom, skontali smo da nam je to najisplativije, e sad OPREZ. jako su nas zeznuli za bus. postoji red voznje polazaka, ali ne pise kojim putem ide bus, a na busu svakom pise araund di ajlend. pa smo tako , umesto da preko panagije stignemo za pola sata na aliki, isli suprotnim smerom i preko prinosa, limenarije , i potosa dosli na aliki za oko dva sata, ori tome smo i presedali pre limenarije i platili u jednom pravcu 12 evra. ynaci u 9.15 ide za prinos potos, limenariju itd. a od 10.15 ide bliyim putem do golden bicha, peredajza, alikija... ali smo bar videli celo ostrvo i posle isli tamo gde nam se dopalo."

"za bus sam lepo napisala: bus u 9.15 ide do goldena i alikija, ali okolo , preko limenarije i potosa, pa se vozas skoro duplo duze i skuplje, alli eto bar bacis pogled na celo ostrvo, pa odaberes gde bi zeleo da se vratis. a u 10. 15 ide kracim putem. ali to nigde ne pise, pa lepo ne pitas samo kuda ces, vec i preko kojih mesta ces nekud. a odmah, naravno kupite mapu tasosa, da se bolje orijentisete, ili skinite s neta."

Slazem se sa Bojanicom, trebalo bi odmah da obezbedite mapu. Besplatnu turisticku mapu dobicete ili na trajektu ili je sami uzmite u luci, na onom mestu gde se kupuju karte za trajekt.
Autobus je pravi autobus, a ne znam za te mini buseve..
I, lepo pitajte vozaca da li ide u pravcu kazaljke na satu ili obrnuto.. tj. prema istoku ili zapadu ostrva, da znate.. A red voznje autobusom dobicete od vozaca autobusa.

Poslednja izmena:
Da, video sam to. Hvala.
A, ima li razlike između busa i minibusa?

Isto, ako neko eventualno ima one cene za manje relacije (znaci ne s kraja na kraj ostrva, nego lokalno) kao što je mirarbi postavljala, neka slobodno postavi, neću da se ljutim :)

Jel ti to hoces da kazes da ste vas cetvoro platili 48 eura za jedan dan rent-a-car.Ako je toliko pa to je uzasno skupo onda.Ajde mi opisi malo dan koji ste proveli na krstarenju brodicem po ostrvu.Kad polazi,kad se vraca i gde sve ide,koja klopa je ukljucena ?

meni to nije tako skupo,u toj sumi je i gorivo koje smo potrosili a presli smo 170 km
bus je sporija ali jeftinija varijanta
ima i drugih agencija koje su jeftinije ali moras da imas medjunarodnu dozvolu
nas je ovo kostalo kao da smo isli busom a bilo nam je konfornije i videli smo skoro sve sto vredi videti,najlepse plaze paradise beach,aliki,makriamos....

sto se brodica tice imaju dve varijante krstarenja zavisi od toga kakvo je vreme ali obe su ok
sto se hrane tice ima rucak u koji spada sulvaki i pljeskavica,salata i sok,nije lose
izlet traje od 9 do 16h.
takodje treba obici i manastir svetog arhandjela mihajla koji je predivan

Poslednja izmena:
sto se insekata tice na tasosu ima puno osa i pcela(zbog meda) i ostalih insekata narocito komaraca koji se ne prskaju upravo zbog pcela
mi smo jedne noci napravili masakar u sobi u vili ilios
a sve plaze na tasosu su lepe.meni je najlepsi paradose beach i makriamos a golden beach je samo velika plaza i nista vise.prljava je.dok je makriamos najcistija ali je i privatna plaza placa se ulaz 3 eura),paradise beach i psili amos su divlje plaze ali jako cistije od goldena.aliki je predivan.
nas su na plazi ujedali obadovi i ose a ja ne znam kako je nekom moglo da promakne onoliko insekata na koje se inace svi zale
sto se argusa tice ja sa njima letujem vec niz godina
rekla sam da je ovo jedan od najgorih smestaja do sada upravo zbog vlasnika kuce ilios ali kuca i nije tako losa samo da nema babe koja stalno visi u dvoristu,a smestaj i moze da prodje
nama je nas vodic izlazio u susret kad god smo ga zvali i takodje su nam rekli da nece vise uzimati tu vilu jer je ovo bio prvi put da se tako nesto dogodilo
na kraju je sve dobro ispalo i nismo imali puno problema sa vlasnicima
to je bilo samo prva 2-3 dana a ako ste zaboravili vodic je dolazio i svadjao se s vlasnicima a znam da neki drugi ljudi iz drugih agencija svog vodica nisu ni videli
nas je dolazio kod nas svaki drugi dan i kad god smo je pozvali ona je dosla
a za kucu ilios stoji da je ne preporucujem za mladje osobe
argus je dobra agencija koja ima dobre vodice i Zoran i Vesna su ok takav su utisak ostavili na mene
sa njima smo letovali i na druge destinacije i nije bilo nikakvih problema
pozdrav

a sto se raid-a tice ponesite ga da se ne biste posle kajali jer svi ljudi sa kojima smo pricali su imali neko sredstvo za zastitu od tih napasti
culi smo da je najfore na kraju sezone da tada ima najvise pcela
pa da znate
u svakom slucaju Tasos je najlepse mesto u grckoj na kojem smo bili ali ima jos mnogo toga da se vidi
uglavnom ostrva su mnogo lepsa
ne znam da li bi ponovo isli na tasos jer smo ga celog obisli pa i ne bi imali sta vise da vidimo ali za nekoliko godina ko zna
dobro je za ljude sa decom jer su plaze vecinom plitke osim psili amosa koji ima normalnu dubinu

@sdonca

Čitaš li ti malo šta drugi pišu?! Evo šta je petrof napisao pre samo par stranica:
... Gorivo je od 1,3 do 1,4, benzin. Iznajmljivanje je u Europcar-u poskupelo pre dva-tri dana, 3 dana iznajmljivanja „B” klase (Panda, Corsa, Micra) 118 evra, 5 dana 196 evra. Ne znam kakvi su ostali...
Kad iznajmljuješ kola na dan ili dva sigurno će skuplje da te uhvati (30 pa i 40 E dnevno zavisno od tipa kola), nego ako ih uzimaš na 7... 8... 9. dana! Capisco?! ;)
Da malo razbijemo sivilo ovog kisnog dana.. :)

mb5fn5.jpg
I posle neka neko kaže kako nema palmi na Tasosu! :D

Ja idem u Limenas i imam medjunarodnu tako da cu ici u tu agenciju Potos.Hvala ti.Jel vidis DekiM kako nije tesko biti fin.

ta agencija ti se nalazi u glavnoj ulici
ako si vec bio u limenasu
a ako nisi lako ces naci jer je to najveca ulica mada ume da bude komplikovano prvih nekoloiko dana da se snadjes
a treba i paziti kad se voze kola jer su skoro sve ulice jednosmerne pa dok se ne snadjes ali brzo se udje u stos
pozdrav;)

... Jel vidis DekiM kako nije tesko biti fin.
Ma nije valjda?! Sad ćeš i ti tu nešto da mi mudruješ!
smiley_emoticons_unknownauthor_angry.gif

Ako ne možeš da popamtiš, a ti lepo hvataj beleške! Šta sve pitate, nije ni čudo što ne možete sve konce da pohvatate! Kad sam ja išao prvi put na Tasos (a to je bilo prošle godine) znao sam samo najosnovnije podatke o ostrvu i plažama, a sve ostalo sam saznao tek po dolasku tamo! A vi pojedini samo što još ne pitate i kakve gaće nosi gazdarica?! Mislim stvarno!
smiley_emoticons_slash.gif

Back