TASOS - u reči i slici

Krecem za 24 sata.... :lol:
Vila susana je bila i u proslogodisnjem katalogu Kompas Kg, pristojno izgleda, a moje iskustvo sa njima je da dobijes ono sto ti kazu i sto vidis na slikama. U svakom slucaju, bazen super izgleda - lep provod!
Detaljan izvestaj cim ponovo podem u prvi osnovne - sada kao mama :-)

Hvala, ljupce, na informaciji i srecan put. Ovo sam pitala za roditelje jer oni idu u tu vilu. Moj izbor za ovo leto je Skiathos, a Tasos mozda neke sledece godine. Sudeci po vasim komentarima, ostrvo ne bi trebalo propustiti

Ljudi,sjajni ste,ali ja ne mogu vise,oci mi ispadose :(
Procitala sam prethodne dve noci oko 150 str.ove teme,isla sam kao sto se novine citaju,od pozadi :D ,ali nigde ne nadjoh nicije utiske o vili Margarita u Limenariji.Ovo su nam ponudili u Relaxu,i to po vrlo povoljnim uslovima placanja jer smo prijatelji jedne radnice,ali posto je prvi put rade ove godine,nisu nam mogli pokazati ni jednu sliku.Suprug i ja idemo sa petomesecnom bebom(vec osoljenog dupeta u Prcnju pre metar dana :D ),pa nas zanima ima li ko kakvog ovogodisnjeg utiska o pomenutom smestaju?
Bila bih jako zahvalna svima ,pogotovo Nikani(svi znamo zasto :D ),na korisnim informacijama.
BTW,pripremila sam veeeeliki spisak opisa plaza,i samo jos dragi da spremi kintu za rent-a-car,i 5.09.letovanje moze da pocne!

Ljupce: "Krecem za 24 sata.... Detaljan izvestaj cim ponovo podem u prvi osnovne - sada kao mama."

Ljupce, zelim tebi i tvojoj porodici srecan put, minimalno cekanje na granicnim prelazima, lepo vreme, toplo more i extra provod. Naravno, srecan ti i ponovni polazak u prvi razred.

Emma: "promene u vremenskoj prognozi - preko 30 stepeni!
Jos 2 dana! "

Sta sam ti rekla. Ne gledaj dugorocnu prognozu. Menjaju je svaki cas, a ti se za dzabe nerviras vec danima. Bice vam lepo vreme. Ne moze na Tasosu u avgustu da bude vise od jednog ili dva dana oblacno, a ja ti zelim da vam ne bude ni toliko oblacnih dana. Samo opusteno !!!

I tebi i tvojima zelim srecan put...i sve ostalo sto sam pozelela i Ljupcetu.

Samo jos jedna stvar. Za Kavalu da se iskljucim kod prve,ili druge table?
Ne bih isao starim putem.

Samo prati velike natpise za Kavalu i nista ne brini. Na deonicama na kojima je auto-put Ignatia zavrsen, vozices naravno tim novim putem, a tamo gde nije zavrsen neces ni moci da prodjes vec ces i ti, kao i svi drugi, putokazima biti usmeren na stari put (koji uopste nije los, ali se vozi u oba smera, jer nije auto-put).

I mi smo previse brinuli oko tog starog i novog puta i na kraju je sve ispalo ok. Sve table koje usmeravaju na novi put su postavljene gore, plave su sa belim tekstom. Tabla, koja na jednom mestu daje mogucnost skretanja na stari put za Kavalu, je pored puta, s desne strane, i nije toliko uocljiva. Prati samo te glavne putokaze, obesene gore, iznad puta i vecim delom ces voziti auto-putem.

Srecan put, lepo vreme i dobar provod !!!

Jos 10 dana...
Ako je neko bio u Limenariji, Vila Discovery, molio bih da posalje neke utiske. U celoj temi je samo jedan korisnik ishvalio tu vilu, ali bez slika.
I jos jedno pitanje (posto sam za te stvari dunster) - kolega mi kaze da u Grckoj nema da se nadje obican "olovni" benzin. Pre dve godine sam na pumpama vidjao "leaded" i "unleaded" ("olovni" i "bezolovni"). Pa posto vozim stariji auto (bez katalizatora), interesuje me koje gorivo da sipam.

Hvala unapred

U auto koji trosi obican benzin mozes bez problema da sipas bezolovni, ali ako u auto koji trosi bezolovni sipas obican mozes syebati katalizator, a svi noviji automobili imaju dve lambda sonde, pre i posle katalizatora, tako da ce u kompjuter stizati pogresna informacija o kolicini ugljen monoksida, sto ce se lose odraziti na rad motora, a neki cak ne mogu ni da upale.
Znaci, slobodno sipaj bezolovni i pun gas.

GSM doctor:
U auto koji trosi obican benzin mozes bez problema da sipas bezolovni, ali ako u auto koji trosi bezolovni sipas obican mozes syebati katalizator, a svi noviji automobili imaju dve lambda sonde, pre i posle katalizatora, tako da ce u kompjuter stizati pogresna informacija o kolicini ugljen monoksida, sto ce se lose odraziti na rad motora, a neki cak ne mogu ni da upale.

Ma kakve sonde, kakvi kompjuteri, kakvi katalizatori... Jos malo pa cu da budem ponosni vlasnik oldtajmera :)) Od dodatne opreme imam retrovizor i jelkicu na njemu :)
Pre dve godine sam bio poslednji put u Grckoj (Kitnos-Serifos-Sifnos-Milos, Kiklade) i na pumpama (na sve tri gde sam stajao) su imali 'Leaded' i 'Unleaded'. (Cak sam i jednog nabudzenog YUGA sa grckim tablama video tamo.) Cuo sam da sad postoji neki 'SUPER LXX" (XX mu dodju neka dva slova) koji je zamena za 'Olovni' benzin, ali ne znam vise nikoga ko ide u Grcku a vozi na olovni benzin :((

BTW, jos uvek nema novih informacija o vili Discovery i Atlantic agenciji?

GSM doctor:
Putovali smo u junu do Tasosa sa Jugom i skoro na svim pumpama je bilo obicnog ("olovnog") supera.Bez brige.Cak je i obelezen crvenom bojom kao i kod nas.

Cao svima! Vec par meseci pratim ovaj forum i odusevljena sam.jako puni korisnih informacija o svemu vezano za Tasos.Pocetkom septembra prvi put idem na Tasos u Skala Sotiras u vilu Panos.Molila bih vas da mi prosledite neku informaciju o ovom mestu i ovoj vili.jako sam malo informacija nasla o ovom mestu.

Vratio sam se iz Skale Sotiros 30.07 i boravio sam u vili Panos. Ako ti ne treba provod, ako ides sa decom bice ti fantasticno. Samo mesto je malo 2 marketa 1 pekara jedna benzinska pumpa i 3-4 kafica. Apartman se nalazi u samom centru mesta na samom trgu, nov solidno opremljen (peskire ne moras da nosis menjaju ih kao i posteljinu jednom u toku boravka) jedino je kuhinjski pribor oskudan. ali snadjes se. Plaza ti je cim izadjes iz apartmana i predjes put nekih 30-tak metara. Plaza je cista a more je za moj ugodjaj bilo cak pretoplo. Putuj i uzivaj ako ti treba jos neka informacija pitaj!

Vidim dosta pitanja koja se odnose na auto-gas u Grckoj. Na potezu do Kavale nigde nemate da ga natocite izuzev da udjete u Solun i izgubite jedno 2 sata u uzasnoj guzvi. Nisam mogao da verujem! Ali to je istina! A Solun vam je od granice 70-tak km tako da vam je bolje natociti ga na samom granicnom prelazu na autopumpi Simov koja radi non-stop!

Da li je neko bio na Tasosu u septembru? Konkretno me zanima kakvo vreme mogu da ocekujem obzirom da je ipak najsevernije ostrvo, a trebalo bi da putujem od 10.09

Pokusavam da pronadjem prosek temperature za prethodne godine na www.wunderground.com, ali ne znam za koji grad da trazim.Nem ni za Kavalu, ni za Thassos.

Nemam bas puno vremena i mnogo se dvoumim, tako da bi mi svaka informacija veoma znacila.

hvala na odgovoru, nego brinem zato sto sam poslednjih par godina letovala u septembru u Crnoj Gori i veoma cesto smo gledali u oblake :(
Dobro, znam da se ne moze porediti Tasos sa CG, ali ipak je na severu.
Nego, bilo kako bilo, ja sam rezervisala, pa sta bude.. A bice sunca, nadam se ;)

Back