TASOS - u reči i slici

mirarbi:
Marice, Jeluska je naravno u pravu, Nikolica moze po Golden beach-u da tabana bos.

Ako bas insistirate na plasticnim sandalicama, vidjala sam ih u super-marketima i radnjicama na ostrvu, svih velicina.

U vecem super-marketu, na dva sprata sa velikim parkingom ispred, pored puta, sa leve strane, na ulazu u Skalu Rahoni kad se ide od Limenarije u pravcu Limenasa, videli smo bas veliki izbor sandalica. Bilo je cak i onih providnih, plasticnih, sa zatvorenim prstima i metalnom kopcom sa strane, kakve je vecina klinaca iz Juge nosila sedamdesetih, osamdesetih godina. Secate ih se sigurno. Ta mala, metalna kopca je pustala rdju i ostavljala trag na nozi, jos mesecima posle povratka sa mora. Tako su svi tadasnji klinci koje sam znala, a koji su bili na moru, bili "obelezeni". I onda cekamo da trag na nozi izbledi, vremenom, pranjem. Kad nestane, znamo da se priblizava novi odlazak na more. Al' sam nostalgicna, a?

Iste te providne sa kopcom sa strane sam videla na zemunskoj pijaci - 200 dinara kostaju.

a taj supermarket sto pominjes jel povoljniji od ovih manjih marketa?

mirarbi:
Marice, Jeluska je naravno u pravu, Nikolica moze po Golden beach-u da tabana bos.

Ako bas insistirate na plasticnim sandalicama, vidjala sam ih u super-marketima i radnjicama na ostrvu, svih velicina.

U vecem super-marketu, na dva sprata sa velikim parkingom ispred, pored puta, sa leve strane, na ulazu u Skalu Rahoni kad se ide od Limenarije u pravcu Limenasa, videli smo bas veliki izbor sandalica. Bilo je cak i onih providnih, plasticnih, sa zatvorenim prstima i metalnom kopcom sa strane, kakve je vecina klinaca iz Juge nosila sedamdesetih, osamdesetih godina. Secate ih se sigurno. Ta mala, metalna kopca je pustala rdju i ostavljala trag na nozi, jos mesecima posle povratka sa mora. Tako su svi tadasnji klinci koje sam znala, a koji su bili na moru, bili "obelezeni". I onda cekamo da trag na nozi izbledi, vremenom, pranjem. Kad nestane, znamo da se priblizava novi odlazak na more. Al' sam nostalgicna, a?
Mene su zbog tih sandalica drugari prozvali 'opasno po život'. Naime, posle prvog osnovne, otišli smo u voždovačko odmarališe u Bolu na Braču. Bio sam u sobi sa tri drugara iz razreda. Posle nekoliko dana, sandalice su nam zarđale, jedino što ja moje nisam mogao da skinem, a nisam se ni snašao da ih nečim isečem. Pošto sam bio vrlo stidljiv i uplašen klinac, nisam taj problem prijavio učiteljici, nego sam ćutao i trpeo, kao i moji cimeri sa mnom. Jednom kad je došla učiteljica u našu sobu i udarila u talas smrada, pogledala nas je čudno i rekla 'Deco, brzo mi kažite gde držite te morske ježeve, školjke i ostale usmrdele trofeje iz mora', ja sam gledao u njih a oni u moje sandale. Prvo mi je zalepila šamar, a onda je uzela makaze i isekla sandalice, tako da sam ostatak letovanja išao bos do Zlatnog rta.

kastelece:
http://www.gothassos.com/beaches.htm
Ovde, u predstavljanju plaža piše da je Tarsanas just down the road from Livadi, a na slici stoji Tarsanas-Livadi, kao da je to jedna plaža.

Pa ovako ja mislim - ako se mala uvalica pre Livadi a prva posle manastira zove Tarsanas tada se mogu zajedno opisivati. Ima li ta uvalica ime? Ali to svakako nije ona plaza sa Mirarbine slike.

Koliko ja znam do ove uvalice se ne silazi tako lako, mi to nismo ni pokusavali.
Do Livadi smo se spustili dosta dzombavim putem uz prelazenje tri mala potocica koja su mozda poticala i od interne upotrebe vode posto tu ima neka kucica a i ljudi cuvaju koze...
Livadi je druga, veca uvala kad se gleda sa manastira. Nema obelezeno skretanje vec moras da naslutis gde treba da skrenes.
Da je "spust" dugacak kao na Paradizo plazu ne bi valjalo...

Veorovali ili ne moze se naci mleko i za 85 centi (u super-marketu Maliatos u Limenariji npr.)
Voda (6x1,5) 1,5e
Kackavalj Gauda 4,75e
Parizer, mortadela i sl. 3,90
Cajna kobasica 3,95e
Kiselo mleko 1kg 2,35e
Sve je ovo ispod prosecne cene, dakle ovo su neke od stvari koje su jeftine.

PS. Ne propustite da probate orahe u borovom medu

Ovo prepisah od Nikane i ja, stvarno ne znam na kojoj strani foruma je, ali su više forumaša nakon povratka rekli da je jako povoljan u odnosu na sve ostale markete.

Da odgovorim na pitanja iz prethodnih desetak postova na koja znam odgovor:

- Marice, Nikanin super-market sa cenama koje Ljupce navodi, a koje su provereno tacne, je u Limenariji, u centru, u ulicici koja se od glavnog puta, od raskrsnice kod banke, spusta ka moru.

- Veliki super-market na dva sprata, kod Skale Rahoni, koji sam pominjala, jeste malo jeftiniji od ostalih (cene su tu negde kao u Maliatosu) i ima najsiri asortiman od svih koje sam videla na ostrvu.

- Plaza na cijem ulazu lepo pise "Tarsanas", a cije sam fotke postavila, je na izlazu iz Limenasa u pravcu Skale Rahoni, pre Nisteri plaze, Glifade i Papalimani plaze. Na plazu se skrece sa glavnog puta. Prvo se nailazi na hotel "Tarsanas" i njegovu lepo uredjenu bastu sa cvecem i palmama, a zatim se kroz beli, limeni luk izlazi na samu plazu. U tom centralnom delu plaze postoje lezaljke i suncobrani koji pripadaju pomenutom hotelu. Malo dalje odatle ima prostora za sopstvene peskire, suncobrane i ostalo. Ima i prirodnog hlada.

- Na ostalim plazama u okolini Limenasa (Karnagio, Vurnelis, Nisteri, Glifada, Papalimani) se nismo zadrzavali ni ovog puta, te zato nemam fotki za "kacenje". Videla sam ih odozgo, s puta i mislim da su sve ok, osim Vurnelisa, koja je prilicno ruzna.

- I ja mislim da je Livadi plaza (sudeci po fotografijama sa stranih sajtova) zapravo uvala pre manastira Sv. Arhandjela Mihaila, do koje se dolazi nepristupacnim putem, a karakteristicna je po smaragdno zelenoj boji mora.

s6300521ll3.jpg

Da li je neko isao sa kolima na auto gas?
Da li mu je neko slucajno trazio atest usput?
Molim za hitan odgovor,3 dana do polaska,a danas mi jedna budala razvali mog citroena,pa sada idem sa caletovim kolima koja nemaju atest.
uhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Back