Dragi moji Tasomani,
vratih se jutros sa našeg mesta hodočašća.
Prvi put sam bio, i šta reći - biti ljubitelj Tasosa - to je način života.
Bio sam malo skeptičan čitajući sve ove hvale na forumu, misleći da se pomalo preteruje - ali ne - Tasos je sve to što ovde piše i više od toga. Hvala vam svima što ste mi svojim opisima pomogli da se opredelim za ovo ostrvo.
Kako sam još umoran od puta a čini mi se i da ću biti u depresiji narednih par dana, čim se malo opasuljim šaljem detaljnije opise i fotografije.
Samo kratko - odgovori na neka pitanja koja sam na blic iščitao na ovih 16 stranica koliko je napisano dok sam bio na Tasosu.
Pachis plaža - za mene, uz Aliki i Paradiso - najbolja. Svakako najudobnija. Prirodni hlad omogućava da se na njoj bez problema ostane celog dana čak i sa malom decom. O pesku i čistom moru neću posebno pisati - to je već standard.
Tražeći restoran u brdima gde su sela Mikros i Megalos Prinos i Kazaviti, čije sam fotke ovde video (pod nekim velikim drvetom) - u jednom momentu sam odustao, deca bila gladna, pa stadosmo u fenomenalnom restoranu (za koji se posle ispostavilo da je samo jednu krivinu ispred onog kojeg smo tražili) - još je bolji od onog kojeg smo ciljali. Terasa u debeloj hladovini, vidikovac, u prizemlju restorana pravi mali etno muzej. Klopa odlična, a o tome najbolje svedoči činjenica da je terasa bila puna a mi jedini stranci, sve ostalo Grci. Valjda ljudi znaju gde treba da se jede.
Neko je pitao za vino. Ni ja nisam video vinograde, ali vodič bus ture je našim prijateljima ispričao da je u Grčkoj dugo vladala izreka "tako mi belog vina sa Tasosa". Može se u par restorana naći "home made" belo vino. Probao, mmmmm....
Nikani se nisam javljao, mada je ponudila svoju pomoć kod rezervacije rent a car-a, iz jednostavne želje da je ne smaram bez potrebe. Vidim da se svakom našla na usluzi i da je prezaposlena, pa rekoh - ako baš ne moram, neću da je cimam. Snašao sam se i sam..
Uskoro detaljniji opisi i fotke. A možda čak i nešto mnogo više...

.
.