TASOS - u reči i slici

Cena hidroglisera prosle god u septembru u jednom pravcu bila je 6,5e do Kavale. Stize se za 45min, dok se trajektom putuje 1h i 30min. Preporucujem posetu Kavali, lep grad, mi smo se penjali i na tvrdjavi odakle se pruza fantastican pogled na ceo grad. Soping se ne isplati, jer su to sve prodavnice firmirane garderobe i sve je mnogo skupo.

sk bg:
Da li neko zna koji je najbolji nacin da se obidje Kavala sa Tasosa? Cini mi se da sa rentiranim automobilima ne moze da se ide na trajekt. Da li iz Limenasa mozda ide neko drugo prevozno sredstvo za Kavalu: npr. hidrogliser?

Mi smo isli za Kavalu iz Prinosa i cena za trajekt je iznosila 3.5 evra po osobi.Kola nismo stavljali na trajekt jer za tim nema potrebe, jedino upozoravam da u samom Prinosu nema mnogo mesta za parking pa racunajte da morate doci bar 15-tak minuta pre polaska broda da bi nasli parking mesto. Kada smo se vracali sa Tasosa kolima bilo je jeftinije - 3 evra po osobi, 10 evra za kola! Sve zavisi sa kojom firmom putujete. Sam put trajektom traje sat i 15-20 minuta. Hidrogliserom oko 40 minuta.Slazem se da je nezgodno to sto je predposlednji polazak iz Kavale u 16:15 (poslednji je bio oko 20h ali se nismo usudili da cekamo), ali sigurno je da Kavalu vredi videti - tvrdjava, akvadukt... Oni koji vole da kupuju ovde mogu naci i gomilu prodavnica sa firmiranom robom cega nema na Tasosu.
Naravno, unapred se ogradjujem da su ovo bile cene i raspored polazaka pocetkom juna!

shoken:
Vratili smo se pre tri dana iz Skale Potamie. Bili smo u hotelu Aloe. Bilo je super. Ako nekog nesto zanima neka pita. Imace putovali smo sa Perla tursom, i mogu da kazem da sam prezadovoljan agencijom.

Zanima me mnogo toga ali za pocetak - cene u restoranima i neki restoran za preporuku - npr. kada se stigne sa puta i smesti, gde je najprijatnije otici na rucak?

Znam da ste vec pisali o trajektima, cenama, terminima polaska... ali ja to sada ne mogu da nadjem, a malo me mrzi da prelistavam sve strane:roll: Zato molim vas ponovite, za ponavljace, koliko kosta trajekt od Keramotija do Limenasa (kola i tri osobe) i da li mozda neko zna termine polazaka.

Dragi moji Tasomani,
vratih se jutros sa našeg mesta hodočašća.
Prvi put sam bio, i šta reći - biti ljubitelj Tasosa - to je način života.

Bio sam malo skeptičan čitajući sve ove hvale na forumu, misleći da se pomalo preteruje - ali ne - Tasos je sve to što ovde piše i više od toga. Hvala vam svima što ste mi svojim opisima pomogli da se opredelim za ovo ostrvo.

Kako sam još umoran od puta a čini mi se i da ću biti u depresiji narednih par dana, čim se malo opasuljim šaljem detaljnije opise i fotografije.

Samo kratko - odgovori na neka pitanja koja sam na blic iščitao na ovih 16 stranica koliko je napisano dok sam bio na Tasosu.

Pachis plaža - za mene, uz Aliki i Paradiso - najbolja. Svakako najudobnija. Prirodni hlad omogućava da se na njoj bez problema ostane celog dana čak i sa malom decom. O pesku i čistom moru neću posebno pisati - to je već standard.

Tražeći restoran u brdima gde su sela Mikros i Megalos Prinos i Kazaviti, čije sam fotke ovde video (pod nekim velikim drvetom) - u jednom momentu sam odustao, deca bila gladna, pa stadosmo u fenomenalnom restoranu (za koji se posle ispostavilo da je samo jednu krivinu ispred onog kojeg smo tražili) - još je bolji od onog kojeg smo ciljali. Terasa u debeloj hladovini, vidikovac, u prizemlju restorana pravi mali etno muzej. Klopa odlična, a o tome najbolje svedoči činjenica da je terasa bila puna a mi jedini stranci, sve ostalo Grci. Valjda ljudi znaju gde treba da se jede.

Neko je pitao za vino. Ni ja nisam video vinograde, ali vodič bus ture je našim prijateljima ispričao da je u Grčkoj dugo vladala izreka "tako mi belog vina sa Tasosa". Može se u par restorana naći "home made" belo vino. Probao, mmmmm....

Nikani se nisam javljao, mada je ponudila svoju pomoć kod rezervacije rent a car-a, iz jednostavne želje da je ne smaram bez potrebe. Vidim da se svakom našla na usluzi i da je prezaposlena, pa rekoh - ako baš ne moram, neću da je cimam. Snašao sam se i sam..

Uskoro detaljniji opisi i fotke. A možda čak i nešto mnogo više... :!: :!: :!: .
.

Reci nikad dovoljno za prelepi Thassos!
Priroda - lepota - ljubaznost domacina - manastir - masline - med - borovi i galebovi
Oci da se napune lepote, ali kako su reci ipak samo reci ja vam saljem malo umanjenih slika kako bi vam docarao tu lepotu.
Ujedno puno pozdrava za najbolju ekipu sa letovanja!

žebi:
Zanima me mnogo toga ali za pocetak - cene u restoranima i neki restoran za preporuku - npr. kada se stigne sa puta i smesti, gde je najprijatnije otici na rucak?
Cene su pristupacne, kao i svuda na ostrvu. Npr. punjena piletina 6.5 E,svinjski odrezak 7 E,giros porcija 5E,salate od 2 do 5 E, **** 6-9 E, sokovi 1.5-3, kafe 1.5-3.5, pivo 2.5-3.5, riba i morski plodovi 6-9 E, kompletan rucak za dvoje kosta oko 25 E. Ima jedna poslasticarnica, neznam kako se zove, pored fast fooda Mammas, gde imas super vafl sa raznim prelivima i sladoledima- fenomenalno je i kosta 5-6 E, a jedan je dovoljan za dvoje. Svi restorani su lepi i puni gostiju, nalaze se duz plaze a mi smo najvise isli u jednu piceriju-zaboravio sam kako se zove, nesto na A.
Pozz i lep provod.

Evo 1 slike ali sam je morao smanjiti ... pa ko može neka uživa!

Laku noć Tasomani

Prilozi

• Welcomes.jpg
    Welcomes.jpg
    80,8 KB · Pregleda: 57
dobra noc, Tasosovci :)

pratim vas vec odredjeno vreme, i naravno, mnogo ste mi pomogli.. ali sad bih da vas pitam da li neko zna nesto o hotelu GRAND BEACH u Limenariji? Da li ste bar nesto culi o njemu...?

hvala unapred... pozdrav!
p.s. obecavam da cu postaviti par slicica po povratku :)

hasek:
Tražeći restoran u brdima gde su sela Mikros i Megalos Prinos i Kazaviti, čije sam fotke ovde video (pod nekim velikim drvetom) - u jednom momentu sam odustao, deca bila gladna, pa stadosmo u fenomenalnom restoranu (za koji se posle ispostavilo da je samo jednu krivinu ispred onog kojeg smo tražili) - još je bolji od onog kojeg smo ciljali. Terasa u debeloj hladovini, vidikovac, u prizemlju restorana pravi mali etno muzej. Klopa odlična, a o tome najbolje svedoči činjenica da je terasa bila puna a mi jedini stranci, sve ostalo Grci. Valjda ljudi znaju gde treba da se jede.

Hajde Hasek, jedva cekam fotke, a narocito restorana kog spominjes.

anna123:
Vratili smo se sa Tasosa! Bilo je fenomenalno! Bili smo u Limenasu vila Ilios!Ako nekom treba neka inforrmacija, tu smo!

Mi idemo sad u avgustu ali neidemo kolima pa me zanima kakve su plaze u Limenasu. Cini mi se da nam je bliza Tarzanas plaza jer imamo nekih 500-600 m do centra grada od vile pa ako mozes da mi kazes kakva je Tarzanas plaza i jel velika guzva na njoj.

Žebi, idi na www.dnconsult.co.uk/tassos, tu izaberi travel information, pri kraju strne su uopštene informacije o trajektima, pa češ tu kliknuti na greek travel pages web site, kada otvoriš sajt popuni samo origin : keramoti (to je prvi pravougaonik) i sort by: origin (poslednji pravougaonik), sve ostalo ostavi prazno ili sa any. Pogledaj pažljivo tabelu, pa klikni na detaljne informacije i rezervacije, i tu ćeš dobiti mogućnost odlaska na sajt te kompanije, gde imaš raspored polazaka i cene i gde možeš kupiti karte i tako to...
Malo je duži opis, ali uopšte nije komplikovano, a ako imaš ADSL biće i brzo.. :roll:

Back