TASOS - u reči i slici

Pozdrav,
Iscitao sam skoro ceo forum i zaista me je Tasos privukao. E sad ima li ko nekih informacija o Vili Irene u Potosu (Magic). Procitao sam dekibreov komentar od prosle godine i deluje mi sve prisojno i na mestu, ali me zanima, da li je vila dovoljno daleko od buke, kao i da li je cevorokrevetni aparman dovoljno prostran?

Hvala svima...

.Vidis da devojka prati sve moje postove na svim temama, lovi svaku gresku, belezi, pravi evidenciju gde sam letovala, gde nisam. Cim se pojavi i najmanji sukob misljenja, kao onaj o plazama u Limenariji, eto nje, spremna ko zapeta puska da raspiruje strasti i zahuhtava svadju. Kad govorimo o lepim stvarima, kacimo fotografije, savetujemo druge forumase, nje nigde nema.

I nisam sigurna da je ona, po dogovoru, obrisala svoje ranije svadjalacke postove, kao sto smo svi mi uradili. Provericu.

Uvek mi bude krivo kad nam neko svadjom kvari ovakvu lepu temu, a taj neko, pokazalo se vise puta, bude ona.[/QUOTE]

Mislim da je svadja veoma teska rec.Svako, ponavljam svako ima prava da iznese svoje misljenje, ja to nikako nebih nazvao svadjom.Uostalom i ja ne kacim slike i ucestvujem takoreci pasnivno na forumu ali kada se sa necim ne slazem moram da reagujem.Koliko sam ja uspeo da pregledam postove montoye nisam bas primetio da se je kacila sa drugima osim sa tobom,verovatno po njenom misljenju u necemu preterujes,i na kraju nemoj da ti je toliko krivo kada ti neko navodno kvari temu,jer forum nije samo tvoj bez obzira sto ga tako dozivljavas.
To je moj zakljucak,a ti razmisli.
Pozdrav
E da jos 52 do Tasosa....Limenarije...prelepih plaza.....jagnjetine...Brke...

Pozdrav svima !
E ovako umesto na Krf greskom agencije idem na Tasos. U pocetku sam se smorio i poludeo ,al dok sam citao ovaj forum sad sa nestrpljenjem cekam polazak :p .Idem u Limenas u vilu Delfinija kazu da se nalazi na 300 metara od Vornelis plaže i na 10 min od c.grada. U agenciji su mi rekli da je to nova vila.Ako moze jos neka informacija vezana za tu vilu
Jos nesto da vas pitam neko je spominjao neku plazu da je pesak sitan kao puder ,kako se zove ta plaza i gde se nalazi u odnosu na Limenas ?
Za sad toliko mada sam siguran da cu se setiti jos nesto da vas pitam.
Nikana1 sestro brate ako nesto znas o ovoj vili javi ! a ako neko zna gde se nalazi otprilike neka obelezi na mapi ispod :!:

E da samo da proverim.
1 gradska plaza
2 Makryammos
3 ona plaza sa belim kamenjem
4 Golden beach
Jel tako ili gresim . A kakve su ove plaze sto sam stavio znak pitanja :?: i gde se nalazi Tarzanas plaza ?

Prilozi

• TASOS 1.jpg
    TASOS 1.jpg
    95 KB · Pregleda: 61
ljudi pomazite.. Nikana 1 molim te predlozi mi gde da idem? Danas bi trebala otici do neke agencije da uplatim neki aranzman, jer uhvatila me frka.. Neki dan nisam mogla verovati da je 31 avgust za apartmane tasos rasprodat... Znaci hocemo ici u apartmene (tj studio) posto smo muz dete i ja. Beba ima 16 meseci. Bilo bi super da vila ima dvoriste gde mozemo parkirati kola, da beba ima mesta da malo trckara, kada nismo na plazi. Da li ima nesto sto je slicno tasos apartmanima? Mi bi isli oko 31 avgusta,pocetak septembra. Kakva je tada temperatura vode i vazduha? Hvala

ike011:
11.08. sam na Tasosu u Potosu. Godinama vec letujem u Grckoj, i pored toga sto me zanima kakav im je giros hteo bih da znam kakvi se izleti nude sa i oko Tasosa.

Giros extra. Izleti oko ostrva busom ili brodicem, grcko vece u selu Teologos, Kavala... Postoje 2 razlicita obilaska busom, u zavisnosti od agencije, i razlika u ceni je 8e (tako je bilo pre desetak dana)

Maricacvet: "ljudi pomazite.. Nikana 1 molim te predlozi mi gde da idem? Danas bi trebala otici do neke agencije da uplatim neki aranzman, jer uhvatila me frka.. Neki dan nisam mogla verovati da je 31 avgust za apartmane tasos rasprodat... Znaci hocemo ici u apartmene (tj studio) posto smo muz dete i ja. Beba ima 16 meseci. Bilo bi super da vila ima dvoriste gde mozemo parkirati kola, da beba ima mesta da malo trckara, kada nismo na plazi. Da li ima nesto sto je slicno tasos apartmanima? Mi bi isli oko 31 avgusta,pocetak septembra. Kakva je tada temperatura vode i vazduha? Hvala"

Znam u kakvom sam haosu i sama bila dok smo trazili smestaj. Kada se na to doda jos i cinjenica da imas bebu, haos se podize na kvadrat.

Stvarno zelim da ti pomognem.

Preporucicu ti dva objekta, koja ima u ponudi Inex tours, za koja mislim da ispunjavaju sve kriterijume koje si navela. Napominjem da u istim nisam bila, niti sam putovala sa Inex-om. Jednostavno, to su objekti koji su bili u mom izboru, kada sam tragala za smestajem (otpali su samo zbog cinjenice da nemaju bazen, na kojem je moj suprug insistirao). Dakle, evo linkova:

Limenas:

http://www.inextours.co.yu/tasos-paradise.html

Potos:

http://www.inextours.co.yu/tasos-papaikonomou.html

Nadam se da sam pomogla.

Obavezno javi sta si na kraju izabrala.

Red vožnje na liniji Nea Peramos - Prinos je promenjen početkom jula i važi do 31.08.2007. Ovde je link na sajt prevoznika sa ISPRAVNIM redom vožnje: http://www.anethferries.gr/pub/en/tickets/article.aspx?id=352&cid=cat_94

Za sve one koji putuju na južni i zapadni deo ostrva, mislim da je ovo najbolja trasa jer, kao što i postavljene reklame na ostrvu za ovu liniju kažu: štedite kilometre i vreme (a ne i novac, pošto je ovako nešto skuplje) :) Malo je nezgodno, za nas koji putujemo do Tasosa sa prekidom, što su ukinuti brodovi posred dana - osim nedeljom (od 10:30), jer nije baš zgodno stići u 9:15 na ferry ako ste usput u nekom hotelu spavali. Ako spavate u Solunu, onda to treba da bude noćenje bez doručka jer morate krenuti najkasnije u 07:30 da bi ste prešli 140km i utrčali na brod.

Hej, ZokiNBGD, jesi li se vratio ili nam se javljas sa Tasosa?!

Ukoliko si u NBGD-u i imas vremena za pisanje, molim te napisi da li ste posle Tasosa otisli u Jerisos, kako si rekao da planirate? Kakvi su utisci? Moze li se naci smestaj "na boom"? Kakva je plaza? Ima li vanpansionskih sadrzaja(restorani, picerije, giros kiosci, poslasticarnice...)? Jeste li isli na izlet - brodicem oko Atosa?

Ako neces da miniramo temu pricom o Jerisosu, posalji mi PP.

Hvala unapred na odgovorima !!!

Marice, ja sam prošle godine išla sa bebom od 7 meseci, sada idem krajem avgusta u Skala Potamiu, bebe će imati 18 meseci. Moj savet ti je da pri izboru smeštaja tražiš apartman ili studio sa ograđenim (obavezno) dvorištem, po mogućustvu travnatim i sa sobom u prizemlju ako planiraš da nosiš kolica, ja sam prošle godine imala takav smeštaj, i gazda vile je u prizemlju sve sobe dao porodicama sa malom decom (do dve godine), ali je to bilo van Tasosa. Ja sam ove godine tako birala, ali sam ja to uradila još u februaru... Idi na sajt JUTA-e, tu imaš više agencija, uostalom zaredi, skoro sve agencije sada na sajtovima imaju i slike.

Marice, idi na sajt dole:

http://www.kalodoukas-alacarte.com/

Zatim, kada ti se ucita stranica, nadji na listi sa leve strane ekrana natpis "Medhotels (on line)" i klikni na njega. Kad ti se otvori nova stranica, na spisku drzava izaberi Grcku, a zatim na spisku regiona Tasos. Pojavice ti se obrazac gde ces izabrati vreme dolaska, broj nocenja, broj osoba, vrstu usluge, valutu...Pojavice ti se novi prozor sa spiskom svih slobodnih objekata u zeljenom intervalu. Ako nadjes nesto sto ti odgovara, nazovi Kalodoukas (imaju poslovnicu na Novom Beogradu, videces adresu i telefon na sajtu) i dogovori se sa njima o nacinu placanja, jer oni imaju sklopljen ugovor o poslovnoj saradnji sa Medhotels.

OK?

Ja sam bila brodićem oko Atosa, nije loš izlet, brodić ide blizu obale, vide se manastiri, na mene lično je ruski manastir ostavio lep utisak, ogroman je i u puno boja. Ta vožnja traje 2,5-3 sata, zatim se pristaje u Uranopolis, oko 2 sata se stoji, može lepo da se klopa, ima taverni, kafea, pekara, fast-food restorana. Ima jako lepih radnji koji prodaju suvenire koje nisam videla ni na Kasandri ni na Sitoniji, podsećaju najviše na one sa Krita. Plaža je stenovita, i kada smo mi bili bilo je dosta mahovine po stenama pa smo pazili da se ne okliznemo.
Inače, na brodu ima razglas preko koga idu objašnjenja o svakom manastiru, ali samo na engleskom, francuskom i nemačkom, a postoji i mogućnost uplate ručka na samom brodu.

Da nije tuzno, bilo bi smesno...

Ne brini ti za mene. Dok dodjem u tvoje godine, obicicu sve sto zelim.

Koliko si vremena potrosila na pisanje neistina i dalje prepucavanje, bolje da si napisala opis nekog odredista ili smestaja i tako pomogla ljudima koji traze informacije i mole za pomoc. Time si samo pokazala da sam bila u pravu, kad treba da se svadja - prva si, kad treba nekome da se pomogne - nigde te nema.

Nemam daljih komentara.

Back