TASOS - u reči i slici

montoya:
GSM - jer vidis koliko je opasna, odmah sam zasluzila crvena slova (citaj crveni karton) i pretnje za out :?
A samo sam imala nameru .... da necu na ovoj temi kaciti slike i izvestaj...ali avaj :-?
vidim..slike još nisi postavila
untitled269.gif

c c c c cc c

ALIKI:

p8300870pl2.jpg

- staza koja od glavnog puta vodi ka vetrovitoj i mirnoj uvali;
stazom malo dole, a zatim desno se izlazi na mirnu uvalu,
a pravo na vetrovitu uvalu (koja se i vidi na slici);

p8300879mo9.jpg

- izlaz na vetrovitu uvalu;

p8300017sj3.jpg

- vetrovita uvala;

p8300022ao1.jpg

- hrana na zici (striku); :lol:

UPUTSTVO - POSTAVLJANJE SLIKA:

- Odete na Internet sajt Image Shack na adresi:

http://www.imageshack.us/index.php

- Na stranici navedenog sajta prvo stiklirate (obelezite) kruzic pored teksta „resize image“ i izaberete na padajucoj listi opciju „640x480 (for message boards)“. Zatim, pored velikog, belog pravougaonika pritisnete dugme „Browse“ i u okviru svog racunara nadjete sliku koju zelite da postavite i obelezite je (zaplavite) i pritisnete dugme „Open“. U pravougaoniku ce se ispisati putanja ka vasoj slici, npr.: „F:\My Documents\My Pictures\P8300022.JPG“. Zatim na pomenutoj stranici, pritisnete dugme „host it!“, koje je uokvireno u manjem, belom pravougaoniku. U pravougaoniku ce sada umesto „host it!“ pisati „uploading...“ Sacekate da se slika iskopira iz vaseg racunara na navedeni sajt. Kad se kopiranje zavrsi, otvorice se nova Internet stranica.

- Na novootvorenoj stranici, od svih ponudjenih linkova ka vasoj slici, izaberete poslednji, upisan u pravougaonik pored kojeg pise „Direct link to image“. Zatim, zaplavite tekst u pomenutom pravougaoniku i kliknete desnim klikom misa i izaberete „Copy“.

- Odete na forum „Turizam i putovanja“, izaberete u koju temu hocete da umetnete sliku, zatim idete na dugme u donjem, levom delu ekrana na kojem pise „Odgovori“, sacekate da se ucita nova stranica. Iznad dela za pisanje, nadjete pravougaonu ikonicu na kojoj su brda i zuta pozadina. Kliknete na tu ikonicu i u novootvoreni pravougaonik, koristeci desni klik misa i opciju „Paste“, upisete link ka vasoj slici u pravougaonik, i onda pritisnete dugme „OK“. Link ka slici ce se upisati u veliko, belo polje za pisanje teksta. Izgledace ovako
. Ispod linka mozete da napisete objasnjenje ili drugi tekst koji zelite, a zatim pritisnete dugme „Posaljite odgovor“.

Jel ima neko ovogodisnje slike hotela RALITSA u Limenariji!???
Hvala unapred!

Bane, vidim po tvojim postovima da se brines da li ces biti zadovoljan hotelom "Ralitsa" u Limenariji.

Mi smo u tom hotelu odseli 2005. godine. Hotel ko hotel je bio sasvim OK. Zvanicno je deklarisan kao hotel sa dve zvezdice. Nasa dvokrevetna soba (ne apartman) je bila pristojna. Prvo se ulazi u mali hodnik, levo je kupatilo sa tus kabinom, wc soljom i lavaboom (peskire i toalet papir su menjali, odnosno dopunjavali, svakog dana), pravo je soba. U sobi uz zid levo (zid kupatila) je mini kuhinjica sa malim sporetom sa dve ringle, sudoperom, kuhinjskim elementima i friziderom. U sobi su jos dva lezaja, ormar, televizor i klima uredjaj (nije se doplacivalo koriscenje klime). Pravo je izlaz na malu i vrlo uzanu terasu, na kojoj su limeni okrugli stocic i dve limene stolice. Nasa terasica je gledala na bazen hotela koji je prvi do Ralitse.

Generalno, na cistocu u hotelu ili buku nismo imali zamerke. Redovno su menjali posteljinu, peskire svakog dana i dopunjavali WC papir i stavljali novu kesu u kantu za djubre.

Zamerke su se odnosile na keramicki kotlic u kupatilu, u koji je nekako dolazila vrela voda, tako da smo prakticno imali celodnevno grejanje u sred avgusta (ipak, verujem da se to ne dogadja stalno i u svim sobama), kao i na plazu ispred hotela. Mi smo imali tu nesrecu da smo dosli na Tasos dan ili dva posle ogromne provale oblaka, tj. tzv. cunamija, o kojem mestani i dan danas pricaju. Plaza je zbog toga bila katastrofalna. Medjutim, kako cujem, takva provala oblaka se vise nije dogadjala, a i zemljani kanal koji prolazi pored hotela Ralitsa su betonirali i zatvorili na gornjoj strani, u dubini Limenarije (imas i slike na forumu, postavljala ih je "Putnica"), tako da voda sa planina tuda vise i ne moze da stigne. Zbog ovakvog poteza, tj. sprecavanja dolazenja kisnice, blata, granja i djubreta u more ispred Ralitse, verujem da je situacija znatno bolja i da ce ta plaza, kao i ostale plaze u Limenariji iz godine u godinu bivati sve cistija i bolja.

Mislim da nemas razloga za brigu.

U svakom slucaju, da biste ti i tvoji drugari doziveli Tasos u svoj njegovoj lepoti, obavezno obidjite i ostale plaze, bilo kolima, bilo gradskim busom.

Pozdrav!!!

"Prekopavala" sam Internet danima i zakljucak je da na potezu od Soluna do Keramotija, kao i na samom Tasosu, nema benzinskih pumpi sa auto-gasom (na srpskom skracenica "TNG", a na engleskom "LPG").

Dakle, poslednja mesta gde mozete da se "natankujete" su Gevgelija, pre granicnog prelaza Evzoni, zatim centar Soluna (samo jedna pumpa, 1km od hotela Rex) i mesto Thermi, 11km od Soluna ka Halkidikiju, koje vam nije bas usput.

Evo karte Grcke sa obelezenim mestima u kojima postoje pumpe sa LPG-om:

lpggrgreecepx6.png

Voda je cista i na svim gradskim plazama, na onoj prvoj pescanoj, posle luke, se ponekad popodne zamuti, ali kad ceo dan 150 klinaca skace tamo-vamo, to valjda mora. Ostale plaze su pristojne, ima jezeva, ali to je valjda znak da nije zagadjeno!
Ne znam da li su kanal zatvorili ili je samo susa u pitanju, ali sam bila prestravljena kad smo posle na Tasos raspravom na ovom forumu, medjutim to je sve ispalo netacno, kanal je prazan, voda cista i topla... Ja bih opet na more, smrc, smrc!

Na Tasosu imate dosta benzinskih pumpi, tako da vas to ne sekira. Na primer mislim da u Limenariji imate tri pumpe. U svakom selu duz obale ima jedna mala, onako u okviru kuce. Imate dve shell pumpe, jedna je u Limenasu, a za drugu nisam siguran. Imate dve vrste bezolovnog goriva:
1.Bezolovni ili "unleaded 95" sa cenom od 1,03-1,12 eura
2."Super unleaded 100" sa cenom od 1,15 - 1,25 eura
Ja sam sipao samo super unleaded 100, tako da mogu da prenesem iskustva s ovim gorivom. Dobija se malo na snazi motora, i definitifno je manja potrošnja.
Ne zaboravite da na vecini pumpi koje imaju perionicu, kada sipate goriva preko 20 eura imate besplatno pranje.

A sad nesto sasvim drugacije.
Na slici su nase malenkosti sa kolima, slikano web kamerom na kuci u Potosu. Pa ako zelite da imate i ovaku fotografiju mozete i ovo probati, s tim da morate imate nekog u Srbiji ili negde drugde za racunarom da vas slika.

cheery:
Jel mozes da mi objasnis kako se dolazi do te uvale i da li moze autom...Bila sam na alikiju ali sad je prvi put vidim-a prelepa je..
Hvala

Ajd da probam. Pa kad ides od Kinire prema Alikiju, ne sidjes dole na Aliki plazu vec produzis putem dalje. Prodjes jedno dve-tri krivine i gore, sa leve strane puta ugledas veliki motel (mislim da se zove nesto na S, dal' Skorpion, ili tako nesto). Preko puta tog motela je prosirenje na putu sa bedemom. Stanes na to prosirenje i dole ugledas tu uvalu. Pri zavrsetku bedema se nalazi neugledna staza do dole, ima metalne rukohvate.
Valjda sam dobro objasnila.

jele:
Ajd da probam. Pa kad ides od Kinire prema Alikiju, ne sidjes dole na Aliki plazu vec produzis putem dalje. Prodjes jedno dve-tri krivine i gore, sa leve strane puta ugledas veliki motel (mislim da se zove nesto na S, dal' Skorpion, ili tako nesto). Preko puta tog motela je prosirenje na putu sa bedemom. Stanes na to prosirenje i dole ugledas tu uvalu. Pri zavrsetku bedema se nalazi neugledna staza do dole, ima metalne rukohvate.
Valjda sam dobro objasnila.

Razumela sam-pokusacu obavezno da je nadjem,mnogo mi se svidela ona tvoja slika
h.gif
v.gif
a.gif
l.gif
a.gif

Back