TASOS - u reči i slici

za odmor... Tasos... na prethodnim stranama se moze naci i 1000 zasto- 1000 zato:) ali, evo, ukratko... milion puta lepse plaze... ( za one koji biraju destinaciju po tome); milion puta mirnije ostrvo( za one koji biraju destinaciju po tome); milion puta povoljnije( za one koji biraju destinaciju po tome)... e, sad, realno, Krf je lepsi, zeleniji i organizovaniji, u istorijskom smislu "vredniji" ali, zaista, ljubav koju osetite prema Tasosu, nikako se ne moze meriti sa drugim stvarima... npr, Tasos bi bas bio idealan za prvi izbor, pa onda sledece godine put na Krf... ovako, ako se prvo odabere nesto sto je realno vece( Krf), posle Tasos moze da bude nekako... manje lep:) a, ako se prvo odusevite na Tasosu, pa posle toga jos vidite i Krf... onda je to pun pogodak... i, posebna pogodnost za porodice- put do Tasosa je autobusom do 15 sati, kolima oko 10, a do Krfa ide i preko 26h...

pa, i nije bas duplo skuplje... odakle ti ta informacija??? mozda je malo skuplje kraj jula, pocetak avgusta, ali inace nije... prosle godine, kad sam bio, cene su isle najvise do razmere 1:1.5 i to u nekim skupljim restoranima i prodavnicama... ako odes do nekoliko povoljnijih, mozes da prodjes sasvim povoljno... isto vazi i za giros, pivo, sokove... giros je do 2 e, a kod nas, na trgu, on je 185 dinara... dakle, i skuplji... pivo oko 1,5 e... kod nas, uvece, nemas pivo ispod 150 dinara... sokovi, ispod 1 e... kod nas nemas nigde sok, od 1,5 l, da nije bar 100... u restoranu, u bg nigde, lai nigde, ne moze jedna osoba da jede kompletan rucak za 7 e, a na tasosu moze... gorivo... tamo je 1l 1e, kod nas je pre neki dan ponovo poskupelo... tako da tasos nikako nije skuplji... a, narocito ne duplo skuplji... e, sad, to su cene od prosle godine, ali kapiram da tamo nema prevaranata koji svake godine dizu cene ovako nenormalno kao kod nas...

Nase i grcke restorane je nemoguce porediti, kod nas je hrana mnogo bolja, a o kolicini porcije da ne govorim, ali evo, kg najbolje jagnjetine u Bgd je u restoranu 10 - 15€, na Tasosu 23 - 25€, nasi sokovi su bolji, suhomesnate proizvode skoro da nemaju, a ono sto ima je loseg kvaliteta, prodavnice su kod nas bolje snabdevene, grci vole da hvale svoju robu, sve sto je njihovo najbolje je. More je more, ali Srbija je majka !

mirarbi:
Jel' neko od vas koji ste isli svojim kolima od Beograda do Tasosa uzimao prenociste negde u Makedoniji? Ukoliko jeste, molim vas da mi kazete u kom mestu ste napravili pauzu, tj. prenocili i u kom hotelu.

Pokusala sam preko Google-a da nadjem izbor od nekoliko hotela blizu granice, kao i vise informacija o njima, ali ponuda, sudeci po Internetu, bas i nije neka. Tri hotela bi mogla da dodju u obzir: hotel Park u Negotinu, hotel Jugo u Gevgeliji i hotel Istatov u Dojranu.

Da li je neko od vas odsedao u nekom od navedenih hotela? Da li je neko isao na taj granicni prelaz Dojran, kakav je put do tamo i od granice ka Solunu i da li su stvarno znatno manje guzve nego na Evzoniju?

Uh, Miro, pa pisali smo o ovome i prošle a i predprošle godine u ovoj temi.

Dakle, hotel Jugo - to bi trebalo da je hotel kockarnica na samom graničnom prelazu, sa desne strane pre nego što izađeš iz Makedonije i uđeš u Grčku. Lepo izgleda a i bila je jedna forumašica :) u njemu, kaže 50€ noćenje u dvokrevetnoj sobi. Imaš i br. telefona pa bi vredelo da rezervišeš ako se tamo odlučiš.

Hotel Istatov na Dojranu, tamo sam ja bio 2004 i opisao sam ovde. Solidan smeštaj, nije skupo ali je bilo, tada, komaraca. Sobe su klimatizovane, pa se zabarikadiraš u vreme kad naleću - ništa strašno. Hotel ima i svoj bazen koji je čist. Na graničnom prelazu sam u 8 ujutru bio samo ja :) Išao sam, potom, prečicom do Kavale (preko Kilikisa), nema gužve ali nije autoput. Zato, mislim da je bolje odmah po ulasku u Grčku vratiti se na put Evzoni - Solun (uključiš se na pola puta do Soluna) i onda proverenom maršrutom.

GSM doctor:
Nase i grcke restorane je nemoguce porediti, kod nas je hrana mnogo bolja, a o kolicini porcije da ne govorim, ali evo, kg najbolje jagnjetine u Bgd je u restoranu 10 - 15€, na Tasosu 23 - 25€, nasi sokovi su bolji, suhomesnate proizvode skoro da nemaju, a ono sto ima je loseg kvaliteta, prodavnice su kod nas bolje snabdevene, grci vole da hvale svoju robu, sve sto je njihovo najbolje je. More je more, ali Srbija je majka !

Donekle si u pravu, ali samo donekle :) Restorana imaš raznih, i tamo i ovamo, s tim da tamo ipak postoji donja granica a ovde je ima samo u BGD - čim malo odmakneš, uglavnom je katastrofa... nije lako pronaći dobar restoran, a naročito sa čisti WC-om. Jer, džaba ako je dobra i jeftina jagnjetina, ako odem u toalet da operem ruke - udavim se... onda mi presedne sve...

Ovo sa suvomesnatim proizvodima i sa snabdevenošću prodavnica si, ipak, omašio.

Uh, Miro, pa pisali smo o ovome i prošle a i predprošle godine u ovoj temi.

Znam Zoki da ste pisali. Od tebe sam i cula za taj hotel u Dojranu. Pretrazim ja teme pre nego sto postavim pitanje.

Htela sam da cujem jos necije iskustvo. Narocito me je interesovao hotel "Park" u Negotinu, koji jedini ima svoju internet prezentaciju i koga deklarisu kao hotel sa cak cetiri zvezdice, a nocenje sa doruckom za dvoje je samo 37Eura.

Medjutim, dosta vas sa foruma me je upozorilo da u Makedoniji moze da nam se desi da nam obiju kola, da nam policajci naplate napamet kaznu, da nas predju u menjacnici, benzinskoj pumpi...ma kazu da svuda kradu. Stoga je mozda najbolje da prenocimo u prvom mestu po ulasku u Grcku, tj. u Polikastru, samo je pitanje kakve su cene.

Hvala na odgovoru i pomoci, u svakom slucaju.

mirarbi:
Jel' neko od vas koji ste isli svojim kolima od Beograda do Tasosa uzimao prenociste negde u Makedoniji? Ukoliko jeste, molim vas da mi kazete u kom mestu ste napravili pauzu, tj. prenocili i u kom hotelu.

Pokusala sam preko Google-a da nadjem izbor od nekoliko hotela blizu granice, kao i vise informacija o njima, ali ponuda, sudeci po Internetu, bas i nije neka. Tri hotela bi mogla da dodju u obzir: hotel Park u Negotinu, hotel Jugo u Gevgeliji i hotel Istatov u Dojranu.

Da li je neko od vas odsedao u nekom od navedenih hotela? Da li je neko isao na taj granicni prelaz Dojran, kakav je put do tamo i od granice ka Solunu i da li su stvarno znatno manje guzve nego na Evzoniju?

Najbolje da kupiš časopis emisije SAT, tamo imaš sve što te zanima na putu do Paralije pa i cene u Makedoniji:) Pozdrav!

Najbolje da kupiš časopis emisije SAT, tamo imaš sve što te zanima na putu do Paralije pa i cene u Makedoniji Pozdrav!

Ma, snimila sam emisiju, kupila casopis, nista ne brini. Nisu naveli cene prenocista u Makedoniji, niti u Polikastru ili Solunu. Dali su samo podatak o motelima Predejane i Dzep, u Srbiji, a to mi je mnogo blizu Beograda.

Znam ja sta pitam i sto pitam.

U svakom slucaju HVALA !!! U pravu si, SAT treba kupiti, jer ima mnogo korisnih informacija za one koji krecu svojim kolima put Grcke.

Ima li gde mesta sredinom jula (14,15,16,17,)

Pisala sam vec prosle nedelje. Jedva smo nasli smestaj.

Prosle srede je jos bilo mesta preko Omnitursa u vili Eden u Limenasu, u vili Conti u Limenasu preko Atlantica, preko Jolly tours-a u dosta dobrih hotela, preko Argusa u dosta hotela (pazi, rade na upit) i preko Inex toursa u hotelu Ralitsa u Limenariji i u nekoliko bas, bas dobrih vila u Limenasu i Potosu. Magic je imao jos po koju sobu u hotelu Alexandra beach i u vili IO u Potosu.

Vidi sta je jos ostalo!!!

mirarbi:
Ajd' sad ozbiljno, Nikana pomagaj. Ima li na Tasosu neka pumpa koja toci AUTO GAS? Ukoliko ima, molim te da nam kazes gde se nalazi i kako se auto gas pise na grckom.

Hvala unapred!!!
Na Tasosu auto gasa nema...Napunite bocu kod Đevđelije, odatle do Keramotija i nazad ima oko 540km, za toliko će jedna boca od 50 litara biti dovoljna (naravno u zavisnosti od automobila), a po Tasosu vozite na benzin. Inače je poželjno da se jednom u 15-ak dana vozi malo i na benzin, da se ne upuštam sada u tehniku, a i gas je u Grčkoj 0.6 evra pa i nećete biti na velikom gubitku. Poz.

Obecala sam cene za jul i nisam postavila, u pravu je yuca. Cene su za 1, 2, 3, 5, 7, 10 dana

grupa A: 25, 48, 71, 120, 168, 238
grupa B: 28, 54, 81, 135, 189, 268
grupa C: 32, 63, 93, 155, 217, 310
...

Slobodno mi se javi kada budes dosla za rent-a-car.

mirarbi:
Slazem se. U tom duhu kazem sledece - Nikana, priznaj da si organizovala radnu akciju kako bi se svo kamenje sa limenarijskih plaza transportovalo na Aliki, te su sada plaze u Limenariji lepse od moje omiljene plaze!!!

Haha, Mirarbi, rekla sam ti da ne mozes protiv mene :)
Nema gasa na Tasosu, a na jednoj pumpi u Limenariji su mi rekli da nema ni u Kavali. Ne znam koliko je to pouzdana informacija, jer ne znam nikog ovde ko koristi gas te tako niko ne zna da mi kaze.

mozda me Nikana usvoji

Slatko me nasmeja !!!

Nema gasa na Tasosu, a na jednoj pumpi u Limenariji su mi rekli da nema ni u Kavali. Ne znam koliko je to pouzdana informacija, jer ne znam nikog ovde ko koristi gas te tako niko ne zna da mi kaze.

Razumljivo. Voze ljudi novija kola, koja trose malo benzina, pa ih bas briga da ugradjuju boce sa plinom.

Nasa punoletna kola trose 14l plina na 100km i 12l benzina. Sta je tu je. Natankovacemo se valjda u Kavali.

Hvala Nikana, u svakom slucaju!!! Nastavi sa koordiniranjem akcije prenosenja kamenja na Aliki (he, he...).

Back