TASOS - u reči i slici

E da, bili smo i u Prinosu na pijaci koja radi samo ponedeljkom. Ima oko tri tezge sa vocem, ali vam savetujem da ipak kupujete u radnjama. Prodavci se deru, ne pricaju engleski, kradu, cene su visoke, sve je od 1,20 do 2 evra (a nesto i skuplje) i mozete da kupite minimalno 1 kilogram voca, znaci nema ono pola kile, itd. Kad sam platila, on je kao zaboravio da mi da moju kesu, pravio se blesav, kao da nisam platila, tako da sam se tako izderala na njega da se cela ionako vec preglasna pijaca okrenula. Pritisak mi je skocio, para krenula na usi i samo sto se nismo potukli. Na kraju mi je moje placeno voce naravno dao, ali nije mi palo na pamet da opet kupujem tamo.
Eto, da ne zaboravim.

Za one koji idu u Eleni, a hoce da biraju sobe, sto mogu u agenciji. Na sajtu http://www.albagraeca.co.yu/eleni.htm kad otvorite prvu sliku, terasa sa plavim stubovima na prizemlju pripada dvokrevetnoj sobi br. 3 i tik je uz put kojim se ide ka drugim vilama, tako da ste na prolazu. Iz terase vode i stepenice, tako da ne morate ulaziti i izlaziti iz vile na glavni ulaz koji je sa prednje strane, ovo je zadnja strana (ali ne mozete zakljucati terasu ukoliko izlazite tako). Soba u prodizetku, ne vidi se od granja je nasa soba br. 4, isto je dvokrevetna, a velicina terase je ista kao od paralelene iznad, znaci mala. Odmah pored na prizemlju je soba br. 6 sa istom (malom) terasom, a do nje, poslednja u prizemlju sa zadnje strane je soba br. 7 koja je najzavucenija i mozda najbolja. Terasa je velika, ali nisam sigurna da li je ona dvokrevetna ili trokrevetna. U agenciji mozete traziti sobu koju zelite ukoliko znate broj iste. Sa prednje strane sam videla sobu broj. 5 koja ima staklena vrata, veliku kuhinju i terasu. Ali tu ste tik uz onaj zajednicki hodnik-okupljaliste, sto je OK ukoliko vam komsije nisu divljaci. Eto malo da pomognem onima koji idu u Eleni o kojoj se najmanje pricalo.

Inace, bili smo i na plazici koju je GSM doctor reklamirao po forumu. To je ona na koju se dolazi tako sto od rampe na ulazu u kompleks Makrijamos skrenete levo i idete 4,4 km, a ne 3,5 kao sto je receno, posto smo mi posle tih 3,5 km hteli da se vratimo, kao u fazonu greska. Put je malo grbav, tako da je bolje ici motoricem ili iznajmljenim kolima, ne svojim. Plazica je preslatka, sa mermerno belim sljunkom i tirkizno plavim morem. Gore se nalazi kamenolom-mermerolom na koji smo se takodje pentrali kolima, ali drugim putem u potrazi za ''cuvenom'' nespomenutom plazom Vati, koju agencije, koje nude izlet brodicem, nazivaju najlepsom. Izlet brodicem je kostao 28 Eura, kretalo se u 10 ili 11, a povratak je bio u 16h. U cenu ulazi i rucak-rostilj, obilazak pomenute plaze Vati, ostrvca na G, Paradisos plaze.. Mi nismo isli posto smo sami obilazili ostrvo, ali nismo uspeli da dodjemo do te plaze Vati, pa me interesuje da li je neko bio i kakva je?

GSM doctor:
Draga Jele, daj neku slicicu, na primer tog kafica sa preteranim pogledom...
A plaza Vati, jel mislis na onu kad od divlje mermerne krenes dalje losim putem prema golden beachu?

Pa moguce je doktore, ali nismo uspeli da je otkrijemo, posto je put bas bio los.
Poslala bih slike, ali ne znam kako. Ajde mi objasni, posto nikako ne upevam.

www.imageshack.us
pa imas desno BROWSE, izaberes sliku se tvog kompa, ispod stikliraj RESIZE IMAGE, odaberi 640x480 nema potrebe vise i klikni dole na HOST IT. Onda ce ti se otvoriti dosta linkova ka tvojoj slici, ti izaberi poslednji, oznaci ga, pa desni taster misem COPY, onda ovde kad pises poruku odabere gore ikonicu za upload image, otvori ti se prozorce i udri PASTE i to je to

ni ja nisam nikada slala slike i ne znam kako se to radi ali evo, sledim tvoja uputstva pa da vidimo rezultat. :)

url]

mirarbi:
Ne znam ni koliko ce mi naplatiti svaki taj impuls - da li po redovnoj ceni od 30 para ili 21 dinar, koliko se prica da je minut razgovora sa famoznim brojem.

Ovo je stvarno vrlo nekorektno! Najpre, treba naglasiti da ambasada nema nikakve veze sa ovim - za ono što su oni krivi, ili ako to bude, nećemo propustiti da ih "istaknemo".

Zatim, za "utehu" ako je to moguće, da Ti kažem da će Ti naplatiti samo broj impulsa puta cena impulsa, jer oni isključivo tako mogu da naplaćuju - naime, kada pozoveš taj broj i uspostaviš vezu počinje se sa "otkucavanjem" impulsa, a za ovaj broj impulsni interval je oko 1 sec. (ne znam tačno, verovatno piše negde).

Tehnički propust Telekoma je, nameran ili slučajan što Ti otkucaju jedan impuls bez obzira što nije uspostavljena veza. Za to imaš dokaz, taj listing. Ali, ko će se sa njima preganjati - mislim da bi to bio "šut s rogatim". Verovatno ćeš za dan dva, kad uspostaviš vezu i zakažeš termin biti happy i... nikom ništa.

Za ovakav slučaj bi vredelo popljuvati ih po medijima, verovatno bi se postigao cilj: da ne otimaju taj jedan impuls (pa puta milion) i ubacuju ga u svoj veliki bunar i da se veza konačno dobije, ili da bar javno objasne da je prevelika navala, da to nisu predvideli i da hitno prošire kapacitete ili počnu da rade noću (što bi im, doduše, smanjilo priliv u bunar po jedinici vremena)

Ovo je terasa taverne Ta Platania, koja se nalazi na putu od Limenasa ka Paradisos plazi, znaci negde pre Kinire je cini mi se. Taverna se nalazi na samom putu. Bar je sa jedne strane puta, ispod ogromnog platana, a terasa sa druge strane puta na prosirenju. Ovo je pogled sa te terase i to na ono malo ostrvo na G, ne mogu sad da se setim.

dscn2076xy0.jpg

Emma: "ni ja nisam nikada slala slike i ne znam kako se to radi ali evo, sledim tvoja uputstva pa da vidimo rezultat.

tripitigq3.th.jpg]

01rosogremosbeachbrf2.th.jpg]
"

Dobro si hostovala fotografije, ali ih nisi dobro postavila.

Koristi "direct link to image", gde je vec na pocetku prozorceta ukucano URL ili IMG i onda ti opcija "ubacivanje slika" sa foruma i ne treba. Samo zaplavis sav tekst na sajtu gde si ih hostovala, onda ides na "Copy" i ovde na forumu "Paste".

mirarbi:
Dobro si hostovala fotografije, ali ih nisi dobro postavila.

Koristi "direct link to image", gde je vec na pocetku prozorceta ukucano URL ili IMG i onda ti opcija "ubacivanje slika" sa foruma i ne treba. Samo zaplavis sav tekst na sajtu gde si ih hostovala, onda ides na "Copy" i ovde na forumu "Paste".

zaplavim ja sav tekst ali opet mi samo link izadje :confused:

Emma, posto sam uspela da posaljem fotografije, a laik sam po tom pitanju, probacu ja da ti objasnim laicki. Koliko vidim sve si dobro uradila do momenta kad moras sliku da stavis na forum, tj posaljes. Nemoj ici na opciju brzi odgovor vec na opciju odgovori. Kad ti se taj prozor otvori, videces malu zutu ikonicu ikonicu sa kao nekim planinicama. Ako samo postavis kirsor na nju, kaze ti da je to opcija Umetnite sliku. Kliknes na nju, otvori ti se mali prozorcis sa praznim poljem, kursor u to polje, pritisnes Paste i OK. To je to. Ajd probaj opet, pa ako ne uspes, probacu opet da objasnim.

jele:
Emma, posto sam uspela da posaljem fotografije, a laik sam po tom pitanju, probacu ja da ti objasnim laicki. Koliko vidim sve si dobro uradila do momenta kad moras sliku da stavis na forum, tj posaljes. Nemoj ici na opciju brzi odgovor vec na opciju odgovori. Kad ti se taj prozor otvori, videces malu zutu ikonicu ikonicu sa kao nekim planinicama. Ako samo postavis kirsor na nju, kaze ti da je to opcija Umetnite sliku. Kliknes na nju, otvori ti se mali prozorcis sa praznim poljem, kursor u to polje, pritisnes Paste i OK. To je to. Ajd probaj opet, pa ako ne uspes, probacu opet da objasnim.

sad se vec osecam ko idiot. :D
i isla sam na direct link to image i zaplavim sve i uradim copy i otvorim zuto prozorce i uradim paste i nista!!!!

01rosogremosbeachbyy9.jpg

Back