TASOS - u reči i slici

GSM doctor:
Nisam je jos koristio, ali sam se raspitao u banci i tako su mi rekli, znaci u svakoj prodavnici, kafani, rent-a-caru... gde ima nalepnica Visa Electron bilo gde na planeti. Moj kum koji je grk ima tu karticu i ovde placa najnormalnije. Bitno je samo da imas pare na racunu, cak ne moras imati devizni racun, dovoljan je tekuci
Smetnje na linijama, izgrebana kartica, bag u kompijuterima matične banke.....i još hiljadu stvari mogu da te dovedu u neprijatnu situaciju prilikom plaćanja karticama. Keš je majka!

Pozdrav,

mama i tata:
Sokole, uzmi Visa Electron karticu, nebitno je da li imas evre, dolare ili dinare na racunu, provizija je 2% za placanje u inostranstvu, ne razmisljas da li ce ti neko ukrasti pare, a mozes i sa njom u vodu.Zaintrigirao si me, molim te objasni da li se kartica moze koristiti i u prodavnicama ili samo na bankomatima i da li to vazi za sve banke ja imam visa elektron komercijalne. Da li si je vec koristio u Grckoj?

Moze Visa i u vecini prodavnica.

Ja sam se u utorak vratila sa Tasosa. Cene po restoranima su uobicajeno pristojne, 7-8 E za veliku porciju nekog nacionalnog jela, 4E 1/2l domaceg vina, na ulici giros i suvlaki 2E.
Besides, bilo je bas lepo vreme, uprkos kisi koja nas je pratila na putu od Bg-a pa sve do Asprovalte. Cak je i u Keramotiju bilo prilicno oblacno, ali cim smo presli na ostrvo, situacija se vidno poboljsala.

Nikana da li se vreme popravlja jer je i kod nas danas dosta bilo toplo.Kakvo vreme najavljuju za naredni period npr.do kraja juna.Mi dolazimo na Tasos 18.juna dve porodice sa malom decom pa nam je bitno zbog njih.Hvala ti unapred

Die.Cinderella:
Ja sam se u utorak vratila sa Tasosa. Cene po restoranima su uobicajeno pristojne, 7-8 E za veliku porciju nekog nacionalnog jela, 4E 1/2l domaceg vina, na ulici giros i suvlaki 2E.
Besides, bilo je bas lepo vreme, uprkos kisi koja nas je pratila na putu od Bg-a pa sve do Asprovalte. Cak je i u Keramotiju bilo prilicno oblacno, ali cim smo presli na ostrvo, situacija se vidno poboljsala.

Pa ok, to nije toliko strasno. Ja, brate, ne znam sta su i gde ti ljudi jeli i gde su nasli pizzu za 15 eura...Jos su rekli da su samo za hranu potrosili 400 eura....mislim, ok, moze da se potrosi koliko god da imas, ali bas toliko...elem, znaci, cene su nesto vise nego u Beogradu, zakljucismo. Ja ne planiram da se hranim po restoranima, bitno mi je da decko i ja imamo novca za obilazak ostrva, iznajmljivanje auta i za po koje pice u toku dana...hranicemo se usput, pekarica, giros...nesto cemo spremiti i u apartmanu, nama hrana nije najbitnija stavka. Hvala na razbijanju zablude o enermno visokim cenama na Tasosu.

nikana1:
Pizza je 7e! Mogu vam reci sve cene koje vas zanimaju samo recite sta.
U restoranima npr. 1kg lignji na zaru kosta 30e.
U jednom povoljnijem restoranu u Limenariji: porcija okotopoda na grilu 7e, porcija pohovanih lignji 4,5e, koka kola 1e.

Hvala ti puno. Koliko je rent-a-car? Mislis li da je dzeparac od 400-500 eura za nas dvoje dovoljan za deset dana za hranu i "provod"?

sedef,
zaista nema razloga panici, cene su za nijansu vise od nasih,sa tim dzeparcem mozete super proci...Mleko nije bas najbolje za poredjenje,jer je ono uvek bilo znatno skuplje!
A za tacne cene,tu je Nikana na licu mesta!!!!!!!!!

Die.Cinderella:

cao!!!! Posto ja putujem 19.juna u Potos zanima me da li si bila tamo i ti , kakva je plaza i da li mozda znas koja je cena iznajmljivanja nekog pristojnog motora !! Cula sam i da su noci dosta sveze pa mislim da nam doplata za klimu nece biti potrebna ? Kakva garderoba je neophodna , da li stvrano moram da ponesem neku tanju jaknicu???

marija2:
cao!!!! Posto ja putujem 19.juna u Potos zanima me da li si bila tamo i ti , kakva je plaza i da li mozda znas koja je cena iznajmljivanja nekog pristojnog motora !! Cula sam i da su noci dosta sveze pa mislim da nam doplata za klimu nece biti potrebna ? Kakva garderoba je neophodna , da li stvrano moram da ponesem neku tanju jaknicu???

Odgovoricu ti i ja. Plaza nije losa. Cena motora je od 10 do 15e. Noci su sveze i klima jos uvek nije neophodna. Jaknicu obavezno ponesi. Ima puno komaraca pa je mozda bolje da se neko sredstvo kupi u Srbiji jer je ovde skuplje.

Veorovali ili ne moze se naci mleko i za 85 centi (u super-marketu Maliatos u Limenariji npr.)
Voda (6x1,5) 1,5e
Kackavalj Gauda 4,75e
Parizer, mortadela i sl. 3,90
Cajna kobasica 3,95e
Kiselo mleko 1kg 2,35e
Sve je ovo ispod prosecne cene, dakle ovo su neke od stvari koje su jeftine.

PS. Ne propustite da probate orahe u borovom medu!

montoya:
sedef,
zaista nema razloga panici, cene su za nijansu vise od nasih,sa tim dzeparcem mozete super proci...Mleko nije bas najbolje za poredjenje,jer je ono uvek bilo znatno skuplje!
A za tacne cene,tu je Nikana na licu mesta!!!!!!!!!

Hvala ti. :) Svašta nešto su mi napričali, meni je pola od toga bilo neverovatno, ali, otkud znam, danas je sve moguće očekivati :) Otpirlike su mi napričali da za džeparac koji planiramo da nosimo nećemo moći ni čestiti sladoled da kupimo, a o sedenju u kafiću da ne razmišljam. E, svašta. Dobro, znači svi preporučujete Tasos. To mi je drago čuti. Ostaje mi samo još da dočekam avgust i krenem. Da, koliko se putuje do LImenasa? Idem autobusom pa mi i nije neki ugođaj, ali izdržaću.

Sedef:
Hvala ti. :) Svašta nešto su mi napričali, meni je pola od toga bilo neverovatno, ali, otkud znam, danas je sve moguće očekivati :) Otpirlike su mi napričali da za džeparac koji planiramo da nosimo nećemo moći ni čestiti sladoled da kupimo, a o sedenju u kafiću da ne razmišljam.

Pa vidi neku prostu racunicu:
Recimo da nosite 400 evra za 10 dana.
To je u proseku 40 evra na dan.
Od toga 10 das za skuter, ostane ti jos 30 za ostale troskove.
Otprilike je 30 evra na Tasosu kao 20 evra u Beogradu da imas. Pa ti vidi da li ti je dovoljno. :)

Sedef:
Hvala ti. :) Svašta nešto su mi napričali, meni je pola od toga bilo neverovatno, ali, otkud znam, danas je sve moguće očekivati :) Otpirlike su mi napričali da za džeparac koji planiramo da nosimo nećemo moći ni čestiti sladoled da kupimo, a o sedenju u kafiću da ne razmišljam. E, svašta. Dobro, znači svi preporučujete Tasos. To mi je drago čuti. Ostaje mi samo još da dočekam avgust i krenem. Da, koliko se putuje do LImenasa? Idem autobusom pa mi i nije neki ugođaj, ali izdržaću.

Zaista poludim kad procitam ovakve komentare. Uvek se pitam da li ti ljudi pricaju o cenama da bi ispalo kao oni imaju para pa i mogu puno da potrose, ili su tolike budale pa ih neko posteno odere, ili jedu ko nemani sta li? Taj dzeparac vam je sasvim dovoljan za to sto vi hocete, i da pijete pice i za sladoled i sve. Limenas mozda jeste malo skuplji od Limenarije, ali nista posebno. Putuje se do Limenasa oko 15-16 sati, zavisi i od granice.

nikana1:
PS. Ne propustite da probate orahe u borovom medu!
Nikana ovo zvuci divno, a gde to mogu da kupim?/
I da te pitam jos nesto,
komsije mi traze maslinovo ulje kazu da ima pijaca jednom nedeljno u nekom gradicu i da su oni tu kupili divno domace maslinovo ulje.
Ako mozes recimi kojim danom i u kom mestu je pijacni dan?
Puno ti hvala unapred.
Puno hvala i na svim odgovorima u ime celog foruma, svima ce te informacije dobro doci.

Uskoro stizemo i mi tacnije 18.juna pa se nadam da cemo te upoznati!!!
Green Velvet je u Pefkariju?? Procicemo a ti sad slobodno naruci nekli slatkis da ti donesemo :) :) :)

Sedef:
Zdravo svima, i ja prvi put ove godine idem na Tasos. Uplatila sam aranžman preko Argusa, 12. avgusta, vila Alexandra u Limenasu.
Čula sam od nekih ljudi, koji su se vratili s Tasosa pre nedelju dana, da je vanpansionska potrošnja katastrofa skupa! Da li je neko bio ove godine na Tasosu i kakva je situacija? Pričaju ljudi da je pizza u pizzeriji od 15-20 eura...meni je, bre, to nemoguće! Našla sam se u čudu....Živo me interesuje ima li neko pojma kakve su cene ove godine tamo?

E evo da ti ja napisem da smo mi prosle godine potrosili 300 eura . Nismo iznajmljivali nista jer smo bili kolima. Nesto malo hrane smo poneli (ja jedem neko zrnevlje pa mi je sto se tice hrane bas lako) , tamo smo kupovali povrce, masline, voce ....sta smo vec jeli , uglavnom salatice , suipice...
U toku tih 10 dana jeli smo u restoranu na plazi 2-3 puta i 2 puta uvece u gradu. Benzin koji smo kupovali uracunavam u ovih 300 evra. Lezaljke na plazi smo placali ako smo isli na takvu plazu gde ih ima ili smo jednostavno lezali okolo... Normalno smoi pili kafu, pivo na plazi i eto....Znaci dovoljno je. Ako naravno ne nameravas da jeds u restoranu 2 puta dnevno.
Pozdravcic

mimihumi:
E evo da ti ja napisem da smo mi prosle godine potrosili 300 eura . Nismo iznajmljivali nista jer smo bili kolima. Nesto malo hrane smo poneli (ja jedem neko zrnevlje pa mi je sto se tice hrane bas lako) , tamo smo kupovali povrce, masline, voce ....sta smo vec jeli , uglavnom salatice , suipice...
U toku tih 10 dana jeli smo u restoranu na plazi 2-3 puta i 2 puta uvece u gradu. Benzin koji smo kupovali uracunavam u ovih 300 evra. Lezaljke na plazi smo placali ako smo isli na takvu plazu gde ih ima ili smo jednostavno lezali okolo... Normalno smoi pili kafu, pivo na plazi i eto....Znaci dovoljno je. Ako naravno ne nameravas da jeds u restoranu 2 puta dnevno.
Pozdravcic

Super, nisam ni ja neki gurman, hrana mi je najmanji problem, nešto usput gricnem i to je to. Ni moj dečko nije nešto prohtevan što se toga tiče. Bitno mi je da obidjem celo ostrvo, ipak ćemo iznajmiti auto, ja se malo plašim skutera i motorčića, ali, nije to velika stavka koliko vidim...

verbena27:
Zaista poludim kad procitam ovakve komentare. Uvek se pitam da li ti ljudi pricaju o cenama da bi ispalo kao oni imaju para pa i mogu puno da potrose, ili su tolike budale pa ih neko posteno odere, ili jedu ko nemani sta li? Taj dzeparac vam je sasvim dovoljan za to sto vi hocete, i da pijete pice i za sladoled i sve. Limenas mozda jeste malo skuplji od Limenarije, ali nista posebno. Putuje se do Limenasa oko 15-16 sati, zavisi i od granice.

Pa i ja, veruj mi...mislim,možeš da potrošiš i 1000 eura ako imaš, naravno, ali daj, mislim, stvarno...sve u svemu, u pravu si, verovatno su hteli da ispadnu face pa tako lupe da je pizza 15 eura...

Back