TASOS - u reči i slici

Stvarno, forum i ovo nase druzenje puno znaci.

Da nije bilo Vesne KS, ne bih razmisljala o Pefkariju, kojim sam odusevljena, ne bih dobila popust od 16% preko agencije koju mi je preporucila...pomogla mi je i privatno (zna ona kako). Da nije bilo Putnice ne bih saznala za mnoge male, a lepe plaze na Tasosu..., a evo sada razmenjujemo iskustva i o drugim destinacijama.

Sve u svemu, lepo je imati svoju malu Internet zajednicu ljubitelja putovanja !!!

Pajamaco,
iako mi ne prija ovakav tonalitet ne mogu da precutim :
1.Neznam zasto me povezujes sa Kimijem,osim sto su nam nickovi srodni(pa da smo povezani kao Vi trudili bi se da se sto vise razlikujemo kako nas ne bi slucajno" provalili",valjda?!!)
Borimo se za iste stvari i to je jedino sto nas veze......(a i vozimo za razlicite timove i nikada se nismo salagali !!!!!!)
2.Nisam znala da si ti jedan od moderatora foruma koji pomenutu neposlusnu ( neponiznu) decu ,ne salje u cose vec pravac iz skole napolje! I tako se na delu propagira sloboda misljenja i njegovo kanalisanje kroz ovaj forum,direktno od njegovih tvoraca i nadleznih za likvidaciju !Takvom represijom pojedinci sa kojima se oni ne slazu mogu samo da popiju crveni karton!!!!!!
3.Ja mogu samo da priznam, ma koliko to nekima delovalo neverovatno, da postoji neko na ovoj planeti kome se Limenarija dopada, kome je ta "neupotrebljiva"plaza u najmanju ruku upotrebljiva,gde su ljudi divni,navijaju za nase timove celog zivota.....Nije mi namera bila da nekog ubedjujem vec samo da kazem sta se meni svidja.Ja ne radim ni u jednoj turistickoj agenciji, tako da nemam interesa bilo koga u nesto da ubedjujem.
Mozda su moji stavovi ispod proseka za neke,ali da nema nas prosecnih ovi iznad proseka se ne bi mogli pronaci.

P.S. A, posto si i pored svoje funkcije na forumu,kompetentna da komentarises vozace i predstavis nam svoje znanje o F1 da ti kazem jos nesto :
da se bar malo razumes u F1 znala bi kako Montoya vozi,gas do daske i bez kalkulacija po pitanju svojih stavova!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cao "Tasovci"!
Prvi put cu letovati na Tasosu,u Pefkariju,hotel "Kapachi" i strasno se radujem,jedva cekam!Procitala sam skoro sve stranice foruma i zelim da pohvalim sve ucesnike,a narocito Nikanu,koja zaista daje korisne informacije i to samo zato sto ima dobru volju,jer od ovog nikakve koristi ne moze da ima.
Ja bih volela da mi neko kaze,a mislim da to najbolje moze Nikana,kakve su trenutno cene po restoranima na ostrvu tj. za koje pare moze da se ruca,posto je giros,parce pice itd.I koliko je toplo more na Tasosu,mislim,generalno?

tajcins:
Cao "Tasovci"!
Prvi put cu letovati na Tasosu,u Pefkariju,hotel "Kapachi" i strasno se radujem,jedva cekam!Procitala sam skoro sve stranice foruma i zelim da pohvalim sve ucesnike,a narocito Nikanu,koja zaista daje korisne informacije i to samo zato sto ima dobru volju,jer od ovog nikakve koristi ne moze da ima.
Ja bih volela da mi neko kaze,a mislim da to najbolje moze Nikana,kakve su trenutno cene po restoranima na ostrvu tj. za koje pare moze da se ruca,posto je giros,parce pice itd.I koliko je toplo more na Tasosu,mislim,generalno?
Raduj se...imas icemu! Lepi Pefkari.... :D

GSM doctor:
Montoya ne vozi F1, a vi lepo razmenite telefone, nadjite se negde na kafici pa se lepo ispricajte, dajte da pisemo o lepsim temama, sta ste se uhvatili Limenarije, najlepsa plaza je ona na kojoj su srpkinje u toplesu bato...

Pozdrav DR !
Slazem se sa tobom da ova rasprava ne vodi nikuda ali sam morala na neke ostrije komentare da odgovorim u istom stilu,pogotovo kada su me povezali sa Kimijem i agencijama.Svako ce vec po svojim kriterijumima,pronaci svoje mesto na Tasosu,zbog kojeg smo svi ovde :)

GSM doctor:
Tu sam Popito, pazljivo pratim temu, ali nisam imao nista pametno da kazem. Veoma sam zadovoljan sto tema o Tasosu ubedljivo vodi po broju postova u odnosu na ostale destinacije, sto je jos jedan pokazatelj o kakvoj se destinaciji radi.
Mi smo, da ponovim, bili na Tasosu 2005 i 2006-te, a za ovo leto pala je odluka na Golden Beach zbog lepe plaze, a blizu je Aliki, Paradise Beach, Limenas i ona Serbian Beach koju sam ti preporucio. Nismo se jos odlucili za apartman, ali mislim da cu sutra to da zavrsim u nekoj od agencija. Pokusao sam da kontaktiram sa vlasnicima nekih apartmana sto sam video na net-u, ali grci ne odgovaraju na mail-ove :confused: , onda im je i kuma (grkinja) pisala, ali opet nista :confused:
Bicemo dole od 25.8. do 5.9. i vec se radujem k'o dete i osecam miris mlade, vruce jaretine, i ona pita sa sirom...
E, ja se raspisao, gde cete vi Popito i u kom terminu, ajde da vidimo kad ce ko dole pa da se skupimo i zatrpamo Nikanu u pesak :twisted:

Doktore, pokusaj na ovoj adresi, www.gothassos.ws Mi kome god smo pisali, a pisali smo oko15 pisama dobili smo povratnu informaciju na 10 za otprilike dva do tri dana.Bukirali smo preko neta, pa ces videti da neki daju i popust ako ides tj. tako bukiras.
javi sta si uradio.
Mi idemo od 15. jula do 5. avgusta, idem u izvidnicu pa ti javljam.

a od sada ko ne piše o tasosu ili započinje raspravu, brišem i opominjem!
se nije odnosilo na brisanje članova, pre svega nemam mogućnost za tako nešto, a i da imam...bilo bi više nego glupo.
dakle...kao što sam već napisala brisaću neprikladne, svadljive komentare.
ne drugačije mišljenje. nego bezobrazluk.
i da znaš montoya...kod mene se u ćošku kleči na ljuskama od oraha:mrgreen:
ali morate mnoooogo da preterate. znaju oni koji su dugo ovde da ja imam baš baš visok prag tolerancije;)

Bravo nikana, ja lepo pricam sve vreme da Limenarija ima korektnu plazu, pa zar bi ti pustila svoju bratanicu da se kupa i igra da tamo ima toliko kamenja kao sto rekose.
Ovo je dobar dokaz o plazi u Limenariji za one koji se kolebaju da li da odaberu Limenariju za svoje odrediste.
Pozdrav ! !

Za Tajcins!

Pefkari-odlican izbor!
Vecera u restoranu od 15e pa navise. Zavisi. Morski plodovi su malo skuplji. Moj savet vam je da pre nego sto udjete u restoran, dok vas jos vlasnici ubedjuju, pitate za koliko otprilike mozete vecerati. Oni ce vam smanjiti cenu samo da bi vas ubedili da sednete. Slobodno tako, bez ustrucavanja. Obicno vam tako predloze mix ribe, mesa ili "mora" zavisi sta zelite, te tako mozete probati sve i videti za drugi put

Giros 2e, a isto toliko i fenomenalne palacinke na ulici- obozavam.

Veca **** 6,7 ili 8e (recimo za dvoje). Kvalitet i velicina zavise od picerije. Ako se budemo sreli na pocetku letovanja dacu vam detaljne 'instrukcije" kako, gde, koliko...

U prizemlju nase kuce nalazi se super market pa za 10-ak dana kada ponovo budem bila na Tasosu, krenite s pitanjima. Tako cete znati sta poneti iz Srbije, a sta ne.

Sto se mora tice po meni je najtoplije u julu i avgustu. Ja se kupam od juna, a ima nekih koji pocnu od Uskrsa ali...ne hvala. Moja familija, a i mnogi drugi, smatraju da je voda najtoplija u septembru i tada nas posecuju. Mozda su i u pravu, septembar ima neku posebnu draz.

Interesantno je da se klima u Limenasu i Limenariji razlikuju. Blaza je u Limenariji i u njoj je generalno toplije. Tako je i zimi, desava se da u Limenasu pada sneg, a da je u Limenariji pravo prolece.

Metalija

picture202la9.gif
[/URL][/IMG]

img0470ra4.gif
[/URL][/IMG]
img0462zc7.gif
[/URL][/IMG]

Metalia je plaza na kojoj je apsolutna tisina. Dok se suncate zatvorenih ociju skoro da nista necete cuti. Guzve nikada nema. Do same plaze mozete doci kolima. Na plazi postoji samo jedan bar sa tihom muzikom. Dakle apsolutni mir i tisina. Mnogi pokusavaju da kupe ili zakupe prostor tu, ali vlast ne dozvoljava. Nema Grka iz Limenarije i okolnih mesta ko nije imao plan da tu otvori kafic, restoran ili diskoteku, ali plan vlasti za tu plazu je drugaciji. Dakle ona je oaza mira i nikada nece biti urbana.
Zapravo ceo Tasos je zamisljen tako. Retke su plaze na kojima ima kafica i muzike. Mnogima se to ne svidja, ali to je jednostavno tako i verovatno ce i ostati, ako novac koji se nudi od strane bogatasa nesto ne promeni. Oni koji zele ludi provod i urbane plaze jednostavno moraju na neku drugu destinaciju. To je ujedno odgovor na pitanje koje svi postavljaju, a to je:"Zasto na Paradise beachu, ogromnoj i najposecenijoj plazi postoji samo jedan bar?" Kao sto znate samo su Aliki, Psili Amos i jos mali broj plaza "urbane".
Drustvo za zastitu zivotne sredine cak ne dozvoljava da se napravi brana kako bi se plaza u Limenariji zastitila od odnosenja peska.
Tasos je zamisljen kao ekolosko ostrvo. Poslednja fabrika zatvorena je pre 15-ak godina. Nema zagadjivaca.
Postoji samo mala fabrika za otkup i preradu maslina sa Tasosa i ona radi samo nekoliko meseci.
Upravo zbog njegovog rejtinga kao najzelenijeg ostrva i naziva "suma koja pliva", desio se strasan pozar - podmetnut kao i vecina pozara. Potpuno je izgorelo skoro pola ostrva, ali ono nije izgubilo taj epitet.
Na ostrvu ne postoji aerodrom, iako je pre nekoliko godina vodjena zustra polemika oko toga.
Pijane horde engleza su oterane sa ostrva, tako da na plazama necete moci da prisustvujete "takmicenju u oralnom sexu" kao na Krfu prosle godine, niti cete videti engleze kako "vode ljubav" na ulici.
U Limenariji ne postoji diskoteka, a ni u Potosu zbog glasne muzike koja bi smetala gostima.
Oko 2h ujutru policija krene gradom kako bi proverila da li su kafici iskljucili muziku.
Tasos je porodicno ostrvo, idealno za odmor u bukvalnom smislu te reci.

Evo bara na Metaliji, slikano s plaze. Izgledom se uklapa u okolinu, kao da ga nema.

picture205pn2.gif
[/URL][/IMG]

Back