TASOS - u reči i slici

mirarbi:
Ok. Sve plaze u Limenariji i oko Limenarije (pa cak i Metalia) su ispod svih mojih kriterijuma. Mozda su za vase kriterijume u redu, ukusi su razliciti.

Dakle, Limenarija ima plazu, ali po meni neupotrebljivu, te je to isto kao da je i nema. Kada bih bila osudjena da samo u njoj provedem 10 dana, bez obilazenja okolnih mesta i plaza, smatrala bih da mi je letovanje propalo.

Tacno je da su ukusi razliciti,ali ipak mislim da Limenarija nezasluzuje da se nadje "ispod svih kriterijuma",da je neupotrebljiva!!!!!!!!!!
Zao mi je samo sto ovakvi komentari mogu uticati na neke da mozda odustanu od aranzmana i promene destinaciju,zbog necijeg visokog praga kriterijuma!
Ja ne mislim da je Limenarija,najdivnije,najlepse mesto na svetu,ali nezasluzuje da se ovako pljuje po njenoj plazi!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cuvajmo prirodu,ekologija ipak nezna za granice!!!!

Kimi no1:
Sto se tice kriterijuma izgleda da su tvoji bas visoki pa zato imam jedan predlog za tebe, najbolje je da kampujes na makrijamosu( sa tolikim iskustvom),uzgred DUBOKO si me razocarala ! ! !

Ovo nije lepo sto si rekla.Nemam nameru da nikog branim, ali svako ima pravo na svoje misljenje. Koliko ja vec dugo citam ovaj forum, a veruj mi procitala sam ga celog, Mirarbi je dala veoma veliki doprinos ovoj temi ( ima pravo licnog komentara),opisi slike.

Videla sam da ti imas 8 poruka , bez slika i ozbiljnijeg komentara o Tasosu.

Postuj suprotnosti ,a nadmeci se argumentima. :|

Mirarbi, posto smo se mi odlucili za Limenas, da li se moizda secas ili da li si posetila ove plaze: Papalimani, Agia Irini, Gllyfoneri, Pachis?

Posto citajuci ovaj forum vecina ljudi pise o istocnoj i juznoj obali, vrlo malo o zapadnoj.Nemoguce da tamo nema nicega, da se ceo zivot svodi jug-istok. Malo ima opisa o samom Limenasu ( osim "cecine" diskoteke). Moja prijateljica letovala je 3god. na Tasosu, prosle godine bila u Limenariji, a sve vreme bila u Limenasu, to me je i navelo da tamo odemo,greska ili ne videcemo, pisacemo.

Kakvi su tvoji utisci o Limenasu, plazama (procitala tvoj izvestaj).
Pozz...

U Limenas smo odlazili samo na izlet, na po jedan dan.

Prethodnih godina smo ga izbegavali za "bazu" jer nismo isli svojim kolima i nismo imali mogucnost iznajmljivanja kola. Sad kad smo se motorizovali, vrlo rado bih odsela bas u Limenasu.

Generalno mi se Limenas svidja. Imas uvece gde da izadjes, da se prosetas. Lep je.

Plaze koje navodis nisam videla, pa ne mogu nista konkretno da ti kazem.

Kupala sam se na gradskoj plazi. Na obali je pesak. Ima lezaljki i suncobrana, koji su besplatni za goste obliznjih kafica. Postoji drvece po obodu plaze i klupe. Voda je cista, ali ima trave po dnu. Prilicno dugo je plicak, tj. ima da se napesacis dok dodjes u dubinu.

Kupala sam se jos i na plazi Karnagio i to u delu desno od kafica, na stenama. Taj divlji deo plaze je samo za odrasle. Preko stenja dolazis do spica i sa spica skaces u vodu. Ali je zato voda predivna i za one koji vole da rone je raj.

Prolazila sam pored plaze Nisteri. Cini mi se OK.

Mnogi pominju i Tarsanas beach. Ne znam kakva je, ali treba da je blizu centra Limenasa.

Do Makrijamosa iz Limenasa svaki dan vozi brodic, oko 10h.

Gradski busevi, za par eura, voze do Alikija, Paradise beach-a, Golden beach-a...

Ma, ne moze da vam bude lose.

Ljudi izbegavaju Limenas, jer zele da imaju plazu ispred hotela ili bar blizu hotela. Ukoliko imas volje i mogucnosti, nacices prelepih plaza i u tom delu, a uvece za izlazak ce ti sigurno biti interesantnije nego na juznom delu ostrva.

Cekamo tvoj izvestaj kad se vratis. Vazi?

popito:
Ovo nije lepo sto si rekla.Nemam nameru da nikog branim, ali svako ima pravo na svoje misljenje. Koliko ja vec dugo citam ovaj forum, a veruj mi procitala sam ga celog, Mirarbi je dala veoma veliki doprinos ovoj temi ( ima pravo licnog komentara),opisi slike.

Videla sam da ti imas 8 poruka , bez slika i ozbiljnijeg komentara o Tasosu.

Postuj suprotnosti ,a nadmeci se argumentima. :|

Kao prvo, da si citala sta sam predhodno NAPISAO mozda bi ti bilo jasnije koje je moje misljenje o njoj.Lepo sam rekao sa "duznim postovanjem za sve sto je uradila na ovom forumu" ali to ne znaci da uvek moram da delim njeno misljenje o svemu a narocito kada je toliko navalentna u iznosenju svog nazovi realnog misljenja. Nisam bas siguran da je ona jedino kompetentna da ocenjuje plazu u Limenariji a dobro zna da od njenih komentara mnogima zavisi buduce odrediste.Mislim da bi mnogo korektnije bilo da je rekla meni se ne dopada plaza u Limenariji a nekima je ok. A sto se mene tice vec nekoliko godina za redom letujem na Tasosu i to bas u Limenariji i ako na forumu treba i ja da krenem da kacim slike sa svih letovanja i da kucam stotine poruka da bih tebe uveravao u nesto ne pada mi na pamet,mislim da Nikana vec to dovoljno radi i to veoma dobro.Doduse i ti si dugo na forumu pa mozes da ocenjujes ko ima kakve argumente na osnovu silnog iskustva kojeg imas ovde.
Realno tako stoje stvari !
Pozdrav

Danas smo uplatili letovavanje u Potosu, vila Sonia. To je jedina vila koja je imala slobodan 1\4 apartman za termin koji nama odgovara, a to je 22 jun. Tako da nismo mogli da biramo ni mesto ni vilu. Da li neko mozda zna nesto o toj vili posto vec pocinje mali rat u kuci. Te mesto ne odgovara, bice im dosadno, ko zna kakva je vila kada je imala jedina slobodnih mesta...
Posto sam ja isla u agenciju molila bih vas ako nesto znate da napisete da bih mogla da ih smirim.
Naime neko je mom muzu rekao da je mesto pravi smor, a bas ta vila katastrofa.

Potos NIJE smor(narocito ako ste porodicni sa decom)!!!!
Za taj smestaj ne znam-ali ljudi, sto se tako opterecujete mestom gde cete biti jako malo-Tasos je takav izazov i lepota da cete u smestaju samo slatko spavati posle prelepo provedenog dana!Ako niste oni staticni....plaza,soba,plaza,soba....e,to je smor svuda na svetu!!! Kladi se sa muzem(npr.u pranje sudova do kraja godine)Ako iole zna da uziva-dobices!!! :wink:

Nansy, da ne bih pisala sve ponovo, vidi moj izvestaj o Potosu na 28 stranici ove teme ( evo linka: http://forum.krstarica.com/threads/87451&page=28&pp=25 ).

Ne znam sta tvoj suprug trazi od letnje destinacije i sta bi za njega bilo smarajuce. U Potosu bas ima dosta kafica, restorana, poslasticarnica, pekara, prodavnica...s te strane ne bi trebalo da mu bude dosadno. Postoji i plaza u samom mestu (vidi slike na strani 28) i gomila kafica uz samu plazu. U okolini ima jako lepih plaza, do kojih mozete kolima ili gradskim prevozom. Selo Theologos je takodje blizu, pa mozete da odete na jagnjetinu (ukoliko je volite).

Potos ne bi trebalo da mu bude smoran, jer je zivahniji i sadrzajniji od Pefkarija ili Limenarije. Meni vise prijaju mirnija mesta i mesta sa manje guzve, ali ako je on pre za akciju, onda ce mu Potos odgovarati.

Hvala vam puno na odgovorima.Letujemo sa dvoje dece. Vesna ovo sa pranjem sudova ti je super ideja! Mi kada idemo na odmor volimo nesto i da vidimo sem kupanja i suncanja. POprvi put idemo na Tasos, pa posto je to bila moja zelja zato muz tako prica.Inace, on je hteo uTursku.

popito:
Mirarbi, posto smo se mi odlucili za Limenas, da li se moizda secas ili da li si posetila ove plaze: Papalimani, Agia Irini, Gllyfoneri, Pachis?

Posto citajuci ovaj forum vecina ljudi pise o istocnoj i juznoj obali, vrlo malo o zapadnoj.Nemoguce da tamo nema nicega, da se ceo zivot svodi jug-istok. Malo ima opisa o samom Limenasu ( osim "cecine" diskoteke). Moja prijateljica letovala je 3god. na Tasosu, prosle godine bila u Limenariji, a sve vreme bila u Limenasu, to me je i navelo da tamo odemo,greska ili ne videcemo, pisacemo.

Kakvi su tvoji utisci o Limenasu, plazama (procitala tvoj izvestaj).
Pozz...

Jeste da se obracas Mirabi, ali mislim da bi ti moj opis na 29. strani pomogao, posto sam ja bas bila u Limenasu

Miljenkic, nisam mislila nikog da povredim. Mi smo rezervisali hotel na suprotnoj strani od tvog bivseg smestaja, prema Skali Rasoni.Nas hotel je udaljen od centra Limenasa 3-4km, ali posto smo kolima nije problem.
Kazi (te) mi da li u vecernjim satima , kada ides na veceru imas gde da se parkiras u gradu, da li je nenormalna guzva po restoranima?

Mi ne ocekujemo neki lud provod, ocekujemo miris mora, malog simpaticnog gradica.
Meni je jos uvek poznat onaj miris borovine i kremica, da li toga ima?
Pozdrav! :lol:

Doors of Perceptions, ne znam da li si dobila moju poruku na pp, jer imam neki problem kada saljem. Vila za koju si me pitala se tacno zove Ranja. Ja ne znam tacno kako izgleda i u Srbiji sam pa ne mogu da odem da vidim, ali pozvala sam drugaricu iz Potosa, koja radi za Nitravel. Kaze da se nalazi na samoj plazi, bukvalno nekoliko metara od plaze. U ponudi Nitravela su samo 3 apartmana ili studija, od toga dva sa pogledom na more i jedan bez. Jedini problem bi vam mogla biti buka, jer su odmah tu kafici, restorani, muzika...Kaze ako ste mladi uzivacete, ako niste smetace vam galama. Mada u Potosu nije ludilo tokom cele noci, mislim da se sve stisa najkasnije do 2h tako da vam, po meni, ni to nece biti veliki problem.

Pozz,svim Tasovcima. Dugo citam utiske sa ovog foruma i mogu slobodno da kazem da ste vi zasluzni sto ce krajem avgusta 2 porodice letovati bas u Limenariji. 20 i kusur godina traje moje putestesvije od Leptokarije,Platamona, Paralije,Stavrosa,Asprovalte,Pefkohorija,Haniotia. Rezervisali smo termin za 21.08. u Limenariji, vila Discovery. Bio bih zahvalan ako neko ima informacije o ovoj vili. Hvala unapred!

gedza:
Pozz,svim Tasovcima. Dugo citam utiske sa ovog foruma i mogu slobodno da kazem da ste vi zasluzni sto ce krajem avgusta 2 porodice letovati bas u Limenariji. 20 i kusur godina traje moje putestesvije od Leptokarije,Platamona, Paralije,Stavrosa,Asprovalte,Pefkohorija,Haniotia. Rezervisali smo termin za 21.08. u Limenariji, vila Discovery. Bio bih zahvalan ako neko ima informacije o ovoj vili. Hvala unapred!

Vila Discovery je na 800m (otprilike) od Limenarije-nije bas u Limenariji. Ako niste kolima, a zelite malo vise akcije to vam moze biti problem. Pored vas je pumpa i market gde mozete kupiti sve sto vam je potrebno od hrane. Blizu hotela imate plazu. Ja se nisam kupala na njoj i ne znam kakva je pa ce vam o tome reci neko ko se kupao ( verovatno oni koji su bili u Armenu ili Diskoveriju). Odmah tu je i Tripiti pa ako vam ne odgovara ova plaza pored hotela za nekoliko minuta hoda bicete na Tripitiju.
Neka me dopuni neko ko zna vise.

popito:
GSM doktore gde si, potreban si . :p
Gde vi idete , jesi li ti nesto interesantno video?

Miljenkic, ocekujem tvoj odgovor?

Tu sam Popito, pazljivo pratim temu, ali nisam imao nista pametno da kazem. Veoma sam zadovoljan sto tema o Tasosu ubedljivo vodi po broju postova u odnosu na ostale destinacije, sto je jos jedan pokazatelj o kakvoj se destinaciji radi.
Mi smo, da ponovim, bili na Tasosu 2005 i 2006-te, a za ovo leto pala je odluka na Golden Beach zbog lepe plaze, a blizu je Aliki, Paradise Beach, Limenas i ona Serbian Beach koju sam ti preporucio. Nismo se jos odlucili za apartman, ali mislim da cu sutra to da zavrsim u nekoj od agencija. Pokusao sam da kontaktiram sa vlasnicima nekih apartmana sto sam video na net-u, ali grci ne odgovaraju na mail-ove :confused: , onda im je i kuma (grkinja) pisala, ali opet nista :confused:
Bicemo dole od 25.8. do 5.9. i vec se radujem k'o dete i osecam miris mlade, vruce jaretine, i ona pita sa sirom...
E, ja se raspisao, gde cete vi Popito i u kom terminu, ajde da vidimo kad ce ko dole pa da se skupimo i zatrpamo Nikanu u pesak :twisted:

Nansy:
Danas smo uplatili letovavanje u Potosu, vila Sonia. To je jedina vila koja je imala slobodan 1\4 apartman za termin koji nama odgovara, a to je 22 jun. Tako da nismo mogli da biramo ni mesto ni vilu. Da li neko mozda zna nesto o toj vili posto vec pocinje mali rat u kuci. Te mesto ne odgovara, bice im dosadno, ko zna kakva je vila kada je imala jedina slobodnih mesta...
Posto sam ja isla u agenciju molila bih vas ako nesto znate da napisete da bih mogla da ih smirim.
Naime neko je mom muzu rekao da je mesto pravi smor, a bas ta vila katastrofa.

http://www.thassos-island.com/pages/haus_sonja/

Ako je to ta sonja, a Vesna Ks je lepo rekla, nemam nista da dodam

..u stvari imam, kupi muzu Fairy Sensitive, ako ima osetljive ruke

pajamaca:
aham...ajde vi vozači formule, ubacite u ler malo!
mrtva sam ozbiljna, navrli ste ko mutav na telefon.
šta bi? zakupili app po limenariji, pa vam neka tamo mira kvari posao?
tužan vam posao ako zavisi od foruma:roll:
ako se ne smire strasti prinuđena sam da brišem.
a od sada ko ne piše o tasosu ili započinje raspravu, brišem i opominjem!
ajd sad..nastavite da se igrate u pesku....
Bolje budi malo finija da ja tebe ne brisem,pusti ljude da na miru vode debatu a ti lepo posmatraj sa strane.

Back