TASOS - u reči i slici

Evo malo satelitskih snimaka

divljaplaza3oq4.jpg

divljaplaza2fc7.jpg

Sta je bre ovo, otkud vas dve tamo?!

divljaplaza1mi8.jpg

Pozdrav za Anu i jos jednom izvinjenje sto se nisam ranije javila.Pitala si me u kom marketu se snabdevam,Ne mogu da se setim imena,to su dva marketa,jedan se nalazi odmah ispod hotela "George", a drugi je iznad njega.Inače,uglavnom sedim u taverni "George",jer mi je vlasnik Jorgos Trihas dobar prijatelj.Kaži mi gde radiš u Limenariji i kada ideš tamo?

Biljana Gledja:
Pozdrav za Anu i jos jednom izvinjenje sto se nisam ranije javila.Pitala si me u kom marketu se snabdevam,Ne mogu da se setim imena,to su dva marketa,jedan se nalazi odmah ispod hotela "George", a drugi je iznad njega.Inače,uglavnom sedim u taverni "George",jer mi je vlasnik Jorgos Trihas dobar prijatelj.Kaži mi gde radiš u Limenariji i kada ideš tamo?

Pozdrav Biljana !
Koliko sam ja razumeo ti dobro poznajes sve vile koje drzi Argus,koje bi nam ti preporucila osim vile THALASSIES koja je vec prodata za period u kojem bi mi isli !
Hvala

Pozdrav svim "Tasovcima"! Citajuci Vase utiske o ovom ostrvu, zakljucila sam bi to moglo da bude idealno mesto za moje klince i mene, pa sam odlucila da ove godine letujemo bas na Tasosu. Preko "Relax"-a sam nasla povoljan aranzman, ali za kraj jula imaju slobodan apartman samo u vili "Mini House" u Limenariji. Da li neko zna nesto o njoj, npr. koliko je udaljena od plaze i centra. Bilo kakva informacija bi mi dobrodosla!

bokaruki:
da li neko zna kakav je smeštaj u green velvet-u u Pefkariju, apartmani četvorokrevetni?
Green Velvet ima perfektnu lokaciju,stariji je,nista spektakularno,ali sasvim solidno(tamo smo odseli 2002 godine).Jedna soba sa dva kreveta,ormanom,toaletnim stocicem,Tv-om.Iz nje se ide u drugu prostoriju gde je malo odvojen kuhinjsi deo,tu je bracni lezaj,komodica i stocic sa dve stolice.Iz te prostorije se ide u kupatilce,a iz nje postoji i izlaz na balkon. Solidno prostora,namestaj je bio onako-nesto novo,nesto staro-ali sasvim dovoljno za to malo boravka u sobi.E sad,mi smo bili na prvom spratu,a prosle godine sam se cula sa Milenom(iz Magica)i ona rece da sad imaju samo prizemlje-to mi se nebi dopalo jer ti se ispred prozora parkiraju vozila,prolaze ljudi...Uzmite sprat ako imaju.Plaza je bukvalno ispred nosa,atmosfera opustena.....valjda se nisu pokvarili od 2002!

Kimi no1:
Pozdrav Biljana !
Koliko sam ja razumeo ti dobro poznajes sve vile koje drzi Argus,koje bi nam ti preporucila osim vile THALASSIES koja je vec prodata za period u kojem bi mi isli !
Hvala
Prvih deset dana sam u vili THALASSIES, a posle toga se selim u vilu ELENA, koja je takodje skoro u samom centru.Ranije sam napisala da sam bila u DESPINI i da mi se ne svidja.Sto se tice vile TINE i VANE ne bih mogla nista da ti kazem.Znam samo kako izgledaju spolja.Medjutim,moje licno misljenje je da su vile koje su u ponudu JOLLY TRAVELA mnogo bolje,ali mislim da ARGUS ima najpovoljnije aranzmane sto je jako bitno,pogotovo meni jer uvek letujem dvadeset dana.

Pozdrav svim "Tasovcima"! Citajuci Vase utiske o ovom ostrvu, zakljucila sam bi to moglo da bude idealno mesto za moje klince i mene, pa sam odlucila da ove godine letujemo bas na Tasosu. Preko "Relax"-a sam nasla povoljan aranzman, ali za kraj jula imaju slobodan apartman samo u vili "Mini House" u Limenariji. Da li neko zna nesto o njoj, npr. koliko je udaljena od plaze i centra. Bilo kakva informacija bi mi dobrodosla!

Ne znam nista konkretno, jer nisam videla svojim ocima kako je unutra, ali pricala sam prosle godine sa ljudima koji su tamo bili. Neki su bili zadovoljni neki nisu. Sad oni koji su bili zadovoljni kazu:za te pare nismo ni ocekivali luksuz nego nesto najosnovnije sto smo i dobili- klasican studio sa mini kuhinjom i kupatilom.
Vila je blizu plaze. Predje se ulica i imate mozda jos 150m do plaze, mozda 200. Blizu je centra takodje. Dakle lokacija je dobra.
Od jedne porodice koja nije bila zadovoljna cula sam da su bili smesteni visoko i da nisu uvek imali toplu vodu.
Relax ima super vodice na Tasosu. Znam ih licno. U okviru programa imaju i igraonice za decu i sl.

T-A-I:
Bila sam prosle godine, a idem i ove bas u "Mini House". Sve je cisto, uredno i prakticno novo. U smeni se dva puta menja posteljina. U kuhinji i kupatilu sve ispravno i bilo je tople vode u svako doba. Gazde ljubazne, parking za kola, pekara i samousluga na 10 metara a do plaze 100-150. "Relax" ima vodice super i za decu je sve ok. Vila ima dva sprata (naravno bez lifta) a to nije visoko?

Postovanje dobri ljudi!
Tasos je legendarno ostrvo. Bio sam u Potosu pre dve godine i mogu vam reci da je prelepo mestasce. Obavezno je neko prevozno sredstvo zbog puno prelepih plazica i uvalica. Na jednoj plazi su non-stop talasi za surfovanje, skakanje, ludovanje, na drugoj opustena atmosfera za odmor na trecoj muzika i zurke. Postoje i uvalice na kojima mozes biti sasvim sam. Devojka i Ja smo putovali sa agencijom Delfin i odusevili su nas profesionalnoscu, toplo ih preporucujemo. Bio sam u vili Koula na poslednjem spratu u dvokrevetnom studiu i mnogo mi se sve dopalo. Na sred ostrva postoji i jedno jezerce (malo ko zna za njega) do koga se moze doci samo kolima (krsevit put). Jezerce je fenomenalno, ima puno malih vodopada slapova, za ljubitelje prirode i setnje prelepo. Obavezno obici i crkvu Paraskeva u kojoj se nalazi (bar kada smo mi bili) klin kojim je Isus prikovan za krs. Tamo je i izvor svete, lekovite vode do koga se moze doci samo oko 7h ujutru kada je oseka (prava avantura).

mirass:
Bila sam prosle godine, a idem i ove bas u "Mini House". Sve je cisto, uredno i prakticno novo. U smeni se dva puta menja posteljina. U kuhinji i kupatilu sve ispravno i bilo je tople vode u svako doba. Gazde ljubazne, parking za kola, pekara i samousluga na 10 metara a do plaze 100-150. "Relax" ima vodice super i za decu je sve ok. Vila ima dva sprata (naravno bez lifta) a to nije visoko?

Za mene je to potpuno zadovoljavajuce, upravo toliko i ocekujem od smestaja. Uplatila sam za 28.07. i sada, kada sam procitala tvoj post, ubedjena sam da nisam pogresila.
Cinjenica da koristis isti smestaj kao i prosle godine, najvise govori o njemu samom.
Hvala!

plavi59:
rodon house-tripiti plaza, kakva su iskustva, nisam nikada bio!

Ne znam za apartmane, ali Tripiti plaza je velika i lepa. Inace to je na kilometar od Limenarije i za sve sto ti treba moras u Limenariju. Okolo imas hotele, tu je blizu fabrika zlata, ali nemas prodavnice, kafice i sl. Ako ti je cilj, pravi i miran odmor, bez guzve i galame udaljen od "svega" onda je to pravi izbor. Ako si kolima opet mozes dobro proci. Ali ako ne dolazis kolima, a ne zelis da sve vreme provedes u tako malom mestascu onda ti to i nije najbolje resenje.
Neko drugi ce ti verovatno reci nesto o apartmanima. Pozdrav!

mirass:

Sigurna sam da si u pravu! Ja sam prosle godine bila prisutna kad se jedna zena zalila vodicu za taj problem sa vodom, ali to zaista nije delovalo toliko uverljivo, vise nesto kao skretanje paznje. Cak je i vodic prokomentarisao da neki ljudi zaista nikada nisu zadovoljni.
Vec sam pisala da su nasi ljudi zaista ponekad nezgodni kao turisti. Neverovatno je koliko se zale na svakojake sitnice na koje mnogi ne bi ni obratili paznju. Naravno ne svi, ali primetila sam da cim udju u autobus i krenu za Grcku, njima odmah zasmeta vodic iz nekog razloga i pocnu ogovaranja. Ako je zena onda je vestica, prepotentna i sl. ako je muskarac onda se nabacuje nekoj iz busa i sl. Sve se to nastavi na letovanju s tim sto primete da su gazde kreteni, iako nemaju nista s njima osim da im kazu dobar dan ako zele...

plavi59:
sta ima u okolini sto moze da se obidje setnjom, ili neke plaze u okviru par kilometara

Pa odmah tu je fabrika zlata koju vredi posetiti. Na kilometar je Limenarija i sve sto ima u njoj, restorani, kafici, prodavnice, super-marketi...U Limenariji je plaza Metalija, jedna od mojih omiljenih. Na 2km ili mozda 2,5 km je fenomenalni Pefkari sa dve prelepe plaze. Tu imate paraglajding i slicne zezalice, mada toga ima i u Limenariji. Na kilometar od Pefkarija je Potos. Potos je veoma lep ima slatku, plazu, a odmah na izlazu iz Potosa je lepa, duga pescana plaza San Antonio.To vam je u okviru od 5km. Dobijate sve ono sto biste dobili da ste u Limenariji samo ste 1km udaljeniji. Ako vam to nije puno onda necete imati problem. Ja moram ipak da kazem da ako planirate da provodite vreme van Tripitija, a nemate auto, bolje vam je da uzmete Limenariju.

Ljudi, Limenarija prakticno nema plazu. Vec sam hiljadu puta pisala o tome, postavljala slike. Ukoliko idete svojim kolima ili iznajmite kola, onda Limenarija moze da bude dobra baza - mirna je, nema guzve, a ima dovoljno restorana, prodavnica, pekara, poslasticarnica.

Ukoliko ne idete kolima i nemate mogucnost da ih iznajmite, izbegavajte Limenariju - mucili biste se peske ili autobuskim prevozom da dodjete do dobre plaze. U takvom slucaju je mnogo bolje odsesti u nekom mestu na Tasosu koje ima lepu plazu, npr. Pefkari, Skala Rahoni, Golden beach...

Tripiti nije mesto, vec samo velika, pescana plaza, na 2km od Limenarije. Put od Tripitija do Limenarije nije pogodan za setnju, posebno ne nocu, jer ima puno krivina, uzbrdica i automobila koji jure, a nije ni osvetljen. Znaci, ko ide bez kola, Tripiti nije resenje. Tu ste na relativno lepoj plazi, ali nemate druge sadrzaje.

Ljudi, precesljajte prve strane ove teme, vec smo o svemu sto pitate pisali, postavljali fotografije...

Moram da dodam da je onaj kanal u Limenariji, pored hotela "Ralitsa" u medjuvremenu betoniran. Kao da su citali moje komentare nakon letovanja 2005. Nadam se da je sada i more ispred "Ralitse" cistije.

mirarbi:
Nikana, za veci deo izvestaja o Limenariji si u pravu. Ja sam odsela u hotelu Ralitsa te godine (2005.) kada se desila ta nezapamcena oluja, koju su mestani nazvali "cunami". Medjutim, na Tasosu smo bili i proslog leta i utisak o plazama u Limenariji nije bio ni malo bolji, a oluje nije bilo. Nema sile da bi me neko naterao da se okupam u moru ispred Ralitse ili na toj maloj, gradskoj plazici u Limenariji, a kamoli da decu pustim tu u vodu. Pa ispred Ralitse je u vodi mulj, noge propadaju u zuto blato, voda je mutna, nista se ne vidi. Zar nisam u pravu?

Treba ljudima reci posteno. Limenarija je dobra baza za one sa svojim kolima ili iznajmljenim kolima. Tu treba naci dobar smestaj (ima lepih hotelcica i vila), ici u nabavku, uvece se setati, vecerati u romanticnim restoranima...imati svoj mir, ali preko dana pod obavezno otici kolima na neku od predivnih plaza u okolini.

Meni se recimo za odsedanje i izlaske Limenarija vise svidja od Potosa, jer je mirna i bez onolikih hordi turista. Ali, fakat, Potos ima koliko toliko pristojnu plazu i zato je uvek 10 puta puniji od Limenarije.

Ovako stoje stvari iz mog ugla,
Sa duznim postovanjem prema tebi mislim da sto se tice Limenarije ovog puta nisi sasvim u pravu i ako puno postujem to sto si uradila na ovom forumu ne mogu se sloziti sa tobom,
Limenarija ipak ima plazu i to u najmanju ruku pristojnu.
Iskreno meni nista nije hvalilo na njoj.
Pozdrav !

E ovako izgledaju stvari iz mog ugla:
slazem se sa Nikanom da ''u sustini svako mesto na Tasosu bi trebalo da bude samo baza'' ,i kada se prvi put kroci na tlo Tasosa,verovatno svako po svojim afinitetima pronadje ''svoj mali raj '' ! Ja sam ga pronasla u Limenariji ! Najljupkije mesto,sa posebnim duhom ! Ja godinama letujem upravo u Limenariji i mislim da joj nista ne manjka.Narocito bih je preporucila roditeljima sa malom decom jer je nekako ''protegnuta'' uz plazu tako da vam apartman (ma gde da ste smesteni)nikad nece biti vise od par minuta od mora.Mislim da je to najveca prednost Limenarije,za malu decu! Limenarija poseduje neki svoj sarm,ja sam je izabrala i za ovogodisnje letovanje.Radujem se vec sad ovim svezim slikama .Hvala Nikana,sto nas konstantno azuriras,da se podsetimo kako bese...
Kao sto rece Mirarbi:'' Treba ljudima reci posteno ''.Da ali neki to mogu shvatiti kao da LImenarija uopste nema plazu,zato ja u tom '' postenom informisanju'' apelujem da se neke stvari preciznije izloze.Sta je sa ostatkom plaze u Limenariji osim ''problematicnog dela ispred Ralitse''?Treba pomenuti i dobre i lose stvari,zar ne ?
Onima koji ce prvi put ,ovog leta ,krenuti na ovo predivno ostrvo,savetujem: ponesite samo dobro (pozitivno)raspolozenje, a sve ostalo ce Vam NESEBICNO pokloniti Tasos!!!!!!!!!!

Back