TASOS - u reči i slici

I mi smo nasli lepe apartmane na netu, ali cujem da ne moze da se uplati odavde, mi smo ipak van sveta.... bio sam pre neki dan u banci (bolje da ne kazem u kojoj) da pitam za slanje para u inostranstvo... gledali su me kao da sam dosao u placku...

Doktore moze, stupi u kontakt sa ovima sto nude (grcima) apartmane (odaberes sta ti ili vam odgovara), a oni ce ti sve objasniti. Mi uradili tako. 8-)

Nista vise preko nasih drapaca, veruj mi razlika je ogromna. Pisala sam, ono sto nasi naplacuju po osobi, Grci za apartman, pa ti vidi.

Kimi no1 samo tako nastavi :)

Drugo za one koji zele da izbegnu agencije mozda bih mogla nesto da pomognem, mada se to u principu ne isplati toliko, narocito ne u junu, zbog individualne vize koja se vise placa. Jedan primer: nas prvi komsija izdaje studio u junu za 30e- u samom centru.
Jos nesto, raspitivala sam se malo za rent-a-car danas. Ako hoce neko mogu postaviti cene. Postoji popust ako se sada rezervise, plus neki popust za Srbe.
Toliko za sada. Ako ima neko pitanje, slobodno pitajte, pokusacu da pomognem sta mogu. Pozdrav!

GSM doctor:
I mi smo nasli lepe apartmane na netu, ali cujem da ne moze da se uplati odavde, mi smo ipak van sveta.... bio sam pre neki dan u banci (bolje da ne kazem u kojoj) da pitam za slanje para u inostranstvo... gledali su me kao da sam dosao u placku...
Ma probaj drugu banku...ja sam u Krusevcu pitala u ProCredit banci(u kojoj imam devizni racun)da li bih mogla da posaljem novac u inostranstvo i rekose mi da moze bez problema.....

popito:
Videla je i ja kako mase, sada ce da nam posalje slike.

Idemo polovina jula do pocetka avgusta, zamisli odmor 20 dana 8-) (volim ovog smajlica).
Hotel Esperides, 4km od Limenasa,i prvi put idemo na Thassos.

Doktore, da li je plaza o kojoj si pricao i poslao slike (gledavsi od Limenasa) na pocetku ili ispod Makriyamos plaze?

Ovako cu da ti objasnim, od Limenasa izadjes na glavnu magistralu sto ide oko ostrva, ides levo prema mestima Panagia, Potamia..., posle kilometar skrenes sa magistrale levo, pa posle 500m desno put vodi na Makryamos. To je kompleks bungalova sa plazom, ali na samom ulazu u taj kompleks ima rampa. E pre same rampe ima desno prasnjav put koji vodi tamo. Tim putem kamioni dovlace mermer, videces sa plaze gore u brdu kako crnci kopaju dok vi budete uzivali. Znaci, gledaj na kilometar sat u autu, 3.5km, nizbrdica i sa leve strane plazica. Malo dalje ima jos jedna ali samo ako imate dzip. Ako bi isli jos napred 3-4 km izasli bi na Golden Beach, ali napominjem nikako putnickim autom, i ponesite nesto za pojesti i popiti i suncobrane. Verovatno cete biti sami na plazi, malo ljudi zna za ovo.

tasos1malavelikamb5.jpg

Primecujete kako je magistrala zaobisla ovaj deo, to je zato sto je ova plaza rezervisana samo za Srbe

Kimi no1:
Pozdrav Popito !
Jedna molba,da li ima nekih dodatnih podesavanja u google earth-u ili sve ostaje po difoltu,nesto mi je slika mutna a hteo bih i ja da vidim svoj hotel :-(
Pozdrav

Pozdrav Kimi,
to ti malo zavisi i od graficke kartice, a i samo jedan deo ostrva se vidi.

Doktore, bas na tu plazu sam i mislila, poslacu posle sliku ( ako uspem) sada nemam vremena.

Cao Tasosovci!Moram i ja da vam se pridruzim kada su u pitanju komentari vezani za leto na Tasosu.Vec proslog meseca sam uplatila letovanje u Limenariji u vili Tina(sasvim slucajno,jer mislim da je blizu plaze).Idem preko Argusa,ali imaju vrlo malo slika i opisa svih vila na Tasosu.Cene su im skoro iste za sve privatne vile za pocetak septembra i ja sam bas onako slucajno odabrala bas ovu i ne znam da li cu se razocarati.Idem busom sa muzom i cerkicom od cetri godine.Volela bih da vidim vase komentare za ovu vilu,ako su vam losi utisci smestaja da idem da menjam za nesto drugo dok jos imam vremena. POZDRAV!!!

Hvala Vesna Ks upravo sada sam prelistala dosta stranica od prosle godine i nije bas sve tako crno kao sto sam mislila,mada sve je to stvar ukusa.Sobzirom da ne idem sa autom necu imati problema sa parkiranjem i sa onim kanalom o kome svi pisu.
Interesuje me samo da li je bas obavezna medjunarodna dozvola za renta car?Ima li vas jos koji ste se vec odlucili za vilu Tinu kao ja, posle svih komentara od prosle godine.Mada u agenciji su mi rekli da je neso renovirano u toj vili i da je potpuno ok kao sve druge.Uglavnom u Argusu je glavna destinacija Tasos i vec sada su skoro svi aranzmani rasprodati.

bojanka, medjunarodna dozvola je potrebna i savetujem vam da je uzmete, jer mozete doci u situaciju da ne mozete da iznajmite auto. Ako ipak odlucite da je ne uzmete onda mi se javite kada budete dosli pa cu probati da vam pomognem da iznajmite auto bez nje. Dakle ne bih mogla da obecam, ali probala bih. Postoji mogucnost da iznajmite auto vec sada ako znate termin, jer biste imali popust. Pozdrav!

Back