pozdrav svima
@gagatd
kao sto stvapop kaze, o tome gde ostavljas skuter nemoj ni da razmisljas, ljudi ostavljaju automobile otvorenih prozora, kabriolete i dzipove spustenog krova,a skutere parkiraju bukvalno gde stignu (odnosno gde ima hlada), opusti se.....jedna stvar manje o kojoj ces razmisljati pred put.
inace, ja sam ovog leta prvi put seo na skuter, i zaista, odmah udjes u fazon, kaciga na glavi, bez jurcanja prvih dana.... lagani ulazak u krivine.....na putu te svi postiju kao da vozis kamion

....kasnije kada se skroz opustis vozices i brze...
kada sam pisao o tipovima skutera, zapravo sam hteo da ti sugerisem da uzmes one vece i komotnije, jer se isplate, pogotovo kada duze putujes....
e sada....ako se dvoumis skuter vs auto, ako ti finansijska situacija dozvoljava mislim da ipak uzmes auto, naime ja sam se na skuteru fenomenalno proveo (cak razmisljam da za
sledecu sezonu kupim jedan), ali moj suvozac odnosno moja devojka i nije bas, cak su joj bile mucne sve destinacije duze od 30min voznje, a o voznji kroz serpentine (cela istocna strana ostrva od astirisa do makrijamosa) necu ni da govorim, usponi su prilicno strmi pa ni nemozes brzo da vozis, na vrhovima udari vetra mogu da budu malo jaci pa opet nemozes brze da vozis, ali nemoj da se brines, put je odlican, u krivinama obicno ima prosirenja dovoljna za tri autobusa i bezbedno je u svakom smislu, zadnja dva dana se i moja devojka totalno opustila pa je bilo lakse
Kasnije, kada smo vratili skuter, sa jos jednim parom smo iznajmili auto na dva dana (55e, ukljuceno osiguranje, bez km ogranicenja) i voznja do plaza na istocnoj strani je bila duplo kraca, tako nam je od potosa do aliki-ja skuterom trebalo oko 30min a autom jedva 15min, do paradise brach-a skuterom nesto manje od 50min a autom oko 20-25min, i na to dodaj svu komfornost koju auto pruza.....
zao mi je ako sam te bacio u razmisljanje, mislim da ce ti svaka informacija biti od koristi, pa ti vidi, nas sagovornik stvapop kaze da su tasos+skuter idelan spoj, ja bih rekao ovako tasos+skuter+auto idealan spoj, verovatno ce te naci jos dvoje za auto, koliko vec u autobusu... nebrini se
koliko vidim gospodja stanislava petrovic je bila u potosu u isto vreme kada i mi i kaze da je medjunarodna vozacka dozvola neophodna, nasa iskustva su totalno suprotna.
skuter smo iznajmili kod Easy Riders-a i nisu trazili medjunarodnu. auto smo (takodje po sugestiji vodica) iznajmili kod Nationalfriend - car rental iz limenarije, nama su doneli kljuceve u potos u vilu prvog jutra a dosli po njih treceg jutra, tako da smo
imali auto dva puna dana i cele dve noci, medjunarodna vozacka dozvola nije bila potrebna, cak ih nije bilo briga ko ce da vozi, pa smo vozili svi po malo

to je nase iskustvo i napominjem da ne znam kako stvari stoje u limenasu pa ako vam nije zao 2000 din za mvd izvadi je i onako vazi 3 godine a vadi se za 5min.
toliko za sada ako te/vas jos nesto interesuje.....tu sam (dok mi se jos boja nije totalno sprala

)