TASOS - u reči i slici

Vratila sam se 21 sa Tasosa i nikako da stignem da napisem svoje utiske.Neko me je pitao za hotel Alexandra beach mogu da kazem da je hotel i vise nego super.Uzivacete sigurno,to je jedan prelepi kompleks a pogled se terase hotela na kojoj se nalaze kafic i bazeni ostavlja bez daha.Sobe su velike, sobarica dolazi svaki dan mi smo bili u prizemlju.Hrana je prica za sebe.Svedski sto je raznovrsan i kvalitetan ma nema sta nema nekoliko vrsta mesa, spageta, ribe ,kuvanih jela, 10 vrsta salata,10 vrsta torti, voce, zaista sve cista desetka.Jedina mana hotela je plaza jer je ulazak u vodu otezan zbog stena koje su u vodi ali to nama nije bio problem jer smo i ovako hteli da obilazimo plaze a kad nam se nije islo nigde bili smo na bazenu koji je super.Ako se od hotelske plaze prodje samo 100 m desno ispred kampa ulazak u vodu je super kao sto je rekla Vesna ks.Prednost hotela je i to sto je udaljen 5 min peske od centra Potosa koji je malo ali bas slatko i zivo mesto i koji mi se dopao a udaljen je i 5 min kolima od Limenarije koja je uvece isto lepa za setnju.O utiscima o samom Tasosu cu pisati veceras ili sutra jer sad ne mogu da stignem ali mi se Tasos svideo.Jos samo jedan savet za one koji idu u Limenariju,Pefkari ,Potos i okolna mesta.Uhvatite trajekt u mestu koje se zove Nea Peramos i koje se nalazi pre Kavale i udaljeno je od Soluna 149 km odatle se trajektom putuje 1 sat i 5 min i dolazi se u mesto Skala Prinos .Tako se stedi oko 100 km voznje i mnogo je krace i bolje, trajekt nas je kostao 14e skuplje ali vredi.Kad smo dolazili na Tasos isli smo iz Keramotija a vratili smo se ovako. Jedino sto trajekti ne idu tako cesto ali koga zanima red neka pita ja cu napisati.Toliko za sada pisacu jos i jos jednom hvala svima koji su mi svojim opisima mnogo pomogli.

hvala coko24. mi smo pitali za hotel alexandra beach. krecemo u nedelju i do sada niko nije napisao nista o tom hotelu. zvuci odlicno, pa pretpostavljam da cemo i mi uzivati. nigde ne mogu da nadjem opis tih standardnih soba. cak i na sajtu hotela mislim da nisu one prikazane nego te malo luxuznije. da li je razlika u cenama soba zaista smo zato sto imaju pogled na more ili je enterijer malo finiji (ijao sitnicim, znam). a jel hotel ima neku apoteku (ide beba od 9 meseci sa nama).

hvala za predlog za trajekt. koliko vam je trebalo vremena da stignete do hotela, ako idete iz beograda?

pozdrav i hvala :)

irinas:
imam jedno uzasno glupo pitanje:

moj dragi muz je zaboravio svoj pin code sa kartice. kada ste placali karticom jer ste unosili code? da znam da li da nosimo cash ili i kartica moze da pomogne..... aaaa.... znam da je glupo pitanje, ali bolje da znamo nego da se na kasi ispalimo...
Ako je kartica sa pin kodom, a ne na potpis, naravno da traze. Ali ako imate vremena trknite do banke, mozda uspete da dobijete novi. :-)

coka 24:
Vratila sam se 21 sa Tasosa i nikako da stignem da napisem svoje utiske.Neko me je pitao za hotel Alexandra beach mogu da kazem da je hotel i vise nego super.Uzivacete sigurno,.....

Eto, ispalo je super sto su te ispalili za Makrijamos :p . Ja mislim da je Alexandra beach mnooogo bolja opcija za iste pare. Ali, cekamo tvoje dodatne komentare.

Ćao svima
Evo šta mene zanima...
Pošto putujem u mesto koje se zove Potos i to 20.09.2006., molim vas da mi date neke korisne informacije što se tiče pre svega vile Mihalis (ako iko išta zna o njoj). Gde se nalazi, kakav je smeštaj...Takođe me interesuje kakvo je vreme u navedenom periodu i šta mi je potrebno za iznajmljivanje skutera (da li traže A kategoriju) i kolike su cene za motor od 50 ccm.
U Potosu sam bio 2004. tako da Tasos, Potos i plaže dobro poznajem ali o pomenutoj vili nemam ama baš nikakvu informaciju. Na internetu je prikazana jedna jedina sličica i ne izgleda loše. Sad pomagajte i naravno unapred hvala.

irinas:
imam jedno uzasno glupo pitanje:

moj dragi muz je zaboravio svoj pin code sa kartice. kada ste placali karticom jer ste unosili code? da znam da li da nosimo cash ili i kartica moze da pomogne..... aaaa.... znam da je glupo pitanje, ali bolje da znamo nego da se na kasi ispalimo...

Ja sam koristila karticu u rent a car agenciji Potos car rental u Limenasu i tamo nisu imali POS terminal, nego ono starinsko prevlacenje kartice preko papirnog racuna, tako da nije bilo potrebe za PIN-om. Sve u svemu, ne secam se da sam uopste vidjala POS terminale u radnjama. Za restorane ne znam, uvek smo plaćali kešom...

evo i ja stigoh..... vidim da ste se raspisali za ovih 10 dana.... imam i neke slicice, samo malo da se raspakujem i da operem jedno 3-4 masine....

Nego, mnogo mi malo 10 dana... Ili tamo vreme brze prolazi, nesto mora da ima u tom vazduhu....

ajd ovako na brzaka... 5 dana rent-a-car, agencija Speedy, Potos, Daewoo Matiz, 125 e.

Apartmani Tasos u Pefkariju super, vidim da su ih vec opisivali...

Veliki pozdrav Mirabi, Putnici2006, Dekibre-u i ostalim "vodicima"
p.s. bolje da su vas angazovali za pracenje grupa nego razne slatke devojcice i momcice ..... cast izuzecima

Dobrodosla skorpija, e da vreme zaista brzo leti....Ja zato bez 15 dana i ne razmisljam o moru, a tako je malo agencija koje rade 15 dana. A idealno bi bilo 21 kao sto se nekad islo na more... , ali sada sve teze :-( .
Jedva cekam utiske vas sto ste se vratili, kao da nisam bila tamo, pa se podsecam... :razz:

Evo ovako koliko sam ja videla te superior sobe su iste kao one na sajtu hotela i mozda su malo lepse ali i ove standardne su isto jako lepe, enterijer je onako modernisticki ,kupatila su extra svidece ti se ne brini.Kad sam ja dosla u hotel i kad su mi na recepciji rekli da je soba u prizemlju meni se to nije svidelo i pitala sam jer mogu da zamenim za sprat oni su rekli nema problema zamenicemo vam sutra kad se oslobodi neka soba ali samo da znate dali smo vam renoviranu sobu.Ja posle nisam htela da menjam jer mi se ova soba u prizemlju bas,bas svidela i nisam htela da idem na sprat ali ti pitaj kad ti budu davali kljuc da li ste mi dali renoviranu sobu.Sto se tice apoteke to nema u hotelu ima samo prodavnica ali apoteku imas vrlo blizu u ulici kojom ides kad ides u centar Potosa to ti je na 2 min. Inace u hotelu su jako ljubazni mene je boleo zub pa sam pitala jer imaju zubara i oni su mi odmah zakazali kod zubara koji je dobar.Mi smo kupovali u zlatari na karticu i nisu nam trazili pin kod samo tu smo koristili karticu za ostalo ne znam.Sto se tice ovoga sto kaze Putnica da je dobro sto su me ispalili za Makrijamos bas je tako Alexandra je mnogo bolji hotel za iste pare,bila sam na Makrijamosu lepa je plaza ali dosta je izolovano da bi otisao bilo gde moras kolima, Alexandra je mnogo bolji hotel ko ide tamo nece pogresiti

Nastavak ovogodisnjeg izvestaja: :lol:

Potos

potospogledsmolaht3.jpg

Potos – pogled s’mola

S obzirom da je Potos udaljen svega 800m (ili 10 minuta peske) od Pefkarija u kojem smo mi ovog leta odseli, imala sam prilike da ga malo detaljnije upoznam i moram vam reci da je za mene VELIKO razocarenje. Zasto?! Razloga je mnogo.

Kao prvo i meni najvaznije, plaza je nikakva: prilicno prljava, voda mutna, guzva, sve prepuno lezaljkama i suncobranima koje pripadaju brojnim kaficima uz plazu.

potosplazajv3.jpg

Potos - plaza

Kao drugo, uske ulicice, uvece prepune turista, da jedva moze da se prodje.

potosulicand3.jpg

Potos – jedna od ulicica

Kao trece, kafici i restorani nacickani tesno jedni uz druge u ulicici uz plazu. Sve prepuno turista svih uzrasta. Stolovi, zbog nedostatka mesta, postavljeni duz cele ulicice – pesacke zone. Svuda tresti muzika sa jasnom zeljom da se cuje glasnije od komsijske. Zar je nekome uzivanje da se seta (citaj „provlaci“) kroz tu guzvu i gungulu i da ceka na slobodan sto u restoranu i po 15 minuta? Katastrofa. Kako li je tek onima ciji su apartmani u tom prvom redu kuca, pa oni od buke ne mogu da zaspu do 3h ujutru.

potoskaficzonaln3.jpg

Potos – „kafic zona“

Kao cetvrto, malo mesto, svega par tesnih, zbijenih ulicica, sa vrlo malo zelenila i malo delova koji gledaju na more.

E, sad. Ono sto se mora priznati je da cete u Potosu naci sve sto vam je potrebno sto se vanpansionske ponude tice. Na raspolaganju su vam brojne prodavnice sa prehrambenom robom, vocem, povrcem, opremom za plazu, suvenirima, medom, zatim pekare, poslasticarnice, mesara, kiosci sa girosom, picama, palacinkama, Internet cafee, zlatare, turisticke agencije, rent-a-car sluzbe, taxi stanica, apoteka, luna park, brojni kafici i odlicni restorani.

Ono sto necete naci ni u Potosu, niti bilo gde na Tasosu, su hiper marketi. Znaci, najvece prodavnice su tzv. super – marketi, velicine prosecne samousluge kod nas.

Hrana u restoranima u Potosu je odlicna. Porcije su obilne (najcesce je jedna porcija dovoljna za dvoje), znatno obilnije od onih u Limenariji (za iste pare). Preporucujem piceriju „Irena“ i tavernu „Irena“, kao i restoran „Posejdon“, svi smesteni uz plazu u toj ulicici sa nacickanim kaficima i restoranima.

Zakljucak – uvek bih pre odabrala Pefkari, nego Potos. U Pefkariju imate odlicnu plazu bez guzve i sa kristalno cistom vodom, imate mir i tisinu cak i uvece i imate onaj pravi morski ambijent – pogled na more iz svakog kutka mesta i obavezan miris mora i borove sume. A ako se zazelite guzve, glasne muzike ili vam zafali nesto iz prodavnice, Potos je na 10 minuta hoda.

Iako sam prosle godine bila razocarana Limenarijom, zbog toga sto ima ocajnu, malu gradsku plazu (goru od ove plaze u Potosu), kad bih na odmor dosla svojim kolima, pre bih odabrala Limenariju nego Potos. Zasto?! Ljupkija je. Ima mnogo manje guzve. Uvece je prilicno tiho, idealno za setanje uz obalu ili romanticnu veceru uz svece.

Hotel Alexandra beach

Od strane nasih turistickih agencija deklarisan kao hotel sa 5 zvezdica. Smesten izmedju Pefkarija i Potosa.

Iako nismo tu odseli, obisli smo ceo kompleks ovog hotela.

Hotel cini vise manjih objekata, prizemnih ili jednospratnih. Izmedju su stazice, cvetne baste, palme i ostalo zelenilo. Sve je vrlo cisto i uredno.

alexandrabeachcv2.jpg

Hotel „Alexandra beach“

Na samom ulazu, blize glavnom putu, postoji veliki parking. Deo parkinga koji nije u hladovini drveca, natkriven je razapetim platnom.

Recepcija, sala za rucavanje, manji barovi, bazeni, decje igraliste, sportski tereni, spa centar i ostalo, smesteni su blize moru. Hotel je na brdascu, tako da je bukvalno smesten iznad plaze i vode, pa se sa njegovih uredjenih terasa prostire divan pogled.

alexandrabeachvecibazenxo0.jpg

Hotel „Alexandra beach“ – veci bazen

alexandrabeachmanjibazenxp0.jpg

Hotel „Alexandra beach“ – manji bazen

Na plazi postoje suncobrani i lezaljke (cini mi se besplatni za goste hotela), kabina za presvlacenje, tus i pontonski mostic. Ulaz u vodu je los, pun klizavih stena i kamenja. Zato su napravili betonske staze koje kroz plicak vode do dubine. More je znatno mutnije i manje cisto nego u Pefkariju, iako je Pefkari u stvari uvala do uvale gde je smestena plaza hotela „Alexandra“.

alexandrabeachplazazl6.jpg

Hotel „Alexandra beach“ – plaza

U luksuznijem delu hotela, blize moru, postoje apartmani (ili sobe) sa sopstvenim ogradjenim dvoristem sa malim bazenom.

alexandrabeachluxsobamm9.jpg

Hotel „Alexandra beach“ – sobe s’pogledom na more i privatnim bazencicem

U prvom momentu sam bila odusevljena hotelom, zbog toga sto je sve tako lepo uredjeno, cisto i uredno, puno zelenila i cveca, i pomislila sam da mozda i vredi tih para (duplo i troduplo je skuplji od naseg smestaja u Pefkariju). Medjutim, kada sam na recepciji pitala sta je sve ukljuceno u cenu polupansiona, razocarala sam se. Sve ono sto mi nemamo u ponudi naseg hotela u Pefkariju, a sto je ovde gostima na raspolaganju, se dodatno placa. Placaju upotrebu sportskih terena, bilijara, interneta, saunu, spa masaze...ma sve. Razocarenje plus je i to sto bazeni rade samo do 20h. Meni preko dana, obzirom da sam na moru, bazen nije potreban, ali sam zato svako vece imala neodoljivu potrebu da se posteno isplivam pred spavanje, medjutim tako nesto ne bih mogla cak ni u preskupoj „Alexandri“. Ne znam kakva je hrana u okviru njihovog polupansiona, ali na osnovu ovog ostalog sto sam videla i cula, mislim da ne vredi tih para.

Plaza Notos

Svaka cast Putnici 2006 na otkricu ove fenomenalne, male, extremno ciste plaze. Nasli smo je lako, na nekih 3km od Potosa, 50m od skretanja za plazu Roso Gremos. Nema nikakve table, ali, kao sto Putnica rece, videcete brojne automobile parkirane na putu. Evo fotografija:

notosplazapogledsputanr7.jpg

Notos beach – pogled s’glavnog puta

notosplazaol4.jpg

Notos beach – pogled sa stene desno, iznad plaze

Kinira – Paradise beach

kiniraparadisebeach3cn3.jpg

Kinira

Paradise beach ili Kinira (Kinira je ostrvce, oblika piramide, na koje gleda tzv. Rajska plaza) se nalazi na nekih 30km od Potosa. Mi smo do tamo stigli gradskim autobusom, ali ima mnogo onih koji dolaze kolima (sto svojim, sto iznajmljenim). Posto do plaze vodi strmi, krivudavi, zemljani put, mnogi automobile ostavljaju gore uz magistralu, a oni hrabriji se nekako spuste do same plaze.

kiniraparadisebeach1wp2.jpg

Kinira – Paradise beach

Plaza je pescana. Dugo, dugo idete kroz plicak da biste stigli do dubine dovoljne za plivanje. Zato je idealna za malu decu. Stalno ima talasa, ali ne tako velikih. Primetila sam da deci, cak i onoj najmanjoj, talasi nisu smetali, naprotiv, predstavljali su pravu radost i zanimaciju.

kiniraparadisebeach2hk0.jpg

Kinira – Paradise beach

Na plazi postoje lezaljke i suncobrani za iznajmljivanje, mada slobodno mozete da rasirite i svoje (kao svuda na Tasosu).

Postoji jedan manji restorancic.

Ova plaza je veoma popularna i cuvena zbog svoje neobicnosti. Imate utisak da ste na nekoj dalekoj, egzoticnoj plazi (Havaji, Bora Bora i sl.), zbog tog ostrvceta preko puta, peska, talasa i fantasticnih boja mora. Meni se jako svidelo. :lol:

Theologos

Planinsko seoce, 15km od Potosa. U njega ljudi odlaze zbog tradicionalnih restorana sa jagnjetinom. Mene nije odusevilo ni samo mesto, ni pejzazi, pa ni ta jagnjetina (ima jaci miris nego jagnjetina iz nasih krajeva).

Savet: ukoliko resite da odete u Theologos na jagnjetinu, prvo narucite samo jednu porciju. Razloga ima vise. Porcije su preobilne (dovoljne za dvoje), kao sto vidite na fotografiji, a i lako moze da se desi da vam se ne svidi ukus mesa zbog tog izrazenijeg mirisa.

porcijajagnjetineuteologosuws5.jpg

porcija jagnjetine u Theologosu

Citajuci postove vidim da ima i onih koje Tasos nije odusevio.

Zbog svih vas koji cete citati nase izvestaje, a koji nikada niste bili na ovom ostrvu, jos jednom napominjem, da je Tasos idealna destinacija za ljubitelje prirode, cistog i prozirnog mora i pejzaza koji oduzimaju dah.

Oni koji vole urbaniju sredinu, arhitekturu, kulturno-istorijske sadrzaje, lud nocni zivot i provod, TREBA DA GA ZAOBIDJU.

p8040227resizejq7.jpg

jedna od mnogobrojnih „divljih“ uvala

Pprosto nisam mogla da odolim da dodjem na forum mada sam znala da ce me tuga uhvatiti kad budem citala sve ove pozitivne komentare jer sam se i ja vratila 10. avgusta i odusevljena sam!!!Bila sam prvi put i to 20 dana,dupli aranzman!Do duse morala sam sama da idem po vizu jer mi je trebala individualna.Ja sam isla preko agencije Delfin travel i jedina moja zamerka je na njihove vodice prvo sto ih ne mozes naci a drugo sto mnoge stvari ne znaju da nam objasne.Kada smo putovali vise su nam vozaci pomoglu nego vodici!A kada smo putovali tamo pauze u Srbiji sve ukupno su bile 3 sata zato sto smo cekali ostale buseve da nam sa pridruze pa nam je put trajao citavih 19 sati!Prvih 9 dana sam bila u Limenasu u hotelu Egeo i mogu reci da sam odusevljena smestajem,2 velike terase,tv,kupatilo,sve cisto i novo,klima se doplacivala 3 evra na dan mada su nam u agenciji rekli da nam je to uracunato u aranzman ali nije nam ni trebala jer su noci bile bas prijatne za spavanje.Drugih 9 dana smo nas 3 bili u petokrevetnom apartmanu tj. vili Tula 1 zato sto su nam dve drugarice odustale i mogu vam reci da bi bas bilo borbe da nas je petoro u sobi jer je apartman malo skucen za toliki broj ljudi a kupatilo je toliko malo da se ne mozes okrenuti i jos jedna velika mana pritisak vode je bio toliko slab da se jedno vece uopste nismo mogli istusirati!O utiscima ne vredi pricati jer Tasos je takav da ga treba doziveti!!!Nadam se da cu sledece godine ici ponovo i svima ga preporucujem a onima koji tek treba da idu zelim puno suncanih dana i lep odmor!!!

Citajuci ove komentare od Mirarbi, razmisljam kako se meni najvise svidela Limenarija, sladja mi je od Limenasa i Potosa. Limenas je nekako veci i malo urbaniji (sad me mrko gledaju oni sto ga proglasise selendrom), a Potos je manji i veca je guzva. Limenarija ima bas razlicite sadrzaje koliko je to moguce u malom mestu, setaliste pored mora, ulicica za soping, staza oko luke..... Ona mi zaista ima najvise smek morskog mestasceta. A i sve lepe plaze su na jugu ostrva.
Kad bih ponovo isla na Tasos Limenarija bi definitivno bila moj izbor. Naravno, podrazumeva se da imate kola.
Sto se Teologosa i jagnjetine tice, to je jedina stvar gde se ne bih slozila sa Mirarbi. Naime, ja nisam mesaros i u nasoj zemlji jagnjetinu ne jedem jer se "oseca". Medjutim jagnjetina i jaretina koju smo narucili na Tasosu je bila toliko blaga da sam je cak i ja jela, na veliko cudjenje moje porodice. Niko mi nije verovao da sam je jela jer znaju koliko sam osetljiva na mirise. Tako da odgovorno tvrdim da nije jak miris.
A sto se ishrane u Alexandra hotelu tice, imaju zaista extra svedski sto, cula sam od ljudi koji su tamo bili, a i Coka je napisala. Ovaj hotel ima istu cenu kao Makrijamos i spada u najskuplje hotele na Tasosu i moje je misljenje da je za iste pare Alexandra 100 puta bolja od Makrijamosa. Jedino njihova plaza nije nesto.

p.s. Mirarbi, u kom restoranu su ovolike porcije jagnjetine, mi smo obicno porucivali na kilogram, nisam nigde videla porcije.

Mirarbi svaka cast za slike! Najbolja si :)) Nego reci mi, posto vidim da si koristila gradski prevoz, kakav je red voznje otprilike od Potosa ka istocnoj obali? Ja idem 19.09. u Potosu i nadam se da cu ugrabiti bar neki suncani dan, u suprotnom cu maksimalno uzivati u prirodi (kako ti vec rece) :). Pozdav! I hvala ti unapred.

Postoji red voznje preko cele A4 stranice sa gusto kucanim vremenima polaska iz svakog mesta na Tasosu, koji mozes dobiti od vozaca u autobusu. Na prvi mah ce ti se uciniti, zbog tako gustog rasporeda, da Tasosom cirkulise na desetine autobusa, a u stvari su to svega dva busa koja kruze oko ostrva. Znaci radi se o istom busu (ili najvise dva busa), samo su izracunali ako npr. krene u 8h iz Limenasa u koje vreme ce stati u kom mestu.

Postoji nekoliko polazaka iz Potosa ka istocnoj obali (ka Alikiju, Kiniri, Golden beach-u...), od nekih 8h ujutru, pa do 15h, u razmaku od po dva sata. Zadnji bus za povratak u Potos je oko 17h, zavisi iz kog mesta, jer je to, opet ponavljam, isti bus.

Ka Limenasu ima vise polazaka, a zadnji bus za nazad krece oko 19,30.

Moze se nekako snaci i iskombinovati, mada im je taj red voznje prilicno komplikovan i autobusi ne dodju bas u vreme koje je naznaceno (ima kasnjenja i do pola sata).

Taxi se isplati, ukoliko ga koriste bar 3 osobe istovremeno.

Sto se vremena tice, verujem da ces se kupati. Uvece ce sigurno biti sveze (oko 17 stepeni), ali ce preko dana biti toplo. I kad padne kisa, oblaci prodju za pola sata sat i razvedri se kao da nikada i nije bilo oblacno. Videces.

dekiwizard:
Nemoj neko da se prevario i da ide na Tasos preko agencije koja se zove isto kao morska zivotinja sa vise krakova, presesce mu letovanje.Tasos je divan ali pazite sa kim idete,menije letovanje preselo.

A je'l mozes lepo da pojasnis sta ti se desilo? Nemojte pisati ovako uopsteno bez argumenata jer se samo zbunjuju ljudi koji citaju ovakve komentare. Ako ste imali problema lepo ih navedite da i ostali ljudi znaju o cemiu je rec.

mirarbi:
Plaza Notos
Nasli smo je lako, na nekih 3km od Potosa, 50m od skretanja za plazu Roso Gremos. Nema nikakve table, ali, kao sto Putnica rece, videcete brojne automobile parkirane na putu.

Ma ima tabla vidi se iz pravca Potosa, doduse improvizovana je, a napisano je cini mi se rukom, nekim "krasnopisom" Notos ;)

Jeste lepa plazica, al se zivi polomismo dok smo sisli dole. :)

Citiram Dekiwizard-a: "Nemoj neko da se prevario i da ide na Tasos preko agencije koja se zove isto kao morska zivotinja sa vise krakova, presesce mu letovanje.Tasos je divan ali pazite sa kim idete,menije letovanje preselo."

Morska zivotinja sa vise krakova. Eto, sad stvaras zabunu. Ko zna koliko ima agencija koje u nazivu imaju zvezdu, oktopoda, sipu ili na sta si vec mislio.

mirarbi:
Od strane nasih turistickih agencija deklarisan kao hotel sa 5 zvezdica. Smesten izmedju Pefkarija i Potosa.

U prvom momentu sam bila odusevljena hotelom, zbog toga sto je sve tako lepo uredjeno, cisto i uredno, puno zelenila i cveca, i pomislila sam da mozda i vredi tih para (duplo i troduplo je skuplji od naseg smestaja u Pefkariju). Medjutim, kada sam na recepciji pitala sta je sve ukljuceno u cenu polupansiona, razocarala sam se. Sve ono sto mi nemamo u ponudi naseg hotela u Pefkariju, a sto je ovde gostima na raspolaganju, se dodatno placa. Placaju upotrebu sportskih terena, bilijara, interneta, saunu, spa masaze...ma sve. Razocarenje plus je i to sto bazeni rade samo do 20h. Meni preko dana, obzirom da sam na moru, bazen nije potreban, ali sam zato svako vece imala neodoljivu potrebu da se posteno isplivam pred spavanje, medjutim tako nesto ne bih mogla cak ni u preskupoj „Alexandri“. Ne znam kakva je hrana u okviru njihovog polupansiona, ali na osnovu ovog ostalog sto sam videla i cula, mislim da ne vredi tih para.

Skoro nijedan hotel koji nije AI (all inclusive) nema besplatnu upotrebu sportskih terena, pa cesto i lezaljki, a kamoli jos i masaze. Masaza cak ni u AI hotelima nije ukljucena.
Zato je razocarenje nepotrebno... Inace hotel ima 4*

Back