TASOS - u reči i slici

A gazdarica je stvarno show, moj suprug je isao da uzme klimu (daljinski), ona kaze "ok, 5 evra na dan", on kaze "kako 5 kada su nam u agenciji rekli 3", kaze ona "ok, 3", tek ce on "dobro, to je 6 dana, odnosno 5 nocenja, 15 evra, manje jedan dan to je 12 evra", a ona ce "ok, ok, 12 evra". Kako joj je on to izracunao, nemam pojma, zapetljao je i nju i sebe, ali smo klimu dobili jeftinije :)[/QUOTE]

Gazdarica je haos, lik za sebe.. Dobro se on i sporazumeo s njom, jer se njeno znanje engleskog svodi na par reci.. Trebao je traziti jos koji popust!!
Mi nismo placali klimu, receno nam je da to uracunato u cenu apartmana.. :-D

Mitos je lepsi!!! :evil: ;-)

Iščitala sam skoro sve strane ovog foruma posvećene Tasosu, ali nigde nisam videla da je neko spomenuo vilu Joanu (Potos) u koju putujem 19. avgusta. Ako je neko tamo boravio volela bih da čujem njegove utiske.
Svima šaljem srdačan pozdrav iz Novog Sada!

minaja:
Iščitala sam skoro sve strane ovog foruma posvećene Tasosu, ali nigde nisam videla da je neko spomenuo vilu Joanu (Potos) u koju putujem 19. avgusta. Ako je neko tamo boravio volela bih da čujem njegove utiske.
Svima šaljem srdačan pozdrav iz Novog Sada!
Moji prijatelji su prosle godine bili u toj vili i bili su zadovoljni, ali ne znam bas detalje.

Izvinjavam se sto cu narusiti jedinstvo ove teme.
Meni se Tasos uopste nije svideo.
Priroda, ok, ali toga ima svuda. Ici po ostrvu i traziti plazice i plaze i voziti se do "dobre plaze" kolima, meni je bezveze.
Obisli smo ostrvo, mada nisam sigurna sta smo i imali da obidjemo. Da se vidi ima samo jedan manastir.
Ne postoji ona lepa vecernja setnja, jer Limenas izgleda kao prosecno srpsko selo.
Dve ulice sa dzidza-bidzama sa vasara.
Mi smo bili u Makryammos-u. Taj hotelski kompleks je OK i idealan je za decu.
Mislim da se na Tasos necu vracati.

stsuki:
.Po meni ubedljivo najlepse uvale, sa belim peskom i tirkizno-plavim morem su malo pre Skale Maries i jedva se vide sa puta, ali ako tu zaustavite kola i sidjete na plazu, zaista cete se osetiti kao u raju, pogotovo sto ima jako malo ljudi.To mi je zaista bila najomiljenija plaza.I na celom ostrvu ima jos nekoliko slicnih, ali do tamo stvarno mozete samo kolima. .

Mozes li mi bolje opisitati te uvale, mi smo ih trazili ali nisam sigurna da su to te "tvoje". Naime u samom mestu Skala Maries postoje 3 plaze, ali ne bih rekla da o njima pises.
Kada se prodje Skala Maries i nastavi prema Prinosu ima jedno mesto gde se vidi plaza sa puta, tu je bio parkiran neki stari camac prekriven cebetom i tu smo dolazili da posmatramo zalazak sunca. Pesak jeste beo, ali plaza nije bas odrzavana. Ima tragova neke paljevine, kao da neko tu pali vatru ili nesto slicno. U pesku ima skoljki, rakova i sl.
Ajde pokusaj molim te, ako nije problem, da mi detaljnije opises koja je to uvala.

Nije mi pri ruci karta Tasosa, pa me nemoj bas drzati za rec, ali znam da se prodje Skala Maries i te plazice se jedva vide sa puta jer ih zaklanja zelenilo. Ima vise uvalica. Taj camac o kome ti govoris ja nisam videla, mozda je to na nekoj od uvala, jer nismo bas sve obisli. Znam samo da kad sidjes sa puta na sredini naletis na neko usamljeno drvo koje sam videla u katalogu neke agencije(bas to,prepoznala sam ga), mi smo isli desno od drveta na prvoj uvali, a posle su dosli neki Grci koji su otisli na sledecu, to sam videla iz vode, ali posto je zaklonjena uvala, nisam bas dobro videla kako ona izgleda. A idu ljudi i levo od drveta, tamo je izgleda dublja voda jer sam videla da skacu sa stena ( opet iz vode sam videla ). Mi smo bili na ovoj jer nam se svidjalo da budemo sami,( a i ostali ljudi su to preferirali ) pa za ostale ne mogu bas da ti kazem detaljno. Mozda ste vi bili na nekoj od tih, koje sam ja videla samo iz vode.

Kad kazes prodje se Skala Maries, mislis kad ides iz Limenarije ili iz pravca Prinosa? Cekaj jel parkiras kola na glavnom putu, ili silazis kolima negde dole nekim bocnim putem? Je'l drvo bas na plazi? E bas si me zaintrigirala, posto smo sve obisli ali nikako ne mogu da skapiram o cemu ti pricas, da li smo mi to promasili ili se ne razumemo.

Putnica2006:
Kad kazes prodje se Skala Maries, mislis kad ides iz Limenarije ili iz pravca Prinosa? Cekaj jel parkiras kola na glavnom putu, ili silazis kolima negde dole nekim bocnim putem? Je'l drvo bas na plazi? E bas si me zaintrigirala, posto smo sve obisli ali nikako ne mogu da skapiram o cemu ti pricas, da li smo mi to promasili ili se ne razumemo.
Iz pravca Skale Prinos,tj. Limenasa jer smo mi tamo bili. Sidjes kolima malo sa glavnog puta, a drvo je na sred.Pa onda imas levo i desno uvalice i plaze.

Bili smo i mi tamo, a osim te otkrili smo jos neke uvalice i to sasvim slucajno.. posto smo od celog drustva, nas dvoje ljubitelji arheologije i svega vezanog za staru Grcku (ostalo cetvero su isli sa nama vise iz drugarstva nego radoznalosti), trzili smo neke iskopine i sasvim slucajno otkrili prelepu uvalicu... Odusevili smo se s njom!!! :p
Inace iskopine smo pronasli i razocarali se jer je zapusteno, ogradjeno i zakljucano.. znam da toga imaju na skoro svakom koraku, verovatno ne mogu sve da odrzavaju, al to mi je zasmetalo, jedino!!! :-(

Samo nesto...Ja sam bila prosle godine na Tassosu i mogu da kazem samo jedno: posle svega sto sam videla svuda, plaza Paradizo je najlepsa od svih. Iako plaza u Potosu (gde sam odsela i na koju nisam ni isla) nije bila lepa, mogu reci da mi je to bilo najlepse putovanje i ostrvo je prelepo, a uskoro krecem na Krf, kako je tamo... videcemo. Svima preporucujem Tassos, ali pod uslovom da imaju mogucnosti obilaska celog ostrva.
P.S. Imajte u vidu da mi za 10 dana nismo sve plaze uspeli da obidjemo...

Bila sam na Tasosu pre 10 godina i tada mi je bio jako lep. Obzirom da je prosao dugi niz godina verovatno se dosta toga promenilo. Ove godine suprug i ja uplatili smo Limenas, mada mislim da su Potos i Limenarija mozda za porodično letovanje bolji ( obzirom da idemo sa malim detetom nesto mi je sigurniji veći grad) Vila Marien (Tarsanas plaža) preko Perle, pa vas molim ako znate gde je ta vila da mi kazete koliko je udaljenja od mora i da li je ta plaza OK za dete od 5 godina. Iznajmicemo rent-a-car pa ako znate neku OK agenciju pišite. A da, ako je neko letovao u septembru neka mi zvrljne kakvo je vreme i kakva je voda . Idemo od 01.09. do 21.09.. Hvala vam mnogo.

Vila Marien je jako lepa, malo je zavucena i mi smo slucajno nabasali na nju. Nalazi se gde i sve vile u novom delu, u poprecnoj ulici. Vecina plaza je OK za decu, jer ima dugacak plicak i sa te strane mislim da je OK. Ona nije bas na Tarzanas plazi, nego u blizini ( 6-7min.). Mi smo kola uzeli preko Hermesa, a moze i preko Potosa to je u Limenasu najpovoljnije, OK su.

vratih se sa Tasosa pre par dana, i evo me gledam slike i patim...
prelepe plaze, neverovatno cista voda, ma sve je bilo extra!
jedino razocarenje je Makrijamos plaza, s' obzirom da se na njoj jedino placa ulaz, ocekivali smo mnogo vise.
jedino smo tu videli rojeve osa, a ne mozes ni da lezis na miru, jer te lik koji izdaje lezaljke tera sa mesta da ne smetas gostima koji su platili lezaljke.
ali zato plaze Pachis, Tripiti, Pefkari, Aliki, Metalia i mnoge druge su nas ostavile bez daha!
sad sam u dilemi sta sledece godine, nazad na Tasos ili prvi put na Krf.
u svakom slucaju blago vama koji tek putujete na Tasos!

bukvar:
hvala ti puno
reci mi samo da li na toj plazi postoji neki kafić, restorančić sa nekom klopom??
Da li je put do plaze prometan, tj da li je to onaj glavni put??
koliko je udaljena od grada ?? 10.20.30 min??
hvala ti puno
Postoji, ustvari na svakoj imas i kafice i taverne sa klopom, tu nema sta da brines. Nije prometno, ima malo kola, nista posebno Od Tarzanas do centa imas nekih 20min. lagano, a ostalo je sve blize. Gradska je u samom centru.

stsuki
posto mi ti delujes kao najbolji poznavalac Limenasa, odnosno najsvezija su ti secanja, treba mi tvoja mala pomoc. Ja sam vec pitala za vilu Theu, ali niko nista ne odgovara, pa sam malo ceprkala po google earthu, malo neke informacije iz agencije (oni izgleda uvek najmanje znaju) i otprilike sam locirala da se vila nalazi na putu za pangiu, najbliza je makrijamos plaza i nalazi se na maloj uzvisini. Gledano sa mora na google earthu to je neki trougao, gde se sa leve strane ide ka nekom stadionu i makrijamosu, desno ka panagiji, a na "dole" vodi siroka ulica ka nekoj od plaza (vournelis ili tarzanas). Ono sto mene zanima, da li si vizuelno memorisala gde bi takvo mesto moglo da bude, da li je to daleko od centra i da li to lici cemu ili sam se malo presla. Ja putujem 10. 8., pa cu barem za druge imati informaciju o toj vili. Mada mislim da polozaj vile i nije toliko bitan, posto nameravamo da uzmemo rent-a-car, ali eto volela bih da znam...

Prvo da vam zahvalim svima na opisima posebno miralbi jer smo zbog vas i mi odabrali ovo, kako izgleda, prelepo ostrvo. Mi putujemo 6-tog avgusta preko ARGUSA u Limenas u vilu SIRINES. Bez obzira na moj ulozeni trud da pronadjem bar neke informacije o toj vili, nisam imao uspeha, pa bih molio nekoga od vas da mi pomogne ako moze.
Jedino sto ja imam je opis iz agencije koji kaze
SIRINES + lux - dvospratna vila koja se nalazi u blizini centra okružena velikim dvorištem i zelenilom, na oko 200 m od mora. Vila poseduje sopstveni bazen za goste, studije za 2 ili 3 osobe. Svaki studio ima kompletno opremljenu čajnu kuhinju, TWC, TV, klima uređaj, balkon ili terasu.
Znaci nista previse ne zelim da znam..samo poziciju vile i dali je ok i nesto slicno...
Zahvaljujem se svima koji bar pokusaju da mi pomognu!!
Vidimo se na Tasosu!

miljenkic:
stsuki
posto mi ti delujes kao najbolji poznavalac Limenasa, odnosno najsvezija su ti secanja, treba mi tvoja mala pomoc. Ja sam vec pitala za vilu Theu, ali niko nista ne odgovara, pa sam malo ceprkala po google earthu, malo neke informacije iz agencije (oni izgleda uvek najmanje znaju) i otprilike sam locirala da se vila nalazi na putu za pangiu, najbliza je makrijamos plaza i nalazi se na maloj uzvisini. Gledano sa mora na google earthu to je neki trougao, gde se sa leve strane ide ka nekom stadionu i makrijamosu, desno ka panagiji, a na "dole" vodi siroka ulica ka nekoj od plaza (vournelis ili tarzanas). Ono sto mene zanima, da li si vizuelno memorisala gde bi takvo mesto moglo da bude, da li je to daleko od centra i da li to lici cemu ili sam se malo presla. Ja putujem 10. 8., pa cu barem za druge imati informaciju o toj vili. Mada mislim da polozaj vile i nije toliko bitan, posto nameravamo da uzmemo rent-a-car, ali eto volela bih da znam...
Ja bih ti rado pomogla, jer znam i mene uvek najvise zanima kakv je smestaj, gde je i sl., ali stvarno ne mogu da se setim po imenu. Napisi mi preko koje agencije ides da pogledam ako imam njihov katalog, posto ih imam puno ( donela sa sajma turizma ), pa ako je vidim mozda se setim vizuelno. A to sto ti kazes malo mi je nelogicno, jer je Makrijamos na jednoj strani, a ove plaze na drugoj. Ako je u blizini Makrijamosa, logicno bi mi bilo da ta ulica vodi ka gradskoj plazi?! A to izmedju Makrijamosa i Panagije nije mi logicno jer onda to i nije vise Limenas, nego mozda neko seoce. Ako je tako onda ne znam bas, jer smo tuda isli samo kolima, pa nisam bas zagledala. Ali, u svakom slucaju napisi preko koga ides, pa cu pogledati.

Napoleon1:
Prvo da vam zahvalim svima na opisima posebno miralbi jer smo zbog vas i mi odabrali ovo, kako izgleda, prelepo ostrvo. Mi putujemo 6-tog avgusta preko ARGUSA u Limenas u vilu SIRINES. Bez obzira na moj ulozeni trud da pronadjem bar neke informacije o toj vili, nisam imao uspeha, pa bih molio nekoga od vas da mi pomogne ako moze.
Jedino sto ja imam je opis iz agencije koji kaze
SIRINES + lux - dvospratna vila koja se nalazi u blizini centra okružena velikim dvorištem i zelenilom, na oko 200 m od mora. Vila poseduje sopstveni bazen za goste, studije za 2 ili 3 osobe. Svaki studio ima kompletno opremljenu čajnu kuhinju, TWC, TV, klima uređaj, balkon ili terasu.
Znaci nista previse ne zelim da znam..samo poziciju vile i dali je ok i nesto slicno...
Zahvaljujem se svima koji bar pokusaju da mi pomognu!!
Vidimo se na Tasosu!
Sirines tj. Sirens kako se ustvari stvarno zove, je Argusova najbolja vila. Inace je jedna od boljih u Limenasu ( znam jer smo je i mi gledali, ali nije bilo mesta kada smo mi isli ), pa sam bas namenski potrazila tu vilu. Nalazi se u onom novom delu gde su vile, a ova konkretno, se nalazi u sporednoj mirnoj ulicici. Lepa je stvarno,u blizini je taj veci suprmarket, blizu je Vournelis i Tarzanas plaza (5 i 10 min.). Do centra i gradske plaze imas oko 15 min jer je ona vise ka Tarzanas plazi. Ima lep bazen.

stsuki:
Sirines tj. Sirens kako se ustvari stvarno zove, je Argusova najbolja vila. Inace je jedna od boljih u Limenasu ( znam jer smo je i mi gledali, ali nije bilo mesta kada smo mi isli ), pa sam bas namenski potrazila tu vilu. Nalazi se u onom novom delu gde su vile, a ova konkretno, se nalazi u sporednoj mirnoj ulicici. Lepa je stvarno,u blizini je taj veci suprmarket, blizu je Vournelis i Tarzanas plaza (5 i 10 min.). Do centra i gradske plaze imas oko 15 min jer je ona vise ka Tarzanas plazi. Ima lep bazen.

Hvala najlepse! Sad mi je lakse da se uputim na putovanje...
Jos da skoknem da kupim neke stvarcice...i krecem.
Jos jednom hvala!!

Back