TASOS - u reči i slici

I vratili se s mora...jos 13.08. ali mi je Tasos i dalje u glavi....:) Stvarno je bilo FENOMENALNO!!!!Prezadovoljna sam...Hvala svima koji su pisali o Tasosu, jer su mi te neke informacije bile od koristi...Cene su ove godine ekstra za nas, srpski dzep.Vanda, bila si u pravu da se covek na Tasosu moze lepo provesti,cak i ako ide busem...Iz Potosa smo isli busem na Aliki, pa u povratku, u 4h popodne, pesaka do manastira...To je bilo mini-hodocasce na +42!:)...Bili smo smesteni u Dimitrisu!Fenomenalna lokacija, jer je sve bliyu, lepo, cisti,novi apartmani,Grk ljubazan...stvarno najbolje do sada!Hvala agenciji Lui travel koje nam je pruyila pravo uzivanje u svakom smislu!Isli smo na krstarenje i bilo je nezaboravno!Moje najlepse letovanje do sada...Stvarno sam pustila masti na volju, mozak na pasu i beeskonacnooooooo sam uzivala u tzazikiju, girosu, grckoj salati, kalamarijama, maslinama, vinu, cipuru, mythosu........Sve smo probali, uyzivali maksimalno i napunili baterije za nove radne pobede!Prelepo iskustvo na trajektu!
SDC16150.jpg
Limenaria nije nista posebno, ali nam je jedan dan zaista prijalo i tamo...
SDC15741.jpg
..Zaista, odlican provod koji cemo pamtiti do kraja zivota!I, naravno, Tasos je magican, jer vas mami da mu se iznova vratite!Jedva cekam da ga ponovo posetim!Dobar provod svima koji putuju do krja ove sezone!:)
SDC16144.jpg
SDC15956.jpg
SDC15904.jpg

registrovao sam se samo da zahvalim svim forumasima na prenosenju svojih iskustava koja su mi pomogla u odluci da izbor padne na Tasos :)
doduse, imam i jedno pitanje koje mi je nerazjasnjeno kroz sve ove stranice - koje su velicine sefovi u sobi?
pozdrav svima

I vratili se s mora...jos 13.08. ali mi je Tasos i dalje u glavi....:) Stvarno je bilo FENOMENALNO!!!!Prezadovoljna sam...Hvala svima koji su pisali o Tasosu, jer su mi te neke informacije bile od koristi...Cene su ove godine ekstra za nas, srpski dzep.Vanda, bila si u pravu da se covek na Tasosu moze lepo provesti,cak i ako ide busem...Iz Potosa smo isli busem na Aliki, pa u povratku, u 4h popodne, pesaka do manastira...To je bilo mini-hodocasce na +42!:)...Bili smo smesteni u Dimitrisu!Fenomenalna lokacija, jer je sve bliyu, lepo, cisti,novi apartmani,Grk ljubazan...stvarno najbolje do sada!Hvala agenciji Lui travel koje nam je pruyila pravo uzivanje u svakom smislu!Isli smo na krstarenje i bilo je nezaboravno!Moje najlepse letovanje do sada...Stvarno sam pustila masti na volju, mozak na pasu i beeskonacnooooooo sam uzivala u tzazikiju, girosu, grckoj salati, kalamarijama, maslinama, vinu, cipuru, mythosu........Sve smo probali, uyzivali maksimalno i napunili baterije za nove radne pobede!Prelepo iskustvo na trajektu!Pogledajte prilog 250782 Limenaria nije nista posebno, ali nam je jedan dan zaista prijalo i tamo...Pogledajte prilog 250784..Zaista, odlican provod koji cemo pamtiti do kraja zivota!I, naravno, Tasos je magican, jer vas mami da mu se iznova vratite!Jedva cekam da ga ponovo posetim!Dobar provod svima koji putuju do krja ove sezone!:)
Pogledajte prilog 250786Pogledajte prilog 250787Pogledajte prilog 250788

Divno,drago mi je da ste se tako lepo proveli:)

Vratili se 15.avgusta. Bili u Pefkariju i ponovo bismo tamo letovali. Plaza je odlicna, mesto mirno a blizu Potosa i Limenarije. Veopa nam se dopao Kekes beach, odlican restoran, plaza Tripiti odlicna, Aliki i Psiliamos lepe plaze ali se brzo zaprljaju zbog velike guzve i popularnosti. Mi nismo ljubitelji redova lezaljki i suncobrana. Plaza Cili ili Salonikios nam se uopste nije svidela, nista na njoj, ni prilaz ni sastav posetilaca ni sama plaza. Ipak, 1o dana je malo za prelepi Tasos, vracamo se daj Boze.

Само на појединим плажама.Псилиамос,Алики,градска плажа у Потосу и сл.Гужве нема на Трипити плажи,плажи Нотос и на плажи код кампа у Пефкарију.Такође,гужве нема ни на Гранд бич код Лименарије.Нама лично је било најбоље на пефкаријској плажи код кампа јер нам је била 100м. од апартмана и што никад али никад нема гужве.Додуше нема ни лежаљки ни сунцобрана али је то управо оно што нам је требало.

Hvala ;)
Ja idem u Limenas,ali tek 8.septembra,do tada ce pasti sneg :sad2:

Ma neće pasti sneg, premda ja lično nisam za te septembarske varijante ima ko voli i rećiće pa ja sam bio u septembru i bilo je extra, dok se prvi put ne opeče i provede pola odmora u šetanju a ne na plaži zbog kiše koja u severnom delu Grčke u tom periodu zna dobro da pada.Jul i avgust u evropskim okvirima letovanja su udarni meseci a sve ostalo je lutrija ja iskusio jednom i više ni jednom ali jeftinije je duplo pa možda se i vredi kockati,Prošle godine drug mi bio na Krfu od 12 septembra od 10 dana 7 padala kiša i bilo hladno more užas a godinu dana čekaš odmor na moru,septembar i jun forsiraju agencije i predstavljaju kao nešto mnogo lepo jer su zakupile smeštaj od maja do oktobra pa da ne propadne daj šta daš tako da..........

...mi danas stigli,trajekt kojim smo dosli je bio krcat,u njemu uglavnom Bugari i Rumuni...toplo je napolju 34 stepena,a toplo je i u vodi...za guzvu cemo tek da vidimo:)

Blago tebi, teško nama, ako si u Potosu ili u blizini obavezno svrati do plaže NOTOS koja se nalazi na 3-4 km od Potosa prema manastiru odmah iza hotela Rojal auto se ostavlja na magistrali pa se spusti kamenim putem do mora. 20-30 ljudi na plaži, more zeleno a sitan pesak u vodi oduševićeš se, ne mogu više da ti pišem ubi me nostalgija za morem.....pozzzz

Ma neće pasti sneg, premda ja lično nisam za te septembarske varijante ima ko voli i rećiće pa ja sam bio u septembru i bilo je extra, dok se prvi put ne opeče i provede pola odmora u šetanju a ne na plaži zbog kiše koja u severnom delu Grčke u tom periodu zna dobro da pada.Jul i avgust u evropskim okvirima letovanja su udarni meseci a sve ostalo je lutrija ja iskusio jednom i više ni jednom ali jeftinije je duplo pa možda se i vredi kockati,Prošle godine drug mi bio na Krfu od 12 septembra od 10 dana 7 padala kiša i bilo hladno more užas a godinu dana čekaš odmor na moru,septembar i jun forsiraju agencije i predstavljaju kao nešto mnogo lepo jer su zakupile smeštaj od maja do oktobra pa da ne propadne daj šta daš tako da..........

Ma ni ja nikad u septembru nisam isla,morala sam zbog
obaveza koje imam u avgustu,hebiga...
Sad me razocara,nacisto:(

Ma ni ja nikad u septembru nisam isla,morala sam zbog
obaveza koje imam u avgustu,hebiga...
Sad me razocara,nacisto:(

Ma dobro tad se može, pa bolje ti je na Tasosu kako god da bude nego kući, nego sam samo prokomentarisao ko može da bira kad će da ide,ali bude i extra, nema gužve, nije vrućina, cene dole, ti i drugarica, vamos-tamos................... jel sad dobro..........:brus::brus::gace::gace:

Poslednja izmena:
hej cao drustvo...nova sam na forumu...i zanima me sledece.....muz i ja smo rezervisali 10.septembra apartman u vili Makrina na Golden Beach-u...na samom pocetku Golden Beacha kako sam razumela...snestaj deluje pristojno mada nam to i nije toliko vazno,ali ako neko ima informacije vezano za plazu...cene u restoranima i marketima....kako stici do Mermerne plaze...Rajske plaze...Giole...itd...prakticno sve :D ...ne idemo kolima,ali informacija o prevozu do tih mesta bi znacile...pozdraaaaaaav....

Mi smo se smestili u mestu koje se zove Prinos...zapravo malo izvan tog mesta
Imamo fenomenalnu plazu na dva minuta od apartmana...to je u stvari plaza hotelskog kompleksa ILIO MARE
Tu provedemo vreme kad nas mrzi da mrdnemo od kuce...doduse to je prilicno retko,pa smo tako jedan dan bili na Mermernoj plazi....guzva je bila sacuvajmebozeisakloni...
jedan dan smo proveli na plazi u Skala Sotiras i plazi Pahi....ali najlepsi utisak je ostavila GIOLA.....to je bukvalno raj na zemlji,sakriven od ljudi i guzve...:)
Bice slicica kad se vratimo...sutra smo planirali da odemo do sela Kastro...da vidimo vodopad(ako nije presusio :sad2: ) i u povratku da se kupamo na plazi Salonikos...dok sunce ne zadje :)

uh jos 2 dana i krecem, u petak sam tamo
vremenska prognoza obecava, ni prevruce ni prehladno
ako je neko u Limenas, vjerovatno cemo se vidjati :)
poz svima

ps. jos jednom da pitam za sefove zna li neko velicinu? mislim, mogu li stati papiri formata A4 bez guzvanja?

Mi smo se smestili u mestu koje se zove Prinos...zapravo malo izvan tog mesta
Imamo fenomenalnu plazu na dva minuta od apartmana...to je u stvari plaza hotelskog kompleksa ILIO MARE
Tu provedemo vreme kad nas mrzi da mrdnemo od kuce...doduse to je prilicno retko,pa smo tako jedan dan bili na Mermernoj plazi....guzva je bila sacuvajmebozeisakloni...
jedan dan smo proveli na plazi u Skala Sotiras i plazi Pahi....ali najlepsi utisak je ostavila GIOLA.....to je bukvalno raj na zemlji,sakriven od ljudi i guzve...:)
Bice slicica kad se vratimo...sutra smo planirali da odemo do sela Kastro...da vidimo vodopad(ako nije presusio :sad2: ) i u povratku da se kupamo na plazi Salonikos...dok sunce ne zadje :)

....Na Giolu jedino brodicem, ovako preko stenja mozete samo noge da polomite.Ja sam iso preko brda i pokajao se....

Back