TASOS - u reči i slici

Pozdrav svima!
Planiram putovanje pocetkom juna u Limenas. Znam da je to predsezona,ne bas toplo.. ali ,da li je neko od vas bio u tom periodu? Kako je tamo u to doba godine? Da li je temperatura vode svuda ista,na svim plažama?

Нема до оближњих (којих?) острва, али има излета бродићем, и то свакако не треба пропустити. Цена је око 30 евра, доручак и ручак на бродићу, купање на прелепим плажама, обала са мора..предивно!

Hvala,Vanda :) Mislila sam na izlete do ostrva Samotraki i Lemnosa,oni su najbliži. Umedjuvremenu sam pročitala veci deo ove teme o Tasosu...mislim da sam naucila vecinu plaza napamet :) cak i ovaj sneg nije tako strašan kad pomislim na tirkizne plažice :zgrudvanje:
jedva cekam da krenemmm :zaljubljena:

Ахаха, ја треба да се тешим да је кисело грожђе! :)
Ми не планирамо море ове године. И иначе мислим да више не бисмо ишли на Тасос, просто зато што нам је договор да не идемо два пута на исто место. Ја сам једном ишла са три рибе :) а други пут са три типа, зато сам ишла два пута.
Три рибе: Хелен и њене ћерке.
Три типа: Вандини муж и синови. :)

Ма, само палите на Тасос, какве везе има смештај?

Смештај је свуда пристојан, колико сам ја сконтала. Зависи шта коме одговара.
Ми смо једне године биле у скромној вили Литса у Пефкарију, а све је било дивно и чисто! Пошле године смо били у луксузнијем смештају, у кући Басил, феноменално! Али ми се исто ,,хватало'', смештај ми је нужно зло, остало је предивно!

Jao tasos :heart2: jedino mesto gde se osecam kao kod kuce. bio sam dva puta na tasosu, drugi put prosle godine , kolima, obisao sam ga uzduz i popreko - 800 km sam presao za deset dana na ostrvu :) upoznali smo se sa jednim grkom pa smo se vozali i camcem oko ostrva , aaaa hocu opet na Tasos...ko ce docekat leto ....

Molim za savet: gde je najbolje odsesti na Tasosu, u kom mestu na ostrvu? Da li savetujete da se odsedne u Limenasu (gladvni grad ostrva) ili je mozda bolje u mirnijim mestascima. Gde je najprijatnije, najzivopisnije i gde je najlepsa plaza?
Takodje me zanima kakva su vasa iskustva sa koriscenjem brodova koji idu do Kavale? Kavala je predivan grad (za sada o njemu znam samo sa slika) i volela bih da svoj odmor na Tasosu prozmem i sa njegovim upoznavanjem. Znam da brodovi polaze is nekog mestasceta na ostrvu (ne iz glavnog grada), pa me zanima kakva je, najpre, povezanost turistickih mesta (Limenasa, Limenarije i Potosa) sa njime (ima li autobusa?), koliko su cesti polasci do Kavale i kolika je cena karte (povratne).

Hvala veliko, pozdrav svima!

Pozdrav. Prvi put idem na Tasos. Limenarija, potos ili mozda nesto trece. moje pitanje je kakva je situacija da se tamo pronadje i iznajmi smestaj? Da li je to mozda bolja varijanta, ili obavezno preko agencije. Ja u Bugarsku i Crnu Goru idem bez smestaja.

Moze neko da mi poogne oko ovog pitanja. Hvala

Нема ,,даље'' :)
Лименарија, Лименас и Потос, то су ти три већа места на Тасосу.
У Потосу ти је, као, неки провод. Мени је Потос јако леп, јер су близу предивне плаже, а близу је и Лименарија. Нема великих таласа, нема ветра као на другој страни...

Cao svima! Ove godine prvi put putujemo na Tasos, pa me interesuje da li vise preporucujete Limenas ili Potos, s obzirom da imamo malo dete.. Citala sam na forumima da Limenas ima losije plaze, ali mi ipak deluje zanimljiviji kao glavni grad.. Opet, za Potos kazu da ima lepse plaze, ali da je mnogo manje mesto.. Nama nije toliko bitan nocni zivot, ali bismo ipak voleli da obidjemo sto vise. Zanima me jos i cena rentiranja kola na vise dana..da li neko zna kako se krecu cene i da li je obavezna medjunarodna vozacka? Hvala unapred!! :)

Molim za savet: gde je najbolje odsesti na Tasosu, u kom mestu na ostrvu? Da li savetujete da se odsedne u Limenasu (gladvni grad ostrva) ili je mozda bolje u mirnijim mestascima. Gde je najprijatnije, najzivopisnije i gde je najlepsa plaza?
......
To bih i ja htela da znam. Elem, krenula sam u potragu za smestajem preko neta. Ima raznih ponuda i naravno na raznim mestima na ostrvu. Zanima me da li ima neka "strana" ostrva gde su lepe plaze i za preporuku ili je tako na celom ostrvu? Da kazem da nekoliko godina unazad idemo na ostrva, obisli Skiatos i Lefkadu i volimo da menjamo plaze i nije nam problem sto trebamo "doci" do neke plaze pa cak i ako su neki veci km u pitanju. Primera radi, letos smo bili na Lefkadi i smestaj je bio na 1.5km od najblizeg mesta koje izlazi na more. I nije nam bio problem sto se treba svaki dan kolima do plaza.
Ponude na Tasosu su razlicite. Cini mi se da su malo jeftinije i povoljnije u nekom zapad/jugozapadnom delu ostrva, dok je tamo istocna i juzna najskuplja varijanta. Verujem da su manja mesta (sela) jeftinija ali da ih ljudi ne posecuju jer traze blizinu plaze i provod i sta vec.
Dakle, moje pitanje je da li neko preporucuje nesto drugo osim Potosa, Limenarije, Limenas i slicno.

Елем, ја не бих да будем непријатна, али било би добро да бар погледате мапу острва и пар страница теме уназад. Тема траје годинама, наравно да нико не жели да је прегледа целу, али, зашто би ико одговарао на ваша питања, а ви нисте желели да прочитате ни страну испред?
Ово нису сервисне информације, него форум, где су људи подробно износили своја искуства. Одговоре на ова питања можете пронаћи на последњих пар страна.
П. С. Ја лично препоручила Пефкари :)

Back