TASOS - u reči i slici

Pozdrav. Prvi put idem na Tasos. Limenarija, potos ili mozda nesto trece. moje pitanje je kakva je situacija da se tamo pronadje i iznajmi smestaj? Da li je to mozda bolja varijanta, ili obavezno preko agencije. Ja u Bugarsku i Crnu Goru idem bez smestaja.

Moze neko da mi poogne oko ovog pitanja. Idem pocetkom jula.

Hvala

MIster, niste naveli da li idete kao porodica ili drustvo, par ili slicno?

Kako god, moj predlog je Vila Litza, nekad je ta Vila bila u ponudi nasih agencija, ali zbog "korektnih" poslovnih odnosa prema Vili, to je prekinuto, i sada se moze direktno kontaktirati. Vila koja nudi 2 i 3-krevetne apartmane/studie u Pefkariju, nadomak Potosa. O Pefkari plazi ste vec sigurno procitali na forumu. Kontakt mozete pronaci ovde: https://www.facebook.com/profile.php?id=100001991928451 ili ovde: http://www.studioslitsa.gr/sr.html

Iskreno, ko jednom ode u Vila Litza, vraca joj se svake godine, kako zbog cene tako zbog atmosfere, polozaja, cistoce, mira i neverovatne ljubaznosti domacina, na celu sa gospodjom Litsom.

Srdacna i topla preporuka, necete se pokajati...i sigurno cete im se vratiti ;)

Kako god, moj predlog je Vila Litza, nekad je ta Vila bila u ponudi nasih agencija, ali zbog "korektnih" poslovnih odnosa prema Vili, to je prekinuto, i sada se moze direktno kontaktirati. Vila koja nudi 2 i 3-krevetne apartmane/studie u Pefkariju, nadomak Potosa. O Pefkari plazi ste vec sigurno procitali na forumu. Kontakt mozete pronaci ovde: https://www.facebook.com/profile.php?id=100001991928451 ili ovde: http://www.studioslitsa.gr/sr.html

Iskreno, ko jednom ode u Vila Litza, vraca joj se svake godine, kako zbog cene tako zbog atmosfere, polozaja, cistoce, mira i neverovatne ljubaznosti domacina, na celu sa gospodjom Litsom.

Слажем се за ову вилу, нама је тамо било прелепо пре три године!!!
Ево пар фотки, да се ја подсетим, а да ви уживате..да не буде само приче на теми..
Поглед са ,,наше'' терасе, ка мору.. Иначе, све су собе окренуте тако да је дивна хладовина.
IMG_1701.jpg

И тераса ,,ка путу'', тојест, поглед у двориште.
IMG_1707.jpg

Imacu u vidu za sledecu godinu, za ovu sam vec regulisao sve. Hvala u svakom slucaju

Da nema neko mozda neke naajve oko cena za ovu godinu sto se tice hrane, pica, goriva i ostalog, sobzirom da je tamo kao neka kriza, koja a moze da utice na cene? Znam da je rano za tako nesto ali mozda je neko cuo neke prognoze, hvala , pozdrav.

Јавићу за пар дана, кад ми се врате пријатељи. Али, и тамо се то лако промени, успут, сад није сезона, па је разлика велика..

Јавићу за пар дана, кад ми се врате пријатељи. Али, и тамо се то лако промени, успут, сад није сезона, па је разлика велика..

Da, ja idem drugog jula, a tada se cene promene za duplo, barem gledajuci aprtmane. Verovatno je i sa cenama isto. Nego se iskreno tesim da nece da nabiflaju cene da se traumiras kad sednes na pice i slicno....hrana

Pozdrav svima, ove godine smo uplatili letovanje na Tasosu pa citam temu ali je ogromna pa ne moze bas sve da se procita, koga god poznajem da je bio na Tasosu svi su ga samo hvalili.
I tako resimo supruga i ja da ne razmisljamo puno i uplatimo 21.7 u Potosu, naravno kod nas nista ne moze da prodje glatko tako da mi se iskomplikovalo na poslu za godisnji pa sam kod drugarice u agenciji trazio da nas prebace za 11.7 kaze ima ali samo na plazi Tripiti (a taman sam izguglao sve za Potos :) ali reko necu da se cimam u drugim agencijama pa smo znaci u Tripiti-u ) I sad bih cisto da cujem od vas koji ste bili tamo kakvi su utisci za Tripiti cujem da nema nista samo plaza (sto i nije lose jer klinja ima 2god) Idemo kolima pa nam nece biti problem, ne planiram da obilazim sve jer nema sanse zbog klinca ali par plaza, Teologos,... cemo da obidjemo. Plan mi je da jedno popodne 2-3. dan iznajmim motor i obidjem sve da vidim gde sta ima pa onda polako.
Moje pitanje je samo kakav je Tripiti? Ako neko ima neke slike bilo bi super da okaci...

A sad nam sledi ovaj najgori deo docekati polazak....

Не изнајмљујте мотор! Полако, аутом, пут је сјајан, идите где вам воља. Док стигнете до места које сте резервисали, већ ћете обићи пола острва и видети де вреди да свратите. :)

I o tome sam razmisljao ali ne znam kako Tasos stoji sa benziskim pumpama jos nisam dotle stigao :) a opet ovako bih seo na motor, foto aparat u ruke i napred, motor je prednost jer mozes stici na mesta na koja kolima ne mozes doci, ne znam kako da opisem ali ako kazem samo da volim da se vozam motorom nece dovoljno opisati, jos nepoznata mesta, vetar u kosi...vuuuuuuhuuuuu :))) Imacete ovde detaljniji opis Tasosa :) jest da cu moci da ga iskoristim neka 3-4 sata motor ali je to sasvim dovoljno ;)

I jel neko bio u Tripiti-u nesto ne nalazim fotke na google-u vrte se nekih 10 fotografija?

Бензиских пумпи има довољно, али нема гаса, а ми возимо на гас. И на бензин, тако да смо се снабдевали бензином. :)
Е, сад, ако волиш ветар у коси, а ти мотор, па напред!
Не знам за Трипити, надам се да ће неко знати. Уосталом, Тасос је такав да ти је све ту, небитно је где сте смештени..

Tako sam i mislio.
Jedino nam je zbog klinca zeznuto za obilazak jer bas ne bih 40km isao na plazu osim u slucaju da se probudi kao danas u 06,30h pa da mozemo da odemo negde i da se iskupamo do 11,30h i vratimo na rucak, pa spavanjac pa posle podne opet na plazu...

Sta moze da se peca tamo? Naa koji mamac, koji sistem, sta ti mislis?
Ma od nekog ozbiljnijeg pecanja nema ništa, sezona u punom jeku, milion kupača tako da riba prilazi obali rano ujutru i predveče ali malo za zezanje moze.Ponesi 2-3 varalice- rapale ili slične za brancina to ti je morski smudj ili pecaj iglice kojih tamo ima mnogo (da ti ne objašnjavam kako se pecaju nadji na netu) i jednu stvar zapamti, vodi računa šta vataš u ruke zbog ribe PAUK koja je otrovna a tamo je ima dosta ( ne liči na pauka) da ti ne presedne odmor....:ok:

Back