TASOS - u reči i slici

Hahahaha. Extra je kad u temu o Tasosu ubacimo i gejeve. Gej je svako kome se Tasos ne svidja. Ja sam bio na Tasosu ove godine i ima nekih gradjevinskih radova, al koga to zanima? Putevi po ostrvu su extra, ostrvo nije ekskluziva, takvo ga i treba prihvatiti. Takav odmor ili volis ili ne volis. Ono sto je najbitnije, plaze i more su vrh vrhova, to sto nije bas sve uredjeno je i dobro, da ne bude mnogo guzve i da svaka shusha ne dolazi da pravi buku.

Ma meni samo nije pojmljivo poredjenje Nei Pori i Tasos.....pa to je kupanje medj kukuruze i kupanje na extra plazama....ali poznajem i takve.....kazu Paralija je lepa......nekoliko puta bila da vidim gde je lepa, sta je lepo i nisam mogla da nadjem....

Ma meni samo nije pojmljivo poredjenje Nei Pori i Tasos.....pa to je kupanje medj kukuruze i kupanje na extra plazama....ali poznajem i takve.....kazu Paralija je lepa......nekoliko puta bila da vidim gde je lepa, sta je lepo i nisam mogla da nadjem....

Meni je lep Katrini. Paralija nije. Najlepše mesto na kom sam za sada bila je Tajland, raj na zemlji ali to nije ta tema.

Bez veze je diskutovati sta se kome svidja, a sta ne. O ukusima ne treba raspravljati. Nekome se Tasos svidja, a nekome ne. Zavisi sta ocekujes od mesta u koje ides. Ja sam ove godine prvi put bila na Tasosu i odusevljena sam. Moj suprug je rekao da ce ubuduce ici samo na Tasos. Mi smo se super proveli i vrlo smo zadovoljni i sa agencijom preko koje smo isli i sa smestajem i vlasnicima vile u kojoj smo bili smesteni. Nismo ocekivali bog zna sta, jer su nam vec rekli kakvo je ostrvo otprilike, tako da smo se odusevili onim sto smo videli. Da sam htela nesto luksuznije i urbanije isla bih na neko drugo mesto, a ne na Tasos.

Kanti nema pa nema jedino ako je ti ne docrtas drug DeMikelis.
AMSS bljuuuuuuuuuuc ma daj molim te nemoj da si smesan :(
Ej ali dobro je sto se ova tema ni krajme oktobra ne zaboravlja evo polako mi se sada kada je zahladnelo vracaju lepe uspomene na leto provedeno na Tasosu :)
Ma lep je ljudi Tasos samo tako kakav NeiPori i ostala kukuruzista neg ajd malo da kazemo i neku malu malecku losu stranu nemoze sve da bude najbolje ko u Budvu :)
Cek malo pa zar niste primetili da naprimer u samom Potosu nema nigde nke strafte pored mora ili strafte za prosetati predvece po svezem vazduhu onako posle vecere i pred spavanje, one 2 ulicice gde su par ducana su suvise male ajd posteno jel ima mesta a da nije glavna dzada koja obilazi celo ostrvo i gde porlaze autobusi i sva vozila gde covek moze da se zatrci 100m bez zaustavljanja, jel ima tako nesto ???
Jel ima negde od GoldenBeach-a do Potosa na 30m od obale mesto gde je neko pronasao neku skoljku ili morsku zvezdu, pa kao ja nisma ko je onda preronio taj deo uzduz i popreko. I da zanmearimo to sto nigde nema kanti za djubre neg tek na magistrali kontejner Tasos je super mesto za letovanje.
Ja se nisam raspitivao mnogo o Tasosu pre letovanja cuo sam da je raj za porodicna letovanja sa malom decom ali ipak ima tu kako sma naveo prostora nije da nije.
Mozda je Tajland bolji, i mi zbog grupice gejeva necemo u EU i mozda sam slep pred ocima i nevidim kante na Golden Beach-u (ima ih kad se docrta na brosuri) mozda je NeiPori kukuruziste ali cinjenice su cinjenice u ovih par postova sam naveo zamerke koje bas i nisu opravdale ime Tasos-a
CecoBG- sta luksuznije i urbanije to niko ne spominje de ces urbanije kada na glavnoj plazi Potosa na kojoj sam se jednom okupao imas 1300 lezaljki od kojih nemozes da prodjes plazom a da ne udjes u vodu do kolena ili 500 kafica od kojih nemozes ni da dodjes do plaze a tus jedan jedini, pored svih tih kapaciteta koje primaju u godini dal mozes da prebrojis vise od 3 skoro krecene zgrade, u vecini slucajeva dvorista zarasla u korov glavno da je okacio tablu sa parkingom. Do svake plaze od Potosa na kojima smo se kupali imas minimum 10km znaci pali kola i trazi usamljenu plazu pa to i nije neka reklama za sma Potos i ostala mesta na Tasosu.

U svakom slučaju, da zaključimo:
Svemirski autoput bez stajališta je kao dar s neba za brže putovanje, paralelno sa njim je magistrala kojom možeš proći kroz sva omalena mesta i seoca na putu ka Keramotiju i odmarati do mile volje.
Potos-loš izbor za boravak, ako ne voliš gužvu, okolne male plaže jesu simpatične, ali prenatrpane baš zbog ljudi koji dolaze iz Potosa i Limenarije.
Golden Beach-slikoviti zaliv dug oko 2km, ne moraš dolaziti svaki put na isto mesto i pljuvati što nema kanti za smeće. Ima i kanti i tuševa, MAJKE MI!
Savet: dobro se raspitati o mestu pre nego što odputuješ, dao Bog više od 300 strana!
Preporuka: peščane plaže bez gužve i buke, a za porodični odmor- pravac Sitonija!

Evo da vas vratim nazad na
. Uživajte u slici i reči :)

Poslednja izmena:
Hocu i ja da kazem nesto za dnevnik:
Sto se tice strafte u Potosu, nama je sa malom decom bas zanimljivo setati sa decom kroz onu jednu ipo ulicu, svako vece pogledaju deca a i mi po neki izlog i brzo prodje vrme za setnju. A sto se tice setnje bez guzve u prirodi, pa izadje se malo gospodine Aco van Potosa, proseta se kroz kompleks Aleksadar beach lepim poplocanim stazama do plaze kampa ili se proseta malo do Pefkarija, pa malo uz more po prelepoj sljunkovitoj palzi, i kud ces lepsu setnju. Plaza u Potosu jeste pretrpana, ali tu je drugi deo plaze kod hotela, dodjem kolima na samu plazu, istovarim kubik nophodnih stvari za plazu i uzivanje moze da pocne. To mozda izgleda bez veze ljudima koji dolaze na Tasos autobusom, ali ja idem kolima pa mi nije problem prevesti se minut ili 2 do plaze koja mi odgovara. Razlika u ceni trajekta je u proceni tete na blagajni da li ti je mali ili veliki, mislim na auto.Slazem se jedino u konstataciji da bi trebalo da bude vise tuseva. Inace letovao sam i u Olimpijskoj regiji, bio i spavao u Kateriniju, prelepo mesto ali nije na moru i bezpredmetno je pominjati je, a poredjenje Paralije i Olimpik beach-a sa Tasosom je suvisno. Za NeiPori neznam, nisam bio, bili su neki moji prijatelji i kunu se u mesto. Gledajuci sliku na Google Eatrh-u, ne izgleda mi bolje od Paralije. Jedna velika peskovita plaza i nista vise. Kao i Paralija, Olimpik Beach, Stavros i sl. Tasos je nesto drugo.
A Ceca da zahvali bratu za savet.
Zika
P.S. Letovao sam i u Olimpiji, i u Asprovalti, i u Pefkohoriju i 4 puta na Tasosu. I opet cu na Tasosu ako Bog da zdravlja

Poslednja izmena:
Kanti nema pa nema jedino ako je ti ne docrtas drug DeMikelis.
AMSS bljuuuuuuuuuuc ma daj molim te nemoj da si smesan :(
Ej ali dobro je sto se ova tema ni krajme oktobra ne zaboravlja evo polako mi se sada kada je zahladnelo vracaju lepe uspomene na leto provedeno na Tasosu :)
Ma lep je ljudi Tasos samo tako kakav NeiPori i ostala kukuruzista neg ajd malo da kazemo i neku malu malecku losu stranu nemoze sve da bude najbolje ko u Budvu :)
Cek malo pa zar niste primetili da naprimer u samom Potosu nema nigde nke strafte pored mora ili strafte za prosetati predvece po svezem vazduhu onako posle vecere i pred spavanje, one 2 ulicice gde su par ducana su suvise male ajd posteno jel ima mesta a da nije glavna dzada koja obilazi celo ostrvo i gde porlaze autobusi i sva vozila gde covek moze da se zatrci 100m bez zaustavljanja, jel ima tako nesto ???
Jel ima negde od GoldenBeach-a do Potosa na 30m od obale mesto gde je neko pronasao neku skoljku ili morsku zvezdu, pa kao ja nisma ko je onda preronio taj deo uzduz i popreko. I da zanmearimo to sto nigde nema kanti za djubre neg tek na magistrali kontejner Tasos je super mesto za letovanje.
Ja se nisam raspitivao mnogo o Tasosu pre letovanja cuo sam da je raj za porodicna letovanja sa malom decom ali ipak ima tu kako sma naveo prostora nije da nije.
Mozda je Tajland bolji, i mi zbog grupice gejeva necemo u EU i mozda sam slep pred ocima i nevidim kante na Golden Beach-u (ima ih kad se docrta na brosuri) mozda je NeiPori kukuruziste ali cinjenice su cinjenice u ovih par postova sam naveo zamerke koje bas i nisu opravdale ime Tasos-a
CecoBG- sta luksuznije i urbanije to niko ne spominje de ces urbanije kada na glavnoj plazi Potosa na kojoj sam se jednom okupao imas 1300 lezaljki od kojih nemozes da prodjes plazom a da ne udjes u vodu do kolena ili 500 kafica od kojih nemozes ni da dodjes do plaze a tus jedan jedini, pored svih tih kapaciteta koje primaju u godini dal mozes da prebrojis vise od 3 skoro krecene zgrade, u vecini slucajeva dvorista zarasla u korov glavno da je okacio tablu sa parkingom. Do svake plaze od Potosa na kojima smo se kupali imas minimum 10km znaci pali kola i trazi usamljenu plazu pa to i nije neka reklama za sma Potos i ostala mesta na Tasosu.

Nisam sigurna da li sam sasvim dobro razumela post zbog pravopisa i interpunkcije korisecenih u istom,ali sa onim sto sam razumela ne mogu nikako da se slozim.
Tasos ima predivnu prirodu,vazduh ,more,plaze,hranu,ljude i sve uslove da se covek nezaboravno provede.Samo je stvar u tome ko gleda,i da li je taj dosao da se odmori ili da trazi mane.Zalim onoga ko ne ume da iskoristi lepotu i da u njoj uziva.
A mislim i da sam u neke kante bacala odpatke,a papir i olovke nisam nosila sa sobom,mada je mozda DeMikelis isao ispred mene sa priborom i docrtavao ih : )

Prosle godine sam letovala na Tasosu, htela sam i ove, ali na moju veliku zalost morali smo odustati od letovanja. Ako Bog da, sledece godine pravac na Tasos. Nikada nisam razumela ljude koji godinama letuju na istom mestu, sve do prosle godine :D. Sto se mene tice, mogla bih jos veceras da spakujem stvari i odselim se tamo :). Verovatno da Tasos nije najlepsa destinacija na svetu, ali ima ono "nesto" sto je meni potrebno. Nema fenseraja, ustirkanih plaza, velikih trznih centara, grandioznih mesta za vecernje izlaske...ali meni to nije potrebno i drago mi je sto toga tamo nema. Ima prelepu prirodu i carobnu atmosferu, svi koji vole mirne veceri i aktivne dane mogu uzivati, samo je potrebno malo se informisati o tome sta sve ovo ostrvo nudi. I da, prevoz na Tasosu je neophodan, bez toga je greota ici na Tasos.

Poslednja izmena:
Zanima me da li na plazi Golden Beach stalno ima talasa i kakva su ta mesta Skala Potamia i Skala Panagija, ono, bas mala, sa 2-3 radnjice ili bi moglo da se provede 10 dana nekog opustenog odmora, a da ipak ima neceg? Ili su bolja mesta tipa Limenas i sl?

Zanima me da li na plazi Golden Beach stalno ima talasa i kakva su ta mesta Skala Potamia i Skala Panagija, ono, bas mala, sa 2-3 radnjice ili bi moglo da se provede 10 dana nekog opustenog odmora, a da ipak ima neceg? Ili su bolja mesta tipa Limenas i sl?

Na Golden Beachu uglavnom ima talasa, dok u Skali Potamiji (kako dalje zavija zaliv) nema. U pitanju je jedna ista duga peščana plaža, duga 4km, ali su struje takve da Golden često zapljuskuju talasi. Iz tog razloga na ovoj plaži imate i školu windsurfa. Međutim dešavalo se da ljudi izaberu tu destinaciju baš zbog talasa pa se vrate razorčarani sa komentarima kako ih nije bilo. Ne postoji garancija ni za jedno ni za drugo.
Iz ličnog iskustva mogu da kažem da je plićak na ovoj plaži jaaako dug, talasi se lome bučno i slikovito, međutim kada prepešačite kroz njih, iza je već mirno more sa i dalje fantastičnim peskom. Moj izbor za iduće leto, Golden ili Limenas, s tim što idemo kolima, pa ćemo verovatno veći broj dana, tj. popodneva provoditi na drugim plažama i u Limenasu, jer je tako zanimljivije.

Što se tiče mesta, evo konkretnog odgovora. Jedini pravi grad na ostruvu je Limenas. Ostalo su manja naseljena mesta, turistička mesta ili omalena ribarska naselja. Skala Potamija je na obali, ima nekoliko dobrih taverni, veliki market, ali su to ispresecane uličice i smeštaj, nema uređenog šetališta uz obalu i slično.. Panagija je selo na uzvišenju iznad ovog slikovitog zaliva. U njemu ima dosta radnji, pekara, taverni, suvenirnica, jedna lepa crkva po kojoj je selo i dobilo naziv, omaleni trg sa izvorom vode, fabrika maslinovog ulja.. Do Panagije se ne može doći peške tako lako, jer je dosta uzbrdo.

Ali, svakako je Limenas najraznovrsniji, s tim što je gradska plaža za moj pojam ružnjikava, bučna, prenatrpana. Nismo se ni jednom okupali na njoj za 10 dana!

Još jednom ću vas uputiti na moj prethodni post i putopis sa Tasosa, gde ćete naći dosta fotografija i korisnih opisa.

Pozdrav! :bye:

Na Golden Beachu uglavnom ima talasa, dok u Skali Potamiji (kako dalje zavija zaliv) nema. U pitanju je jedna ista duga peščana plaža, duga 4km, ali su struje takve da Golden često zapljuskuju talasi. Iz tog razloga na ovoj plaži imate i školu windsurfa. Međutim dešavalo se da ljudi izaberu tu destinaciju baš zbog talasa pa se vrate razorčarani sa komentarima kako ih nije bilo. Ne postoji garancija ni za jedno ni za drugo.
Iz ličnog iskustva mogu da kažem da je plićak na ovoj plaži jaaako dug, talasi se lome bučno i slikovito, međutim kada prepešačite kroz njih, iza je već mirno more sa i dalje fantastičnim peskom. Moj izbor za iduće leto, Golden ili Limenas, s tim što idemo kolima, pa ćemo verovatno veći broj dana, tj. popodneva provoditi na drugim plažama i u Limenasu, jer je tako zanimljivije.

Što se tiče mesta, evo konkretnog odgovora. Jedini pravi grad na ostruvu je Limenas. Ostalo su manja naseljena mesta, turistička mesta ili omalena ribarska naselja. Skala Potamija je na obali, ima nekoliko dobrih taverni, veliki market, ali su to ispresecane uličice i smeštaj, nema uređenog šetališta uz obalu i slično.. Panagija je selo na uzvišenju iznad ovog slikovitog zaliva. U njemu ima dosta radnji, pekara, taverni, suvenirnica, jedna lepa crkva po kojoj je selo i dobilo naziv, omaleni trg sa izvorom vode, fabrika maslinovog ulja.. Do Panagije se ne može doći peške tako lako, jer je dosta uzbrdo.

Ali, svakako je Limenas najraznovrsniji, s tim što je gradska plaža za moj pojam ružnjikava, bučna, prenatrpana. Nismo se ni jednom okupali na njoj za 10 dana!

Još jednom ću vas uputiti na moj prethodni post i putopis sa Tasosa, gde ćete naći dosta fotografija i korisnih opisa.

Pozdrav! :bye:

Bravo cmoka80.....lepo si sve opisala....jedino sto se meni dopala gradska plaza u Limenasu....ma sve mi se dopalo sem plaze u Limenariji....

Bravo cmoka80.....lepo si sve opisala....jedino sto se meni dopala gradska plaza u Limenasu....ma sve mi se dopalo sem plaze u Limenariji....

Naravno, sve je stvar afiniteta. ;)
Mada, ruku na srce, za jednu gradsku plažu, koja stvarno jeste u gradu, mogu reći da je sasvim pristojna.
Nije mi se dopalo što su ležaljke tako blizu jedna drugoj, mada tako mora, obzirom da je glavna gradska plaža.
Ali, ako neko ne voli veliku gužvu, ima nekoliko omanjih plaža u okolini (poput Tarzanas plaže) gde se mogu kupati.

Tako da u svakom slučaju uvek dajem prednost Limenasu kao bazi na ostrvu, ako se uzme u obzir šta grad nudi (šetalište, brojni restorani i kafići, suvenirnice i prodavnice, prehrambene, pekare, mesare) i okolne uređene plaže (Golden Beach, Pachis, Makriammos, Paradiso), zelenilo..

Naravno, opet, ako ljudi više vole divlje i neuređene plaže, manje i intimnije, mogu da se opredele za jug ostrva i sami istražuju šta im odgovara.

Tasos je, što se toga tiče, baš bogat :super:

Ja sam ovo leto provela u Limenasu sa drugaricom i prezadovoljna sam, mada nije tako bilo isprva. Prvi sok je bio prolazak pored vile koju sam videla na slici prilikom uplacivanja aranzmana i zaustavljanje ispred druge...mozda je ovo za neku drugu temu, al u pitanju je Eta turs, mada cesto ljudi imaju ovakva iskustva..
Plaza Makrijamos je zaista prelepa, cista, ogroman razmak izmedju lezaljki:D Mada, 7e su lezaljka i suncobran plus depozit 5, a uz to nema besplatne kafe:( sendvic 5e
Do Paradise beach-a treba sat vremena busom, a i ostavi vas na vrhu brda pa se treba spustati po prasnjavom putu, sto i nije tako tesko kao penjanje:lol: cak mi je i pozlilo od vrucine, prasine i penjanja.
Mnogo je lakse doci brodicem do Makrijamosa ( 4e povratna karta ), ostavi te na samoj plazi..
Hrana je u restoranima strasno ukusna, npr. Tassian.Morski specijaliteti sa tonom povrca sa strane 10e.Oni stvarno najvise daju za najmanju cenu...Dobra je i Ambrozia, mada skrtare sa povrcem:roll: Svugde je hrana odlicna, cak i kod neke zene sto mislim da je Albanka, hobotnica u sosu od vina, nista ukusnije u zivotu nisam probala:heart:mada skrtare, samo 1 veliki pipak sam dobila:(
Izlazile smo u The only club, tamo je neki dj iz Obrenovca a devojke iz Nisa su im promoterke na gradskoj plazi..one i jos neki cine stalnu ekipu koja je mislim placena da bude tamo..Dobra muzika u svakom slucaju;)
Na gradskoj plazi barovi imaju happy hour za koktele-odlicni, jaki, dok recimo u Vertigu svi kokteli su 8e i vrlo razblazeni...mada vredi zbog konobara:per:
Golden Beach-taxi boat ne staje na samoj plazi, pa smo zakasnile i onda jurile na poslednji bus u 17h.
Inace, 10-17h vozi taxi boat, kao i bus
Hidrogliserom smo otisle do Kavale( 20e povratna karta), imali su ogromna snizenja, kupila sam npr. J. Lo haljinu za 50e:)

Da li neko moze da mi preporuci neku lepu vilu blizu gradske plaze u Limenasu, ili u Potosu, isto blizu plaze?
Ja sam bila u vili Meresi koja je 10ak minuta laganim hodom do gradske plaze. Pristojna vila, nikakav luksuz, mada na slici nije bilo tako, al da ne mesam teme..Al su The only club, Davidoff i Vertigo club (jedina mesta za izlazak, pored barova na gradskoj plazi) minut niz ulicu, sve jedan do drugog:ok:
Pored nje je neka Victoria, spolja izgleda rasklimatano, mozda nije takva iznutra, al u svakom slucaju je moja deluxe u poredjenju sa njom.
Ne znam kad planiras da putujes, al ako slucajno ides van sezone, onda su ti i hoteli dostupni, cak i bungalovi u Makrijamosu-cak i preko agencija ako to sada uopste nude, a mozes da ides i preko bookinga..
Prema plazi Tanzana ima prelepih vila, medjutim to je daleko ako nemas auto..
Recimo hotel Anhelika je preko puta gradske plaze..i jedan pravi anhel radi za recepcijom:rumenko:

Plaza Makrijamos je zaista prelepa, cista, ogroman razmak izmedju lezaljki:D Mada, 7e su lezaljka i suncobran plus depozit 5, a uz to nema besplatne kafe:(

Depozit je uveden samo da bi na recepciji bili sigurni da će ključ od suncobrana i ležaljki biti vraćen.

Dakle, da ne bude zabune za one koji nisu išli na Makrijamos:

1. ulaz se na ovu privatnu plažu hotela Makriammos Bungalows plaća 3evra po osobi

2. komplet suncobran i dve ležaljke košta 7 evra (što ne vidim da je problem, jer je cena svuda na ostrvu 6 ili 7 evra, uz napomenu da na Makrijamosu jedino i vredi platiti suncobran, jer je veliki i nije porozan, kao na drugim plažama)

3. prilikom preuzimanja ključeva suncobrana daje se depozit od 5 evra koje dobijate nazad kada vratite ključ.

Depozit je uveden samo da bi na recepciji bili sigurni da će ključ od suncobrana i ležaljki biti vraćen.

Dakle, da ne bude zabune za one koji nisu išli na Makrijamos:

1. ulaz se na ovu privatnu plažu hotela Makriammos Bungalows plaća 3evra po osobi

2. komplet suncobran i dve ležaljke košta 7 evra (što ne vidim da je problem, jer je cena svuda na ostrvu 6 ili 7 evra, uz napomenu da na Makrijamosu jedino i vredi platiti suncobran, jer je veliki i nije porozan, kao na drugim plažama)

3. prilikom preuzimanja ključeva suncobrana daje se depozit od 5 evra koje dobijate nazad kada vratite ključ.

1. Ulaz se ne placa ukoliko dodjete brodicem(4e povratna karta)
2. Na gradskoj plazi i Golden beach-u 2 lezaljke i suncobran su besplatni ukoliko narucis pice, al Makrijamos je ipak vrh, suncobran je zaista super
3. Samim tim sto sam rekla da je u pitanju depozit, znaci da je to nesto sto se vraca..mada mi smo ga jednom zaboravile jureci na brodic..

Ja sam bila u vili Meresi koja je 10ak minuta laganim hodom do gradske plaze.

Nije tik uz plažu, ima sigurno 7-8 minuta hoda, ali mislim da vredi. Evo vidi. http://www.perlatours.net/Grčka/Tasos/Limenas/Moysses/tabid/159/Default.aspx

Hvala na odgovorima,obe vile su lepe, nesto tako bi odgovaralo, ali mora da bude bas blizu gradske plaze (da sad ne objasnjavam razloge, ali je bitno). Predpostavljam da su to vile u starijem delu Limenasa.Ovo je ipak malo dalje.
Mada kao sto rekoh, moze i Potos.

Back