TASOS - u reči i slici

Naravno, ne treba da se jurca, ali ni autoputem da se ide 120. Razlika u odnosu na nasa putovanja se napravila zbog toga sto si cekao na granicama 2h, a ja na svakoj po 10min, tj, ukupno 20 minuta. Eto vec vise od 1.5h. Takodje, ni na naplatnim rampama, ni na pumpi, mi nisu bile guzve, tako da je za sve navedeno dosta 15min.

Ostajem pri tome da se, uz srecu na granicama, i normalnu voznju, sa pauzom, moze stici do Tasosa za 11h, i to bez velike jurnjave.

E tu se slazemo da se do Tasosa bez velike jurnjave, uz srecu na granicama i sa jednom pauzom moze stici za 11 sati, ali to moze nije isto onome sto se najcesce desava. I zato kazem da ko krece na Tasos prvi put treba da ukalkulise vreme putovanja od 12-14 sati posto se najcesce desava da se na obe granice zajedno provede 1-3 sata.
Recimo prosle godine na SRB/MKD granici 15 min, a MKD/GRE nepun sat, a ove godine SRB/MKD vise od 1,5 sat, a na MKD/GRE nesto vise od pola sata.

U sustini cela rasparava je pocela od posta bglaptopsa koji pocinje sa

"Da i ja malo pomognem. Prvo, do Tasosa ne treba vise od 10h voznje"

i neko ko procita ovo ce prilicno lose ukalkulisati vreme polaska. Inace za taj 1 sat razlike izmedju 10 i 11 sati moras da divljas po putu.

Ostajem pri tome da moze da se stigne lagano za 10h ako se ne ceka na granicama, ako nije guzva na putu i ako ne stajete svakih 100km da odmarate. Ja sam imao srece i stigao sam za 9.5h, ali zato sam u povratku izgubio 1.5h na ulazu u Srbiju. Evo, jutros u 8 je drugar otisao u Pefkohori i nije imao upste guzvu na granici. Ne znam sto se vi toliko pogadjate oko ovoga, neko ne moze da izdrzi da vozi u cugu 800km pa stane i spava na pola puta. Sto ljudi, sto sistema.

Do mermerne plaze se moze doci kolima, postoji parking,put je zemljan, i vrlo los, budite spremni da dosta isprljate kola, ali vredi. Peske verovatno moze, ali nisam pokusavao. Na izlasku iz Limenasa, skrenite na put koji vodi do Makrijamosa, lepo je oznaceno, postoji vidljiva tabla. Kada stignete do ograde kompleksa Makrijamos bungalovi, skrenite desno na zemljani put, i idite njime oko 4km i to je to. Od pre par dana na toj plazi postoje lezaljke, i suncobrani, kao i kafic.

I nas mrzi da pisemo ponovo, pa ti kopiram ;)

j336143827j

Gnjavatorix,
Evo ga deda sa tvojih slika, tri godine kasnije... Samo u drugoj majici. :)

cao svima,nov sam clan koji u septembru planira na ovo ostrvo,pre svega me interessuje jeli neko bio tamo van sezone i ima li neke razlike u cenama npr. rent a car, izleti brodom i naravno svega ostalog.Konkretno me zanima Potos jer sam tamo vec uplatio smestaj u vili PARIS ko moze da mi kaze svoje utiske o istoj.HVALA

Citajuci prethodne stranice stekla sam utisak da niko nije bio na Tasosu bez auta (svog ili iznajmljenog). Da li je auto stvarno neophodan tamo? Ima li nekih autobuskih linija i jel mozda moguce (uz dobru kondiciju) pesice doci do neke druge plaze iz Limenarie ili Potosa na primer?

Takodje sam cula komentare da je Tasos prelep za porodicni odmor sa decom...Jel stvarno tako ili ima nade da cu sresti dvadesetogodisnje vrsnjake?

Dragi moji, vec danima pretrazujem forum i uzduz i popreko i nikako da nadjem nesto o vili Anastasia u Potosu.Molim Vas pomagajte,jer sve sto znam o njo je kako izgleda(spolja i iznutra).Neznam da li ima buke,koliko je udaljena od centra Potosa,koliko ima do plaze.Valjda je neko letovao u njoj.Letujem sa suprugom i malim detetom od 20.avgusta.Unapred Hvala

Ja sa porodicom idem 20 septembra.Da li je neko letovao u tom periodu, i kakvo je vreme tada?

mi smo letovali 2007 od 20-30.09 na tasosu....bilo je jedan dan vetrovito pa se nismo kupali, ostalo je bilo sve super suncano, jedina razlika u odnosu na sezonu je da nema kupanja ujutro do negde 10 jer je hladno, ali zato u podne sunce nije jako pa je uzivancija sve negde do 6 uvece...nigde zive duse, opustencija zestoka......dosli kuci, posle mesec dana pao sneg :))))

Dragi moji, vec danima pretrazujem forum i uzduz i popreko i nikako da nadjem nesto o vili Anastasia u Potosu.Molim Vas pomagajte,jer sve sto znam o njo je kako izgleda(spolja i iznutra).Neznam da li ima buke,koliko je udaljena od centra Potosa,koliko ima do plaze.Valjda je neko letovao u njoj.Letujem sa suprugom i malim detetom od 20.avgusta.Unapred Hvala

ma nemoj se brines,potos je jako mali tako da je sve blizu,gde god je ta vila neces odpasti od hodanja do centra ili mora.

--------------------------------------------------------------------------------

Znam da sam već jednom postavila pitanje o vili Sirines u Limenasu (preko Argusa ), ali volela bi da mi neko kaže čega sve ima u vili. Fen za kosu, peškiri....i itd.
Hvala unapred....

Nisam bio u toj vili, ali sam bio u slicnoj u Limenasu isto preko Argusa. Nemoj da ocekujes nista spektakularno. Imaces pribor za jelo za dvoje, serpu, tiganj i lonac od dodatne opreme :)

Znam da sam već jednom postavila pitanje o vili Sirines u Limenasu (preko Argusa ), ali volela bi da mi neko kaže čega sve ima u vili. Fen za kosu, peškiri....i itd.
Hvala unapred....

Imas peskire(2mala i 2velika), pribor za jelo( po 2plitka i duboka tanjira, 2case, male soljice za kafu, tiganj i serpu) i fen (fen je ok da prosusis malo kosu ali ako se feniras ponesi bolje svoj) .... Vila je super i sve je besprekorno cisto na 5 dana se ciste sobe kompletno, menja posteljina,peskiri....itd.
Pitaj slobodno sta te zanima.
pozz

Back