TASOS - u reči i slici

Ima ekskurzija, ja sam isao preko agencije koju drzi devojka iz Srbije, zorica, agencija se nalazi u centru grada, zaboravio sam kako se zove, znam da njen muz drzi restoran na kraju setalista, posle Simija i brodica koji vozi za makrijamos, na vrh jezika mi je....Agencija i taj restoran se zovu isto ;) Ekskurzija kosta 20e, obidje se celo ostrvo, nekoliko plaza, panagia, manastir arhandjela Mihaila...svasta nesto, vredi ici ako ides bez kola! ;)

DODATO:Agencija, kao i restoran, se zovu MITOS! Kao i pivo! ;) Pitaj bilo koga, tamo svi znaju za nju i za njenu agenciju ;)

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da je vec bilo reci o ovome i citala sam ali misljenja su razlicita, pa me interesuje da li je potrebna medjunarodna dozvola za iznajmljivanje skutera?

Nije...iskopiraj svoju dozvolu i to je dovoljno. I niko te ne dira, cak i auto, ako iznajmljujes! To su iskustva komsija koji su rentirali.... Mada mi imamo medjunarodnu, idemo svojim kolima stalno, ali nas policija nikad nije zaustavila....

За рентирање кола траже међународну дозволу (макар да је покажеш), за скутере нисам сигуран, а што се тиче милиције на путу, нико те неће зауставити све док те не ухвате да си направио неки прекршај, а онда ако немаш међународну дозволу (јер наша важи само у нашој земљи)... 'ебо си чворка, а казне су драстичне тек толико да знате.

Naravno da postoji. Postoji obilazak ostrva brodicem, a od kopnenih imas obilazak autobusom (na koji sam isao i koji preporucujem), kao i takozvano grcko vece, u selu u unutrasnjosti, jagnjetina, grcka muzika, isto veoma dobro organizovano. Mislim da su cene slicne, od 20-25 e po izletu,verovatno ima vise agencija koje organizuju to, ja sam isao preko Zorice iz agencije Mitos, koja se nalazi u centru Limenasa, i bilo je fenomenalno. Devojka odgovara na sva pitanja, svasta zanimljivo smo videli i saznali zahvaljujuci njoj! Ako ne idete kolima, preporucujem da uplatite bar jedan izlet, provescete veoma zanimljiv dan ;) Mi smo busem krenuli u 10h, a vratili se kasno popodne, oko 19h nazad. Videli smo fabriku maslinovog ulja, manastir sv Mihaila, razne plaze, Panagiu itd itd...Bas dosta stvari!

Da, zaboravih da kazem, postoji i izled do kopna, Filipi, Kavala, neki deo grada gde su neki trzni centri, pijace (buvljak), kao i neke iskopine mislim, iz vremena Aleksandra Makedonskog, i njegovog oca, Filipia, po kome je mesto i dobilo ime...

Pozdrav svima!
Ja putujem sa deckom u Limenas sredinom jula, prvi put idemo na Tasos. Smestaj je u vili ALEKSANDRA, pa bih molila ako neko moze iz licnog iskustva da mi malo opise kakva je vila, u kom delu grada je, koliko je udaljena od plaza, da li je noću tiho za spavanje? Ima li KLIMA UREDJAJA U APARTMANU u vili ALEKSANDRA? I uopste, kakve su noći tamo, nije prevruće kao kod nas?

Је л' Аргусова Александра?:think: Ако јесте, онда је смештај баш леп, собе коректне, пространо двориште пуно зеленила и цвећа.:klap: Не знам ни да ли има климу, јер нам није била потребна, пошто од силног зеленила има доста хлада, собе се не загреју преко дана, тако да је температура ок. Кућа је у близини Тарзанас плаже и за мој укус то је предалеко од центра, то јој је једина мана. Има да се пешачи једно пола сата сигурно.

Је л' Аргусова Александра?:think: Ако јесте, онда је смештај баш леп, собе коректне, пространо двориште пуно зеленила и цвећа.:klap: Не знам ни да ли има климу, јер нам није била потребна, пошто од силног зеленила има доста хлада, собе се не загреју преко дана, тако да је температура ок. Кућа је у близини Тарзанас плаже и за мој укус то је предалеко од центра, то јој је једина мана. Има да се пешачи једно пола сата сигурно.
Da, preko Argusa idemo, tako da to mora da je ta vila. PA nista, da se spremimo za malo duze pesacenje. :D Hvala na odg.

Iz nekog licnog iskustva mogu da kazem da nam je u tom periodu uglavnom bilo lepo vreme za razliku od onih koji su u isto vreme letovali u Paraliji, cujemo se a oni kazu sta radite sada kad pada kisa a mi na plazi i nebo bez ijednog oblacka tako da sigurno cete imati lepo veme bar vam ja to zelim jer cu ove godine propustiti taj period idem tek u avgustu...pozzz i lep provod

Ja sam ove godine bila u Paraliji u tom periodu, od 10 -21 bilo je prelepo vreme, kiše je bilo samo jedan dan, sutra dan opet sunce....

Back