TASOS - u reči i slici

e ovako.

ja sam pre 3 godine bio na Tasosu. Bio sam smesten u mestu Skala Potamija. Mesto nije veliko,ali ima prelepu plazu,pescanu(sto je meni jako bitno jer ne volim kamenite i sljunkovite plaze). Plicak je dugacak izmedju 20 i 30 metara a voda je cista i izuzetno bistra. Plaza i more su na mene ostavili fantastican utisak. U samom mestu postoji nekoliko rent a car agencija,mnostvo restorana i barova,nekoliko marketa,internet caffe,ima mala crkvica odmah pored plaze,ima dosta radnjica(s obzirom na velicinu samog mesta) sa tim sitnicama i nekom garderobom sto se tice sopinga. mesto je prilicno mirno,kao i celo ostrvo u principu. Meni je bilo idealno za odmor,uzivanje i relaksaciju sa devojkom. Ja inace i nisam neki tip koji voli da u toku letovanja ide na neke lude zurke i izlaske. Idem bas iz razloga da se odmorim i da sto vise uzivam u suncu i moru. Volim uvece da odem u bar ili restoran pored plaze,da dosta setam po plazama i kroz samo mesto i da sto ranije ustanem kako bi sto duze bio na plazi i u moru. ko voli izlaske i tu vrstu zabave preporucujem Potos ili Limenas.
Ono sto je kod Tasosa jako dobro je sto je to malo ostrvo u obimu i jako se lepo i lako moze obici.
Glavni grad Limenas ima dve plaze. Tacno je da su u blizini luke ali ja nisam primetio da je voda na plazi necim zagadjena ili da je mutna i tome slicno. ljudi je bilo jako puno i svi su se lepo kupali bez ikakvih problema. Glavni grad je prepun radnjica i restorana,barova i svega onoga sto treba nekome ko dodje na odmor.Jako je lep i treba prosetati kroz ceo grad jer ima zaista svasta da se vidi. Kej uz samu obali je izuzetno sredjen i cist. treba obici i nekoliko lokacija sa rusevinama starog trga i sl.
Potos je jako lep i imaju dosta lepu plazicu. malo usku na jednom delu ali svidela mi se. barova na obali ima bas dosta i radnjica sa dzidza bidzama ima koliko hoces.

plaze koje treba obici su svakako Makrijamos(uredjena plaza,placa se ulaz),Paradise beach,Aliki...blizu Aliki plaze nalazi se i manastir Sv. Mihajla koji je takodje jako lep i trebalo bi ga obici.

ima jos jedna stvar koju treba obici na Tasosu a to je mesto Panagia u kojem se nalazi Ljubavni izvor. Ono sto je zanimljivo za njega jeste da se do njega stize jednim sivim plocnikom koji pocinje negde iz centra i vodi vas pravo do tog izvora,ne mozete pogresiti. Ceo taj plato gde se nalazi izvor jako lepo izgleda i ja sam bio odusevljen.

Na mene je ceo Tasos ostavio fenomenalan utisak,pravi raj za odmor i uzivanje. Imate spoj planinske klime,svezine cetinara i borova,i mora....fantasticno....more je neverovatno cisto i toplo....ja sam sam sebi rekao da cu morati ponovo otici tamo....

Sto se tice cena,ja sam pre Tasosa bio u Pefkohoriju i mislio sam da ce cene na Tasosu biti vece s obzirom da je ostrvo u pitanju ali sam se iznenadio kada sam video da je jeftinije nego u Pefkohoriju. Giros je bio od 1.8-3eur,porcija u restoranu je bila oko 5 eura,pica su od 1 do 3 eur(sokovi i pivo)...radnje su im dosta pristupacne i dosta dobro snabdevene....

eto toliko od mene a ako neko ima jos koje pitanje,salji...

Pozdrav svima!
Ja putujem sa deckom u Limenas sredinom jula, prvi put idemo na Tasos. Smestaj je u vili ALEKSANDRA, pa bih molila ako neko moze iz licnog iskustva da mi malo opise kakva je vila, u kom delu grada je, koliko je udaljena od plaza, da li je noću tiho za spavanje? Ima li KLIMA UREDJAJA U APARTMANU u vili ALEKSANDRA? I uopste, kakve su noći tamo, nije prevruće kao kod nas?
I zanimaju me cene U RESTORANIMA, i kakav je izbor restorana, moze li se sa dzeparcem od nekih 500eura za nas dvoje tamo pristojno hraniti tih 9 dana, tj nećemo se oslanjati na restorane 100% ali da li se moze racunati da necemo morati mnogo sami spremati i kuvati jer realno, kome je do kuvanja na +30!
Koja je onako NAJ PLAZA koju obavezno da obidjemo, osim Golden beach-a, i da li se lako pronalaze te manje plaze, uvalice, gde se mozemo osamiti, posto sam čula da njih ima bas dosta ali ne bas u samom gradu nego malo van grada.
I jos jedno pitanje, nisam primetila da je neko spomenuo, IMA LI TUSEVA NA PLAZAMA??
Unapred thanx

FESTOMANKA,

Hvala na informacijama!!! ;) Izgleda da nemam jos prava da saljem privatne poruke.

Salji slike na biki18@yahoo.com.

Znaci ne moram da teglim serpe i tiganje, jer ja bez toga ne krecem na letovanje :) Narocito kad idemo kolima... nosim sve i svasta, covek bi pomislio da se selim :think:
:dash:

Sto se tice buke, nece mi to mnogo smetati :D

E da, jos jedno pitanjce... ima li mesta za parkiranje?

saljem ti mail...
Ima mesta za parkiranje.. kuca nema parking, ali ima preko puta kuce 20m mesta.. opusteno

Pozdrav svima!
Ja putujem sa deckom u Limenas sredinom jula, prvi put idemo na Tasos. Smestaj je u vili ALEKSANDRA, pa bih molila ako neko moze iz licnog iskustva da mi malo opise kakva je vila, u kom delu grada je, koliko je udaljena od plaza, da li je noću tiho za spavanje? Ima li KLIMA UREDJAJA U APARTMANU u vili ALEKSANDRA? I uopste, kakve su noći tamo, nije prevruće kao kod nas?
I zanimaju me cene U RESTORANIMA, i kakav je izbor restorana, moze li se sa dzeparcem od nekih 500eura za nas dvoje tamo pristojno hraniti tih 9 dana, tj nećemo se oslanjati na restorane 100% ali da li se moze racunati da necemo morati mnogo sami spremati i kuvati jer realno, kome je do kuvanja na +30!
Koja je onako NAJ PLAZA koju obavezno da obidjemo, osim Golden beach-a, i da li se lako pronalaze te manje plaze, uvalice, gde se mozemo osamiti, posto sam čula da njih ima bas dosta ali ne bas u samom gradu nego malo van grada.
I jos jedno pitanje, nisam primetila da je neko spomenuo, IMA LI TUSEVA NA PLAZAMA??
Unapred thanx

heheh, imas tuseve na plazama :D

Pozdrav svima!
Unapred thanx

Na celom Tasosu je noću tiho jer tamo nema nešto posebno mesta za izlaske :).Klima vam nije noću potrebna jer je jako prijatno noću...ni vruće ni hladno.Na svakoj plaži možete da se osamite jer nema takvih gužvi ka recimo na Halkidikiju to je ostrvo pa samim tim postoji ograničenje mesta....a ostrvo nije prenaseljeno.Recimo Golden beach u 10 ujutru NIGDE NIKOG!!!Uvalice da postoje ali samo ako imate auto i to po mogućstvu malo više vozilo jer se do baš finih uvalica dolazi jako lošim putem ili brodom/čamcem.Naj bolje je da koristiš Google Earth da vidiš tačno gde je šta.

e ovako.

ja sam pre 3 godine bio na Tasosu. Bio sam smesten u mestu Skala Potamija. Mesto nije veliko,ali ima prelepu plazu,pescanu(sto je meni jako bitno jer ne volim kamenite i sljunkovite plaze). Plicak je dugacak izmedju 20 i 30 metara a voda je cista i izuzetno bistra. Plaza i more su na mene ostavili fantastican utisak. U samom mestu postoji nekoliko rent a car agencija,mnostvo restorana i barova,nekoliko marketa,internet caffe,ima mala crkvica odmah pored plaze,ima dosta radnjica(s obzirom na velicinu samog mesta) sa tim sitnicama i nekom garderobom sto se tice sopinga. mesto je prilicno mirno,kao i celo ostrvo u principu. Meni je bilo idealno za odmor,uzivanje i relaksaciju sa devojkom. Ja inace i nisam neki tip koji voli da u toku letovanja ide na neke lude zurke i izlaske. Idem bas iz razloga da se odmorim i da sto vise uzivam u suncu i moru. Volim uvece da odem u bar ili restoran pored plaze,da dosta setam po plazama i kroz samo mesto i da sto ranije ustanem kako bi sto duze bio na plazi i u moru. ko voli izlaske i tu vrstu zabave preporucujem Potos ili Limenas.
Ono sto je kod Tasosa jako dobro je sto je to malo ostrvo u obimu i jako se lepo i lako moze obici.
Glavni grad Limenas ima dve plaze. Tacno je da su u blizini luke ali ja nisam primetio da je voda na plazi necim zagadjena ili da je mutna i tome slicno. ljudi je bilo jako puno i svi su se lepo kupali bez ikakvih problema. Glavni grad je prepun radnjica i restorana,barova i svega onoga sto treba nekome ko dodje na odmor.Jako je lep i treba prosetati kroz ceo grad jer ima zaista svasta da se vidi. Kej uz samu obali je izuzetno sredjen i cist. treba obici i nekoliko lokacija sa rusevinama starog trga i sl.
Potos je jako lep i imaju dosta lepu plazicu. malo usku na jednom delu ali svidela mi se. barova na obali ima bas dosta i radnjica sa dzidza bidzama ima koliko hoces.

plaze koje treba obici su svakako Makrijamos(uredjena plaza,placa se ulaz),Paradise beach,Aliki...blizu Aliki plaze nalazi se i manastir Sv. Mihajla koji je takodje jako lep i trebalo bi ga obici.

ima jos jedna stvar koju treba obici na Tasosu a to je mesto Panagia u kojem se nalazi Ljubavni izvor. Ono sto je zanimljivo za njega jeste da se do njega stize jednim sivim plocnikom koji pocinje negde iz centra i vodi vas pravo do tog izvora,ne mozete pogresiti. Ceo taj plato gde se nalazi izvor jako lepo izgleda i ja sam bio odusevljen.

Na mene je ceo Tasos ostavio fenomenalan utisak,pravi raj za odmor i uzivanje. Imate spoj planinske klime,svezine cetinara i borova,i mora....fantasticno....more je neverovatno cisto i toplo....ja sam sam sebi rekao da cu morati ponovo otici tamo....

Sto se tice cena,ja sam pre Tasosa bio u Pefkohoriju i mislio sam da ce cene na Tasosu biti vece s obzirom da je ostrvo u pitanju ali sam se iznenadio kada sam video da je jeftinije nego u Pefkohoriju. Giros je bio od 1.8-3eur,porcija u restoranu je bila oko 5 eura,pica su od 1 do 3 eur(sokovi i pivo)...radnje su im dosta pristupacne i dosta dobro snabdevene....

eto toliko od mene a ako neko ima jos koje pitanje,salji...

Kako da dodjem do tog Ljubavnog izvora? Moze neka slicica da vidimo kako izgleda...

Koliko bi bilo pametno da se spakujemo ja i devojka,da upalim auto i zapucam dole onako na BUM,da dole trazim smestaj...Neki privatni nesto sl...a??

Kolko bi to bilo pametno,znaci da ne idem preko agencije???I kake li su cene u toj varijanti..

Dali je bio neko vec tako??

Koliko bi bilo pametno da se spakujemo ja i devojka,da upalim auto i zapucam dole onako na BUM,da dole trazim smestaj...Neki privatni nesto sl...a??

Kolko bi to bilo pametno,znaci da ne idem preko agencije???I kake li su cene u toj varijanti..

Dali je bio neko vec tako??
Može se i tako otići, ali nije preterano pametno jer se tako traženje smeštaja pretvara u lutriju, što znači da može da ti se zalomi da nađeš dobar smeštaj za malo para... dakle, MOŽE, ali je verovatnoća mala.

Ako ćeš u avgustu, naročito početkom avgusta tako da zapucaš onda će ti doći da plačeš od muke jer tada gotovo da nema slobodnog smeštaja.

Na Tasosu, inače, nije praksa da babe dolaze na pristanište, sačekuju goste, vuku ih za rukav i nude sobe. S druge strane, viđao sam dosta gostiju koji dolaze bez najave i direktno se dogovaraju sa gazdama hotelčića - uglavnom su to Grci a bude i po koji Bugarin i Makedonac.

Agencijski smeštaji su najčešće jeftiniji nego oni što ih možeš naći na licu mesta, naročito u špicu sezone. Ono što ti preporučujem je da pogledaš sajtove koji se bave posredovanjem u pronalaženju odgovarajućeg smeštaja, jedan takav je u mom potpisu. Tu su sve cene dogovorljive i mogu se gotovo UVEK dogovoriti niže nego što su "startne cene".

Petar71 jesi se vratio sa Tasosa? :-)
Kako je bilo i kako je u Vili Discovery? Decko i ja idemo 11., pa smo poceli smo da odbrojavamo dane! :-) Ajde javi se pre nego sto odemo, da nam preneses utiske i eventualno neke korisne informacije...
P.S. Da li jos neko ide u ovu vilu, u ovom terminu?
Pozz svima!

Može se i tako otići, ali nije preterano pametno jer se tako traženje smeštaja pretvara u lutriju, što znači da može da ti se zalomi da nađeš dobar smeštaj za malo para... dakle, MOŽE, ali je verovatnoća mala.

Ako ćeš u avgustu, naročito početkom avgusta tako da zapucaš onda će ti doći da plačeš od muke jer tada gotovo da nema slobodnog smeštaja.

Na Tasosu, inače, nije praksa da babe dolaze na pristanište, sačekuju goste, vuku ih za rukav i nude sobe. S druge strane, viđao sam dosta gostiju koji dolaze bez najave i direktno se dogovaraju sa gazdama hotelčića - uglavnom su to Grci a bude i po koji Bugarin i Makedonac.

Agencijski smeštaji su najčešće jeftiniji nego oni što ih možeš naći na licu mesta, naročito u špicu sezone. Ono što ti preporučujem je da pogledaš sajtove koji se bave posredovanjem u pronalaženju odgovarajućeg smeštaja, jedan takav je u mom potpisu. Tu su sve cene dogovorljive i mogu se gotovo UVEK dogovoriti niže nego što su "startne cene".

Mislio sam u septembru da idem

Dobro jutro i od mene..Evo ja sam trenutno na plazi u Sk.Sotiros.Smesteni smo u vili Panos.
Jedina zamerka koju imam da uputim je na vremenske prilike,poprilicno hladno,skoro svakog dana pada kisa,a Sunce tako retko vidjamo :(
Ako ima neko pitanje dok smo ovde rado cu odgovriti..
pozdrav.

Besame, napiši nam kakvo je mesto Sk.Sotiros. Ja sam sa porodicom planirao da letujem takođe u vili Panos. Da li postoje klima uređaji u svakom apartmanu, da li ima dovoljno posuđa (makar ono osnovno), da li u blizini vile postoji market ili sl? Kakva je plaža u samom mestu?

Besame, napiši nam kakvo je mesto Sk.Sotiros. Ja sam sa porodicom planirao da letujem takođe u vili Panos. Da li postoje klima uređaji u svakom apartmanu, da li ima dovoljno posuđa (makar ono osnovno), da li u blizini vile postoji market ili sl? Kakva je plaža u samom mestu?

Vila se nalazi tacno pored marketa.Ispred vile je i parking.Sobe su uredne.Svakog drugog dana se ciste,a posteljina menenja na pola boravka.Pokustvo zaista nisam gledala,tj.otvarala kuhinske elementa,jer uvek ponesem od kuce,case,tanjire,sepu,escajg..
Meni licno je plaza bila lepa,opustajuca..nema ljudi,lezaljke i suncobran gratis,dete se igra u plicaku..
Savseno opustanje,i odmor koji mi je toliko bio potreban.
Za klimom nije bilo potrebe jer je nocu bilo sveze,a danju nista neumereno prijatno u sobu,do duse i napolju temeratura nije prelazila 25-28 podeok..

Prošle godine sam bila sa dečkom na Tasosu.

Put do ostrva nam je trajao tačno 20h ali zato što smo putovali u najvećoj gužvi tj. smena nam je bila1. avgust. Zadržavanje na granici je bilo nekih 3-4 sata, kad smo stigli u Keramoti čekali smo još 2 sata da se ukrcamo na trajekt, tako da posle punih 20h od Beograda konačno stižemo na Tasos.

Bili smo smešteni u Potosu u vili Vaso čije studije na prvom spratu prodaje Sabra (preko koje smo mi išli) a na drugom spratu Argus i mislim da se u njihovoj ponudi ta vila zove Maria. Vila se nalazi na nekih 40m od mora, odlična vila, čisto, prostrano.....ma sve super...jedina mana je što naše agencije ne drže studije koji gledaju na more.....mada može i bez toga. :)

p8010559.jpg

p8010562.jpg

p8010563.jpg

vila Vaso

O plažama ne bih mnogo pisala jer je bukvalno sve rečeno, spomenuću samo one koje su me oduševile: Paradise, Notos, Metalia i Mermerna.....pa evo i slika tim redom :)

paradisenz.jpg

notos.jpg

metalia.jpg

mermerna.jpg

Rentirali smo auto na 3 dana (toliko su naše finansije dozvolile). Uzeli smo kiu picanto za 33e po danu i dnevno prelazili preko 100km tako da nas je gorivo izašlo oko 30e, mada ove godine je kod njih poskupelo gorivo 50%. Koristili smo i taxi koji je 1e po kilometru (mada očekujte ove godine nešto jaču cenu zbog pomenutog poskupljenja goriva) tako da nas je prevoz do Metlie koštao 5e a do Notosa 2e. Koristili smo i gradski autobus koji je skroz ok i ono što je najbitnije prati red vožnje koji postoji na svakoj stanici. Cena karte zavisi dokle idete, recimo do Paradise beach je bila par eura, ne mogu tačno da se setim.

Što se tiče izleta koje nude naše agencije, postoji autobuska tura oko ostrva na koju smo mi išli preprošle godine i ok je. Obilazi se manastir Arhangela Mihaila, Aliki, Golden beach, selo Panagia (koje je prelepo), istorijske znamenitosti Limenasa i koliko se sećam to je to. Izlet je lep ali smatram da je daleko lepše ako to sve obiđete u sopstvenoj režiji. Postoji i krstarenje, grčko veče, obilazak Kavale i soping i obilazak Filipa jednog od najpoznatijih grckih arheoloskih prostora, jedini izlet na koji smo hteli da idemo ali pošto nas se svega četvoro prijavilo on nije održan tako da smo rešili da Kavalu posetimo sami....poranili, seli na bus do Skale Prinos odakle kreće trajekt za Kavalu, koji inače putuje oko 1-1,5 sat i uživali ceo dan. Evo i neka sličica Kavale.

04082009316.jpg

p8040227.jpg

p8040239.jpg

Nikako ne propustite da obiđete Teologos i probate jagnjetinu kod Koste. Ja koja ne podnosim jagnjeće meso sa onim što sam pojela tamo sam se oduševila. mljac mljac. :) Večera za dvoje sa pićem nas je izašla oko 30e. Što se tiče drugih cena pića i hrane: kafa u kafićima oko 3-3,5e, pizza u restoranu 8-12e, sokovi i gazirana voda 3e, giros na ulici 2,2e itd.

Sve u svemu....ponesite dobro raspoloženje i uživaćete na TASOSU!!!!!

Poslednja izmena:

Back