TASOS - u reči i slici

Vezano za rane rezervacije smeštaja, rekla nam je žena iz agencije da su već u novembru uveliko prodavali letnje aranžmane, paralelno sa zimskim. Zapravo, klijenti koji znaju šta hoće, a mogu da planiraju svoje vreme i godišnji odmor, pojave se rano da bi bili sigurni da će biti mesta tamo gde žele.
Rezervisali smo od 22.jula vilu Papaikonomu II u Potosu. Da li je neko bio, kakvi su utisci?

Излет кошта 30 евра по особи, иако сам чула да су неке агенције узимале 25 евра.
Вреди сваку пару, нама је било дивно, купање са брода,пецање са брода, обилазак лепих дивљих плажа, доручак и ручак на броду...Вратили смо се до Лименарије тим бродићем, провели још пар сати у Лименарији и таксијем стигли до Пефкарија, тако да смо се баш дивно провели тог дана.
Колико знам, лекара има у Потосу, прошли смо поред ординације, али нам на срећу није био потребан, те не могу ништа више рећи.

Ми у својој режији.
Изађе око 7 евра такси до Потоса од Лименарије. Мислим да то није много, а занимљиво је видети Лименарију.
Ми нисмо ишле својим колима, нас је било 4, моја сестра, ја и њене ћерке. (2 бабе и 2 жабе :))

Ok, hvala. A kako to mislis taxijem se vratili?! Vi u svojoj reziji ili je to tako organizovano?
Па организован такси превоз (пре или после) немају ни они који су уплатили рецимо крстарење око света, или по Карибима... оним великим бродовима крузерима, тако да би било мало и превише за један излетић од 30-так € на коме се чак и не обилази цело острво, већ углавном само једна страна и то она интересантнија југо-источна.
l_speedboat.gif

Jel bio neko na Tasosu? Kakve su cene, plaze i sl...? Konkretno me zanima Limenas, glavni grad, cula sam da je u blizini luka i da je more zagadjeno. Da li je to tacno? Thanx

.....ja sam bila letos na tasosu sa drugaricom.....u mestu koje se zove limenarija.....nama je bilo predivno....sad,zavisi sta vi ocekujete:D.....
.......mesto je malo,ali ima dosta turista,posebno srba.ima dosta lepih kafica,ali diskoteka konkretno skoro da i nema.postoje 2 objekta koja su nesto izmedju diskoteke i kafica-istos i nile.muzika je super i ljubazno osoblje,tako da je provod zagarantovan:De,koliko smo samo para ostavile tamo na koktele....:D...plaze nisu nista posebno,nisu prljave,ali su ugl sljunkovite i delovi gde je kupanje dozvoljeno su ograniceni zbog jezeva:neutral:....
.......ima i dosta restorancica i taverni sa ukusnom hranom....i dosta tezgi sa suvenirima,grckim zacinima,uzom,medom....
.......vila u kojoj smo mi bile je prelepa,i svi hoteli i vile su jko blizu mora....sve je ciso,poseljinu i peskire menaju svaki dan...
.....limenarija je jedino mesto na tasosu gde neka komaraca,a tasos jedino ostrvo gde moze da se pije voda iz cesme....:D
.....ne znam sta vise da kazem,ako vas nesto konkretno zanima,pitajte:D

Cao svima! Nova sam na forumu i mogu vam odmah reci da ste svi fantasticni - odlicni komentari, slike, uputi, saveti, negodovanja....sve! Svi ste fantasticni! Definitivno jedan od najboljih foruma kod nas, na kom moze da se nadje sve sto ti treba, a i ako nema necega, mozes uvek nekog da pitas. :super:
Sto se tice Tasosa, decko i ja bi isli ove godine, kolima, sa jos jednim parom... E sad, nadam se da ce mi neko pomoci i dati savet koja od ova dva mesta da izaberemo - Limenaria ili Potos? Po svemu sto sam ovde procitala, jako su slicna ova dva mesta, s tim sto je Lim. nesto veca od Potosa... Culi smo da u Limenarii ima nesto malo vise mesta za izlaske - da li je to tacno? Kakvo je stanje sa izdavanjem smestaja (studia) na licu mest, tj. da li toga ima u gore navedenim mestima i kakve su cene odprilike? I ljudi, najbitnije...IMA LI PLINA NEGDE NA TASOSU UOPSTE I KAKVO JE GENERALNO STANJE SA PUMPAMA? Veeeeeeliki pozdrav svima :bye: i nadam se da ce mi neko odgovoriti na ova pitanja.
Cao, ja sam sa suprugom i decom bila 2007 godine, nama je bilo divno.Mislim da je Potos bolja varijanta, zato sto ima plaze razlicitih sastava - sljunkovite, pescane i stenovite.Drugo mnogo je duzi pojas sa plazama nego u Limenariji.Od Potosa do Limenarije ima samo 3 km, i busom si tamo za 15 minuta.U Potosu ima pumpa za Limenariju ne znam.Imace Tasos je ostrvo koje ima divnu konfiguraciju terena, Najvisi vrh je vise od 1000 metara a ostrvo ima u obimu 100km, tako da imas mesanu planinsku i morsku klimu.Na plazama nikada nije nesnosno toplo jer pirka vetar stalno.I ono sto je jako bitno Tasos ima vise od 1000 izvora vode i ona je divna.Ono sto je jako bitno nema industrije, a za izbacivanje smeca imaju neke vrste fabrika - to su mocvarna polja gde su neke vrste septickih jama gde odbacuju smece - tako da se ne moze desiti da plivas a oko tebe svasta pluta.Prelepo je cisto, uredno i barem tamo gde smo mi bili jako prijatno - vila Joana u Potosu.Pozdrav i sretan put :)

cao svima,ja sam marko novi clan.bio sam prosle godine sa devojkom u skali potamia-vila makrina,e sad ove godine bi hteli da idemo sa jos jednim parom pa bi nam trebao apartman za cetvor culi smo da BLUE SKY nije los jel moze neko da mi pomogne u vezi ovog apartmana.pozdrav svima i hvala.

Излет кошта 30 евра по особи, иако сам чула да су неке агенције узимале 25 евра.
Вреди сваку пару, нама је било дивно, купање са брода,пецање са брода, обилазак лепих дивљих плажа, доручак и ручак на броду...Вратили смо се до Лименарије тим бродићем, провели још пар сати у Лименарији и таксијем стигли до Пефкарија, тако да смо се баш дивно провели тог дана.
Колико знам, лекара има у Потосу, прошли смо поред ординације, али нам на срећу није био потребан, те не могу ништа више рећи.

lekar u potosu na samom ulazu u gradic, govori nesto kao bugarski, srpski razume i mi razumemo njega, moze i engleski, ljubazan i fin covek, stanuje iznad ordinacije

nista se ne placa za pregled, kad si sa agencijom i imas osiguranje

Jel zna neko nesto o ``Ani`` u Potosu?
Evo da ja dam moj doprinos, jer znam koliko je meni trebalo vremena da skupim sve informacije.
Ako mislite na Anna studio, preko Magica, mi smo bili prosle godine u prizemlju (4-clana porodica) i generalno smo bili zadovoljni. U pocetku sam bila iznenadjena samim dvoristem koje je neuredjeno, ali smo se brzo navikli pa nam to nije smetalo (mogli smo da igramo malo badminton ili odbojku). Nedostaci: dvoriste je neuredjeno, plocice ispred soba u prizemlju su losijeg kvaliteta i polomljene, WC se (barem u prizemlju) malo "osecao", a plasticni sto ispred sobe je veoma mali za cetvoro, a stolice su manje-vise polomljene. Nema mnogo privatnosti, jer je pored stepeniste kojim se silazi sa sprata. Komaraca-ima. A da, imali smo i mrave u kuhinji, ali kada smo dobro izolovali hranu bilo ih je mnogo manje. Set sudova je oskudan, posebno nema manje serpe i nijednog poklopca.
A sad prednosti: studio je prostran, moglo je 2 dece u jednom krevetu, kuhinja je prostrana, sve je funkcionisalo, klima nije bila neophodna, deca se bez problema igraju i sele sa bazena na plazu, kafic kod bazena je sladak, sa lepim pletenim stolicama, a plaza uopste nije losa niti je guzva. Mesta za parkiranje ima i lako se izlazi na glavnu ulicu. Jako je blizu Notos plaza (3 km), kojom s,mo bili odusevljeni (boja vode i cistoca).
Mi ponavljamo ove godine Potos, ali smo se odlucili za (dosta) skuplju varijanu-Christin apartmane, ali pretpostavljam i da nismo pogresili.
Sve u svemu, nama je bio lep odmor i opustencija. Nedostatke smo ignorisali (mada su me mravi i polomljena stolica ipak nervirali).

Evo da ja dam moj doprinos, jer znam koliko je meni trebalo vremena da skupim sve informacije.
Ako mislite na Anna studio, preko Magica, mi smo bili prosle godine u prizemlju (4-clana porodica) i generalno smo bili zadovoljni. U pocetku sam bila iznenadjena samim dvoristem koje je neuredjeno, ali smo se brzo navikli pa nam to nije smetalo (mogli smo da igramo malo badminton ili odbojku). Nedostaci: dvoriste je neuredjeno, plocice ispred soba u prizemlju su losijeg kvaliteta i polomljene, WC se (barem u prizemlju) malo "osecao", a plasticni sto ispred sobe je veoma mali za cetvoro, a stolice su manje-vise polomljene. Nema mnogo privatnosti, jer je pored stepeniste kojim se silazi sa sprata. Komaraca-ima. A da, imali smo i mrave u kuhinji, ali kada smo dobro izolovali hranu bilo ih je mnogo manje. Set sudova je oskudan, posebno nema manje serpe i nijednog poklopca.
A sad prednosti: studio je prostran, moglo je 2 dece u jednom krevetu, kuhinja je prostrana, sve je funkcionisalo, klima nije bila neophodna, deca se bez problema igraju i sele sa bazena na plazu, kafic kod bazena je sladak, sa lepim pletenim stolicama, a plaza uopste nije losa niti je guzva. Mesta za parkiranje ima i lako se izlazi na glavnu ulicu. Jako je blizu Notos plaza (3 km), kojom s,mo bili odusevljeni (boja vode i cistoca).
Mi ponavljamo ove godine Potos, ali smo se odlucili za (dosta) skuplju varijanu-Christin apartmane, ali pretpostavljam i da nismo pogresili.
Sve u svemu, nama je bio lep odmor i opustencija. Nedostatke smo ignorisali (mada su me mravi i polomljena stolica ipak nervirali).

uh....sad si me bas smorila s ovim mravima.....mi smo prosle godine bili u sireni i bilo je skroz o.k.onako kako je i predstavljeno u agencijskoj ponudi,zato tesko odustajem od Magic-a,kako kazu tako i bude...ne znam...trazim dalje...hvala u svakom slucaju!

uh....sad si me bas smorila s ovim mravima.....mi smo prosle godine bili u sireni i bilo je skroz o.k.onako kako je i predstavljeno u agencijskoj ponudi,zato tesko odustajem od Magic-a,kako kazu tako i bude...ne znam...trazim dalje...hvala u svakom slucaju!

Zao mi je ako sam vas odvratila, rekla sam nase iskustvo, mislim da je Sirenes (preko Magica) luksuzniji i onako sredjeniji. Mozda je taj problem sa mravima anuliran na spratu (gde je i skuplje), ali stvarno ne znam.

Zao mi je ako sam vas odvratila, rekla sam nase iskustvo, mislim da je Sirenes (preko Magica) luksuzniji i onako sredjeniji. Mozda je taj problem sa mravima anuliran na spratu (gde je i skuplje), ali stvarno ne znam.

Ma nisi ti kriva,naprotiv,hvala na informacijama.koje god da je kategorije smestaj mislim da su mravi nedopustiva stvar.Problem je samo u slabom izboru smestaja...a malo je dosadno ici stalno na isto mesto.

Back