TASOS - u reči i slici

Nikad se ne bih dvoumila između Potosa i Pefkarija. Pefkari je malo mesto koje je lepo obići ali svakako mislim da je Potos bolji. Mali, pun sadržaja, prepun supermarketa. Odlično povezan gradskim (ostrvskim) prevozom, čime se Pefkari ne može pohvaliti. U svakom slučaju od celog ostrva mislim da je Potos najbolji kao baza.

...А ја мислим скроз обрнуто! :D

:D
definitivno su ukusi različiti
Ja sam i 2008 i 2009 bila u Potosu i meni je on prirastao za srce. Pefkari mi se baš i nije svideo, pogotovo ne plaža, i definitvno nije za porodice sa malom decom jer plićak je jako mali (barem na tom delu gde sam se ja kupala). U svakom slučaju gde god da si na Tasosu lepo ćeš se provesti ako si kolima naročito a ako ne postoji i sasvim dobar i pouzdan gradski prevoz

Ћао другарићи !!!
Знам да није лепо што се тек сад јављам са својим утисцима са свог летовања,али нећете ми замерити....утисци су увек актуелна тема ;)
Након свих ваших прочитаних постова, савета,коментара, и погледаних сличица,мој дечкоња и ја се упутисмо 15.09.2009 на Тасос ,у Потос,што се испоставило као одличан и збор и одлична база ...
Као и сваки професионално деформисани човек ( економиста за туризам по струци), ја као прави водич наше мале " групе" одштампала сам све што се дало одштампати о Тасосу, где ићи,које плаже су, шта не пропустити, итд...
И било је занимљиво јако јако тих 10 дана... Обишли смо толико тога,а изнећу вам оно што је на мене оставило најјачи утисак..
Гиола- Природна фантазија,и мислим да никог не оставља равнодушним...јес' да смо је теже нашли и изломатали се по оном земљаном путу и дали своје последње атоме снаге да се успењемо а онда и стрчимо до ње АЛИИИ вреди сваки минут оног пешачења...У принципу није то нека км за оне који су у кондицији ;) Ал' кад видите ту лепоту заборавите све,а онда би ту боравили цео дан, и ствано треба видети уживо,слика "говори" алииии уживо је тек фасцинантно,боја мора и "језерцета" онај камен,стене ...ма лепота Божија!!!!
Теологос....као село за луткице.минијатурно,минијатурни,све је минијатурно.... Изузетна љубазност угоститељ..Е сад ту чувену јагњетину нисам пробала ,јер не волим,али чула сам да су је хвалили... Јако лепо за шетњу, неку ручак и уживање.
Е сад...што се плажа тиче ...на нас је убедљиво најбољи утисак оставила Paradiso ,због талса,пространости и ширине песковите плаже,баш смо се онако лепо "избацакали" по тим таласима и био је то супер провод :)
Алики је скроз ок плажа ,мала али лепа песковита плажица,на којој је највећа гужва,чак и у септембру...
Мермерна плажа је фантастична....комбинација боја мора и оноих каменчића одузима дах стварно,њу сам искористила за бесомучно сликање себе у разноразним позама ,али и околине наравно .... :)))Јесте далеко(ако се за ишта тамо може рећи да је далеко) од Потоса, али па на крају крајева и дошли смо да уживамо,обиђемо и мени лично такве ствари нису напорне.
Обишли смо још неколицину мањих плажа,фабрику Iris gold,Манастир....итд.
Што се тиче Потоса,месташце је мало,али сасвим довољно,плажа је добра, море фино исто, за пиће у кафићу имаш лежаљке( негде то и није услов...хммм...мооожда јер је то био септембар ) супермаркета има и више него довољно. Ми смо изнајмили ауто на 5 дана,обишли доста тога и то за јако мале паре ( 5 дана- око 130е са све горивом).

Све у свему,ја сам први пут била и одушевљена сам!!!! Истина је да је Тасос мало острво,за оне који желе одмор идеално,без буке и тензије...

И овом приликом се захваљујем свима вама који сте ми помогли у избору својим саветима,искуствима и препорукама :))) Било је дивноооо!!! :**

Теологос....као село за луткице.минијатурно,минија турни,све је минијатурно.... Изузетна љубазност угоститељ..Е сад ту чувену јагњетину нисам пробала ,јер не волим,али чула сам да су је хвалили
...

Drago mi je da si se super provela i da deliš moje mišljenje da je Potos najbolji kao baza.
Trebalo je da probaš jagnjetinu u Teologosu, ja u životu nisam htela da je jedem ali ono što se tamo sprema je nešto fenomenalno toliko da ja koja mrzim jagnjetinu sam se oduševila.

Драго ми је да се слажемо ....Ма Потос је супер као база,има све на малом простору,ја сам лично то и тражила,ишла сам на прави прзнионерски одмор ,па ми је то одговарало, а притиом је и плажа супер ту, па не мораш да идеш даље ако баш не желиш,кафића има довољно,пекарица,радњи са сувенирима...мада је штета не обићи поједина места :)
А за јагњетину...па хммм..јако сам мало тешка на пробању нових ствари,још ако не волим онда никако ,евентуално да је био ту неко па да грицнем од њега али овако....Али верујем да је одлична ,па нема коеј није хвалио :)

e ljudi prvi put hocu da idem na Tasos,tacnije Potos ali me interesuje nekoliko stvari npr.jel zna neko kakvo je vreme u Potosu oko 10 juna?Da li je more hladno?Kada pocinje zvanicno turisticka sezona u Grckoj?Hvala unapred!!

Јуни месец? Бррр.... С обзиром да је Тасос најсеверније грчко острво, снег тамо најкасније окопни. Ево ти слика Потоса и плаже, па се и сам увери:

;)

:eek:

Вау!

Не могу да замислим да је то исто оно место...:confused:

Но, немој да је плашиш снегом у јуну, бре....:lol:
Тасос је свакако јужније од Београда....а ни у БГ јуна није ''брррр''....:lol:

e ljudi prvi put hocu da idem na Tasos,tacnije Potos ali me interesuje nekoliko stvari npr.jel zna neko kakvo je vreme u Potosu oko 10 juna?Da li je more hladno?Kada pocinje zvanicno turisticka sezona u Grckoj?Hvala unapred!!
Потос...одличан избор:ok: ,ја сам била презадовољна прошле године и Потосом и Тасосом уопште...пар постова навише оставила сам неке своје утиске :D...
Ако те нешто занима конкретно,а ја знам одговор,радо ћу ти помоћи...

У Грчкој сезона почиње у мају,тако да би јун требао бити таман топао..Ја сам ишла половином септембра и тад је време било одлично(мада септембар је то и мислим да смо имали среће) али у јуну би требало да буде фино већ загрејано море ...

Потос...одличан избор:ok: ,ја сам била презадовољна прошле године и Потосом и Тасосом уопште...пар постова навише оставила сам неке своје утиске :D...
Ако те нешто занима конкретно,а ја знам одговор,радо ћу ти помоћи...

У Грчкој сезона почиње у мају,тако да би јун требао бити таман топао..Ја сам ишла половином септембра и тад је време било одлично(мада септембар је то и мислим да смо имали среће) али у јуну би требало да буде фино већ загрејано море ...

e kad se vec nudis sa odgovorima da te onda iskoristim u tu svrhu :D cuo sam da tamo ima neki luna park posto idem sa nekom ekipom koja to vol i:D i znas li mozda cene iznajmljivanja nekih skutera ili slicnih motorcica?

Па да ко ми је крив кад се нудим...и треба да ме израбљујеш сад :zcepanje:....хахахаххахахахаххахааа....шалим се наравно, све што знам рећићу ти :hvala:
Што се тиче луна парка ,немам појма,непознато ми је,нисам видела,а постоји могућност и да није радило половином септембра када сам ја тамо била....ту ти не могу помоћи :(

Скутери,аутомобилчићи и остала превозна средства могу се изнајмити у свакој rent-a-car агенцији,у Потосу их имаш неколико.

Ми смо узели аутић(daewoo- matiz) и изнајмљиање са све бензином нас је коштало око 120е,опет напомињем то је би сам крај сезоне.... Код ових се не сећам да ли еј било сктера,али ево ти њихов сајт па погледај шта имају www.rentacar-Potos.gr...

e kad se vec nudis sa odgovorima da te onda iskoristim u tu svrhu :D cuo sam da tamo ima neki luna park posto idem sa nekom ekipom koja to vol i:D i znas li mozda cene iznajmljivanja nekih skutera ili slicnih motorcica?

Nisam skoro bila(2002 i 2005),tada je postojao luna park,ali mali,skroman,vise za klince...Ipak imas i za starije ono kao stoni fudbal,kosarka,automobili "za sudaranje"..tek nije nesto ako ste stariji od 10 god.:)
Sigurnije je ici krajem juna,jer ranije voda moze biti hladnjikava,zavisi kakva je godina.

Poslednja izmena:
Pozdrav citaocima i onima koji pisu :))
Ovih dana se bavim pronalskom smestaja na Tasosu,prioritet sam dala hotelima..ali na zalost Blu Palas sa Tripiti plaze od prosle godine nema vise u ponudi niti u jednoj od nasih agencija isto je i sa hotelom Atriju u Potosu.Ostali hoteli kao sto je Aleksandar u Potosu su mi jednostvano mnogo novca..Razmislajm i o bungalovima Makrijamos ali nisam bas procitala zadovoljavajuce komentare o odnosu cena-kvalitet(mnogo para za malo muzike)..
Ukolio neko ima predlog,link za neki hotel na Tasosu ja bih mu bas onako bila od srca zahvalna :)))

Hvala Rele,pregledah ova dva linka ali ne nadjoh ove "moje" pomenute hotele :(( mada,ne znam sto sam toliko i zapela za njih valjda zbog tolike kolicine pozitivnih iskustava ljudi koji su u njima bili..ovi drugi koje agencije nude,ili su mi skupi ili su "onako" po kvalitetu..Mada,biranje hotela sam toliko shvatila ozbiljno kao da sledece nedelje polazimo na Tasos..

Zovnem ja jutros jednu agenciju,da se raspitaj u vezi sa smestajem u SK.Sotiras vila Pana,kad sa druge stane mi gospodjice rec da mora da proveri da li ima mesta u zelejnom terminu..Elemjel to kriza prosla!?Ne shvatam tek je februar a ona mi rece da je rezervisana prva polovina juna..

e kad se vec nudis sa odgovorima da te onda iskoristim u tu svrhu cuo sam da tamo ima neki luna park posto idem sa nekom ekipom koja to vol i i znas li mozda cene iznajmljivanja nekih skutera ili slicnih motorcica?
Luna park u Potosu je za decu do plafon 10 godina. Postoje autići na sudaranje, stoni fudbal, stoni hokej, ono gađanje puškom pa kao izvučeš neku glupost, oni aparati u koje ubaciš 1e i izvlačiš lutkice i još po neki ringišpil za baš malu decu.
Što se tiče iznajmljivanja skutera cena varira u odnosu na vreme boravka. Ne znam tačno koja je cifra u pitanju ali znam da je u najvećoj sezoni (kraj jula početak avgusta) najjeftiniji automobili koštaju 33e po danu

Zovnem ja jutros jednu agenciju,da se raspitaj u vezi sa smestajem u SK.Sotiras vila Pana,kad sa druge stane mi gospodjice rec da mora da proveri da li ima mesta u zelejnom terminu..Elemjel to kriza prosla!?Ne shvatam tek je februar a ona mi rece da je rezervisana prva polovina juna..

Da, predsezona za Tasos je skoro prodata. Prosle godine sredinom marta nisam mogla da nadjem 2 spojene smene u junu, ne samo na Tasosu, vec ni na Halkidikiju. Na kraju smo uzeli poslednju 3k sobu u Hristos Beach-u u Limenariji 15 dana. Ove godine je ponuda manja. Uplatili smo pre 10-tak dana Potos za juni mesec, a sta ce biti do juna cuce se.

Ja sam u podpunom soku sto se tice rezervacija letovanja..prvo sam mislila da me devojka koja radi u agenciji "lozi" kao nema mesta i onda ja da se primim i vec u ponedeljak odnesem novac za akontaciju..Nista mi nije jasno..Pa gde je ta kriza?Izgleda samo kod mene u novcaniku ;)
Pa zar nije uskoro sajam na kome ima barem malo popusat..ako je vec sada rezervisano sta ce nam onda ponuditi na sajmu?

Back