Ћао другарићи !!!
Знам да није лепо што се тек сад јављам са својим утисцима са свог летовања,али нећете ми замерити....утисци су увек актуелна тема

Након свих ваших прочитаних постова, савета,коментара, и погледаних сличица,мој дечкоња и ја се упутисмо 15.09.2009 на Тасос ,у Потос,што се испоставило као одличан и збор и одлична база ...
Као и сваки професионално деформисани човек ( економиста за туризам по струци), ја као прави водич наше мале " групе" одштампала сам све што се дало одштампати о Тасосу, где ићи,које плаже су, шта не пропустити, итд...
И било је занимљиво јако јако тих 10 дана... Обишли смо толико тога,а изнећу вам оно што је на мене оставило најјачи утисак..
Гиола- Природна фантазија,и мислим да никог не оставља равнодушним...јес' да смо је теже нашли и изломатали се по оном земљаном путу и дали своје последње атоме снаге да се успењемо а онда и стрчимо до ње АЛИИИ вреди сваки минут оног пешачења...У принципу није то нека км за оне који су у кондицији

Ал' кад видите ту лепоту заборавите све,а онда би ту боравили цео дан, и ствано треба видети уживо,слика "говори" алииии уживо је тек фасцинантно,боја мора и "језерцета" онај камен,стене ...ма лепота Божија!!!!
Теологос....као село за луткице.минијатурно,минијатурни,све је минијатурно.... Изузетна љубазност угоститељ..Е сад ту чувену јагњетину нисам пробала ,јер не волим,али чула сам да су је хвалили... Јако лепо за шетњу, неку ручак и уживање.
Е сад...што се плажа тиче ...на нас је убедљиво најбољи утисак оставила Paradiso ,због талса,пространости и ширине песковите плаже,баш смо се онако лепо "избацакали" по тим таласима и био је то супер провод

Алики је скроз ок плажа ,мала али лепа песковита плажица,на којој је највећа гужва,чак и у септембру...
Мермерна плажа је фантастична....комбинација боја мора и оноих каменчића одузима дах стварно,њу сам искористила за бесомучно сликање себе у разноразним позама ,али и околине наравно ....

))Јесте далеко(ако се за ишта тамо може рећи да је далеко) од Потоса, али па на крају крајева и дошли смо да уживамо,обиђемо и мени лично такве ствари нису напорне.
Обишли смо још неколицину мањих плажа,фабрику Iris gold,Манастир....итд.
Што се тиче Потоса,месташце је мало,али сасвим довољно,плажа је добра, море фино исто, за пиће у кафићу имаш лежаљке( негде то и није услов...хммм...мооожда јер је то био септембар ) супермаркета има и више него довољно. Ми смо изнајмили ауто на 5 дана,обишли доста тога и то за јако мале паре ( 5 дана- око 130е са све горивом).
Све у свему,ја сам први пут била и одушевљена сам!!!! Истина је да је Тасос мало острво,за оне који желе одмор идеално,без буке и тензије...
И овом приликом се захваљујем свима вама који сте ми помогли у избору својим саветима,искуствима и препорукама

)) Било је дивноооо!!! :**