TASOS - u reči i slici

Šta će oni ponuditi na sajmu? Ono što je preostalo.
Apartmani i hoteli koji su se godinama konstantno tražili, su full., ili se prodaju zadnji smeštajni kapaciteti, Opet napominjem - oni najtraženiji. Nažalost, načitao sam se na forumima, izjave kojekakvih budaletina, koji su pričali gluposti neposredno pre ukidanja viza, i prvih dana po ukidanju viza. Te, agencije će moći zatvoriti svoje kapije, te će sad Srbi da putuju masovno po belom svetu individualno itd. Sećate se one priče..... zadnji da ugasi svetlo. Samo iole malo realan je znao da od toga nema ništa. Ispalo je u najmanju ruku da su nama pored ukidanja viza, dali i para za putovanje. Živim pored granice i sve je po starom. Gužve uobičajene. Procedura prolaska granice - ista. (samo se ne traži viza). Ko je putovao - putovaće, ko je imao - imaće. A ko nije i nema - njemu i dalje šipak. Generalno, naš narod u grčku ide preko agencija i to će tako još dugo ostati. Naravno, ne svi. Ukidanje viza će verovatno malo povećati broj samostalnih putnika. Uvek će biti nekih kombinacija, da je jeftinije direktno, možda u sezoni, ali će biti kombinacija povoljnijih i preko agencija. Da li je to možda u vansezoni ili možda nešto drugo, ali biće.

Izvinjavam se moderatoru što ovo nema direktne veze sa Tasosom, ali jednostavno sam se nadovezao na predhodni post.

Poslednja izmena:
Cao svima! Nova sam na forumu i mogu vam odmah reci da ste svi fantasticni - odlicni komentari, slike, uputi, saveti, negodovanja....sve! Svi ste fantasticni! Definitivno jedan od najboljih foruma kod nas, na kom moze da se nadje sve sto ti treba, a i ako nema necega, mozes uvek nekog da pitas. :super:
Sto se tice Tasosa, decko i ja bi isli ove godine, kolima, sa jos jednim parom... E sad, nadam se da ce mi neko pomoci i dati savet koja od ova dva mesta da izaberemo - Limenaria ili Potos? Po svemu sto sam ovde procitala, jako su slicna ova dva mesta, s tim sto je Lim. nesto veca od Potosa... Culi smo da u Limenarii ima nesto malo vise mesta za izlaske - da li je to tacno? Kakvo je stanje sa izdavanjem smestaja (studia) na licu mest, tj. da li toga ima u gore navedenim mestima i kakve su cene odprilike? I ljudi, najbitnije...IMA LI PLINA NEGDE NA TASOSU UOPSTE I KAKVO JE GENERALNO STANJE SA PUMPAMA? Veeeeeeliki pozdrav svima :bye: i nadam se da ce mi neko odgovoriti na ova pitanja.

ako plnirate da budete pokretni onda vam je sve jedno gde cete biti smesteni...potos ima lepsu plazu, limenarija je za nijansu veca od potosa...mi smo isli sa klincima tako da o izlascima nismo ni razmisljali ali smo zato preko dana bili u non-stop u pokretu.obilazili ostrvo i usputne plaze...

ne vredi ti ni da se trudis da nadjes cene goriva jer se razlikuju od pumpe do pumpe, prosle godine ni dve EKO pumpe na ostrvu nisu imale istu cenu. Mi smo prilikom prvog obilaska ostrva pratili cene, pa posle sipali tamo gde je bilo najjeftinije.
Цене горива се разликују минимално од пумпе до пумпе и то је тачно, али њено питање се није односило на гориво, него на цене смештаја. :)

Narode ja sam rezervisala smestaj u Christin apartmanima za kraj juna jos pre 20 dana, a zvala sam pre Bozicnih praznika da se raspitam o cenama. Tad mi je vlasnik apartmana rekao da je u zeljenom terminu ostao jedan apartman, a nije folirao jer sam htela da rezervisem i za nase prijatelje koji su hteli da putuju sa nama!
Vidite da nisu samo agencije pozurile sa prodajom smestaja, nego mislim da je to zbog Nemaca i Engleza,kod kojih je to normalno da vec u zimskom periodu planiraju letovanje i to je kod njih oduvek tako, a ne kao kod nas od pre dve, tri godine!

... Sto se tice Tasosa, decko i ja bi isli ove godine, kolima, sa jos jednim parom... E sad, nadam se da ce mi neko pomoci i dati savet koja od ova dva mesta da izaberemo - Limenaria ili Potos? Po svemu sto sam ovde procitala, jako su slicna ova dva mesta, s tim sto je Lim. nesto veca od Potosa... Culi smo da u Limenarii ima nesto malo vise mesta za izlaske - da li je to tacno? Kakvo je stanje sa izdavanjem smestaja (studia) na licu mest, tj. da li toga ima u gore navedenim mestima i kakve su cene odprilike? ...
Ta dva mesta su blizu jedno drugom, oko 3km, pa pošto idete kolima koja ćete (verovatno) koristiti tamo, manje više je svejedno gde ćete. Centralna plaža u Potosu je prihvatljivija za mlade ljude, gusto je načičkana ležaljkama i suncobranima koji su u produžetku kafića nanizanih jedan do drugog. Potos je manje, življe i bučnije mesto.

Kome nije dosta večernjeg izlaska do 1-2h, nastavlja do 6h u diskoteci "Bolero" koja se nalazi između Potosa i Limenarije.

Ako ćete ići u junu, početkom jula ili u septembru možete se nadati da ćete naći smeštaj bez predhodne rezervacije, u drugoj polovini jula je teško a u avgustu gotovo nemoguće. Čim pišete ovde, znači da pripadate Internet populaciji :) pa, iskoristite to i pronađite i rezervišite smeštaj u direktnoj komunikaciji sa vlasnicima smeštaja ili preko posrednika - agencije. Za početak pregledajte cene smeštaja na linku u mom potpisu.

Cao svima! Nova sam na forumu i mogu vam odmah reci da ste svi fantasticni - odlicni komentari, slike, uputi, saveti, negodovanja....sve! Svi ste fantasticni! Definitivno jedan od najboljih foruma kod nas, na kom moze da se nadje sve sto ti treba, a i ako nema necega, mozes uvek nekog da pitas. :super:
Sto se tice Tasosa, decko i ja bi isli ove godine, kolima, sa jos jednim parom... E sad, nadam se da ce mi neko pomoci i dati savet koja od ova dva mesta da izaberemo - Limenaria ili Potos? Po svemu sto sam ovde procitala, jako su slicna ova dva mesta, s tim sto je Lim. nesto veca od Potosa... Culi smo da u Limenarii ima nesto malo vise mesta za izlaske - da li je to tacno? Kakvo je stanje sa izdavanjem smestaja (studia) na licu mest, tj. da li toga ima u gore navedenim mestima i kakve su cene odprilike? I ljudi, najbitnije...IMA LI PLINA NEGDE NA TASOSU UOPSTE I KAKVO JE GENERALNO STANJE SA PUMPAMA? Veeeeeeliki pozdrav svima :bye: i nadam se da ce mi neko odgovoriti na ova pitanja.

Potos ima lepsu plazu od Limenarije i uvece u Potosu zna da bude zivlje nego LImenariji

Mi smo dve godine za redom, letovali u prvoj polovini juna na Tasosu, i bilo je relativno toplo ( od 10 dana, dva dana je padala kiša), ali je more bilo toplije nego prošle godine početkom jula! Tako da nema pravila. Znam neke koji su u sred avgusta imali više kiše nego mi u junu.

Pošto smo ove godine odustali od već uplaćenog letovanja (nažalost), voljni smo ustupiti naš plaćeni aranžman u Pefkariju, od 13.6. - 23.6.2010., hotel Kapahi, polupansion + klima.Ako je neko zainteresovan, kontakt na P.P.

Unapred se izvinjavam Vandi, što je ova poruka više za rubriku malih oglasa, ali pošto se radi o Tasosu, možda ćemo na ovaj način nekome pomoći da ispuni svoje želje, ako već mi nismo.

Back