TASOS - u reči i slici

nppe2a.jpg

Možda su na tom delu koji pripada hotelu bolji suncobrani i ležaljke, ali suština plaže-šljnak i voda su isti;)

Jupii!!! Naučila sam da postavim velike slike:klap:

na delu plaže ispred hotela samo su, možda, bolji suncobrani i ležaljke, ali je zato šljunak ispred kampa 1000 puta bolji. Provereno!!!
Usli smo u more kod kampa, plivali i uživali u vodi, a hteli da izadjemo iz vode kod hotela i tu je za mene nastao pakao.... kamencine, ostre, klizave i prepune ježeva ;((( Isekla sam malo nogu,a iz vode smo izasli sa trofejima, muž u dlanu, a ja u tabanu sa po 4-5 ježevih bodljica (još ih nisam sve povadila)

Moje izvinjenje ako je već bilo, ali u preko 6000 postova na ovoj temi nisam uspeo da nađem...
Dakle, neki utisci iz hotela Ioannis, Golden Beach, Skala Potamia, ako je neko bio. Konkretno me interesuje samo kakav je hotel, tj. usluga u njemu, čistoća, klopa, odnos osoblja etc...Na Tasosu sam već bio, istina odavno, ali dovoljno da poznajem njegove lepote, znači samo o hotelu...
Inače putujemo 31.08 na 15 dana, autom, sa malom koja sada ima 3.5 godine...
Uzgred, šta je za preporuku na Dojranu za prenoćište u odlasku (a možda i u povratku)?

Uzgred, šta je za preporuku na Dojranu za prenoćište u odlasku (a možda i u povratku)?
Pogledaj apartmane Dan-dar, http://apartmanidan-dar.com.mk/ nisu skupi, može da košta manje od 10€ dnevno po osobi - sve zavisi kako se dogovoriš i koliko ostaješ.

Ukoliko prenoćiš na Dojranu i tu pređeš granicu i uđeš u Grčku a želiš da nastaviš za Tasos, VRATI se na glavni put prema Solunu kod mesta Polikastro. Mnogo brže i lakše ćeš stići tako na Tasos nego da ideš prečicom jer je autoput od Soluna do Kavale potpuno završen.

Poslednja izmena:
Pogledaj apartmane Dan-dar, http://apartmanidan-dar.com.mk/ nisu skupi, može da košta manje od 10€ dnevno po osobi - sve zavisi kako se dogovoriš i koliko ostaješ.

Ukoliko prenoćiš na Dojranu i tu pređeš granicu i uđeš u Grčku a želiš da nastaviš za Tasos, VRATI se na glavni put prema Solunu kod mesta Polikastro. Mnogo brže i lakše ćeš stići tako na Tasos nego da ideš prečicom jer je autoput od Soluna do Kavale potpuno završen.
Hvala na informaciji za te apartmane. Što se tiče saveta za vraćanje na Polikastro, to je pogrešno. Dobro poznajem severni deo Grčke, ide se preko Dojrana i pored Kilkisa i izlazi na Egnatia odos (autoput A2) 10-15 km iza Soluna, na petlju kod Lagadinskog jezera i tako skraćuje put oko 40km u odnosu na varijantu povratka na Polikastro. Inače od Kilkisa do te petlje se gradi put sa 4 trake i nekih 15-20km je već završeno.

Hvala na informaciji za te apartmane. Što se tiče saveta za vraćanje na Polikastro, to je pogrešno. Dobro poznajem severni deo Grčke, ide se preko Dojrana i pored Kilkisa i izlazi na Egnatia odos (autoput A2) 10-15 km iza Soluna, na petlju kod Lagadinskog jezera i tako skraćuje put oko 40km u odnosu na varijantu povratka na Polikastro. Inače od Kilkisa do te petlje se gradi put sa 4 trake i nekih 15-20km je već završeno.
Kad sam rekao "prečicom", mislio sam da se od prelaza Doirani, preko Seresa i Drame izađe na Kavalu. To je put kojim sam išao 2004. nije loš ali je mnogo bolje spustiti se na autoput od Soluna do Kavale.

Ovo o čemu ti govoriš je svakako najbolja varijanta pa nam daj još koju informaciju, tj ako si skoro išao da li je put dobro obeležen i koje table treba pratiti.

Pozdrav Svim Tasovcima, za nedelju dana krecem sa zenom i dvoje dece u vilu Efes Garden u Limenasu, na moje pitanje o adresi vile u Limenasu, da ne lutamo posle cele noci putovanja,u agenciji su mi rekli da u Limenasu nemaju ulice i brojeve ;), a pri tom u njihovoj broshuri, polozaj Efes Garden-a je totalno nejasan. Pa molim nekog koje vec bio u toj vili da mi makar priblizno opise gde se nalazi, u odnosu na pristaniste trajekta recimo, Hvala unapred...
Pozdrav

Hmm.. Koja je to plaža? I koje su još "šljunkovite" plaže na Tasosu, sem Notos i Tripiti beach-a? (nervira me pesak, zavlači se svugde)

Ovo je plaža koja se prostire između Potosa i Pefkarija i na nju izlaze kamp i Aleksandra beach hotelski kompleks. Plaža u Pefkariju, po mom mišljenju jedna od najlepših na Tasosu, takođe je šljunkovita. Nešto se ne sećam nijedne više, mada ima i lepih uvala sa stenama za one koji ne vole pesak.

Kad sam rekao "prečicom", mislio sam da se od prelaza Doirani, preko Seresa i Drame izađe na Kavalu. To je put kojim sam išao 2004. nije loš ali je mnogo bolje spustiti se na autoput od Soluna do Kavale.

Ovo o čemu ti govoriš je svakako najbolja varijanta pa nam daj još koju informaciju, tj ako si skoro išao da li je put dobro obeležen i koje table treba pratiti.

Pred dve godine smo išli tim putem od Dojranija preko Kilkisa, skroz je ok, nisu potrebna nikakva dodatna objašnjenja, sve je dobro obeleženo.

Ove godine smo išli preko Seresa i Drame i meni se taj put veoma svideo, običan je, nije autoput, ali je pun zelenila, prolatili kroz jednu oblast koja više liči na Šumadiju nego Grčku po brežuljcima, obrađenim njivama, lepim mestašcima. Spavali smo u Drami i ujutru se časkom spustili na trajekt.

Pozdrav Svim Tasovcima, za nedelju dana krecem sa zenom i dvoje dece u vilu Efes Garden u Limenasu, na moje pitanje o adresi vile u Limenasu, da ne lutamo posle cele noci putovanja,u agenciji su mi rekli da u Limenasu nemaju ulice i brojeve ;), a pri tom u njihovoj broshuri, polozaj Efes Garden-a je totalno nejasan. Pa molim nekog koje vec bio u toj vili da mi makar priblizno opise gde se nalazi, u odnosu na pristaniste trajekta recimo, Hvala unapred...
Pozdrav

Idite na sajt www.perlatours.net gde imate mapu Limenasa sa ucrtanom vilom Efes garden.
Kad izađete sa trajekta sledite oznake iz perlinog kataloga, veoma je lako nema šanse da zalutate.I mi ćemo biti tamo za 10 tak dana ali u drugoj vili. Lep odmor i srećan put !!!

notos nije šljunkovita plaža, samo na jednom delu ima malo kamenčića na ulazu u vodu

p7010071.jpg
Bio sam prošle godine na Tasosu, a bogami idem i ove. Za mene je Notos, "šljunkovit" (u vodi su kamenčići), a vi pričajte šta hoćete :D.

@DrKg

Kada si napravio ovu sliku?
Da nije nastala prošle godine negde oko 11-12 septembra? (čini mi se da si uslikao mene sa porodicom :p)

Back