TASOS - u reči i slici

@Hellen

Ako stignete rano ujutru, treba da častite vozače i vodiče obavezno, jer ja nikada nisam uspeo da u Limenariju stignem pre 12 h sutradan (a bio sam 2 puta). Još ako stajete da skupljate putnike usput, u Beogradu, zatim negde na autoputu do Niša, pa u Nišu, pa možda Leskovac, Vranje (mi smo samo u Vranju bili izgubili najmanje 1/2 sata, jer je bus morao da se natankuje na "specijalnoj" pumpi u sred Vranja!), pa na makedonskoj granici bar sat vremena, pa na grčkoj granici zna da bude i do 3 sata (ne uvek ali kako se kome zalomi)... rano smo stigli na trajekt i prešli na Tasos (10h), ali ne lezi vraže, još 2 sata smo izgubili čekajući u Limenasu dok ostali putnici, koji tu silaze, nisu bili raspoređeni u svoje vile. Tako da, ako stignete u bilo koje vreme pre 12h treba da budete happy! ;)

Уф, то је онда 22 сата путовања....:(

Potpisujem Dekija.

Ja išo tri puta busom. Prvi put 12 sati, drugi put 14, treći put 16.
Ove godine sam odustao od busa jer bi verovatno bilo 18 (kako je krenulo) :lol:

Prošle godine polazak zakazan za 17, krenuli u 18 jer smo čekali da neki rasejani bračni par skokne kući po pasoše koje su zaboravili.

Pa skupljanje putnika po svakom većem selu uz auto-put.

Pa da se ispoštuju poslovni prijatelji iz Predejana, jedno 45 minuta.

Pa granice.

Čak sam stekao utisak da su namerno razvlačili i odugovlačili put kako ne bi suviše rano stigli na odredište jer je ulazak u sobe od 12. Tako da smo veštački produžavali pauze. Prve godine smo čak namerno ušli u jutarnju gužvu u centru Soluna a vodič nam je objasnio da je to baš zbog toga da ubijemo još vremena, kako ne bi stigli prerano.

Ja sam odlucio da idem u jednom cugu i racunam da cu da stignem za jedno 12 sati sa svim stajanjima, granicam i trajektima. Inace Beograd -Tasos je nekih 830 km pa racunam na jedno 8,5 sati ciste voznje, jedno 2 sata granice i trajekt i jedno 1,5 sat na pauzama i odmaranjima. Tako da ako krenem oko 10 uvece da stignem oko 11 pre podne po njihovom vremenu.
Da li je to ostvarivo mogao bi neko da napise ko je vec isao kolima na Tasos.

Što se tiče vremena za koje stižete kolima na Tasos ne zanosite se da se može stići za 8-9 sati (pa čak da vozite kao na auto trkama).Najviše vremena se gubi na naplatnim rampama Bubanj potok Niš (2005 smo na njima čekali 2 sata zato što smo utrefili isto vreme kao i Turci gastarbajteri ) pa kroz Makedoniju (ograničenja brzine), granice... pa Keramoti. Kada stignete u Keramoti i vidite trajekt da pristaje, procenite po gužvi da ulazite baš u taj trajekt proći ći bar još sat ,sat i po dok se ne iskrcate u Limenasu (potrebno je vreme da se silna kola iskrcaju, nova ukrcaju po ponovo iskrcaju na ostrvu).
Mi iz NS krećemo oko ponoći i stižemo u Limenas oko 12-13 časova uz minimalna zadržavanja na granici, sa minimalnim pauzama i kada se odmah ukrcamo na trajekt.
Ljudi, pa idete na odmor ,uživajte i u putu.Ništa vam ne vredi da jurcate na putu kad u apartmane ulazite tek oko 13-14 časova(srećnici su oni koji mogu da se ranije smeste).

Ja sam odlucio da idem u jednom cugu i racunam da cu da stignem za jedno 12 sati sa svim stajanjima, granicam i trajektima. Inace Beograd -Tasos je nekih 830 km pa racunam na jedno 8,5 sati ciste voznje, jedno 2 sata granice i trajekt i jedno 1,5 sat na pauzama i odmaranjima. Tako da ako krenem oko 10 uvece da stignem oko 11 pre podne po njihovom vremenu.
Da li je to ostvarivo mogao bi neko da napise ko je vec isao kolima na Tasos.

Potpuno ostvarivo,bili prosle godine,samo tempiraj ako mozes da stignes na vreme za trajekt da ne cekas i na konju si,samo vodi racuna da uklopis stizanje na zeljeno mesto sa vremenom ulaska u sobu jer mi smo na parkingu cekicali 2 i po sata dok nas nisu pustili u apartman

Potpisujem Dekija.

Ja išo tri puta busom. Prvi put 12 sati, drugi put 14, treći put 16.
Ove godine sam odustao od busa jer bi verovatno bilo 18 (kako je krenulo) :lol:

Prošle godine polazak zakazan za 17, krenuli u 18 jer smo čekali da neki rasejani bračni par skokne kući po pasoše koje su zaboravili.

Pa skupljanje putnika po svakom većem selu uz auto-put.

Pa da se ispoštuju poslovni prijatelji iz Predejana, jedno 45 minuta.

Pa granice.

Čak sam stekao utisak da su namerno razvlačili i odugovlačili put kako ne bi suviše rano stigli na odredište jer je ulazak u sobe od 12. Tako da smo veštački produžavali pauze. Prve godine smo čak namerno ušli u jutarnju gužvu u centru Soluna a vodič nam je objasnio da je to baš zbog toga da ubijemo još vremena, kako ne bi stigli prerano.

Mi smo prosle godine stigli na trajekt u 7 ujutru.Prosto sam se izneneadio kad sam se probudio ujutru u autobusu. Mislio sam da smo na primer tek negde presli makedonsko grcku granicu, a ono mi vec u 6 stigli pred Kavalu. U 9 i 15 ujutro smo vec bili na kupanju.

Bio sam ja predhodne dve godine, u Litsi pa ti mozda mogu pomoci, ali mi moras reci sta te zanima konkretno?

Е, и ја идем тамо. Занима ме смештај, колико пристојно то изгледа, мало ми се не допада оно што видех у проспектима.
Како је опремљен студио?
Како изгледа плажа, да ли је близу виле?
Има ли неких супермаркета тамо?
Колико је далеко Потос, може ли се одшетати са децом донде?
(Ух, свашта ме занима, крећем за који дан!) :)

ima ovde na temi, preporucili su motel, valjda na autoputu, mislim i da ima br telefona, 10 E po osobi

druga varijanta je dojran, motel istatov, cena ista, isto ima na temi, ili na forumu, potrazi

ceo plan je laganica

jedan od postova, mislim da su strane od 47-51 na temi grcka

Ja imam jedan dobar predlog gde da prenocite, posto sam od Gevgelija ja vam predlazem da prenocite u Gevgelija.
prvi predlog je hotel Jugo,mada vam ne predlazem posto je dosta skupo evo vam link i uveritese http://www.apollonia.com.mk/ceni.htm
drugi predlog vam je hotel Flamingo koi se nalazi na samoj granici i je jedan od najluxuznii hotel u makedonii izgradjen je pred jednu godinu ali i tamo je dosta skupo, a treti predlog vam je motel Asik koi se nalazi u centru grada odma nasproti hotel Jugo i je dosta dobar motel i nije skupo 10 eura po osobi vidim da dolaze dosta srbi da prespavaju posto zivim odma do motel.
Ako resite da prenocite ovde onda ja vas vodim na kafu i da vas prosetam niz grad.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Е, и ја идем тамо. Занима ме смештај, колико пристојно то изгледа, мало ми се не допада оно што видех у проспектима.
Како је опремљен студио?

Strpi se još koji dan pa ćeš saznati :lol:

Ala si joj objasnio.

Ma bolje da joj ne objašnjavam, da joj ne kvarim letovanje unapred.
Da tek razmišlja da uplati pa i da joj neko nešto kaže, ovako pošto je već uplaćeno a polazak se približio - džaba ti raspitivanje.
Putuj igumane!

Šalim se naravno. Super je, sve je super. Tasos je super. Biće vam super. Opušteno. Super.

Poslednja izmena:
Ма, распитала сам се генерално о Тасосу, о Пефкарију посебно,али ме вила Литса занима,тек да знам шта ме чека. За супермаркете питам да знам да ли треба да понесем неку храну или могу тамо да купим довољно.
Прошле године били смо у прелепом месту на Халкидикију, тамо смо имали све што нам је потребно, али ми Пефкари делује много мањи. Ето!

Ма, распитала сам се генерално о Тасосу, о Пефкарију посебно,али ме вила Литса занима,тек да знам шта ме чека. За супермаркете питам да знам да ли треба да понесем неку храну или могу тамо да купим довољно.
Прошле године били смо у прелепом месту на Халкидикију, тамо смо имали све што нам је потребно, али ми Пефкари делује много мањи. Ето!

Evo sad ozbiljno.
Igrom slučaja u busu smo upoznali ženu koja je prošle godine odsela u toj vili. Bili smo joj jedan dan u gostima i proveli sat - dva u njoj.

Vila je generalno ok. Sobe su ok - nameštaj, kreveti, čisto, uredno.
Ima lepu baštu sa nekim zezalicama za decu.
Jedino pogled sa terase baš i nije neki, gleda u neka relativno zapuštena dvorišta i kuće ispred.
Vila je inače odmah pored glavnog puta, ali između nje i puta postoji prillično veliko dvorište a prozori i terase gledaju na kotra stranu pa nema buke.

Što se tiče blizine plaže - pa nalazi se praktično na najudaljenijoj tački od plaže. Ali Pefkari je toliko mali da je razdaljina zanemarljiva (2-3 ili 5 minuta hoda).

Pefkari inače nije mesto već lepa uvala sa 4-5 porodičnih hotelčića i nizom tavernica.
Plaža je ok, delimično pesak delimično šljunak. Nisam primetio neku veću, odnosno bilo kakvu prodavnicu. Postoje 2-3 kioska i to je to.

Do Potosa, gde ima sve, ima oko 700 metara ali čini mi se da mora da se ide uz magistralu (mada verovatno postoji i neki drugi putić ali ga nisam otkrivao).

Eto, nadam se da sam bar malo pomogao.

U svakom slučaju, pripremite se na jedan lep opušten odmor, kakav u stvari treba i da bude. Jer Tasos je ko stvoren za to.
Pozdrav i srećan put!

Evo sad ozbiljno.
Igrom slučaja u busu smo upoznali ženu koja je prošle godine odsela u toj vili. Bili smo joj jedan dan u gostima i proveli sat - dva u njoj.

Vila je generalno ok. Sobe su ok - nameštaj, kreveti, čisto, uredno.
Ima lepu baštu sa nekim zezalicama za decu.
Jedino pogled sa terase baš i nije neki, gleda u neka relativno zapuštena dvorišta i kuće ispred.
Vila je inače odmah pored glavnog puta, ali između nje i puta postoji prillično veliko dvorište a prozori i terase gledaju na kotra stranu pa nema buke.

Što se tiče blizine plaže - pa nalazi se praktično na najudaljenijoj tački od plaže. Ali Pefkari je toliko mali da je razdaljina zanemarljiva (2-3 ili 5 minuta hoda).

Pefkari inače nije mesto već lepa uvala sa 4-5 porodičnih hotelčića i nizom tavernica.
Plaža je ok, delimično pesak delimično šljunak. Nisam primetio neku veću, odnosno bilo kakvu prodavnicu. Postoje 2-3 kioska i to je to.

Do Potosa, gde ima sve, ima oko 700 metara ali čini mi se da mora da se ide uz magistralu (mada verovatno postoji i neki drugi putić ali ga nisam otkrivao).

Eto, nadam se da sam bar malo pomogao.

U svakom slučaju, pripremite se na jedan lep opušten odmor, kakav u stvari treba i da bude. Jer Tasos je ko stvoren za to.
Pozdrav i srećan put!

Mnogo hvala na info!
meni je zaista bilo bitno da znam da je ono osnovno(sobe,higijena...) kako treba,a za ostalo na licu mesta...
I drago mi je da neko ipak zna tu kuću ,pošto vidim da je nisu spominjali,ne bih volela da budem zamorče...:D
Pozdrav!

Како је опремљен студио?

Srećan put i molim te piši kad se vratiš....barem neki utisak,meni bi značilo!:mrgreen:

Back