Bolje nemojte da citate te strane forume, oni se stvarno opterecuju kojekakvim glupostima.
Naravno da u vodi ima jezeva, ali samo uz stene ili na nekim divljim plazama. Ja licno ni na jednoj zvanicnoj (uredjenoj) plazi na Tasosu, osim u nekim divljim stenovitim uvalama, nisam videla nijednog jeza. Meduza takodje nema.
Na pojedinim plazama ima dugackih, klizavih, kamenih ploca, pa je otezan ulazak u vodu (npr. na Metalia beach-u) ili ima ostrih kamencica, ali i to se resava dobrim gumenim sandalama za vodu ili perajima.
Gusteri, ne secam se da sam videla nekog, a cak i da je neki protrcao, to bi mi bilo sasvim normalno za prirodni ambijent u kojem sam bila. Osim toga, poznato je da gusteri beze od ljudi, ne napadaju...he, he, he. Pa i ovde kad naletis na gustera, on odmah smugne u travu.
Ose. Da bilo ih je, ali ni vise, ni manje nego li u drugim delovima Grcke ili bilo gde kod nas kad izadjes u prirodu. Sedi na klupicu na Adi Ciganliji, izvadi klopu i sokic na sto i eto ti i osa. To je potpuno normalno kad si leti napolju u prirodi, ali odgovorno tvrdim da se ne radi ni o kakvoj najezdi ili nekom zabrinjavajucem broju.
Komarci. Preko dana ih nema. Uvece ih, na moje iznenadjenje napolju, tokom setnje, nije bilo, ali su ulazili u sobu – ukljucis aparat sa tableticom i resen problem. Secam se da ih je u Paraliji uvece tokom setnje bilo i da su me izlidjivali, sto na Tasosu nije bio slucaj. Osim toga imas u nasim apotekama domaci preparat u stiku, bez mirisa, protiv komaraca, specijalno pravljen za lovce i ribolovce „REPELIN stick“ – odlicna stvar (mnogo bolji od cuvenog Autana).
Ljudi, opustite se. Tasos ne moze da vam se ne svidi. Priroda je divna, ima preko 66 lepih plaza, more je kristalno cisto i prozirno... napravite dobar izbor odredista i agencije preko koje cete ici i UZIVAJTE!!!