TASOS - u reči i slici

Za tu kintu možeš da odeš na Rodos, a hotel ima sve, od saune do dir. net veze iz sobe + vrtić za klince..
Ali, kad su u pitanju deca i Tasos, onda je T. odl. destinacija. U Turski ne bih išao, ne privlači me..Hotel se zove, ne bi trebalo da sam zaboravio ..kucati na Googlu: Mediteranen, Rhodes, Grc

HeBePoBaTaH_:
Za tu kintu možeš da odeš na Rodos, a hotel ima sve, od saune do dir. net veze iz sobe + vrtić za klince..
Ali, kad su u pitanju deca i Tasos, onda je T. odl. destinacija. U Turski ne bih išao, ne privlači me..Hotel se zove, ne bi trebalo da sam zaboravio ..kucati na Googlu: Mediteranen, Rhodes, Grc
Bili smo pre 2 godine, pa malo da promenimo.
Nikad nismo bili na Tasosu, a sad nam bas odgovara varijanta plaza i izlezavanje.
A shvatila sam da je ovaj hotel za tu varijantu idealan.
Nisam sigurna da Rodos izadje jeftinije, jedino sto je avionom.
Ali mi smo planirali i da 2 dana provedemo u Solunu, mozda jos nesto i smislimo usput.

Isto to i mene interesuje, krajem jula (takodje prvi put) idemo na Tasos ja i verenica(tada bi trebalo da mi bude zena:) nasim kolima bez obezbedjenog smestaja! Kakav je put, krecemo iz Nisa, koje vreme je najbolje za polazak? gde se uzima trajekt? koliko para nam treba otprilike? bitne su nam lepe, peskovite plaze, cisto more, dobra hrana( u restoranima), zalazak sunca... Da li nesto treba kupiti pre prebacivanja na ostrvo?.. HVALA UNAPRED NA ODGOVORIMA

Prvo-nisam sigurna da na Tasos treba ici bez obezbedjenog smestaja u sred sezone!Letovala sam tamo i u julu i u avgustu i mislim da je uvek sve puno!A cene-kad ovako pokusas pre da rezervises telefonom ili mailom ispadnu vece nego isto to preko agencije!Mozda samo nadjes nesto u kucama koje su van svakog naselja sto i ne mora da bude strasno kad si kolima.
Sto se puta tice-nema brige,super je!Treba krenuti sto ranije,tj.biti na granicama sto ranije jer je guzva manja.Dakle-do Soluna,tj pre ulaska u Solun skrenuti ka Kavali,tu ima trajekt,ali je bolje produziti dalje,do Keramotija-tu je put trajektom kraci,jeftiniji i trajekti idu svaki cas(naizmenicno plavi i crveni)cena za vozila je od6-8E,za odrasle 1,6 a za decu 0,8E.Ja za smestaj preporucujem jug ostrva-Pefkari,Potos a lepih plaza,romanticne prirode ima svuda.Nista nije daleko jer je ostrvo 100km u obimu.Ako cete se hraniti po restoranima nista posebno ne treba da kupujete ranije,na ostrvu ima svega neophodnog,a ko hoce da sprema hranu bolje da stosta odavde nosi jer je kod nas jeftinije.
A Tasos je kao stvoren za parove...Uzivacete sigurno! :D
P.S.Bolje je da obezbedite smestaj unapred-smanjicete frku pri dolasku,a necete se potrositi vise nego da sami trazite kad stignete.

Vesna Ks:
Sto se puta tice-nema brige,super je!Treba krenuti sto ranije,tj.biti na granicama sto ranije jer je guzva manja.Dakle-do Soluna,tj pre ulaska u Solun skrenuti ka Kavali,tu ima trajekt,ali je bolje produziti dalje,do Keramotija-tu je put trajektom kraci,jeftiniji i trajekti idu svaki cas(naizmenicno plavi i crveni)cena za vozila je od6-8E,za odrasle 1,6 a za decu 0,8E.
Da li je dovoljno da se krene iz Beograda recimo u 5-6 ujutru ili bolje ici nicu i krenuti oko 10?

Mi uvek u Grcku idemo iz Vranja(tamo su svekar i svekrva),tako da nam je put mnogo kraci nego vama iz Bg.Prosle godine smo bili nestrpljivi pa smo posli oko ponoci,granice smo bukvalno za po 15min prosli i bili u Keramotiju vec u 6.30 po nasem vremenu,pa smo uz kaficu cekali da pocnu trajekti da rade,kod tek probudjenog kafedzije Grka.Tako smo i u Pefkariju bili rano i dugo cekali da nas puste u apartmane.Dakle,ovako rano nije potrebno stici.Ko moze da vozi nocu,mozda je dobro da krene iz Bg u periodu od 00-02h.Ali nikada se sigurno ne moze predpostaviti kolike ce guzve biti na granicama,za trajekt...a i nema veze,vazno je da se lepo stigne,a svi cinioci putovanja treba da budu shvaceni kao deo godisnjeg odmora i ne treba da opterecuju-odmor mi pocinje cim izadjem iz kuce,a ne tek kad stignem na odediste.U svemu se moze uzivati-samo to tako treba posmatrati! :-D

coka 24:
Hvala vam svima na odgovorima stvarno mnogo znaci kad ti neko sve tako objasni o destinaciji na koju ides.Da li ste citali ovaj zadnji opis Limenarije i sta kazete o tome?
Evo, upravo sam procitala i ne znam sta da kazem na to o smestaju,kolima...U toku ona dva letovanja na Tasosu dozivela sam samo jedan kraci letnji pljusak.Znam da je 2002 u junu i julu bilo tamo puno kise sto je stare,redovne goste vrlo cudilo,kazu nikada nisu doziveli toliko kise na Tasosu.Limenarija jeste nizbrdo ka moru,ali da kola odu u more...nije mi jasno.E,da je Limenarija teska selendra nikako ne bih mogla da se slozim.Ali,ko zna sta ljudi ocekuju,koliko se raspitaju gde idu,koliko se potrude da pogledaju slike...kada smo prvi put putovali busom i stigli na Tasos,nama je zastajao dah pred predelima koje smo videli uzivo,a pre toga ih vec videli na slikama dok smo se pripremali,a u isto to vreme psovao je par koji je sedeo ispred nas(one"savremene"face u trenerkama,patikama,sa brdom zlata na sebi uz putnu,sportsku garderobu)"majku im grcku,ovu pustaru nam prodaju..."Bili su nezadovoljni i kada smo se vracali"pustara,beda,samo more i kamenje,bedene krpe,nemas nasta ni 100E da potrosis..."Normalno,svako ima svoje vidjenje,ali se bar treba potruditi da malo bolje shvatis gde ides.I da znas da ako izaberes najjeftiniji smestaj,nemozes ocekivati neki luksuz i bes.I nikada nismo cekali da nas usluze,bas nam je ta brzina i ljubaznost usluge uvek prijala,a mnogo puta smo sedeli u Limenariji,na raznim mestima.E,sad...mozda je ljude poterao baksuz pa im je sve islo bez veze... :?:

Poslednja izmena od moderatora:
Ja nisam bila ali mislim da Limenarija sigurno nije selendra procitala sam dovoljno opisa i mislim da cu biti zadovoljna pogotovo zato sto zelim da idem na pravi odmor da uzivam preko dana na tim lepim plazam a uvece da prosetam i popijem negde kafu sok ili pojedem sladoled itd.Ja ne idem u Limenariju nego u Limenas tacnije Makrijamos ali planiram da posetim i Limenariju i sva ostala mesta na Tasosu koja ste tako predivno opisali.Samo sam se zacudila kad sam procitala taj opis da su kola zavrsila u moru.

Planirala sam i posto sam vec u tom delu Grcke da jedan dan posetim i Kavalu zato sam pitala kad ima zadnji trajekt uvece za Tasos.Da li je neko od vas bio u Kavali kako je, znam da je ovo tema o Tasosu ali mislim da se nisam udaljila od teme posto Kavalu planiram kao jednodnevni izlet sa Tasosa da li je neko isao tako.Prosle godine sam bila u Pefkohoriju i isla sam u Solun na jedan dan kao i u Magic park uvece pri povratku iz Soluna pa sam sad mislila da vidim i Kavalu

Back