TASOS - u reči i slici

Hvala puno bokaruki, bas si me utesila :).

Vidim da su vam dali da birate u koji apartman hocete, a u agenciji su nam rekli da to ne moze.
Mi smo uzeli cetvorokrevetni i nadam se da je blizu plaze zato smo i mi izabrali Pahis.

Znaci srpski prolazi :klap:...

Ima li potrebe da vucem peskire, kakvi su njihovi?
E da jel se placaju lezaljke na plazi?

Vidim da su vam dali da birate u koji apartman hocete, a u agenciji su nam rekli da to ne moze.
Mi smo uzeli cetvorokrevetni i nadam se da je blizu plaze zato smo i mi izabrali Pahis.

Ne možeš odavde da rezervišeš koji hoćeš apartman, ali tamo će ti izaći u susret u svemu, koliko je to moguće, stvarno su ljubazni i uslužni.
Svakako je svaki apartman blizu plaže (osim onih novih, ali mislim da njih tek isprobavaju, da li imaju prođu-bar sam ja stekla takav utisak). Ceo taj kompleks kućica u kojima su sobe prostire se paralelno sa plažom i potpuno je svejedno u kojem si - svi su na minut i po laganog hoda do plaže. Sećam se da sam negde na forumu pročitala da je "tako blizu da roditelji ostave malu decu u sobi da spavaju a ona sama dođu na plažu kad se probude". Bukvalno je tako blizu, mada ja baš ne bih ostavljala malo dete bez nadzora, bilo gde na belom svetu.
Peškiri su pristojni, hotelski, ne baš luksuzni, ali čisti, ima ih dovoljno(za telo-veliki, za lice i za noge).
Plaćaju se ležaljke-2 evrića po ležaljki, dva suncobran. Pitaj slobodno ako treba još nešto, a pogledaj i Nikanin blog ima dobre fotke hotela i plaže.
E da, mislim da su u onoj "glavnoj zgradi" iznad restorana samo dvokrevetne sobe, nisam sigurna, ali nekako su tu bili parovi, a u kućicama porodice sa decom. Tako da ne moraš da brineš zbog mirisa(koji ja nisam ni osetila).

dsc00282m.jpg

Evo koliko je daleko restoran od plaže-ovo je slikano sa naše terase

img2411q.jpg

Lepa plažica Glifoneri, sledeća uvala od Pachisa prema Limenasu, ne mora da se izlazi na glavni put, sporednim putićem koji ide pored restorana ide se i samo se sledi putokaz za Tavernu Glifoneri koja je na plaži i skroz je ok, ima i tuš i pristojan wc i dobru klopu.
Bitno za ovu plažu: ima ovu skakaonicu, ima stene a ima i pesak, ima puno prirodnog hlada i hlada u vodi(što je retko i čega nema čak ni na Pachisu).

Koliko se secam cetvorokrevetne sobe (dva kreveta + dva na sprat) se nalaze na spratu i gledaju prema putu, a ne prema moru. Na terasama je veci deo dana sunce (od 10.00 do 17.00) tako da ponesete neki suncobran ili nesto slicno da vam koristi za terasu. Do plaze ima nekih 5 metara kroz dvoriste, 3 metra da se predje putic i jos nekih 20-30 metara do vode odnodno ukupno oko 30 metara ili u vremenu oko 30 sekundi.
Sobu ne mozete da birate, ali ako vam se ne svidja mogu vam je zameniti cim se neka isprazni.
Peskira ima ali ne bas dovoljno tako da treba nesto i poneti.

Mozes li reci nesto vise o toj privatnoj plazi posle Psili Amosa? Kako stici do nje? Ima li prirodnog hlada, suncobrana, guzve na plazi? Ako je privatna, pretpostavljam da se naplacuje ulaz :think:

Kada sam rekla da je to privatna plaža, bukvalno sam to i mislila. Na Tasosu se nigde ne naplaćuje ulaz osim an Makrijamosu. Ova plaža se nalazi u okviru privatnog poseda i nema nikakvu komercijalnu upotrebu. Vlasnici nisu bili tu, tako da se moglo prići plaži, ali ne znam da li je to slučaj kada su oni tu...:think: Ne vidi se sa magistrale, samo asvaltirani put koji vodi do kapije tog poseda. Svaki put kada smo prolazili stajala su bar dva automobila na tom putiću, tako da vam to može biti odrednica. Parkirate tu, a zatim peške krenete pored ograde tog poseda. Postoji i prirodan hlad, imaju i stene...
Može se i kolima doći do nje, ali mi nismo uspeli da provalimo kako... Mala je plaža,ali nam je prijalo da posle gužve na Paradise plaži budemo na plaži sa još samo šestoro ljudi!

Ja idem na Pachis za 10 dana po drugi put ove godine.
Ja idem na desni deo plaze kod Katerina i Filio apartmane gde se plaza svaki dan cisti od trava i pesak je cist ,a najbolji je prirodni hlad gde deca mogu slobodno da igraju u pesku a da ne izgore i more je plitko pa i deca sa 3 godine mogu sama da ulaze i izlaze u vodu.
to je jedna od retkih plaza celoj severnoj Grckoj na kojoj jos moze da se nagu morski konjici (ako gnjurite) mozda je moj ukus los ali ja na Pachis idem zadnjih 5 godina i dolazio bih uvek kad mogu.:D

Back