Borac za prava zivotinja
Legenda
- Poruka
- 51.037
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja ne verujem da je to Bog ikada tražio.Koji je to Dobri Bog koji traži žrtvovanje nedužnih (životinja ili dece) i po čemu je to ON DOBAR?![]()
Ma, sumnjiv je i bosiljak... i voda...
Sve to miriše na paganstvo...![]()
To nisi nikako smeo da izjavis, prijatelju, bices proglasen za najgoru jeres, ako vec nisi.
![]()
Hajde da vratimo malo ovu temu... i da je proširimo...
Mudraci sa Istoka su doneli poklone, koji nisu bili jeftini. Bili su najvrjednija roba tog vremena...
ZLATO - je financijski osiguralo putovanje Josipa, Marije i malog Isusa u Egipat.
TAMJAN - Skupocen poklon, ulje koje se koristilo za pomazivanje. Svaki izraelski kralj je bio pomazan. Pa ipak, nijedan predstavnik iz redova sveštenstva nije došao da pomaže dete. Bog je poslao svoje predstavnike da pomažu Kralja Isusa.
SMIRNA - lepa mirišljava guma od malog trnovitog drveta, iz Arabije. Korišćena je kao parfem prilikom pripreme za pogreb. Veliko duhovno značenje je da se smirna ne pojavljuje samo prilikom Isusovog rođenja, nego je ona ponuđena Njemu, zajedno sa vinom, na krstu, a takođe je i pomazan njome prilikom polaganja u grob.
Da si više čitao Bibliju od Kule stražare, video bi da se tamjan spominje u Otkrivenju 5, 8.
A ti mislis da je to isti tamjan koji koriste svestenici danas?
![]()
Da si više čitao Bibliju od Kule stražare, video bi da se tamjan spominje u Otkrivenju 5, 8.
Sastav ulj za pomazanje i mirisa za kad nalaze se u Izlazku 30 poglavlje. A znacenje tamnjana je sledece:
A product of incense trees and bushes of certain species belonging to the genus Boswellia, which are related to the turpentine, or terebinth, tree and also to trees producing balsam and myrrh. They are native to parts of Africa and Asia. The Hebrew term for frankincense (levoh‧nah′ or levo‧nah′) comes from a root meaning “be white” and is evidently drawn from its milky color. The Greek li′ba‧nos is derived from the Hebrew.
![]()
Sastav ulj za pomazanje i mirisa za kad nalaze se u Izlazku 30 poglavlje. A znacenje tamnjana je sledece:
A product of incense trees and bushes of certain species belonging to the genus Boswellia, which are related to the turpentine, or terebinth, tree and also to trees producing balsam and myrrh. They are native to parts of Africa and Asia. The Hebrew term for frankincense (levoh‧nah′ or levo‧nah′) comes from a root meaning “be white” and is evidently drawn from its milky color. The Greek li′ba‧nos is derived from the Hebrew.
![]()
Izvinjavam se, greška je moja jer sam više obratio pažnju na redigovanje teksta koji sam pripremao za prilog, nego na njegovu suštinu.Зар тамјан није смола која се користи за кађење ??? (...)
Hm, čemu to služi a usput i ne radi...
Mislim, koristili ga svi živi pre hrišćana... sve kulture... a zaživeo u Hrišćanstvu, posebno u Pravoslavlju...
Još nešto od starih dobrih paganskih običaja... ili je ipak nešto drugo u pitanju?
Ok. nekako se slaže uz molitvu... ali, zar nije moglo nešto drugo... obzirom na korene?
Gdje ces naci kadulju u Sibiru za Bozic?Znaci iz prakticnih razloga.Pretpostavljam...Hm, eto ti sad... a ja mislio ozbiljno... ccccc...
Josh neke biljčice su se koristile za kadjenje... i imale obredni karakter... zanima me zašto izbor pade bash na tamjan... a ne recimo na kadulju, lavandu...
Gdje ces naci kadulju u Sibiru za Bozic?Znaci iz prakticnih razloga.Pretpostavljam...
Hm, čemu to služi a usput i ne radi...
Mislim, koristili ga svi živi pre hrišćana... sve kulture... a zaživeo u Hrišćanstvu, posebno u Pravoslavlju...
Još nešto od starih dobrih paganskih običaja... ili je ipak nešto drugo u pitanju?
Ok. nekako se slaže uz molitvu... ali, zar nije moglo nešto drugo... obzirom na korene?