Tamis 2008

Izmedju Opova i Barande. Iako je protekle nedelje obilno padala kisa, put kroz njive je bio potpuno suv i u odlicnom stanju. Vodostaj na Mrtvom Tamisu kod Vencevog Vinograda je bio malo nizak i radila je manja stuka i bela riba, razna. Na tamisu malo dalje odatle je isto bio nizi vodostaj. Sarandzije su se vratile kuci mokrih gaca i prazne cuvarke. Ako je neko ulovio deveriku i babusku to je bilo pre devet sati ujutru. eh, da, radila je i stuka. Sve u svemu, u nedelju je bilo super na tamisu.

Pozdrav svima,

Moja ekipa je nazalost bez mene :dash: na tamisu u Idvoru. Tamo su vec 5ti dan i kazu da je sve super samo riba ne radi.
Pecaju belu i babusku ali nista drugo.
Kazu da je put u Idvoru OK, mada posle kise koja je najavljena za sredu neznam bas kako ce biti.

Svaka informacija je dobrodosla.
Nedja:

ljudi bio sam tamo (venchevi vinogradi) 08.06.08., proshao audijem (1988), 'ladno... jeste da je malo losh put, ali nije toliko strashno... Niste vi prolazili pored Morave, da vidite shta je losh put... Kazu nama panduri kad smo stizali ujutro u Opovo "nema shanse da prodjete", mi ochekivali ko zna shta...
kao shto rekoh, radila bodorka i sitna deverika... nishta krupnije

Dosao sam sinoc sa Tamisa kod Farkazdina. Ja sam imao srece da nadjem dobro mesto , ali tamo je nenormalna guzva , kao da cela Srbija samo tamo peca. Ako neracunamo babusku i sitnu deveriku , sto se moglo upecati na plovak koliko si hteo i po neki protvis na dubinca , niko u vidokrugu nije upecao nista .

Jel nekome palo na pamet da ribe mozda nema posle svih onih pomora ribe koji su ucestali u proteklih nekoliko godina. Kad tad se pomor u jednoj reci oseti i u drugoj. Drugi veliki problem su ribokradice. U tamisu je svake godine sve manje i manje ribe. Na kraju cemo plakati i za cverglanima. Naravno, ne sporim da vreme, vodostaj i ostale prirodne okolnosti ne uticu na ulov. U odnosu na sve ostale vode na kojima sam bio prosle i ove godine, ipak je Tamis bolji.

pazi ribe ima u tamisu.Recimo prosle godine smo gledali na sonaru bilo je neverovatno puno ali nije htela da jede nista,znacu ima je.Par dana nista a onda za 2-3 sata padne 5-6 sarana i to dobra

Hteo sam da kazem da u odnosu na proslu sezonu, na terenu koji posecujem, ima manje ulova. Tu racunam nas "normanlne" pecarose, ne racunam seljake sa dinamitom, strujom i slicnim "sportskim" sredstvima. Oni verovatno imaju dobar ulov uvek. Sve da im .....
A, izmedju ostalog tacno je da ima kad oce i kad nece. Kad ne radi riba, mozes da dubis na glavi, ali nista nece da se uhvati. Videcemo sad za vikend. Idem u nedelju na Mackov vir, pa cemo videti. Nadam se da su se prilazni putevi osusili. Svakako cu javiti.

ja sam bio juce na sakulama....................ima babuske od 300g koliko volis ja sam od 8h do 13 h imao 30 komada na sistem sa hranilicom sa 2 udice na crvica..............al me je iznerviralo to sto ista drugo nije htelo nema stuke kao 2006.............sarana su svi jurili ,al ga niko niej dobio sve u svemu svaka sezona je sve slabija i slabija.............izgleda da ce se sve svoditi ove godine na babusku u neogranicenim kolicinama.....meni je to toliko bilo dosadno da sam otisao u kola i zaspao i mrzelo me je da pecam vise..........:dontunderstand::otkacio:

Nedelja, 22.06.08. Prilazni putevi su odlicni. Voda malo opada. Nesto mi se cini da neko namerno pusta branu, kako bi nama koji mozemo da dodjemo samo za vikend oslabi sanse za ulov. Lepo se vidi na obali svez i mokar trag vodoastaja. Ja sam prosao bas slabo, kao i vecina koji su bili oko mene. Preko puta mene jedan kolega ribolovac ima svoje uredjeno mesto, na kom hrani ribu. On je ulovio sarana od jedno kilo i nesto. Njegov drugar je, koji je juce bio prvi put na pecanju, divnog li cuda, ulovio dve velike babuske, bas velike. Tek toliko da se covek upeca na pecanje. Kad se upeca, bice zarazen za ceo zivot. :).
Sve u svemu. Priroda je lepa, Tamis je lep, ali dobre ribe bas nesto i nema.
U nedostatku bolje teorije i boljih dokaza, pod cime podrazumevam da se na ovom mestu niko od nas bas i ne hvali ulovom, i dalje cu tvrditi da ove godine ima mnogo manje ribe nego prosle.

P.s. Tamis je i dalje mutan. Nema nameru da se izbistri u skorije vreme.

Bio i ja u subotu u Sakulama...

Ne mogu da se pohvalim ulovom ali imao sam jednog sarana "kilasa" i par babuskica... Pecao sam iskljucivo na kukuruz secerac. Ostali ribolovci u mojoj blizini su prosli samo sa babuskicama, a jedan cica, malo dalje, je imao sarana 5,5 kg (bar mi tako rekose, ja ga nisam merio ali i izdaleka izgleda pristojno :) )

Tamis je definitivno u opadanju (6-7 cm dnevno), mutan... Ali ima dosta sitne ribe koja brzo "ocisti" kukuruz sa udice. Pecanje su mi prekinuli neki klinci koji su dosli da se kupaju ...

Poslednja izmena:
Zaboravih da postujem jednu vaznu primedbu!

Vecina ribolovaca u Sakulama je stoka (u nedostatku boljeg pojma posluzice i ovaj)! Kolicina najlon kesa, plasticnih flasa, konzervi i sl. po obali a bogami i onih koje plivaju Tamisem je zaprepascujuca. Povrh svega, gledaju me kao poremecenog idiota sto nakon pakovanja pribora svo djubre (i moje a i ono koje sam zatekao tamo od jutra) pakujem u kesu i stavljam u kola do prvog kontejnera...

To je u mnogome pokvarilo pecanje, bar meni...

Ljudi ima li tog sarana na Tamisu? Gde da idem sa drugaromna dva dana? Jel uzima boile?

Naravno da uzima,
uglavnom voće tipa jagoda, banana, ananas

Nego.........posle dva dana i dve noći (?) bezuspešnog čekanja šarana, moj tast se totalno prebacio na pecanje soma na crnu glistu i kedera i gle čuda ,na crnu glistu 2 kom. šarana 4 i 6 kg

Da li Vam to nešto govori?????

U Ferkazdin nije toliko strasno , retko ko ostavlja djubre , mada ima izuzetka. Ja svoje djebre vozim do Smedereva posto je tamo prvi kontejner uz put. Izgleda da ih nema po Vojvodini.

Svako normalan ce djubre koje je napravio, poneti sa sobom i baciti ga u kontejner. Ja ne ostavljam ni jedan komadic djubreta za sobom. 2Big ti si normalan, oni sto bacaju djubre gde stignu su nenormalni.
Jedan od razloga zbog kojih idem na manje poznata i zabacena mesta je i taj sto su na takvim mestima obale manje zagadjene.

Jel neko probao da lovi stuku? Prosli vikend je bilo, a ovaj ni da pipne.
Od sitne deverike i babuskica, nisam mogao da se odbranim, stalno su skidale kukuruz. Cak mi je dosao cverglan na kukuruz.

to je i mene iznerviralo na sakulama velika kolicina djubreta al neka ga ostavljaju samo i oni ce sedeti u tom istom djubretu kad se opet vrate tu?to ti je sve stvar vaspitanja i licne higijene i navike?a sto se mene tice ja vise u sakule necu pogotovo sto je guzva isto tkao i na Farkazdin>u pravu je slobodan da treba ici na zabacenija mesta..................ja sam priobao da se probijem na stevaniju pre sakula al kad sam ja bio bilo je jos blato icicu ovih dana pa vam javljam kako je bilo?

i jos nesto jedva cekam da u Srbiju udje u evropsku uniju videcemo onda kad budu stroziji zakoni da li ce p ojedinci moci ovako da se ponasaju da bacaju djubre ,truju ribe bacaju dinamit i ostale stvari u reke.tada ce vaziti zakon za sve isto........mislim da ce nama pecarosim biti puno bolej nego sto je sada

Back