Tama pada na Srbiju

Ako se formira Vlada SRS - DSS - NS:

• Ukupno glasova
    154
  • Anketa je zatvorena .
...u evropskom parlamentu Nemci kazu da nas moraju primiti u EU da ne postanemo, kako kazu, "nosac aviona" za ruske rakete - ovo sam cula na nemackoj tv...e pa sad neka neko kaze da ovi radikali nisu zasluzniji za nasu EU perspektivu od demokrata :)
hahah. e ovo je dobro.

uzgred, nije EU gadljiva na radikale i desničare kao što mnogi ovde zamišljaju. ako bude moglo da se i dalje privatizuje i zarađuje na nama, ostaće odnos isti.
a ako neko odluči da se q.r.či, od vlasti, tipa da počne ozbiljno da se zalaže za Kosovo ili počne da rasteruje investitore i strance, e tek onda se vraćamo u devedesete, jer će nam opet sesti na grbaču (kao da sad ne sede, al ajde).

Pre oko tri godine sam uvideo da je sadasnji DS jedna lopovska druzina ljudi u vrhu Stranke koji misle da su prepametni i da mogu "na finjaka" da nas prave budalama i sebi obezbedjuju evropska primanja za razliku od naroda koji zivi na ivici normalnog. Te lopuze treba izborima unistiti gore nego nekada SPS ako mislimo da povratimo ekonomsko i nacionalno dostojanstvo jer su napravili neofeudalno drzavno uredjenje i mi smo samo na papiru republika. I jos nesto - svaka cast svakome kao gradjaninu i mora da ima sva ljudska i gradjanska prava kao svako bez obzira na naciju i veru, ali SRBI shvatite da u ime interesa svih nas gore pomenutih, ovom zemljom MORA da vlada SRBIN jer samo takav garantuje puni patriotizam tokom mandata ! Za vodeca mesta drzavnog vrha po meni nema mesta za nesrbe kojima nista ne osporavam na nizim nivoima i u privredi. Samo sa SRBINOM na celu Srbija moze da ima zdravu nacionalnu politiku i bude dobrobitna za sve svoje gradjane, a takvog od II sv. rata na ovamo nismo imali i zato nam je ovako kako je a i sada se pokazuje - sta Tadica i Jeremica nesrbe zanima celovita Srbija za koju se samo deklarativno kao zalazu ( Tadic zna se, a Jeremic biografija :iz loze Hamdije Pozderca Titove uzdanice u Bosni, srednja skola donekle Bgd, pa zavrsetak London, faks teorijska fizika posle cega je kao pile iz klupe struke fizicar postao savetnik Dojce Bank (????), pa neki kampovi u SAD, pa pored sve sile generala bas on Tadicev savetnik kao ministra odbrane koga nasledjuje Sutanovac ( takodje kampovi u SAD) koji pak mirno javlja siptarima da slobodno uzmu sta ima treba od Srbije....) Nije shovinizam , ali je premnogo na bitnim mestima ljudi koji nose srpska imena i prezimena ili polovocno a nisu srbi i ne zelim da im osporavam strucnost ( mozda), gradjanska i ljudska prava, ali o stepenu patriotizma bi itekako mogli i trebali da vodimo racuna koliko su motivisani da se zrtvuju za srpske drzavotvorne i privredne interese.

Srbija za ulaganja rizičnija od Kazahstana

Agencija za utvrđivanje kreditnog boniteta "Dun & Bradstreet" svrstala je Srbiju, u najnovijem izvještaju, u zemlje visokog kreditnog rizika sa rejtingom DB5a.
Srbija se na aprilskoj listi Regionalnog rizičnog indikatora, koju su analitičari "D&B-a" napravili za 25 zemalja istočne i srednje Evrope i država nastalih posle sloma Sovjetskog Saveza, našla na niskom 15. mjestu, iza Kazahstana, a ispred Azerbejdžana.
Najbolji rejting među svim rangiranim zemljama ima Slovenija, koja je na prvom mjestu sa rejtingom DB2b, a slijede je Estonija, Mađarska, Slovačka i Češka. Hrvatska je na toj listi deveta, Makedonija trinaesta, a Bosna i Hercegovina sedamnaesta, dok Crna Gora nije rangovana.

SEEbiz.eu

http://www.pcnen.com/detail.php?module=2&news_id=29091

Koštunicin odgovor Solani

Predsjednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica odbacio je tvrdnju visokog predstavnika Evropske unije Havijera Solane da je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju statusno neutralan za Kosovo, uz poruku Solani da nije podesno da se poredi s njim ko više voli Srbiju.

"Iz izjave Havijera Solane moglo bi se zaključiti kako se on zalaže za Srbiju i da Kosovo ostane u Srbiji, a da sam ja protiv toga. A glavni Solanin argument glasi da je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju statusno neutralan za Kosovo", navedeno je u saopštenju premijera.

"Solana bi morao da vodi računa da su njegove zadužbine razne ruševine po Srbiji još vidljive, pa ako ništa drugo zbog toga nije podesno da se sa mnom poredi ko više voli Srbiju", zaključio je Koštunica.

http://www.pcnen.com/detail.php?module=2&news_id=29506

Ilić: Bićemo u vladi sa SPS-om

16. maj 2008. | 08:50 -> 10:27 | Izvor: Tanjug

Beograd -- Lider Nove Srbije Velimir Ilić najavio je da će buduću vladu činiti narodnjačka koalicija sa radikalima i SPS-om iako dogovor sa koalicijom oko SPS-a još nije postignut.

Ilić je za Blic dodao da optimizam temelji na osnovu dosadašnjih razgovora sa socijalistima. "Ta koalicija je na pomolu. Smatram da je svima sve prihvatljivo i postoji dobra volja da se postigne dogovor", rekao je on.

Na pitanje kako će prevazići razliku u stavovima sa članom koalicije SPS-PUPS-JS Draganom Markovićem Palmom, koji je za potpisivanje SSP-a sa EU, dok su narodnjačka koalicija i SRS protiv, Ilić je odgovorio da lider Jedinstvene Srbije samo insistira da se sporazum ne poništi odmah na prvoj sednici Skupštine Srbije.

Razgovori na nivou radnih tela

Srpska radikalna stranka, koalicija Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije i koalicija okupljena oko Socijalističke partije Srbije razgovore o mogućnosti formiranja koalicione vlade danas će nastaviti "na nivou radnih tela", rekla je potpredsednica SRS-a Gordana Pop-Lazić.

U razgovorima, kako je precizirala, neće učestvovati najviši funkcioneri tih stranaka.

Stranačka radna tela, prema rečima Gordane Pop-Lazić, počeće razgovore o pripremi koalicionog sporazuma na kome bi počivala buduća Vlada Srbije.

"Marković je samo tražio da se SSP 'a priori' na prvoj sednici ne poništi. On traži da se o tome razgovara, što je za nas prihvatljivo. Mi ćemo o tome razgovarati i to veoma brzo. Na kraju, mi taj sporazum nismo ni videli, tako da je sve otvoreno", rekao je Ilić.

Na pitanje šta bi lider DSS-a Vojislav Koštunica ponudio SPS-u i da li bi prepustio zarad te koalicije i bitna ministarstva, Ilić je odgovorio da "to ne zna", ali je dodao da, ukoliko bude formirana vlada narodnjaka, radikala i koalicije SPS-PUPS-JS, očekuje da Koštunica bude premijer.

Dokle vise ,kakva tama:!:
Kad DS i LDP traze podrsku od SPS zar to nije povratak u 90:!:

Tadić SPS-u predlaže formiranje socijalno odgovorne vlade
Tanjug - Pre 22 minuta

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić ima neformalne konsultacije sa koalicijom okupljenom oko Socijalističke partije Srbije (SPS) i predlaže joj formiranje socijalno odgovorne vlade koja bi obezbedila bolji život svim građanima.

Tadić smatra da izborna volja građana mora da se poštuje i da je za listu "Za evropsku Srbiju", kojoj su građani ukazali najveće poverenje, potpuno prihvatljiva vlada sa SPS-om, koja će nastaviti evropske integracije, braniti Kosovo u sastavu Srbije i raditi na principima privrednog jačanja i socijalne pravde, saopštila je pres-služba predsednika Srbije.

da li su neki od vas ovde pored slika iz 1993 okacili slike ljudi koji su u medjuvremenu u vreme demokratske vlasti umrli od gladi,da li je neko okacio sliku izbacenih i obespravljenih radnika sa svojih radnih mesta,da li je neko okacio sliku beograda i sliku jednog grada u provinciji da li je neko napisao kako danas prosecna plata u beogradskoj republici iznosi 400 evra a u provinciji 200 evra....eh ta demokratija-)

da li su neki od vas ovde pored slika iz 1993 okacili slike ljudi koji su u medjuvremenu u vreme demokratske vlasti umrli od gladi,da li je neko okacio sliku izbacenih i obespravljenih radnika sa svojih radnih mesta,da li je neko okacio sliku beograda i sliku jednog grada u provinciji da li je neko napisao kako danas prosecna plata u beogradskoj republici iznosi 400 evra a u provinciji 200 evra....eh ta demokratija-)

sve si u pravu sem ovog boldovanog..kojih crnih 200 eura..

u pravu si....u hotelu u kom sam se ja sad zaposlio preko leta cistacice rade za platu od 10 ili 11 hiljada,a mogu mislite koliko imaju cistacice po hotelima u fenci boegrad republic?

i ovo nije u redu..samo nekih 30% u BG-u mozhe da zhivi normalno..ostali se snalaze kako znaju..nije ti chudno ovoliko kriminala,klinaca koji vrshe oruzhane pljacke za plen od 10.000 din..nasilje na svakom koraku..

ti klinci koji napadaju druge i svoje vrsnjake su razmazena balavurdija koju bih ja da se pitam poslao sad preko leta na 45 stepeni na njive da se oslobode viska te energije jer kazne koje imaju su blage.rece 30 posto,u provinciji mogu da zive normalno samo feudalni gospodari a to nije ni 5 posto.

ti klinci koji napadaju druge i svoje vrsnjake su razmazena balavurdija koju bih ja da se pitam poslao sad preko leta na 45 stepeni na njive da se oslobode viska te energije jer kazne koje imaju su blage.rece 30 posto,u provinciji mogu da zive normalno samo feudalni gospodari a to nije ni 5 posto.

Pa kako onda tama pada na Srbiju, kad je već tamno da tamnije ne može biti? Samo što oni koji nemaju, ne mogu da se jave na forum sa svojim mišljenjem, nego siti raspravljaju o tome šta je za gladne dobro. Tama je davno pala, i neće se skoro razići koliko se ja razumem u antropologiju.

Др ( без тачке иза титуле) и да...др правних наука...у чему је проблем ?:)

U OVOME:

koshtunicaguaranicaum4.jpg

Naravno da je ova politicka kombinacija povratak u devedesete, jednostavno strani investitori ce poceti ubrzano da se povlace,
a investitorima sa Kube iz Indije, Belorusije i Rusije(nasim prijateljima), nece se isplatiti da ulazu u blokiranu i izolovanu zemlju od strane zapada...

beda.jpg

92-'94 su cige preturale po kontejnerima ova slika je Skorija , cica je srbin a mismo poceli da rovare po kontejnerima kada su dosli DOS-ovci. Ali eto svetla na kraju tunela.:lol::lol::lol:

Back