Talibani ubili Srbina

Оће то кад се трпаш где ти место није. Тај унхацер је пустио Зенге да протерају Србе, а слични миротворци, посматрачи и хуманитарци се налазе у нашој јужној покарјани.

Уницеф и сличне баханалије су класично срање, свака част људима који желе да помажу деци и сиромашнима, али да размишљају више о узроцима тог сиромаштва било би више ефекта. Овако док нису свесни да је интерес да пола света буде јадно и бедно њихов посао је сличан Сизифовом

Оће то кад се трпаш где ти место није. Тај унхацер је пустио Зенге да протерају Србе, а слични миротворци, посматрачи и хуманитарци се налазе у нашој јужној покарјани.

Уницеф и сличне баханалије су класично срање, свака част људима који желе да помажу деци и сиромашнима, али да размишљају више о узроцима тог сиромаштва било би више ефекта. Овако док нису свесни да је интерес да пола света буде јадно и бедно њихов посао је сличан Сизифовом
pa sumnjam da je on trcao gde mu mesto nije , mislim verovatno nije ocekivao da ce poginuti ali je sigurno racunao i na taj rizik sa obzirom na mesto i vrstu posla ,tako da je on sam odlucio da preuzme taj rizik ,kao i hiljade nasih ljudi na slicnim mestima , a ovo se desilo jednom od njih sto je statisticki gledano nista , bez obzira na licnu tragediju .

pa sumnjam da je on trcao gde mu mesto nije , mislim verovatno nije ocekivao da ce poginuti ali je sigurno racunao i na taj rizik sa obzirom na mesto i vrstu posla ,tako da je on sam odlucio da preuzme taj rizik ,kao i hiljade nasih ljudi na slicnim mestima , a ovo se desilo jednom od njih sto je statisticki gledano nista , bez obzira na licnu tragediju .

Sasvim tačno, ali statistika bi mogla da se izmeni, ako se nešto ne promeni u našim glavama.
Svaka čast svakom, ali ima i pametnijih načina da čovek izgubi glavu. Nije sve u lovi... mislim...

Не знам коме је из Србије место у изесном Пешавару :dash: Ако је наоружавао талибане против Амера онда риспект, ако се је ишао да у име светског мира и љубави међу расама и верама онда је лична трагедија као што си рекао и ништа више.

Marlone, dragi - vidiš li šta si učinio od Strele ? :heart::hahaha::hahaha:

Seti se toga - pre nego što prozoveš druge. :mrgreen:

Стварно се питам како ти не досади? Овде имаш око 50-ак никова, тамо седиш на оном "форуму" и водиш приватни рат ниског интензитета против Крстарице, јер очито имаш све мање следбеника. Чак и они најглупљи су укапирали с ким имају посла...

Стварно се питам како ти не досади? Овде имаш око 50-ак никова, тамо седиш на оном "форуму" и водиш приватни рат ниског интензитета против Крстарице, јер очито имаш све мање следбеника. Чак и они најглупљи су укапирали с ким имају посла...

Strelo ovde imam samo jedan nik. Srpsku policiju za svedoka, a što se tebe tiče --- ti si draga izgubljen slučaj :confused:

Војска пошто је растурена, мање више, војници у потрази за зарадом кренули су диљем света, да нуде оно што
знају да раде.
Њихова професија носи ризике и тамо и овде, према томе смрт једног професионалног војника није никаква вест.
У новинарству се лепо каже, није вест кад пас уједе човека, вест је кад човек уједе пса.

Не знам коме је из Србије место у изесном Пешавару :dash: Ако је наоружавао талибане против Амера онда риспект, ако се је ишао да у име светског мира и љубави међу расама и верама онда је лична трагедија као што си рекао и ништа више.
mesto je onome ko ima muda i ko zeli da zaradi dobre pare i spreman je na rizik , to uopste nema veze sa tim antiglobalistickim sranjima i debilnim ideoloskim propovedima tipa ovi su tamo zli , a oni drugi dobri .Sto bi njega trebao da boli qurac da pomaze talibanima ili Amerima , ide covek da zaradi pare i obezbedi familiju , na malo zanimljiviji nacin od trunjenja po kancelarijama , a sad sto se desi nekad i nesreca poput ove ,moze i u centru Beograda da ga ubije pijani kamiondzija .,yebiga desava se ,a verotno je to i rizik koji je preuzeo kada je tamo isao .

mesto je onome ko ima muda i ko zeli da zaradi dobre pare i spreman je na rizik , to uopste nema veze sa tim antiglobalistickim sranjima i debilnim ideoloskim propovedima tipa ovi su tamo zli , a oni drugi dobri .Sto bi njega trebao da boli qurac da pomaze talibanima ili Amerima , ide covek da zaradi pare i obezbedi familiju , na malo zanimljiviji nacin od trunjenja po kancelarijama , a sad sto se desi nekad i nesreca poput ove ,moze i u centru Beograda da ga ubije pijani kamiondzija .,yebiga desava se ,a verotno je to i rizik koji je preuzeo kada je tamo isao .

Слажем се, слободан избор. Ко хоће нек се прехрањује породицу петљајући се у унутармуслимаске конфликте и америчке глобалне зајебанције.

dm42ti.jpg

Овај човек, Френки, војни пилот, је сад у Судану, обучава тамо режимске снаге, за лову нормално и сад
ако погине, треба да отворимо тему овде...:roll:

Слажем се, слободан избор. Ко хоће нек се прехрањује породицу петљајући се у унутармуслимаске конфликте и америчке глобалне зајебанције.

Slažem se i ja i nesrećnog čoveka mi je žao, samo, kako neko reče, ovo otvara mnoga druga pitanja u vezi civilnog a jednog dana i vojnog angažovanja naših građana u tim kako kažeš "unutarmuslimanskim konfliktima".
Mene jeza hvata od onih obaveznih odlazaka u možda bliskoj nam budućnosti kao srpska podrška tim "američkim globalnim zajebancijama":zima2:
Za sada, odlazak u takva područja je stvar ličnog izbora.

Nisam obavesten.

Imas da procitas njegove mejlove iz Afganistana prijateljima na net-u. Ja sam ih cak nasao na srpskoj Wikipediji. Pishanje od smeha, toplo preporucujem.
pa ja nisam do nedavno ni znao da je bio tamo , dok nije izasao neki intervju gde je pricao o svojim gastarbajterskim danima ,mada je covek carina sto se tice muzike
kontam da su bili najbolja domaca punk grupa van NSa , a i sire :super:

Napad na luksuzni hotel u Pešavaru, 18 mrtvih, 60 povređenih
U Pakistanu poginuo Beograđanin Aleksandar Vorkapić, član misije UNHCR
Autor: Blic online | Foto:AP, AFP, Reuters | 10.06.2009. - 00:06 10:22

Aleksandar Vorkapić, član misije UNHCR, izgubio je život u utorak u napadu na luksuzni hotel u severozapadnom pakistanskom gradu Pešavaru, javila je sinoć, oko 23.50 časova po našem vremenu, agencija AP. Agencija dodaje da je Vorkapić imao 44 godine i da je bio "specijalista za informacione tehnologije" iz Beograda. Lokalna policija je saopštila da je život izgubilo najmanje 18 osoba, kao i da je još 60 ljudi povređeno u snažnoj eksploziji.

Jedna čitateljka Blic online je u utorak oko 22.00 sata javila da je, prema nepotvrđenim informacijama, "poginuo Beograđanin Saša koji je radio za UNHCR". Zvaničnik peševarskih vlasti Sahibzada Anis je za AP oko 22.30 časova potvrdio da je među žrtvama jedan stranac - srpski državljanin koji je u Pakistanu u misiji UNHCR, a među povređenima su jedan Britanac, Somalijac i Nemac. Agencije javljaju da povređena i jedna Nemica, zaposlena u UNICEF-u.
Amdžad Džamal, portparol WFP (Svetski program za hranu), rekao je da je u hotelu odselo više od 25 radnika UN. UN su jutros, po našem vremenu, saopštile da je pored Vorkapića u napadu poginula i Perseveranda So sa Filipina koja je radila za UNICEF.

Vorkapić bio u timu za hitne slučajeve
Generalni sekretar UN Ban Ki Mun osudio sinoć je teroristički napad na hotel u Pešavaru u kojem je stradao jedan radnik UN-a, prenosi agencija Sinhua. U saopštenju se navodi da je Ban Ki Mun "potresen zbog velikog broja ranjenih i poginulih, među kojima je i Aleksandar Vorkapić, član UNHCR-a.
"Vorkapić je bio deo tima za hitne slučajeve koji je nedavno došao u Pakistan kako bi pomogao lokalnoj zajednici koja prolazi kroz krizu sa izbeglicama", rekao je Ban Ki Mun.
"Još jednom, veoma posvećeni član tima UN-a se nalazi među žrtvama terorističkog napada koji ne može biti opravdan ni na jedan način", dodao je generalni sekretar. On je poslao poruke saučešća porodicama nastradalih, kao i vladi i narodu Pakistana.

U kamionetu 500 kilograma eksploziva
Policijski zvaničnik Liakat Ali rekao je da su se naoružani ljudi u kamionetu u utorak zaleteli ka hotelu "Perl kontinental", zapucali na stražare, posle čega se čula žestoka eksplozija. Napadači su digli vozilo u vazduh kada su se približili zgradi. Pretpostavlja se da je u kamionetu bilo oko 500 kilograma eksploziva, što je količina slična onoj koja je korišćena u septembarskom napadu na Meriot hotel u Islamabadu, kada je ubijeno 55 ljudi.
Pakistanske televizijske stanice prikazale su ranjene ljude oblivene krvlju kako napuštaju hotel i ulaze u kola hitne pomoći.
"Bio sam u Kineskom restoranu kada smo čuli pucnjavu, a onda i eksploziju. Sve je bilo u potpunom mraku i ljudi su počeli da viču i trče", rekao je kelner Ali Kan iz napadnutog hotela.
Pakistanski vladin islednik Sahibzada Anis naveo je da istraga pokušava da utvrdi da li se radi o podmetnoj eksplozivnoj napravi ili o samoubilačkom napadu. Pakistanski premijer Jusuf Raza Gilani osudio je napad, preneo je BBC.
Niko još nije preuzeo odgovornost za ovaj napad, ali se način na koji je izveden uklapa u nedavne akcije talibana. Inače, ovo je sedmi teroristički napad u proteklih mesec dana u Pešavaru.

Prošle nedelje u Pakistanu su talibanski ekstremisti osumnjičeni da stoje iza samoubilačkog napada na džamiju u regionu Uper Dir u blizini doline Svat kada je ubijeno oko 40 ljudi.
Talibanski ekstremisti intenzivirali su bombaške napade pošto je pakistanska vojska u aprilu počela ofanzivu u provinciji Svat i susednim distriktima severozapadno od prestonice Islamabada.
Pešavar ima 2,5 miliona stanovnika i nalazi se nedaleko od zona gde se pakistanska vojska bori protiv talibana.

Ali ovde naciuonalisti podržavaju Irak, Iran i Palestince, raznorazne Avganistance i slične, a samo zato što su protiv Amerike. Sad zato i ovo patriJote moraju da pozdrave, zar ne?

dm42ti.jpg

Овај човек, Френки, војни пилот, је сад у Судану, обучава тамо режимске снаге, за лову нормално и сад
ако погине, треба да отворимо тему овде...:roll:

Frenki? Mora da je Amerikanac... :mrgreen:

Ne, mislim da već sada treba otvoriti temu:

"promenio Srbsko ime u zločinačko Američko za pare neznase dokle će BoTa da nas uništava"

Ali ovde naciuonalisti podržavaju Irak, Iran i Palestince, raznorazne Avganistance i slične, a samo zato što su protiv Amerike.

Грешка. Подржавамо их јер се боре за ослобођење своје земље од капиталиста који немају шта да траже на туђој земљи. Ова смрт нека буде упозорење властима да не пошаљу више ниједног Србина да гине за НАТО-вце.

Грешка. Подржавамо их јер се боре за ослобођење своје земље од капиталиста који немају шта да траже на туђој земљи. Ова смрт нека буде упозорење властима да не пошаљу више ниједног Србина да гине за НАТО-вце.

Zašto iko misli da je on tamo poslat? :roll:
On je otišao dobrovoljno (odn. zbog para, ali svakako dobrovoljno)

Back