Taksi u Beogradu i njegove paprene cene

Ukoliko, kao taksista, odbijete da kroz Srbiju vozite izbeglicu koji u našoj državi boravi ilegalno, dospećete u opasnost da, zbog toga što niste pružili uslugu, kazni saobraćajni inspektor. Ukoliko, pak, pristanete da ga vozite, dovešćete sebe u opasnost da krivično odgovarate i to za trgovinu ljudima. ...
Taksista Milorad Marinković osuđen je pred somborskim Osnovnim sudom na pola godine zatvora, dve godine uslovno jer je od Beograda do Subotice vozio izbeglice iz Sirije. Oduzet mu je auto i dozvola za rad.
U trenutku kad ga je na autoputu presrela policija bio mu je uključen taksimetar. Po propisima, taksisti nemaju prava da odbiju klijenta. Taksi prevoznici isto tako nemaju prava da ikoga legitimišu, iako prevozom ilegalnih imigranata takođe krše zakon. Takođe nije jasno zbog čega je javnim autobuskim prevoznicima dozvoljeno da voze izbeglice, a taksistima ne.
Protiv oko 200 taksista iz Beograda vodi se postupak jer su vozili ilegalne imigrante.
Nemaju prava da odbiju da ih voze jer time vrše grubu diskriminaciju.
Trgovinu i krijumčarenje ljudi treba sankcionisati prema zakonu. U policiji nam je rečeno da su oni, privodeći ove ljude, samo postupali po nalogu tužilaštva.
Ipak, oni taksisti koji su samo pružali uslugu prevoza izbeglicama koje u Srbiji borave ilegalno, a zbog toga krivično gonjeni i osuđeni, pretrpeli su štetu jer u vreme trajanja sudskog postupka nisu mogli da obavljaju svoj posao.


 
118734211607502429524011-1.jpg
 
:eek: a gde se hvata taj taxi iz Bg ? ja razmišljam 2 dana već kako bi trebala da odem do Čačka da pogledam nešto i sad naleteh na ovo.
Di da vatam taxi za Ča ?


Poslala telefone na pp :)

- - - - - - - - - -

ko svaki taxi, vozi sa adrese na adresu, narucis ga


Nije kao i svaki drugi taksi, ima onih koji su se organizovali pa voze po ceni autobuske karte, običnim kolima ili mini busem.
Da je kao i svaki drugi taksi, uključio bi taksimetar do Beograda :lol: a i bila bi sama u kolima, ovako on napuni kola i drugim
putnicima.
 
Poslednja izmena:
Nije kao i svaki drugi taksi.
pitala gde se hvata taj taksi, pa rekoh kao svaki drugi, sa adrese na adresu
kola su cista, udobna, prostrana, cista, ne pusi se i niko ne blebece (bar ovaj `moj` taxi je takav)...isla sam kad je imao samo 2 putnika a i kad je imao 4....stvarno svejedno, uvek je bilo vrlo prijatno.



@taksi u Beogradu

jednom sam narucila taksi nepusaca....stigao je a unutra je smrdelo na duvan...kad sam mu rekla da sam trazila nepusaca, rekao je `pa ne pusim, bacio sam malocas kroz prozor..`
 

Back
Top