Dakle da postavim i ovde.
Što se tiče daljeg takmičenja ja mislim da treba da se nastavi uz ograničenje mogućnosti za neke negativne stvari. U vezi sa tim očekujem pomoć nekog od modova, jer ja u tome nemam iskustva i ne želim da modiram osim na način u ''stih se obici'', oni koji me poznaju znaju o čemu pričam, a oni koji ne znaju videće pošto sad kad sam vas otkrio ima da smaram i ovde a ne samo na blogu
Dakle predlažem da takmičenje bude paralelno u dve oblasti i za poeziju i za prozu (lično smatram da bi bilo lepo da bude i ista tema zbog nekog pozitivnog rivalstva, ali ne mora, verujem da ima i merodavnijih da u tom delu daju konačni sud),
Što se pravila tiče dao bih samo neke smernice koje bi razradio mod:
- Glasanje po istom principu za pesme nepoznatih autora 5,4,3,2,1, ne toliko zbog samih bodova, već zato što u tom slučaju bi trebalo da ljudi pročitaju više pesama da bi dali neku ocenu (a to je osnovna poenta), a ne da ukoliko imaju unapred svog favorita da daju jednu ocenu i ajd ćao. Na ovaj način može da pobedi i pesma sa najviše četvorki, jer se ljudima dopala a da razni eventualno lobirani favoriti izvise. Glasanje opet javno, tajno uvek izaziva nepotrebne sumnje iako je možda praktičnije.
- Mislim da je potrebno zabraniti kritičko komentarisanje za vreme glasanja i komentarisanje koje aludira na to ko je autor koje pesme, jer to po meni može i utiče na rezultate glasanja
- U vezi sa tim potrebno je da pesnici dostave sasvim nove za tu priliku napisane pesme u kojima je dozvoljeno da se prepoznaju jedinokroz stil, dok se zabranjuje potpisivanje bilo kojih oznaka koje bi mogle ukazati ko je autor (nema raznih specifičnih smajlija i sl., samo pesma u eventualno prepoznatljivom stilu).
- Žalbe moderatoru na PP, a ne na komentar.
- Rokovi. sedmodnevni ciklus, 2-3 dana pisanje i 5-6 dana glasanje. Na primer ako ovu lepu ideju hoćemo da stvarno oživimo, uredimo pravilo da se pesme dostavljaju do srede 23,59 i glasanje realizuje do nedelje 20,59 (zbog proglašenja u pristojno vreme i određivanja parametara za iduću nedelju). Ne vidim razlog da se teme ne mogu zadati i za čitavu nedelju unapred, evo ako se odluči da sad ide ciklus proze a ne paralelno proza i poezija kako sam predložio, neka temu zada MOD, a ja ću zadati temu za poeziju za sledeći ciklus posle proze i tu se dobija dodatno vreme za pisanje.
- što se mene tiče prihvatam i sve druge pametne predloge, jer smatram da osim druženja i igre, pozitivna strana svega ovoga je što ljude tera da pišu, da nije bilo ove igrice i niza slučajnosti verujem da nikada ne bih napisao pesmu ''vreme'' a zalužilo je ono to, jer krade trenutke
Na kraju moja tema je ''OSMEH'', laka ili ne, na vama je mislim da osmeh zaslužuje puno svojih stihova, a na tu temu ih ja zaista nisam pročitao puno