Takmičenje u književnom stvaralaštvu članova foruma

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Komentarisanje je bilo bas zanimljivo, uzbudljivo, niko od komentatora nije preksrio nikakva pravilo, znaci komentarisanje je pocelo posle ocenjivanja,
meni licno najzanimljiviji deo "natjecaja". To sto je to tebi strano, ne znaci da je i nama ovde, koji se eto, kako druzimo vec nekoliko godina.

Zato svima preporucijem " keep smiling";)

Vidiš ja se čak i slažem sa tobom, to je bio baš interesantan deo :) međutim bojim se da takmičenje u tim uslovima neće uspeti na duže staze, jer ukoliko kroz neki bolno šaljivi komentar uvrediš nečije stihove bar trećina će se iz nekog sebi razloga uvrediti i idući put neće učestvovati :) a onda će da dođe vreme da se bodovi lako podele pesma jedan bodova 5,4,3,2,1 :) no ja samo predlažem, nemam nameru da se uobrazim i da me ova svetska slava udari u glavu :) samo lepo molim da mi se audi vrati :)

Ne može, naslov se se rimuje.:mrgreen:

"Dok dete ne zaplače majka ga se ne seti", tako i ja, ne setih se tebe dok se ne javi.

Ljudi, nemate kompetentnijeg predsednika žirija od Borca koji dolazi iznenada i rešava stvar.

Prema tome, moj predlog za sledećeg predsednika žirija je
@Borac za zaštitu životinja,

nek nas štiti od raznih zala koja se motaju po forumu.

I još jednu stvar, ako još neko napiše nešto u rimi, odgovaraće za moju budućnost,
tj. nateraće me na suicid. Ej bre romantičari, pregazilo vas vreme. Rimu piše još samo
Bora čorba, hoću reći stihoklepa, jer sredinom prošlog veka, od njega je bilo nešto od čoveka...

Poslednja izmena:
Dakle da postavim i ovde.

Što se tiče daljeg takmičenja ja mislim da treba da se nastavi uz ograničenje mogućnosti za neke negativne stvari. U vezi sa tim očekujem pomoć nekog od modova, jer ja u tome nemam iskustva i ne želim da modiram osim na način u ''stih se obici'', oni koji me poznaju znaju o čemu pričam, a oni koji ne znaju videće pošto sad kad sam vas otkrio ima da smaram i ovde a ne samo na blogu

Dakle predlažem da takmičenje bude paralelno u dve oblasti i za poeziju i za prozu (lično smatram da bi bilo lepo da bude i ista tema zbog nekog pozitivnog rivalstva, ali ne mora, verujem da ima i merodavnijih da u tom delu daju konačni sud),

Što se pravila tiče dao bih samo neke smernice koje bi razradio mod:
- Glasanje po istom principu za pesme nepoznatih autora 5,4,3,2,1, ne toliko zbog samih bodova, već zato što u tom slučaju bi trebalo da ljudi pročitaju više pesama da bi dali neku ocenu (a to je osnovna poenta), a ne da ukoliko imaju unapred svog favorita da daju jednu ocenu i ajd ćao. Na ovaj način može da pobedi i pesma sa najviše četvorki, jer se ljudima dopala a da razni eventualno lobirani favoriti izvise. Glasanje opet javno, tajno uvek izaziva nepotrebne sumnje iako je možda praktičnije.
- Mislim da je potrebno zabraniti kritičko komentarisanje za vreme glasanja i komentarisanje koje aludira na to ko je autor koje pesme, jer to po meni može i utiče na rezultate glasanja
- U vezi sa tim potrebno je da pesnici dostave sasvim nove za tu priliku napisane pesme u kojima je dozvoljeno da se prepoznaju jedinokroz stil, dok se zabranjuje potpisivanje bilo kojih oznaka koje bi mogle ukazati ko je autor (nema raznih specifičnih smajlija i sl., samo pesma u eventualno prepoznatljivom stilu).
- Žalbe moderatoru na PP, a ne na komentar.
- Rokovi. sedmodnevni ciklus, 2-3 dana pisanje i 5-6 dana glasanje. Na primer ako ovu lepu ideju hoćemo da stvarno oživimo, uredimo pravilo da se pesme dostavljaju do srede 23,59 i glasanje realizuje do nedelje 20,59 (zbog proglašenja u pristojno vreme i određivanja parametara za iduću nedelju). Ne vidim razlog da se teme ne mogu zadati i za čitavu nedelju unapred, evo ako se odluči da sad ide ciklus proze a ne paralelno proza i poezija kako sam predložio, neka temu zada MOD, a ja ću zadati temu za poeziju za sledeći ciklus posle proze i tu se dobija dodatno vreme za pisanje.
- što se mene tiče prihvatam i sve druge pametne predloge, jer smatram da osim druženja i igre, pozitivna strana svega ovoga je što ljude tera da pišu, da nije bilo ove igrice i niza slučajnosti verujem da nikada ne bih napisao pesmu ''vreme'' a zalužilo je ono to, jer krade trenutke

Na kraju moja tema je ''OSMEH'', laka ili ne, na vama je mislim da osmeh zaslužuje puno svojih stihova, a na tu temu ih ja zaista nisam pročitao puno

Dosta si ti druskane talasao i zatalasao tako da dalje neces moci (preko moje njive)...
Zaebavam, nego nek da jos netko neki predlog o formatu, pa neka se izmiksuje i napravi najpravedniji. Bilo bi uzbudjavajuce da se uvede i ta blic komisija ili cak mozda i jedan mod na blic koji ce dati glas koji vredi 3 boda i koji ce da presudi.Nesto na foru Eurovizije.Bitan je kvalitet, a ne kvanititet glasova neuke publike :p RED BI BIO DA POBEDI KVALITETNA PESMA GOSPODJICE BILJANE MOLIM VAS

- - - - - - - - - -

Ne mozes dobiti mod status, jer samo uhodavanje u moda traje mesec dana, i onda ti krece modni staz...

Poslednja izmena:
Vidiš ja se čak i slažem sa tobom, to je bio baš interesantan deo :) međutim bojim se da takmičenje u tim uslovima neće uspeti na duže staze, jer ukoliko kroz neki bolno šaljivi komentar uvrediš nečije stihove bar trećina će se iz nekog sebi razloga uvrediti i idući put neće učestvovati :) a onda će da dođe vreme da se bodovi lako podele pesma jedan bodova 5,4,3,2,1 :) no ja samo predlažem, nemam nameru da se uobrazim i da me ova svetska slava udari u glavu :) samo lepo molim da mi se audi vrati :)
Nisi bre covece u toku, sve je palo u vodu onog momenta kada je Quentin objavio da si ti pobednik:hahaha:
Usput i ja sam glasala za tvoju pesmu, ali necu vise:D
Nije se ovde sada niko uvredio, naprotiv, svi su shvatili da su njihove primedbe bile besmislene, tako da " avani diletanti":D

"Dok dete ne zaplače majka ga se ne seti", tako i ja, ne setih se tebe dok se ne javi.

Ljudi, nemate kompetentnijeg predsednika žirija od Borca koji dolazi iznenada i rešava stvar.

Prema tome, moj predlog za sledećeg predsednika žirija je
@Borac za zaštitu životinja,

nek nas štiti od raznih zala koja se motaju po forumu.

.
Uzeo si mi rec iz usta:D
I ja sam htela da predlozim moderatora samo za ovaj segment ( pisanje clanova), ali ako moze da nam se ne mesa u druge
price sa POF Knjizevnost, zapravo i moze, sme, ali da nam ne soli pamet.

Borka je savrsen izbor za moderaciju na obvom takmicenju, ali ja ne znam sta ona cita, a ako se ona sama nikada ne pojavljuje
i ne diskutuje s nama, onda ajde , neka moderise samo ovo takmicenje.

Borka je mene obrisala post gde sam argumentovano nekom komunisti, sa velikom dozom ozbiljnoscu odgovorio, na sta mi je Borka obrisala post, a ostavila njegov neozibljni infantilni. 99% sam siguran da je to uradila Borka (Pavicevic) jer je ona moderirala u to vreme...Pada na komuniste i njihov sarm, tako da ako pesma ima crvene boje, pasce i na takvu pesmu na konkursu i bice pristrasna...

Borka je mene obrisala post gde sam argumentovano nekom komunisti, sa velikom dozom ozbiljnoscu odgovorio, na sta mi je Borka obrisala post, a ostavila njegov neozibljni infantilni. 99% sam siguran da je to uradila Borka (Pavicevic) jer je ona moderirala u to vreme...Pada na komuniste i njihov sarm, tako da ako pesma ima crvene boje, pasce i na takvu pesmu na konkursu i bice pristrasna...
Ovo je samo jedan mali kompliment:heart:
Ti ocigledno nkada nisi bio normalan:zcepanje:

Ukoliko se ovakve, naizgled bezazlene stvari, shvate ozbiljno mogu biti
vrlo opasne za pojedinca i njegovu sudbinu. Odrasli se čudno igraju,
obično zaborave značenje igre, ostane im u sećanju sva ozbiljnost sa
kojom su se igrali kao deca, a kad se odrastao čovek igra sa tom ozbiljnošću
to često bude fatalno i za pojedinca i za okolinu. To najbolje ilustruju Andrćeve reči
u sledećem izvodu iz "Znakova pored puta":

"Jednom mu je neko — u zao čas! — rekao da je
pametan. Kako i zašto, to sam bog zna. Tek, on je
poverovao u to. I otada je taj inače mirni i bezazleni
čovek postao nemoguć, težak sebi i drugima."

To se može primeniti i na one koji gube, jer neki ljudi,
slabijeg karaktera, mogu sve prihvatiti vrlo tragično, posledice
izgubljene igre mogu biti vrlo ozbiljne, a oni će ubeđeni da su
nepravedno izgubili tražiti uzroke u svakom, za njih, sumnjivom delu
igre. Tu nastaju razlike između dečje igre i igre odraslih. Dete će se
isplakati (ono koje uči da se igra) i ubrozo sve zaboraviti. Odrasli ne.
Najgore je što je crv sumnje u njih ušao i neminovno će
početi da raste. Oni čvršći, jači, će shvatiti jednu stvar,
veoma dobru za njihov život, bez obzira da li su pobedili
ili izgubili, prihvatiti komentare i kritike i okačiti "pero o klin".

Moje mišljenje je da svakom "škrabalu" treba otvoreno reći koliki
su mu potencijali, da ne troši vreme na uzaludan posao, zdravije
će živeti. Već vidim kako postavljaju pitanje: "a ko će to da mi kaže?"
Neka mu kaže bilo ko, neka mu kaže i zloban. Jak, čvrst karaketer
i pametan će znati da li je u pitanju zloba ili ne. Ako neko piše, podrazumeva
se i da čita, a ako ne ume da uporedi vrhunska dostignuća sa svojim
skromnim počecima, trebalo bi da odustane. Zlo nastaje jer usled
neznanja on ima iluziju da ono što skribomani ima neku vrednost
jer mu nazovi prijatelji pothranjuju sujetu i gone ga u uzaludan rad.

Sokrat nije bio najmudriji čovek Grčke zato što je sve znao, nego
zato što je znao šta ne zna.

Poslednja izmena:
Ukoliko se ovakve, naizgled bezazlene stvari, shvate ozbiljno mogu biti
vrlo opasne za pojedinca i njegovu sudbinu. Odrasli se čudno igraju,
obično zaborave značenje igre, ostane im u sećanju sva ozbiljnost sa
kojom su se igrali kao deca, a kad se odrastao čovek igra sa tom ozbiljnošću
to često bude fatalno i za pojedinca i za okolinu. To najbolje ilustruju Andrćeve reči
u sledećem izvodu iz "Znakova pored puta":

"Jednom mu je neko — u zao čas! — rekao da je
pametan. Kako i zašto, to sam bog zna. Tek, on je
poverovao u to. I otada je taj inače mirni i bezazleni
čovek postao nemoguć, težak sebi i drugima."

To se može primeniti i na one koji gube, jer neki ljudi,
slabijeg karaktera mogu sve prihvatiti vrlo tragično, posledice
izgubljene igre mogu biti vrlo ozbiljne, a oni će ubeđeni da su
nepravedno izgubili tražiti uzroke u svakom, za njih, sumnjivom delu
igre. Tu nastaju razlike između dečje igre i igre odraslih. Dete će se
isplakati (ono koje uči da se igra) i ubrozo sve zaboraviti. Odrasli ne.
Najgore je što je crv sumnje u njih ušao i neminovno će
početi da raste. Oni čvršći, jači, će shvatiti jednu stvar,
veoma dobru za njihov život, bez obzira da li su pobedili
ili izgubili, prihvatiti komentare i kritike i okačiti "pero o klin".

Moje mišljenje je da svakom "škrabalu" treba otvoreno reći koliki
su mu potencijali, da ne troši vreme na uzaludan posao, zdravije
će živeti. Već vidim kako postavljaju pitanje: "a ko će to da mi kaže?"
Neka mu kaže bilo ko, neka mu kaže i zloban. Jak, čvrst karaketer
i pametan će znati da li je u pitanju zloba ili ne. Ako neko piše, podrazumeva
se i da čita, a ako ne ume da uporedi vrhunska dostignuća sa svojim
skromnim počecima, trebalo bi da odustane. Zlo nastaje jer usled
neznanja on ima iluziju da ono što skribomani ima neku vrednost
jer mu nazovi prijatelji pothranjuju sujetu i gone ga u uzaludan rad.

Sokrat nije bio najmudriji čovek Grčke zato što je sve znao, nego
zato što je znao šta ne zna.

Lepo, ali primenljivo na one koji žele da svoje radove objave i time nešto pokušaju da postignu na književnom planu. Da im pisanje bude posao.
Za amatere, koji pišu jer to vole, ovo nije primenljivo. Verujem da su i Andrić i Sokrat toga bili svesni, i da se svakako, usled velike i dokazane inteligencije i kulture ophođenja, nikada ne bi ovako obratili konkretnim ljudima.

Poslednja izmena:
Lepo, ali primenljivo na one koji žele da svoje radove objave i time nešto pokušaju da postignu na književnom planu. Da im pisanje bude posao.
Za amatere, koji pišu jer to vole, ovo nije primenljivo. Verujem da su i Andrić i Sokrat toga bili svesni, i da se svakako, usled velike i dokazane inteligencije i kulture ophođenja, nikada ne bi ovako obratili ljudima.

Istina postoji da bi je ljudi saznali, da ne bi živeli u zabludama,
licemeri zavijaju istine u oblande.

Ne bih sad da pričam o tome kako autori iz povratne informacije čitalaca treba da izvuku neku pouku, da prihvate kritiku kako bi se usavršavali i bla bla bla... Mislim, sve to stoji, ali ono što sam hteo da kažem jeste da internet forum podrazumeva dvosmernu komunikaciju, pa onaj čija je sujeta lako ranjiva bolje da se ne eksponira kroz taj kanal. A pogotovo ne da čedo svoje kreativnosti baca u vatru takmičenja.
Možda će komentari odbiti neke autore od budućeg učešća, ali, sa druge strane, nemogućnost komentarisanja će odbiti većinu ostalih učesnika, čije bi ih ućutkivanje pretvorilo u mutavu glasačku mašinu.

Evo i anegdote o Andriću i kako je on to rekao, naravno, inteligentno, bez licemerja:

Jedan nazovi književnik, jedno vreme bio urednik Studentskih novina, filozof po obrazovanju,
da Andriću svoju, tek napisanu knjigu na čitanje.
Prođe vreme, Andrić mu ništa ne javlja. Jednom zgodom, na Andrićev rođendan, najzad se
sretnu. Priupita ovaj Andrića je li pročitao knjigu, a Andrić mu odgovori:

" Dobra knjiga, velika slova, lako se čita!"

Ne bih sad da pričam o tome kako autori iz povratne informacije čitalaca treba da izvuku neku pouku, da prihvate kritiku kako bi se usavršavali i bla bla bla... Mislim, sve to stoji, ali ono što sam hteo da kažem jeste da internet forum podrazumeva dvosmernu komunikaciju, pa onaj čija je sujeta lako ranjiva bolje da se ne eksponira kroz taj kanal. A pogotovo ne da čedo svoje kreativnosti baca u vatru takmičenja.
Možda će komentari odbiti neke autore od budućeg učešća, ali, sa druge strane, nemogućnost komentarisanja će odbiti većinu ostalih učesnika, čije bi ih ućutkivanje pretvorilo u mutavu glasačku mašinu.

TI si toliko pragmatican da je to prosto i nepodnosljivo.
Nadam se da ljudi koji ovde pisu ne citaju sta ti pises, mislis, zelis, ocekujes.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back