Takmičenja

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E ljudi, nisam prošao dalje iz engleskog. Da bih prošao na conversation treba mi 44 poena, a maximum je 45 jbte. Ja sam imao 40 poena, znači 5 grešaka. Pu jbte.... Al nema veze, važno je učestvovati. ;) :)

Ne, možeš li malo bliže da kažeš nešto o tom takmičenju?

Pa to je vise neka razmena ucenika Srbija-USA.
Na pocetku oktobra imas 3 testa iz engleskog: gramatika, tekst, pravopis... sve sto je vezano za engleski. Ako prodjes zovu te na naredni test gde imas oko 600-700 pitanja vezanih za neke tekstove i slicice, sve to moras da resis u roku od 2 sata. Ako prodjes zovu te za mesec dana da radis esej na engleskom ( pises temu na en.). Esej se sastoji iz 3 teme koje moras ukratko da napises za jedno 30-45 min. Posle toga imas intervju sa americkom vladom gde testiraju tvoje vestine govora i salju sve testove u Washington....
itd, itd... Ja sam prosao sve testove i cekam 1. maj da me zovu da vidim dali idem u USA ili ne.
Ako idem to je na godinu dana, zivecu sa amer. porodicom, dzeparac 150+ $ - jedina obaveza je da ucim ( sto nece biti tesko) a ako se dokazem verovatno ostajem na vise godina.....
Ako hocete vise informacija samo kazite...8)

Tu je najveci problem konkurencija.
Ove godine su se prijavili oko 6000, samo su 200 u finalu...
A za US prolaze samo 50 (prosle godine 100) ucenika..
Ja sam se testirao u Nisu i bas je extra ( gubis casove, u skoli a sve ti je opravdano :D )
@ Madonna Girl
Odakle si?

E, ni ja nisam prosla dalje... :(
Nije bilo mnogo tesko... Imala sam 42 od 45.
Najteze mi je bilo reading... Ne znam da li je bio gori tekst ili pitanja...
Je l' za neko gde mogu da nadjem spisak ucesnika?? :)

e ljudi jel bio neko na takmicenju REPUBLICKOM iz biologije da mi kaze kako to ide i sta je...zanima me posto sam prosla dalje ali nisam zadovoljna plasmanom druga sam i imala sam 99 bodova....krivo mi je jer sam pogresila na najvecu mogucu glupost pa ocu da se revansiram...

Koliko ja znam, biološki fakultet nema svoje prostorije. Kada sam ja bila na republičkom iz biologije, imala sam i test i vežbe na filološkom, a jedan deo je imao vežbe na prirodno-matematičkom

pa tad sam bila 7 razred, tako da ne znam da li mogu baš da ti pomognem.
Ne znam koji si ti sad razred. :neutral:
U svakom slučaju, bilo nas je oko 400 samo iz 7 i 8 razreda, radili smo test u amfiteatru, bolje sedi negde na početku reda, kod stepenica, jer su tamo pomagali dežurni profesori
A što se tiče vežbi to je sve bilo neverovatno neorganizovano, jer zbog mnogo dece nisu stigli to da organizuju. Neverovatno, ali nijednog trenutka se nije znalo kad i gde ko imati vežbe, nego su sa sprata silazili profesori da obaveste kad gde ima slobodnog mesta, pa ko se ubaci...
Ja sam imala prepoznavanje biljki iz herbarijuma, i nije bilo teško, sve se prepisivalo, dogovaralo, pored sve one zbrke niko se nije setio ni da dežura, tako da...

ima li iko testova ili zadataka za takmicenje iz srpskoj jezika????????
treba mi,bila sam prva na opstinskom, pa ne bih bas da se oflekam na regionalnom!!!
please
unaprijed zahvaljujem
pozzzzzzzzzz

jao,ja sam propala.....takmichenje iz srpskog se priblizava,a ja tek sad pochinjem da obnavljam....ona gramatika 400i neshto strana..katastrofa......a ne znam za te testove.....ja imam onu zbirku sa svim testovima sa takmichenja od 1990.pa nadalje......moze se kupiti jedino na filoloshkom fakultetu,koshta oko 400 dinara.........

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back