Takmičenja

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako, bre, najnepravilnije :? Koliko ja znam, u standard srpskog jezika su ushli vojvodjansko-shumadijski dijalekat i istochnohercegovachki. Isto znam i da Leskovac pripada prizrensko-timochkom. Dalje, sada nisam ispravila akcenat, chak ni govor, drugih - jer jer na nachin na koji si ti upotrebio, upotrebljavaju i ovde, nego sam samo ispravila neshto shto je krajnje nepravilno, a zaista nema veze s tim odakle sam ja ili odakle si ti. Logichki - jer je veznik, a je l' je skracjeno je li... Jednostavno mi strashno smeta kad chujem ili prochitam tako neshto - jer idesh? i nije doshao jel je morao da radi neshto drugo.

ма шалим се само.. :-) ..без обзира на то што живим у Лесковцу трудим се да говорим правилно...... завиисно од прилике.....јер, знаш, кад ти је средина таква, испада, шта се бре овај трипује :-( ...а овде и не обраћам толику пажњу на оно што жврљам....хехехех....у сваком случају хвала на исправци.. ;-) .и да ...шумадијско-војвођански и источно-херцеговачки дијалекти јесу основа стандардног српског језика...Лесовац припада призренско-тимочком. Тачније призренско-јужноморавском који са тимочко-лужичким чини призренско-тимочки...позззз ;-)

draguljche:
ма шалим се само.. :-) ..без обзира на то што живим у Лесковцу трудим се да говорим правилно...... завиисно од прилике.....јер, знаш, кад ти је средина таква, испада, шта се бре овај трипује :-( ...а овде и не обраћам толику пажњу на оно што жврљам....хехехех....у сваком случају хвала на исправци.. ;-) .и да ...шумадијско-војвођански и источно-херцеговачки дијалекти јесу основа стандардног српског језика...Лесовац припада призренско-тимочком. Тачније призренско-јужноморавском који са тимочко-лужичким чини призренско-тимочки...позззз ;-)

Sad i ja da te ispravim :lol: timočko-lužNički je, sa N.

о па комшија....ту смо ми негде са говором... :-) мада овде код нас круже приче да сте ви мало гори од нас.. шалим се.. поздрав

draguljche:
о па комшија....ту смо ми негде са говором... :-) мада овде код нас круже приче да сте ви мало гори од нас.. шалим се.. поздрав

Nerazumljiviji od vas za ostatak Srbije, to sigurno. Pozzdraw i tebi.

lp_rox_girl:
Jel zna neko sta tacno treba za II razred? Do sada je bio udzbenik do Nemanjica,a profa mi pre par dana rekao da kao treba sve,od I do IV razreda? :confused:
Srecice ako si drugi razred gimnazije evo sta se uci, od pocetka knjige za II godinu drustvenog smera do nemanjica, mada si se malko kasno setila da ucis 10.03. je opstinsko takmicenje u Beogradu, odnosno gradska takmicenja u manjim gradovima.... :razz:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back