gost 15307
Legenda
- Poruka
- 56.060
Fighter i Servant me podsecaju na komunisticku parolu, "Religija je opijum za narod".![]()
pa jes...djeluju poprilicno...dlogilano...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Fighter i Servant me podsecaju na komunisticku parolu, "Religija je opijum za narod".![]()

Da nisi stavila smajli, nista od postaFighter i Servant me podsecaju na komunisticku parolu, "Religija je opijum za narod".![]()
Moji roditelji su i moji prijatelji, nisu moji vlasnici.
Imamo zdrav odnos, ne odnos gospodar-rob.
Ali kapiram da ti to ne mozes da razumes, tebi je potrebna cvrsta ruka, da te vodi, kad si izgubljen i slab.![]()
Ajde sada mi odgovori, zasto mislis da Ismail nije namjerno zapostavljen.
U Islamu jednak znacaj se pridaje obojici. Obojica su bili Allahovi swt poslanici.
Ovdje vam se Allah swt obraca u Kur'anu: (sledbenici Knjige su hriscani i jevreji)
Zapitajte se sta radite! NEGIRATE ALLAHOVOG POSLANIKA IAKO ZNATE DA SU I MUHAMMED I ISA I MUSA A.S. OD ABRAHAMA!!!!!
Zar nije logicno da ce crkva da stavi u Bibliji da je Ishaq jedini koji ce u svojoj porodici imati poslanike. DOK ISMAIL NECE! Zar nije to malo providno!?
Sto se ovoga tice, ne znam sta zelis da kazes.Upotrijebite malo razum...
Pogledajte stablo poslanika... Zbog cega je samo Isus Boziji sin. Ostalo su "samo" poslanici. Razmislite malo sta crkva zeli od vas da napravi.
Stvarno? A sta to?
Nasli su adamovo rebro i kriju?
ipak smo stvoreni magicnim potezom mitskog bica?
Ja ne kazem nista,biblija kaze.
A u njoj mnogi od braca su zapostavljena,recimo deca od Isaka: Jakov i Ezav.
Znas njihovu istoriju.
Ja ti samo navodim sta se kaze u prorocanstvu,jer su ono prorocke reci izrecene od samoga Boga.
A one se nastavljaju i dalje,verovatno znas sta je sve izreceno i da ce se u semenu Avramovom blagosloviti svi narodi na zemlji,a onda to Bog ponavlja i Isaku i kasnije Jakovu itd,dok se Ismail iskljucuje ali ne za stalno jer svi kroz tog obecanoga mesiju postaju braca i sestre i sinovi Boziji.
Ja ti samo kazem da cinjenice tako govore,zasto bi ti ili bilo ko osporavao bilo sta.
Dakle I Ismail je blagosloven da ima velikoga poroda i da ce 12 knezova izaci od njegovih bedara i tu se jos govori kakav ce to narod biti, ali nikako i nista da ce izaci prorok iz njegovog semena.
Mozda ces biti ljut,ali iz predhodnoga sledi sve ostalo,dakle vremena su se ispunila dosao je spasitelj,rekao sta je rekao,pozvao sve na spasenje koji zele da veruju itd da ne pricam dalje.
Zasto bi bila potrebna jos jedna knjiga i posle objavljivanja spasenja posle Hrista, kada je to svrsetak zakona
I to jos na sumnjiv nacin. jer nema dokaza u pismu koji to prorokuju niti bilo sta.
Prijatelju nista ja ne negiram ,samo sledim logican red stvari.
Nije logicno, jer zadnja pisanja biblije ako procitas datiraju mnogo pre nego sto je Hriscanska crkva i postojala ili se i rodio Muhamed
Tako da niko nije ni imao razloga da pise po tom scenariju.
I jos nesto vasa vera priznaje tu knjigu mojsijevu,tako da ne znam zasto tako kazes???
Sto se ovoga tice, ne znam sta zelis da kazes.
Ja ti samo kazem da ovo pise i tako i prenosim.
Nema veze sa crkvom da je ona to izmislila jer dokazi govore suprotno,kao sto i napisah.
" Mi smo te poslali kao milost svim stvorenjima " ( Kur'an 21:107 )
" … svaki narod je imao onoga ko ga je na pravi put upucivao" ( Kur'an 13:7 )
Ovdje se govori o dokazima kojih ima jako puno u Kur'anu. Kao sto je razvoj embriona u materici, tajne kosmosa i sl. (stvari koje su tada bile nemoguce za otkriti)" Allah svjedoci da je istina ono sto ti objavljuje, objavljuje ono sto jedini On zna ... " ( Kur'an 4:166 )
44. Mi smo objavili Tevrat, u kome je uputstvo i svjetlo. Po njemu su jevrejima sudili vjerovjesnici, koji su bili Allahu poslušni i čestiti ljudi, i učeni, od kojih je traženo da čuvaju Allahovu knjigu, i oni su nad njom bdjeli. Zato se, kada budete sudili, ne bojte ljudi, već se bojte Mene, i ne zamjenjujte riječi Moje za nešto što malo vrijedi! A oni koji ne sude prema onome što je Allah objavio, oni su pravi nevjernici.
45. Mi smo im u njemu propisali: glava za glavu, i oko za oko, i nos za nos, i uho za uho, i zub za zub, a da rane treba uzvratiti. A onome ko od odmazde odustane, biće mu to od grijeha iskupljenje. Oni koji ne sude prema onom što je Allah objavio pravi su nasilnici.
46. Poslije njih poslali smo Isaa, sina Merjemina, koji je priznavao Tevrat prije njega objavljen, a njemu smo dali Indžil, u kome je bilo uputstvo i svjetlo, i da potvrdi Tevrat, prije njega objavljen, u kome je također bilo uputstvo i pouka onima koji su se Allaha bojali,
47. i sljedbenicima Indžila smo bili naredili da sude prema onome što je Allah objavio u njemu. Oni koji nisu sudili prema onome što je Allah objavio - pravi su grješnici.
48. A tebi objavljujemo Knjigu, samu istinu, da potvrdi knjige prije nje objavljene i da nad njima bdi. I ti im sudi prema onome što Allah objavljuje i ne povodi se za prohtjevima njihovim, i ne odstupaj od Istine koja ti dolazi; svima vama smo zakon i pravac propisali. A da je Allah htio, On bi vas sljedbenicima jedne vjere učinio, ali, On hoće da vas iskuša u onome što vam propisuje, zato se natječite ko će više dobra učiniti; Allahu ćete se svi vratiti, pa će vas On o onome u čemu ste se razilazili obavijestiti.
(Al-Ma'ide)
37. Ovaj Kur’an nije izmišljen, od Allaha je - on potvrđuje istinitost prijašnjih objava i objašnjava propise; u njega nema sumnje, od Gospodara svjetova je!
38. A oni govore: "On ga izmišlja!" Reci: "Pa, dajte vi jednu suru kao što je njemu objavljena, i koga god hoćete, od onih u koje mimo Allaha vjerujete, u pomoć pozovite, ako istinu govorite."
39. Oni poriču prije nego što temeljito saznaju šta ima u njemu, a još im nije došlo ni tumačenje njegovo; tako su isto oni prije njih poricali, pa pogledaj kako su nasilnici završili!
40. Ima ih koji u nj vjeruju, a ima ih koji ne vjeruju u nj. A Gospodar tvoj dobro poznaje smutljivce.
41. I ako te oni budu u laž utjerivali, ti reci: "Meni - moja, a vama - vaša djela; vi nećete odgovarati za ono što ja radim, a ja neću odgovarati za ono što vi radite."
(Yunus)
Vidim da si preskocio neke cinjenice i presao na vasu svetu knjigu.
Ta knjiga nema uporista u bibliji,ali sadrzi neke delove,
Jos nesto,Muhamed nema uporiste u biblij.
I on je samoproglaseni prorok.
A pre nego sto pocnem da ti izlazem zasto tako mislim ,zeleo bi da mi odgovoris na neka pitanja.
Kakav treba da bude jedan prorok,kakve osobine treba da ima i treba li da se ispune njegova prorocanstva?
Eto, napisi sta mislis pa da nastavimo.
Ako nisi samostalan i ne znas donositi odluke ne mozes biti ni vjernik.
Ako zelis biti vjernik moras znati koristiti svoju inteligenciju i uvijek uciti da bi se upoznao sa svojom realnoscu.
Vi niti ste samostalni, niti donosite ikakve odluke, niti ucite niti koristite svoju inteligencije. RADITE BAS ONAKO KAKO VAS SE KAZE. Parola: "Pa tako rade svi..."

Kasnije cu o ovome.imam nesto na umu posto sam malo citao vasu svetu knigu.Kakav treba da bude? Bas onakav kakav je bio Muhammed a.s., kakav je bio Isa a.s., kakav je bio Musa a.s.
A stvari koje govore o buducnosti se ispunjaju svakako. Naravno sve sto kaze jeste tacno.
Moje pitanje tebi?
Zasto vjerujes u Bibliju? Poredjenje sa pomenutim jevandjeljem... Ne mozes dokazati ni da je Bibliji istinita niti neistina... Isto tako ne mozes ni za ovo jevandjelje... Koji je razlog da vjerujes u Bibliju? Zasto mislis da je vjerodostojna?
Poslije odgovora, moze nastavak diskusije.

Daj, ne provaljuj se.
Verujes knjizi koja je napisana pre 2 hiljade godina, u vreme kad su ljudi mislili da je Zemlja ravna i kad nisu imali naucna objasnjenja za vecinu prirodnih pojava pa su se hvatali za bilo kakva?
Izvini, ali za razliku od tebe, nisam ni u kakvoj organizaciji, sledim sebe, a ne svevisnjeg.
Biram da ne verujem i ne polazem racune izmisljenom liku.
U Kur'anu pise da je zemlja elipsoidnog oblika!? Kako su to znali?! Sta mislis?
.
1.U Kur'anu pise da je zemlja elipsoidnog oblika!? Kako su to znali?! Sta mislis?
2.Poslednji pasus koji si napisala... Kako se to zove? Ja to zovem predrasudom...
Ipak... Na neki nacin pripadam najvecoj i najboljoj organizaciji na planeti. ISLAMU! (Hvala Allahu)
3.Odgovori mi na jedno pitanje...
S obzirom da znas moja vjerska ubjedjenja, sta mislis kakav sam? Kakav je moj zivot? Kakva je slika u tvojoj glavi o meni s obzirom da znas da sam musliman? Ako zelis, odgovori mi na pitanje, pa cu ti reci nesto u vezi ovoga.

их, па демон мухамеду дао ту информацију. јел то могуће или мислиш да демон не зна каквог је облика земља?
O ovome govorim... Shvatate li kako odbijate istinu... Dobijete dokaze i nista! A sto vjerujes u Bibliju!? Tek onako... A za Kur'an imas dokaze! Za Bibliju imas kontradikcije! I ti se opredjeljujes za hriscanstvo samo zbog: drustva, porodice, profesora... Mislim, ej... Sta ce ti oni reci!? Nemoj da se brukas!Jad!
Nadjoh nesto simpaticno... Da li se ovaj cvijet otvara tek onako? Otvara se 5 puta dnevno... Prilikom svakom namaza!
]
U Kur'anu pise da je zemlja elipsoidnog oblika!? Kako su to znali?! Sta mislis?
Prilikom pomračenja Meseca, vidi se Zemljina senka po Mesecu, a senka je elipsoidnog oblika.![]()
Prilikom pomračenja Meseca, vidi se Zemljina senka po Mesecu, a senka je elipsoidnog oblika.![]()
Hahaha...
Ajde sledece...
Kako je Muhammed a.s. mogao znate SVE etape razvoja embriona u materici?
Onaj koji je to otkrio (Keith Moore) sredinom 20. vijeka, nakon sto je vidio ajete iz Kur'ana, primio je islam.
Cekam odgovor...

Ja cekam odgovor kako je moguce da je jedno bice napisalo sudbine milijarde ljudi?
Jos uvek.![]()

Znaci ne znas odgovor! Steta...
Rekla si "jedna persona"! Bog nije covjek. On je nas stvorio. Znas onoliko koliko ti je On dozvolio da znas. Mislim da nemogucnost da objasnis sve, nije razlog i da ne vjerujes da postoji Savrsenstvo. Prosto je glupo.

Ja se samo pitam ?
Kako neko,ko otima uzima prisvaja,pleni,naredjuje,uzima mlade devojcice za zenu,pljacka ubiva i mnogo .........moze da bude prorok?
ако неко оживљава мртве, лечи неизлечиве, проповеда љубав... зашто га осуде на смрт?