Tajne Kaabe [Centar svijeta!]

Heh, ali ovaj tvoj nije kockast :hahaha:
Nadji mi neki koji je dosao kao savrseno geometrijsko tijelo. Nema?! Au... A bas si se potrudio i to da nadjes. :cool:

kaaba3.jpg
35380527.jpg

Kockast? Onda to nije ovaj kamen, zar ne?

Poslednja izmena:
Moja greska. Ucimo se dok smo zivi.

Iskreno, nije mi padalo napamet da ima na netu sve izbliza. Sto je extra...

Kako mozete da u ovo ne vjerujete!? Sta vi mislite odakle je s obzirom da je nauka jasna po pitanju da ovakvo nesto ne postoji na zemlji.

Prvo otidji tamo pa se na licu mjesta uvjeri da to nije kockasti kamen. A odakle je? Pa odozgo, iz kosmosa jer materijalnog kamenja kao sto je ovaj u nebu (Dzennetu) nema. Cak moze biti i da sadrzi elemente kojih ne postoje na zemlji i da kompas u njegovoj blizini biva blokiran. Sve to moze biti, ali da je iz neba, iz duhovnog svijeta, e to nikako ne moze biti.

Moja greska. Ucimo se dok smo zivi.

Iskreno, nije mi padalo napamet da ima na netu sve izbliza. Sto je extra...

Kako mozete da u ovo ne vjerujete!? Sta vi mislite odakle je s obzirom da je nauka jasna po pitanju da ovakvo nesto ne postoji na zemlji.

верујеш мало интернету, мало зукорлићу, мало писменима...
мухамеду никако.

Prvo otidji tamo pa se na licu mjesta uvjeri da to nije kockasti kamen. A odakle je? Pa odozgo, iz kosmosa jer materijalnog kamenja kao sto je ovaj u nebu (Dzennetu) nema. Cak moze biti i da sadrzi elemente kojih ne postoje na zemlji i da kompas u njegovoj blizini biva blokiran. Sve to moze biti, ali da je iz neba, iz duhovnog svijeta, e to nikako ne moze biti.

To da je Kaaba centar svijeta, kaze matematika. Tu se nisam mijesao.
A hadzdz jos nisam imao priliku da obavim. Taj kamen je iz Dzenneta ma koliko se tebi to ne svidjalo.

To da je Kaaba centar svijeta, kaze matematika. Tu se nisam mijesao.
A hadzdz jos nisam imao priliku da obavim. Taj kamen je iz Dzenneta ma koliko se tebi to ne svidjalo.

Svaka tacka na zemlji moze biti centar svijeta (jedino je Velika piramida centar kopnene mase Zemlje).

Onda taj Dzennet mora biti negdje u kosmosu, a nikako na nebesima!

Poslednja izmena:

Svaka tacka na zemlji moze biti centar svijeta (jedino je Velika piramida centar kopneme mase Zemlje).

Onda taj Dzennet mora biti negdje u kosmosu, a nikako na nebesima!

Za tebe su kosmos i nebesa samo termini... Ti o tome pojma nemas.
Vidi vezu izmedju Kaabe i zlatnog presjeka. (vidi klip zbog cega je zlatni presjek vazan... Ti si stvoren po tom broju. Broj psi.)

A to sto pominjes piramide i uz to si hriscanin je sumnjivo, zar ne!? :mrgreen:

Zar nije!? Reci mi jednu stvar da nije tacna!? Dokazi.
Tebi je to uzvisenije od icega... Nauka:
Ikad cuo za Kur'anske mudzize?!?!? Drugim rijecim, Kur'an je naucno potvrdjen jer je u 7. vijeku poznato bilo mnogo stvari koje covjecanstvo naucno potvrdilo krajem ili pocetkom 20. vijeka. Dakle, sve sto je u Kur'anu tacno je.

Bas mi je drago.
Hvala ti, ali ja cu ziveti bez te "tacne" knjige, bilo mi je dobro pre nje, a isto mi je i kad sam saznao za nju. A bez svinjskog ne mogu. Radije cu da gorim nego bez praseceg mesa da zivim.

Za tebe su kosmos i nebesa samo termini... Ti o tome pojma nemas.
Vidi vezu izmedju Kaabe i zlatnog presjeka. (vidi klip zbog cega je zlatni presjek vazan... Ti si stvoren po tom broju. Broj psi.)

A to sto pominjes piramide i uz to si hriscanin je sumnjivo, zar ne!? :mrgreen:

Samo su antihristi protiv dovodjena u vezu Piramide i Hrista! Kad kazem nebesa, mislim na duhovni svijet koji nije u dimenziji materijalnog svijeta.

Bas mi je drago.
Hvala ti, ali ja cu ziveti bez te "tacne" knjige, bilo mi je dobro pre nje, a isto mi je i kad sam saznao za nju. A bez svinjskog ne mogu. Radije cu da gorim nego bez praseceg mesa da zivim.

Nekoliko godina bez svinjetina!? A vjecno da goris u Dzehenemu i to u istom tom obliku!?
Dobro si rekao... Isto ti je bilo i kad si cuo za nju.. Ali ne bi ti bilo da si je procitao. Jer Kur'an je Objava od Allaha swt a Isa a.s. je njegov poslanik. (kazem Isa zbog tebe)

Samo su antihristi protiv dovodjena u vezu Piramide i Hrista! Kad kazem nebesa, mislim na duhovni svijet koji nije u dimenziji materijalnog svijeta.

Opa... Ovdje se sada neko pokopao! Samoubistvo! :ok:

Najveca energija je ispod Bikini ostrva u vreme atomskih proba. :rtfm::rostilj:

'si ti cuo nekad za Lebane?

Veca nego tokom obavljanja Hadzdza sigurno nije.

Kada bi znao da je Bog duhovno biće a ne od krvi i mesa,kada bi znao da je nebo duhovni svet,ne bi tvrdio da išta materijalno na zemlji iz Dzenneta. To je prevara sa ciljem obožavanja i klanjanja predmetu koji navodno vaša vera zabranjuje.
Nebo duhovni svijet? Dzennet dhovni svijet? Dzehennem duhovni svijt? De ti meni objasni, ako kazes da je nebo duhovni svijet, pa tvrdis kako se da zakljuciti iz tvog posta da je i dzennet duhovni svijet, onda je i dzehennem duhovni svijet. Haj ti nas pouci kako to ide, kad mi jadnici neznamo. :worth:
Mi se klanjamo crnom kamenu? De ti to nami objasni, kako se mi to klanjamo crnom kamenu? Ko to od nas moli se crnom kamenu i kako? Posto mi jadnici nemamo pojma. haj mi objasni sta to ljudi i kako se klanjaju crnom kamenu?

Poslednja izmena:
Nebo duhovni svijet? Dzennet dhovni svijet? Dzehennem duhovni svijt? De ti meni objasni, ako kazes da je nebo duhovni svijet, pa tvrdis kako se da zakljuciti iz tvog posta da je i dzennet duhovni svijet, onda je i dzehennem duhovni svijet. Haj ti nas pouci kako to ide, kad mi jadnici neznamo. :worth:

Bog nas lepo poučava,ali neko neće da uči,i za to nisam kriv što neke vrlo jasne stvari ne možeš razumeti i prihvatiti.
Šta misliš da je šejtan od krvi i mesa? Pa kako može prići čoveku ako je od krvi i mesa?
Takođe dali tvrdiš da su anđeli od krvi i mesa.Dali iko od ljudi video ikada Boga? Kako govori ljudima ako ga ne vide? Pa sam možeš zaključiti šta je šta.

Mi se klanjamo crnom kamenu? De ti to nami objasni, kako se mi to klanjamo crnom kamenu? Ko to od nas moli se crnom kamenu i kako? Posto mi jadnici nemamo pojma. haj mi objasni sta to ljudi i kako se klanjaju crnom kamenu?
Klanjate se crnom kamenu kao što je klanjao Mojsijev narod zlatnom teletu. Čim vi posvećujete veliku pažnju nekom predmetu zbog verskih ubeđenja,to se zove klanjanje i idolopoklonstvo.
Žao mi je ako niste imali pojma!

Nije važno kog je oblika, porekla i značenja, nama je muftija rekao da mu se klanjamo.
Jel' tako beše?
:)

Muftija!? Hahaha... Au, duhovito... Rijetki, ali je sigurno onih, koji ce ukapirati mnogo o tebi na osnovu te poruke.

Nego nevazno.
Bog je samo Jedan i Njega obozavamo.

Nego, nesto mnogo pokusavas da pokazes da pokazes nesto sto ne postoji. Da nije to mozda zbog straha da se ne zapocinje tema u vezi sa paganskim vjerovanjima i tvojom religijom... Sta cini podsvijest, cudo jedno...

P.S.
Umijes li ti sta pametno i argumentovano reci ili si jos jedan u nizu od neinformisanih islamofobicara sa ovog sajta?

Bog nas lepo poučava,ali neko neće da uči,i za to nisam kriv što neke vrlo jasne stvari ne možeš razumeti i prihvatiti.
Šta misliš da je šejtan od krvi i mesa? Pa kako može prići čoveku ako je od krvi i mesa?
Takođe dali tvrdiš da su anđeli od krvi i mesa.Dali iko od ljudi video ikada Boga? Kako govori ljudima ako ga ne vide? Pa sam možeš zaključiti šta je šta.

Klanjate se crnom kamenu kao što je klanjao Mojsijev narod zlatnom teletu. Čim vi posvećujete veliku pažnju nekom predmetu zbog verskih ubeđenja,to se zove klanjanje i idolopoklonstvo.
Žao mi je ako niste imali pojma!
Zao je meni sto ti vise nemas pojma sta je nebo, a sta su andjeli. Ili ti je to isto? Ja sam pricala o nebu, a ne andjelima i sejtanima.
i jos da ti dodam, samo su andjeli stanovnici neba, a sejtani su stanovnici Zemlje. A Allah je iznad nebesa.
Mi crni kamen samo poselamimo i po prilici poljubimo, i to je sve. Niko se od nas ne moli tom kamenu kao sto su to jevreji molili zlatnu kravu.
Nego de jednom razluci pojmove: Nebo, melek, Zemlja, sejtan. I tako ce nas razgovor biti jasniji.
Znaci kad pricamo o nebu, znaci o nebu. Na nebu ima materijalnih stvorenja i duhovnih, a na Zemlji tako isto.
Nepravi salatu od rijeci. Ja najvise volim jesti salatu, ali od povrca, a ne pojmova.

Zao je meni sto ti vise nemas pojma sta je nebo, a sta su andjeli. Ili ti je to isto? Ja sam pricala o nebu, a ne andjelima i sejtanima.
i jos da ti dodam, samo su andjeli stanovnici neba, a sejtani su stanovnici Zemlje. A Allah je iznad nebesa.
Mi crni kamen samo poselamimo i po prilici poljubimo, i to je sve. Niko se od nas ne moli tom kamenu kao sto su to jevreji molili zlatnu kravu.
Nego de jednom razluci pojmove: Nebo, melek, Zemlja, sejtan. I tako ce nas razgovor biti jasniji.
Znaci kad pricamo o nebu, znaci o nebu. Na nebu ima materijalnih stvorenja i duhovnih, a na Zemlji tako isto.
Nepravi salatu od rijeci. Ja najvise volim jesti salatu, ali od povrca, a ne pojmova.

dzabe ga pozdravljate i balavite...
em je obican meteor, em nije vash...
tj. bio je tu i prije...vas...

"The Black Stone was revered well before the rise of Islam. By the time of Muhammad, it was already associated with the Kaaba - a pre-Islamic shrine that was revered as a sacred sanctuary and a site of pilgrimage. The Semitic cultures of the Middle East had a tradition of using unusual stones to mark places of worship, a phenomenon which is reflected in the Hebrew Bible as well as the Qur'an.[8] A "red stone" was the deity of the south Arabian city of Ghaiman, and there was a "white stone" in the Ka'ba of al-Abalat (near the city of Tabala, south of Mecca). Worship at that time period was often associated with stone fetishes, mountains, special rock formations, or distinctive trees.[9] The Kaaba marked the location where the sacred world intersected with the profane, and the embedded Black Stone was a further symbol of this as an object that linked heaven and earth.[10]"

http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Stone#cite_note-Burke-1

Back