Tajland

For the first time in over 15 months, Thailand's popular resort island of Phuket is allowing vaccinated international travelers to enter without quarantine restrictions.
The "Phuket Sandbox" program is necessary to restart the country's economy, Thailand Minister of Tourism Phiphat Ratchakitprakarn told CNN in an interview on the eve of the reopening.
Off the island, however, the country continues to battle its third and worst Covid-19 wave since the start of the pandemic. On Thursday, Thailand reported a record-high 57 Covid-19 deaths and 5,533 new cases, mostly in Bangkok.

Nece ovo uskoro :confused:

(edition.cnn.com)

Otvorena još tri ostrva na Tajlandu – "zapečaćene rute", posebna pravila​

/ ponedeljak, 19.07.2021. / 10:15

Tri prelepa tajlandska ostrva otvorena su uprkos porastu novozaraženih širom zemlje.

Nakon što je 1.jula omogućila stranim turistima dolazak na Puket, Vlada Tajlanda je pokrenula i drugu fazu programa Thailand Sandbox.

Druga faza tajlandskog otvaranja započeta je 15. jula sa još tri ostrva koja su otvorena za vakcinisane turiste. U pitanju su ostrva Ko Samui, Ko Pa Ngan i Ko Tao.

Šta ovo otvaranje znači za strane turiste?

Čim slete na aerodrom putnici su u obavezi da urade PCR test i da se potom upute u odobrene hotele na samoizolaciju i čekanje rezultata testa. Od 1. do 3. dana su u karantinu, a ako je rezultat PCR testa negativan, putnici se mogu opustiti i uživati u svim raspoloživim segmentima i delovima odobrenog hotela.

Od 4. do 7. dana, putnici mogu slobodno da se bave aktivnostima na „zapečaćenim rutama“ koje je odobrilo Javno zdravlje Tajlanda, ali su u obavezi da urade drugi PCR test. Posle 7 dana, sa negativnim rezultatima testa, gosti mogu da napuste odobrene hotele za period karantina.

Od 8. do 14. dana, turisti mogu da odsednu u bilo kojem hotelu ili smeštaju koji poseduje SHA Plus sertifikat, ali su u obavezi da urade treći PCR test.

Ako je rezultat PCR testa negativan, putnici mogu slobodno da putuju po ostrvima Ko Samui, Ko Pa Ngan i Ko Tao.

(b92.net)

Mislim...kakvo je uzivanje takvo??? :roll:
Niko to ne vidi. Prvobitni plan je bio posve drugačiji. Čak i on nije bio povoljan sa stanovišta turiste. Ovo je pretpostavljam ok za one koji dolaze na par meseci i one što ionako žive tu pa samo izlaze zbog vize....ili one kojima su nezvanične žene tamo na čekanju :lol:
Klasičan karantin sa posetom plaži u nekom trenutku. Normalan turista ovo neće pogledati.

Nažalost previše poslova je zavisilo od stalnog priliva turista,ne samo uslužnih i ugostiteljskih nego lančano od prevoznika ,tur operatera,dobavljača,proizvođača...pa do onih na ulici. Od toga se pola unutrašnjosti posredno izdržavalo...tako da biće zanimljivo kako će vojna hunta da rešava tu problematiku jer neće ovo još ni blizu normale skoro doći. Verovatno još jedna udarna sezona propuštena.

2500 evra kazna :eek:

Tajland je zabranio korišćenje kreme i losione za sunčanje koje sadrže hemikalije koje mogu da oštete korale u pomorskim nacionalnim parkovima.

Ministarstvo za zaštitu prirode saopštilo je da u kremama koje se koriste za zaštitu od sunca obično postoje četiri sastojka koji uništavaju larve korala, ometaju njihovu reprodukciju i izazivaju izbeljivanje koralnih grebena.

Za kršenje zabrane predviđena je kazna i do 100.000 bahta (oko 2.500 evra).

Zvaničnici međutim, još nisu objasnili kako planiraju da sprovedu novi zakon, piše BBC.

Zabranjena su sredstva za zaštitu od sunca koja sadrže oksibenzon, oksinoksat, 4-metilbenziliden kamfor i butiparaben.

Slične zabrane već su uvedene u pacifičkoj ostrvskoj državi Palau i na Havajima.

(nova.rs)

2500 evra kazna :eek:

Tajland je zabranio korišćenje kreme i losione za sunčanje koje sadrže hemikalije koje mogu da oštete korale u pomorskim nacionalnim parkovima.

Ministarstvo za zaštitu prirode saopštilo je da u kremama koje se koriste za zaštitu od sunca obično postoje četiri sastojka koji uništavaju larve korala, ometaju njihovu reprodukciju i izazivaju izbeljivanje koralnih grebena.

Za kršenje zabrane predviđena je kazna i do 100.000 bahta (oko 2.500 evra).

Zvaničnici međutim, još nisu objasnili kako planiraju da sprovedu novi zakon, piše BBC.

Zabranjena su sredstva za zaštitu od sunca koja sadrže oksibenzon, oksinoksat, 4-metilbenziliden kamfor i butiparaben.

Slične zabrane već su uvedene u pacifičkoj ostrvskoj državi Palau i na Havajima.

(nova.rs)
I treba sačuvati pritrodu...još pušenje na plaži da zabrane i :okok:

iskreno nisam znala za to...mislim da postoje zabrane bilo gde tog tipa...mada...mislim da nikava krema nije dobra...i jos neke stvari...i ne samo za korale...
a moraš kremu da staviš..... verovatno će biti neka lista pošto ja ipak uvek imam više poverenja u nemačke brendove kupljene u Nemačkoj nego thai ekvivalente.

a moraš kremu da staviš..... verovatno će biti neka lista pošto ja ipak uvek imam više poverenja u nemačke brendove kupljene u Nemačkoj nego thai ekvivalente.
navedeni su sastojci koji stete: oksibenzon, oksinoksat, 4-metilbenziliden kamfor i butiparaben ...ja uvek uzmem niveu i ne gledam sastojke :rumenko:

ma ja se već se u martu vidim na kućici na drvetu na Khao Sok :lol:
a cekaj....kojoj tacno? :mrgreen:

1.
DJI_0319-scaled.jpg

2.

aaa9fbab105f0ca2c0cc77e7804f4f89.jpg

3.
241500295.jpg

Back